După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Proiect pilot în Sibiu. Câini care depistează persoanele infectate cu SARS-CoV-2

Câini special antrenaţi sunt folosiţi de ieri pe Aeroportul Internaţional din Sibiu pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Cei cinci câini au fost dresaţi la Centrul Chinologic de la Sibiu al Poliţiei Române şi sunt folosiţi acum, într-un proiect-pilot care, dacă va avea rezultate promiţătoare, va fi extins şi la alte aeroporturi.
În terminalul Sosiri de pe Aeroportul Sibiu a fost amenajată o cabină specială prin care trec pasagerii, despărțită de un panou perforat, după care se află câinele, care a fost antrenat să detecteze mirosul specific emanat de transpirația unui bolnav de COVID, iar un alt câine, împreună cu instructorul, se plimbă în zona benzii pentru bagaje. Persoanele indicate de câini ca fiind posibil infectate vor fi invitate să se testeze gratuit, cu test rapid, de către personalul DSP din aeroport. Acest lucru nu este însă obligatoriu, potrivit legislației actuale – a recunoscut prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, potrivit Rador. Prefectul spune că ar trebui modificată legislația, astfel încât testarea să fie obligatorie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Proiect pilot în Sibiu. Câini care depistează persoanele infectate cu SARS-CoV-2”

  • Oare de ce nu ma mir ca … Sibiu?

  • Iata cum se implementeaza al IV-lea Reich. Pe cand lagare de exterminare pentru nevaccinati?

  • Oare crede cineva tampenia asta cu cainii mirositori de covrig ? O actiune absolut inutila si fenomenal de cretina.

  • Ca pe vremea fascistilor, cand trupele SS antrenau caini sa ii vaneze pe evrei.

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog