Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Provocarea tinerilor olimpici se numește Gangwon

În afara tradiționalelor olimpiade de vară și iarnă rezervate, cu precădere, adulților, tinerii au și ei o ediție a Jocurilor Olimpice, exclusiv pentru ei.
Ne referim concret la edițiile de iarnă ale Jocurilor Olimpice de Tineret.

Legat de acest domeniu, ne bucurăm să vă spunem că se fac pregătiri intense în Coreea de Sud.
Astfel, Comitetul Executiv al Comitetului Internațioal Olimpic a aprobat planul general al bazelor sportive și perioada în care va avea loc cel de-a IV-a ediție de iarnă.

Marea întrecere olimpică mondială a tinerilor cu vârste de până în 18 ani se va desfășura timp de două săptămâni, din 19 ianuarie până pe 1 februarie 2024 în Gangwon, în Coreea de Sud. Aici se va fructifica experiența acumulată la Jocurile Olimpice de iarnă PyeongChang, ediția 2018.
În programul competițional, care are la baza modelul  Lausanne 2020, vor fi 81 de probe, inclusiv la schi acrobatic și snowboard, tandem pe teren accidentat, ori schi freestyle

Jocurile au fost programate a se desfășura în patru locații: Gangneung (pentru sporturi pe gheață), PyeongChang (pentru discipline nordice și de alunecare), Jeongseon High 1 (pentru schi alpin și tandem pe teren accidentat) și Hoengseong (pentru evenimentele rămase de schi freestyle și snowboard).

Cei 1.900 de sportivi care sunt așteptați să participe la JOT Gangwon 2024, față de 1872 câți au participat la JOT Lausanne 2020, vor locui pe timpul competiției în unul dintre cele două Sate Olimpice ale Tineretului: Gangneung-WonjuNational University sau Jeongseon High 1 Ski Resort.

Se așteaptă ca experiența de neuitat a spectatorilor și o puternică mobilizare și participare la activitățile locale de tineret și la programele educaționale ale sportivilor, cuprinse în planul plan general al Jocurilor Olimpice, să deschidă noi oportunități pentru multiplicarea infrastructurii pe termen lung pentru provincia Gangwon, dar și întreaga regiune Jeongseon.

Președintele Comisiei de Coordonare și membru CIO, Hong Zhang a spus că „prin acest plan, Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă Gangwon 2024 reprezintă o punte simbolică între moștenirea Jocurilor Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018, împuternicirea tinerilor de mâine și transformarea viitoare a unei întregi regiuni”.

Shin Chang-jae, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret Gangwon 2024, a declarat: „Jocurile prefigurează deja principiul fondator – împreună, în toate etapele creației. Comitetul de Organizare Gangwon 2024 este onorat să aibă sprijinul deplin al provinciei Gangwon și al regiunii Jeongseon. Este o promisiune pentru viitorul unei regiuni, dar și pentru o întreagă generație”.

Până la iarna lui 2024, avem iarna noastră de acum, ce se arată cu timiditate pe fereastră. Foarte puțină zăpadă, mai ales la București, dar multă ceață în schimb.
Buletinele meteo anunță însă că ninsoarea nu este departe nici pentru zona sudică a României.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *