Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Prin tribunale ca prin viață | Un intelectual creștin autentic, Vasile Bănescu

Să realizez interviuri cu oameni remarcabili și încrezători chiar și în cele mai dificile vremuri, este un sentiment de nedescris.
Unul dintre acești oameni este Domnul Vasile Bănescu, OMUL care de mulți ani este interfața Bisericii Ortodoxe Române. Un om care respiră printre cuvinte, cultură și spiritualitate. Domnul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, este absolvent al Facultății de Teologie din București, cu studii în Germania și studii de doctorat în Litere. De ceva ani, Vasile Bănescu conduce Biroul de Presă, fiind primul laic care devine purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.
Prin urmare este o premieră ca un laic să fie purtătorul de cuvânt al acestei instituții religioase.

Poate v-ați întrebat de ce un intelectual creștin este interfața laică a Patriarhiei Române?
Răspunsul este simplu, datorită experienței comunicării în spațiul mediatic și a dialogului interconfesional, precum și a formării intelectuale autentice de care se bucură.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu are experiență în învățământ unde a profesat zece ani. Este foarte important pentru că dialogul e fundamental aici. Mai e și experiența interconfesională pe care a avut-o după terminarea studiilor în străinătate. În 2009, a ajuns consilier patriarhal, director al editurilor Patriarhiei. Apoi, a început o colaborare cu Trinitas TV unde, din 2012, este realizatorul unei emisiuni de dialog cultural, „Credință și cultură”.

Interesant, am citit undeva:
„Vasile Bănescu e un bărbat de toată isprava. N-are barbă lungă și nici potcap. Nu se îmbracă în haine preoțești, dar îți vorbește asemenea unui om al Bisericii.”
Și atunci, de ce nu a ales misiunea de preot? Veți afla urmărind interviul nostru.

Întorcându-ne în devenirea Omului Vasile Bănescu, veți afla ce repere biografice, de familie și trasee instituționale socio-profesionale, dar și ce personalități iau influențat viața.
Sigur, nu putea lipsi din dialogul nostru și întrebarea:

Cum îl puteți descriere pe Preafericitul părinte Patriarh Daniel?
De remarcat că, Preafericitul părinte Patriarh Daniel, a dat un singur interviu unei entități de presă laice, de la întronizarea sa. Mai exact la TVR.

În concluzie, care este misiunea Omului Vasile Bănescu în această lume, veți afla urmărind un dialog deschis între Vasile Bănescu și Mihaela Olaru.
Mai multe detalii puteți urmări în emisiunea „Povești de viață” cu Vasile Bănescu, accesând link-ul de mai jos:

https://youtu.be/h2dRACVFXlU

„Tot ce ni se întâmplă în viață, are un sens pe care suntem datori să-l descifrăm. Este un adevăr în care cred, pentru că îl include mereu pe celălalt, pe aproapele meu.” – Vasile Bănescu


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Prin tribunale ca prin viață | Un intelectual creștin autentic, Vasile Bănescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *