Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Proroc mincinos sau politruc sadea?

„Nu există să nu se infecteze cineva”. Asta a prorocit, aseară, la emisiunea „Subiectiv”, difuzată pe canalul Antena 3, șeful DSU, Raed Arafat. „Dacă te duci la un astfel de miting și fără mască – și-a întărit supramediatizatul propagandist al Covidoparanoiei afirmațiile -, nu există câteva persoane care să nu se infecteze”. După care, a transmis acest mesaj pătruns de o cutremurătoare solidaritate umanistă: „Îi așteptăm la spitale”.

Las la o parte, deocamdată, amănuntul (?!) că a lansa în spațiul public o asemenea concluzie și, de fapt, un asemenea raționament este un act absolut incompatibil cu calitatea oficială în care se află (încă!) doctorul Raed Arafat și fac mențiunea că, până la ora când scriu rândurile de față, nu avem știință că măcar unul sau doi–trei-cinci ș.a.m.d. dintre participanții la mitingul de ieri după amiază din Piața Victoriei să se afle în spital fiind subit infectați cu Covid-19. Ceea ce mă face că cred că, de data asta, doctorul Raed Arafat s-a dovedit a fi proroc mincinos. Or, dacă domnia sa ar fi făcut o asemenea predicție alarmistă și, mai ales, și-ar fi permis să emită o amenințarea fățișă de teapa lui „îi așteptăm la spital” doar ca persoană particular, cap de locuitor, nu am fi taxat asta decât ca fiind o trăncăneală din categoria celora cu care ne bombardează, zi de zi, ceas de ceas și pas cu pas, tot soiul de dătători cu părerea. Inși care, de altfel, nu fac decât să confirme și să întărească faimosul diagnostic dat de Umberto Eco: „Internetul l-a promovat pe prostul satului pe post de purtător de adevăr”. (De fapt, calificativul la care a recurs autorul „Operei deschise” este mult mai drastic – „idiotul satului” – dar, pentru a nu risca cine știe ce procese de intenție, am recurs la un eufemism.)

Lucrurile se complică, însă, foarte atâta vreme cât știm că doctorul Raed Arafat este secretar de stat în Ministerul de Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Calitate în care spusele domniei sale capătă valoarea unor mesaje oficiale. Împrejurare în care nu pot să evit această întrebare de un elementar bun-simț: de când și până când un demnitar al statului de drept îi amenință- fie și voalat- pe niște cetățeni ai acestui stat de drept cu internarea în spital numai pentru că își exercită dreptul democratic de a protesta față de decizii și măsuri pe care le consideră profund incorecte, de natură să le restrângă în mod abuziv drepturile și libertățile consfințite prin Constituție, legea fundamentală a țării? Inclusiv sau mai ales „dreptul de a huidui”, pe care Gabriel Liiceanu îl considera „un drept democratic fundamental”.

Mergând mai departe, pe firul raționamentului logic, nu putem face abstracție de faptul că afirmațiile absolut nesăbuite ale înaltului funcționar public Raed Arafat au fost lansate , pe un canal de televiziune de largă audiență, exact în preziua discutării în Senatul României a acelei așa-numite Legi a carantinării, document pe care eminenți specialiști în știința dreptului l-au desființat pur și simplu, aducând dovezi imposibil de contestat. Un merit incontestabil revenind în acest sens senatorilor PSD Robert Cazanciuc și Titus Corlățean cărora doresc să le exprim, public, respectul și susținerea mea. Simplă coincidență asupra căruia nu aș vrea acum să mai zăbovesc dar peste care nici nu văd de ce am trece prea repede. Nu, însă, înainte de a constata că,ieșirea publică a doctorului Raed Arafat este una de o jalnică natură bolșevică, adică una de blamare fără dovezi și de amenințare fățișă a oponenților, în temeiul faimosului dicton leninist: „cine nu e cu noi e împotriva noastră!” Motiv în plus pentru a-i da dreptate lui Ion Cristoiu care l-a numit pe Raed Arafat „politruc”. Adică pe românește: „lucrător politic”. Termen faimos acum șaptezeci și mai bine de ani pe care îl regăsim în actualitate, desigur, cu altă culoare politico-ideologică.

Și, pentru că tot suntem noi în România – țara care i-a dat literaturii absurdului pe Caragiale, pe Urmuz și pe Eugene Ionesco -, taman când doctorul și oficialul Raed Arafat își emitea mesajele sale amenințătoare, însuși premierul Ludovic Orban denunța faptul că anumiți „cineva” urmăresc să neîncrederea în lupta guWERNanților cu Covid-19. Păi, să nu se supere domnia sa, dar eu zic cum că ar fi cazul să se uite mai atent în propria ogradă. După care, poate, va binevoi să ne spună și nouă concluzia la care a ajuns: șeful DSU, demnitarul de stat Raed Arafat este doar un proroc mincinos sau un politruc sadea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Proroc mincinos sau politruc sadea?”

  • „Internetul l-a promovat pe prostul satului pe post de purtător de adevăr”
    (Umberto Eco )
    Arafat fie crede ce spune , fie spune ce vor ” altii”. Ambele cazuri sunt dezolante. (Idiotul versus Diabolicum).

  • Oare Arafat asta o fi avand si el simtul ridicolului? Intreb pentru un prieten. Cred ca aia care l-au botezat Raed au gresit, trebuia sa-l cheme Narcis, ca i se potriveste manusa.

  • Arafat,noul Motoc,pai lui Arafat i s a pus in brate discursul si pozitia Guvernului,pe care el le recita ,insa el le clameaza a fi a le lui(are si el probabil file din poveste,tinute la pastru) si de aia recita poezia altora ,urland ca el este autorul.In curand el va fi omul negru dat spre executie maselor,in timp ce autorul adevarat al ororilor legislative de zilele trecute ,Guvernul,scapa curat,si se scapa si de Arafat,aruncandu l peste bord,ca autor al ororilor legislative(care erau ale Guvernului,dar sunt a le lui Arafat ca asa e scenariul si Arafat isi si asuma mizeria altora).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *