Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Prin tribunale ca prin viață | Viața după coronavirus va fi altfel decât cea pe care am trăit-o!

Am dat o fugă într-un magazin de bricolaj deoarece aveam mare nevoie de câteva lucruri pentru grădinărit. Ce am văzut? Oameni care nu purtau mască sau masca era ținută sub bărbie, oameni care se înghesuiau de parcă nimic nu s-a întâmplat, ce să mai vorbim de distanțarea socială și de respectarea unor reguli.

Aglomerație totală nu glumă, parcă 15 mai ar veni ca un fulger și toată lumea nu ar mai avea timp de nimic. Am rămas cu gura căscată și am început să mă întreb dacă eu am luat-o razna? Mi-am tras masca cât am putut, părul aproape mi-a acoperit fața și m-am ferit să nu fiu recunoscută de nimeni. Priveam în jurul meu și oamenii nu păreau deranjați absolut deloc nici de faptul că e aglomerat, nici de faptul că nu aveau mască.

La un moment dat, mă așez la o coadă destul de lungă, fără distanțare de vreun fel și în încercarea mea de a păstra o distanță suficient de confortabilă pentru mine, am simțit privirile nedumerite de parcă eu aș fi încălcat liniștea și ordinea publică. Mai apoi, auzeam voci nedumerite și deranjante că nu se deschid terasele, restaurantele sau plajele. Doamne ferește mi-am zis în sinea mea: eu am înnebunit sau trăiesc în altă lume! M-am uitat în jurul meu din nou și tot așa, parcă nu mai înțelegeam nimic. Iar m-am întrebat, Doamne, eu am înnebunit, am stat prea mult în casă?

De unde trag concluzia că foarte multe persoane nu cred absolut deloc în această pandemie sanitară. Dacă nu au ieșit până acum din casă sau au respectat cât de cât măsurile de austeritate impuse de Organizația Mondială a Sănătății și de Ordonanțele Militare, a fost din cauza posibilelor amenzi.

Și mă întreb din nou: Cum va fi viața noastră după 15 mai? La ce am văzut aici și în trafic, după mine, vor fi oameni care nu vor respecta distanțarea socială, cel mult vor purta masca obligatoriu, însă purtată de formă ca să nu fie amendați.

Da, odată ce vom ieși de sub amenințarea restricțiilor și amenzilor, sigur vor fi oameni care vor infecta pe cei care respectă regulile de protecție sanitară impuse de amenințarea COVID 19. Și, în aceste condiții iarăși mă întreb: de ce am stat în casă două luni de zile?

Am stat în casă pentru a nu mă expune atât pe mine, cât și familia mea sau a nu răspândi acest virus periculos. Am stat în casă pentru că îmi pasă de oameni, vreau să muncesc și să revin la o viață cât de cât normală.

Ce urmează de săptămâna viitoare încolo? Chiar dacă va fi o relaxare posibil controlată, sunt șanse mari să crească alarmant numărul de cazuri noi. Vreau să cred că vom trece cu bine peste perioada asta însă impactul psihologic pe care pandemia îl are asupra noastră, a tuturor, va rămâne.

În concluzie, mulți spun că lumea va fi altfel după COVID-19. Sigur e că în vremurile ce vor veni vom fi mai distanțați social, mai mascați și ne place sau nu, lumea se va schimba. A început să o facă deja. Viața după coronavirus va fi altfel decât cea pe care am trăit-o!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Prin tribunale ca prin viață | Viața după coronavirus va fi altfel decât cea pe care am trăit-o!”

  • Măștile de protecție singure, nu vor putea face față coronavirusului. Este nevoie de un echipament de protecție complet: mănuși, combinezon de unică folosință sau reutilizabil, vizeta. Poate așa să scăpăm cu viata. Dar sunt sanse mici, oricum.

  • 1.Toti virușii sunt ucigași.
    2.Romanii au stat în casă de frica morții,nu de frica amenzilor.
    3.Frica morții a dispărut din momentul în care guvernanții au organizat transporturi „ale morții” la vreme de noapte chiar din zone carantinate pentru a-i îndeplini dorințele doamnei Merkel.

  • Toate astea se intampla pentru ca nu s-a completat inca Codu Penal cu fapta nepurtarii de masca in spatii publice inchise.
    Cand se va baga o pedeapsa de minim 5 ani puscarie pentru stranut neautorizat in metrou, lucrurile se vor schimba.

  • Nu avem de ce să purtăm mască. Nu ne ajută la nimic. Îi ajută pe unii să-și umfle buzunarele. Chiar aș spune că masca e doar o sursă de boli, nu invers. Ce mă sperie cel mai mult după 15 iunie( dincolo de comportamentul abuziv, tipic totalitarist, al statului) este impactul asupra vieții sociale adus de repatrierea interlopilor, cerșetorilor, hoților și altor elemente ale diasporei românești. Peisajul orașului în care locuiesc s-a schimbat dramatic în ultimele luni. O să trebuiască să fim foarte atenți când ieșim din casă, la ce oră ieșim și să nu uităm să ne zăvorâm bine ușile. Europa și-a făcut deratizarea străzilor, cu ocazia pandemiei, făcându-ne retur ce a rezultat din asta.

    • Te ajuta sa te obisnuiesti cu purtarea cipului biometric si cu toleranta la frustrare atunci cand vei fi obligat prin hotarare a Partidului.
      Altfel nimic de zis in privinta scursurilor societatii.. cu singura observatie ca doar le-am ascuns sub un presh.

  • „Dacă nu au ieșit până acum din casă sau au respectat cât de cât măsurile de austeritate impuse de Organizația Mondială a Sănătății și de Ordonanțele Militare, a fost din cauza posibilelor amenzi.”

    oamenii au stat in casa pentru ca le-a fost frica de moarte.
    cu amenzile o rezolvau, ca te puteai plimba toata ziua dupa un kil de orez si un litru de ulei si un bec…
    atunci cind le-a trecut frica de moarte au iesit din case.

    atunci cind altceva ii va speria de moarte, vor intra iar singuri in case si cu cit frica de moarte va fi mai mare, cu atit se vor baricada mai spectaculos in case…
    deci singuri, nesiliti.
    dupa care vor iesi din case atunci cind frica de moarte o sa le treaca, iar.

    si tu tot de moarte te feresti, mi se pare, chiar daca o faci imbracind hainele daruite de OMS si OM…
    daca inca iti mai era asa de frica,…nu ieseai din casa. daca ai iesit, inseamna ca ti a mai trecut, oleaca…

    ceea ce ii diferentiaza pe oamenii de pe strazi e mai multa sau mai putina frica de moarte care i caracteriseaza la momentul deplasarii.
    pesemne ca mastile vor deveni un accesoriu dragut, se vor reinventa, ne vom si mira cit de inventiv e omul:)), astfel incat va fi purtata cu placere, minimalizind total stresul posibilelor amenzi…

    nu lumea se va schimba, ca ea nu e vie…
    oamenii sint cei care se schimba si definesc, cu propria schimbare, o alta lume…
    cum se schimba oamenii?
    pai…inainte erau machiati si, de frica, le a picat de pe fata, din inima si din minte toata spoiala…

    lumea va arata dupa chipul si asemanarea altomului

    • Foarte frumos argumentat! Mă bucur că am citit aceste rânduri!
      Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi!
      Cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *