Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Prin tribunale ca prin viață: Și avocatul este femeie: o fi bine, o fi rău?

Prin tribunale ca prin viață, atâtea lecții, atâția oameni frumoși și totuși câte destine distruse, câte aripi frânte… Este trist, nu? O rată a divorțului în România de 25%, anual peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii sunt afectați în mod direct de divorț. Oare de ce se întâmplă? Și nu mă opresc aici, la aceștia se adaugă membrii familiei lărgite.

Sunt avocat, și ce dacă, sunt și femeie, contează? Sunt atâția avocați în lume… pot eu schimba în vreun fel această statistică odioasă, pot eu slava atâtea destine? Odată cu trecerea anilor, am învățat că atunci când faci totul cu pasiune, pasiunea ta dăruiește viață. De ce spun asta? Pentru că oamenii din jurul meu, își pun toată încrederea și speranța în mine, mai bine spus, în „femeia avocat”, femeia care le reprezintă drepturile și interesele în fața judecătorului.

Am întâlnit atâtea povești triste, trăiri disperate, cupluri care pun preț pe războiul declarat în sălile de judecată, care uită că în locul lor, un judecător va decide pentru ei și pentru copiii lor. Nu ies bine din sala de judecată și o femeie, cu părul cărunt mă trage sfioasă de mâneca robei, care îmi atârnă pe mână, mai să-mi cadă. Cu lacrimi în ochi și o voce pierdută, mă roagă s-o ascult, spunându-mi că m-a văzut mai devreme cum luptam pentru un copil abandonat de părinți în mijlocul furtunii din sala de judecată. Am ascultat-o și o întreb: de ce ați ales să divorțati astăzi, după aproape 40 de ani de căsnicie? Printre lacrimi femeia îmi răspunde : nu știu, poate am vrut să crească copiii în mijlocul unei familii, să aibă și mamă și tată… Continui și o întreb, copiii, ce spun doamnă acum? Cu vocea pierdută se așează și spune: sunt triști, mă acuză deoarece eu am decis în locul lor; de ce trebuie să fie ei vinovați că am rămas alături de tatăl lor și mi-am sacrificat cei mai frumoși ani din viață… Femeia, plânge și mă roagă să o ajut, să vorbesc cu copiii ei, să găsesc un mijloc prin care soțul să înțeleagă și să fie de acord cu divorțul. Au trecut luni de zile, se împlinește anul și noi suntem tot în fața judecătorului. Cum se poate așa ceva? De ce nu primează înțelepciunea? Ce au de împărțit oamenii ăștia? Nimic. Doar suferință.
În concluzie, între poveste și realitate, motivele pentru care se ajunge la divorț sunt: lipsa de comunicare; tolerarea conflictului, existența abuzurilor, infidelitatea, diferențele culturale și rutina.

O poveste de dragoste, o căsnicie poate fi întreținută numai cu voință și eforturi. Odată cu trecerea timpului, voința se diminuează și dispare, iar conflictele, frustrările sau greutățile nu întârzie să-și facă simțite prezența.

Din acest moment cei doi parteneri de cuplu încep să conștientizeze că, dincolo de iubire, căsnicia reprezintă o legătură complexă, care se construiește cu maturitate, răbdare, înțelegere și dorința de a face ca lucrurile să funcționeze. Dacă ei decid să investească în acest parteneriat, relația lor se va suda și vor reuși să depășească momentele dificile.
Dar dacă lucrurile sunt lăsate la voia întâmplării, relația va ajunge să se erodeze, iar divorțul va fi doar o chestiune de timp.

Mă gândesc întruna, în pașii pierduți prin tribunale am întâlnit şi criminali cu feţe de înger, oameni cu probleme grave sau frustrați, dar nu am înțeles niciodată de ce unii își complică viața singuri fără niciun un motiv…. Și plec târziu în noapte, cu speranța că mâine va fi mai bine ca azi! Și avocatul este femeie, o fi bine, o fi rău… vă las pe voi să trageți concluziile!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Prin tribunale ca prin viață: Și avocatul este femeie: o fi bine, o fi rău?”

  • De acord. Într-o căsnicie comunicarea este extrem de importanta. Se afla pe primul loc. Dacă ea nu este eficienta, degeaba exista iubire, căci iubirea se transforma ușor în ura și frustrate.

  • Trist, foarte trist cu divorțurile. Multe divorțuri vin de la sărăcie, altele de la nepotrivire dar toate vin fijndcă părinții pun orgoliile proprii mai presus de interesul copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *