Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Prin tribunale ca prin viață | Salvatorul copiilor fără copilărie – polițistul din Vâlcea, Eusebiu Predonescu

Sunt oameni care trec pe lângă noi și nu-i vedem. Cineva spunea, citez: „Sunt oameni pe care ar trebui să-i întâlnim măcar o dată în viață”. Da, sunt eroii copiilor fără copilărie. Dar cine sunt acești oameni? În zona mea natală, în județul Vâlcea, există oameni cu suflet mare, care se implică, fac voluntariat și ajută copiii aflați în suferință, copii care trăiesc în sărăcie și uitați de toată lumea. Este incredibil cum un singur OM a reușit să strângă în jurul lui alți oameni și să salveze vieți. Cu modestie, perseverență, empatie, Eusebiu Predonescu a reușit. Da, pentru un salvator de vieți sunt numai câteva din calitățile care îl definesc pe omul Eusebiu Predonescu, polițistul Eusebiu Predonescu! Nu îl cunosc personal, însă am văzut un material emoționant la un post de televiziune care m-a impresionat profund. Sigur, am vrut sa-l cunosc pe acest OM, motiv pentru care am aflat cine este Eusebiu Predonescu!

Omul acesta este din Vâlcea, este unul dintre polițiștii cu suflet mare, un OM care merge din casă în casă și împarte daruri, bucurie şi îi încurajează pe cei mici să înveţe, ca să depăşească sărăcia. Ce face Eusebiu Predonescu? Salvează copiii fără copilărie. A format o reţea de voluntari în tot judeţul Vâlcea, doar din dorinţa de a face bine. E omul care spune ajut şi care are o singură dorinţă: să atragă şi alţi voluntari în misiunea lui.

Iată povestea, citez:

„Povestea începe din dragoste față de copii. Am lucrat 8 ani în învățământ ca profesor psihopedagog și după aceea am intrat în sistemul Poliției Române. Dar tot timpul am fost lângă copii. Eusebiu Predonescu a spus primul Ajut Eu. L-au urmat zeci de voluntari, care ajută pe termen lung peste 500 de copii. Suflete încercate, cărora viața le-a răpit unora un părinte, altora șansa la o educație, dar niciodată inocența. Dacă au învățat ceva preţios voluntarii, este că binele se întoarce. Ei au construit doar anul acesta patru case. Banii i-au strâns doar din reciclare. Comunitatea s-a mobilizat neașteptat și a reușit să transforme deșeuri în visuri împlinite.

Să readucă normalitatea. Pentru că noi vorbim de normalitate. Să zâmbeşti este normal. Eu mă pun la dispoziţia lor oricând este necesar. E foarte ușor să fii om, să ajuți pe cineva fără să aștepți ceva în schimb. Și dacă vrei să faci ceva, ai unde. Dacă-l întrebi pe el ce își dorește, îți va răspunde simplu. Avem nevoie de oameni. Oameni care să spună mai departe.”

sursa: observatornews.ro

Sper ca această poveste de viață să vă captiveze. Eu doar am spus mai departe, așa cum și-a dorit autorul acestei minunate povești. Felicitări, domnule Eusebiu Predonescu și întregii echipe de voluntari pentru dăruire și implicare. Ați reușit să aduceți speranță și bucurie în inima copiilor fără copilărie!

În concluzie, orice copil are nevoie de afecţiune, de dragostea, grija şi bunătatea celor care pot să le-o ofere! Are dreptul la un trai decent, însă nevoia cea mai mare a sa este nevoia de empatie și solidaritate din partea celor apropiaţi. Polițistul Eusebiu Predonescu ne-a demonstrat tuturor cum poți să ajuți copiii fără copilărie. O adevărată lecție de viață.

Sursa imaginilor: https://www.facebook.com/eusebiu.predonescu


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *