Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

PSD a decis: Va vota prelungirea stării de alertă!

După ce Klaus Iohannis anunțat prelungirea stării de alertă, liderii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, s-au năpustit pe televiziuni pentru a declara că partidul nu va vota așa ceva în Parlament. Asta a fost imediat ce președintele și-a încheiat Mesajul adresat Națiunii. Au urmat apoi ceea ce Lenin numea un pas înainte, doi pași înapoi. Venea un lider PSD și nuanța decizia: „Vom vota doar dacă specialiștii (adică PSD-istul Raed Arafat) ne vor aduce argumente solide că e nevoie de o prelungire a stării de alertă”. Îi urma un alt lider care respingea nuanța: „Nu vom vota prelungirea stării de alertă, pentru că…” Și veneau binecunoscutele argumente ale PSD, între care cel despre afacerile suspecte ale PNL cu achizițiile de măști e se definea drept cel mai hazos, dat fiind că PSD fusese și el acuzat pe vremuri tot de contracte pe șest.

Invitat să fiu prezent (fizic, nu online!) pe la emisiuni să răspund la întrebarea – Va vota prelungirea stării de alertă? – am răspuns categoric:
PSD va vota prelungirea stării de alertă!

Zicerile de acum sînt un viclean joc electoral. Liderii PSD știu că românii sînt scoși din minți de menținerea noastră într-o stare de urgență nedeclarată pe cînd în întreaga lume se desfășoară o întrecere între state în materie de revenire a vieții la normal. Și mai știu liderii PSD că românii așteaptă de la principalul partid de Opoziție să-i salveze în Parlament din dictatura pe șest la care se dedă Klaus Iohannis prelungind starea de alertă.

E vorba însă de o un joc electoral din partea PSD sub semnul Stai un pic, să te păcălesc!
După ce vor considera că i-au tras pe sfoară pe români inducîndu-le iluzia că PSD e contra, partidul va vota prelungirea stării de alertă.

De ce?
Pentru că opusul stării de alertă e renunțarea la toate măsurile restrictive, așa cum s-a întîmplat în Bulgaria. Or liderii PSD își dau seama cît de ușor s-ar crea în România, prin presa angajată prin contract ca fată-n casă la Guvern isteria Breaking-news-urilor A revenit în forță Pandemia! Ascundeți-vă prin case!

Joi, 11 iunie 2020, rămasă în istoria pocnitorilor politice și prin aniversarea de către Klaus Iohannis pe 11 iunie a Mineriadei din 13-15 iunie, din simplul motiv că pe 13 iunie e ziua sa de naștere, iar pe 14 și 15, zilele de odihnă după osteneala bairamului de cuviință, conducerea restrînsă a PSD a avut o ședință mult așteptată de presă cu o singură întrebare pe limbă:
Va vota sau nu PSD prelungirea stării de alertă?

La finele ședinței, Marcel Ciolacu a ținut o conferință de presă prefațată de un Statement:

„Am venit cu o decizie pînă la următorul Comitet Executiv, care va avea loc luni, cînd vom lua decizia finală, respectiv este exclus ca Partidul Social Democrat să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimilor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu cîteva propuneri clare către Guvernul României, respectiv cînd vor veni cu cererea de încuviințare a stării de alertă, să cuprindă în primul rînd redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport COVID, care nu au avut nici un fel de pacient în ultimele 30 de zile. Exclus continuarea procedurii de achiziții publice fără licitație sau angajări prin derogare de la lege. În schimb, considerăm pentru încă o perioadă limitată, obligativitatea purtării de măști în spații închise, cu respectarea limitării persoanelor pentru evenimente și, nu în ultimul rînd, distanțarea socială.”

Fătucele și guguștiucii din presă au pus mîna pe telefoane și au dictat Breaking-news-ul intitulat:
 Marcel Ciolacu anunță că este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă!

Titlul a devenit axiomă în presa zilei. Astfel că joi, 11 iunie 2020, după amiază Klaus Iohannis a fost întrebat:

„Am văzut astăzi că cei din cadrul Partidului Social Democrat au reafirmat că nu vor vota pentru o eventuală prelungire a stării de alertă. Care este mesajul dumneavoastră acum?”

Pare că viața m-a contrazis.
Nu, nu m-a contrazis.
Marcel Ciolacu a zis că PSD va vota starea de alertă!

Să zicem că fătucele și guguștiucii n-au fost atenți la nuanța din Statementul lui Marcel Ciolacu:
PSD nu va vota o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile.

Asta nu înseamnă că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă, ci prelungirea stării de alertă care să conțină restricțiile de pînă acum. Ori prin vocea lui Klaus Iohannis Guvernul a anunțat că de la 15 iunie 2020, în noua stare de alertă, o serie de restricții vor dispărea. Starea de alertă care va fi solicitată Parlamentului nu va fi starea de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Prin urmare, PSD n-are nici un motiv să nu voteze prelungirea. Admițînd că n-au observat nuanța, reprezentanții presei de la fața locului ar fi aflat că PSD va vota starea de alertă din precizarea lui Marcel Ciolacu potrivit căreia partidul e pentru obligativitatea purtării măștilor în spații închise, pentru limitarea persoanelor pentru evenimente și pentru distanțarea socială. Păstrarea acestor obligații nu e posibilă decît în condițiile stării de alertă. Prin urmare PSD va vota prelungirea stării de alertă.
A spus-o indirect Marcel Ciolacu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

55 comentarii pentru articolul „PSD a decis: Va vota prelungirea stării de alertă!”

  • Domnule Ion Cristoiu, în pastila de aseară ați spus că Ion Iliescu le-a spus minerilor, încă din dimineața zilei de 14 iunie 1990, să meargă spre Piața Universității și să ocupe carosabilul. Păi, nu vi se pare similar cu ce a făcut Klaus Iohannis când, în Geaca Roșie, a invitat manifestanții, pe 23 ian. 2017, să meargă spre Piața Victoriei și să dea jos Guvernul? De ce numai Ion IIiescu să fie incriminat, iar Klaus Iohannis să fie mângâiat pe creștet chiar de Măria Sa Bruxelles-ul? Iar folosim unități de măsură diferite? Ăsta e păcatul nostru!

  • Actuala miscare impotriva rasismului va avea efect cotrar celui scontat..deja in US s-a accentuat nemultumirea albilor fata de actiunile de ”protest” ale negrilor. Bernie isi pierde la greu sustinerea albilor, castigand-o pe cea a negrilor(futila compensatie), care oricum erau 95% anti-Trump..

    • Nu cred! Miscarile aveau un caracter social, antisistem si pe alocuri anarhist, de aceea ele au fost manipulate, la greu, sa para anti-rasiste.
      Corporatiilor nu le place cand lumea arunca cu pietre in ferestre sau fura mancare din magazine, de foame, ca asta dinamiteaza intregul sistem capitalist. Daca tu traiesti in America si ai someri si muritori de foame ca in Africa.. ceva e putred in capitalism, asta e ideea.
      Deci, nu va lasati fascinati de miscarile anti-rasiste ca nu sunt ceea ce par.. cineva pune paie pe foc ca sa nu vedem padurea din cauza copacilor.
      O sa vezi ca iese si Franta din situatia de urgenta si incep protestele pe strazi.. si nu va fi vorba de negri.

    • Inclin sa rezonez cu afirmatia lui Dr. Dre (poate si pentru ca ma incred in faptul ca, in general, prostia ticalosilor atarna mai greu decat ticalosia prostilor).
      Si totusi…ce par sa nu inteleaga toti cretinii de isi spun progresisti este ca in timp ce ei isi sarbatoresc desantat „victoria” in strada, toata dementa creata de ei este mana cereasca pentru extrema dreapta, care probabil se pregateste pe tusa de foarte mult timp.
      E suficient sa fi citit (fie si pe diagonala) despre ascensiunea lui Hitler la putere si e aprope imposibil sa nu te gandesti la cat de asemanator este contextul de acum cu cel de atunci. Tot ce pare sa mai lipseasca e doar o criza economica dura, profunda si suficient de lunga pentru a-i tranti pe cei mai multi cu fata in tarana. Sa nu ne trzim ca toata dementa „revolutiei” de astazi este doar pretextul, mingea ridicata la fileu cu gratie „contra-revolutiei” de maine. E doar o speculatie / nu e nici macar o opinie.

      • Sa vadem daca americanii (cowboy-ii din Midwest) au sange in instalatie. Daca nu au, SUA sunt pa. Imperiul lor crapa pe la toate incheieturile. Iar ursul si dragonul stau la cotitura. Sa vedem ce vor face pudelii gen Romania. Vai de ei dar mai rau, vai de noi! Din pacate, Romania are cea mai inepta si nepregatita clasa politica si nici o figura care sa reuseasca sa stranga Oastea cea Mare, in nebunia care s-a pornit in lume!

        • Pai gurile rele spun ca Ursul le a pus astora presdintele,si nu fara argumente,ce sa zic de Amerloci,sange in instalatie? poate un surplus de creier le ar trebui Amerlocilor.Ei stiu sa creeze tot felul de arme pe care mai apoi adversarii lor le folosesc impotriva lor.Facebookul trebuia sa fie arma lor de propaganda de exemplu,iar Rusii au folosit o magistral impotriva lor,si lista poate continua.

      • Te-ai gandit vreodata cat de usor a fost spulberata URSS? Cred ca azi, acelasi lucru se intampla cu SUA. Totul merge exceptional pana apare „lebada neagra, ceasul rau, pisica neagra” si lucruri, entitati care pareau inexpugnabile, se destrama in cateva clipe. Este incredibil! E ca in povestea in care batausul cartierului, namila neinfranta se intalneste cu o piticanie care pare nesemnificativa dar care are in buzunar un pumn de sare sau nisip si mult sange-n instalatie. Rezultatul e cunoscut!

        • Cib iti pasa de imperiul lor ❓ ❓ ❓ ,e plin cimitirul istoriei de imperii de neinvins(care s au autodistrus din interior),nici nu prea imi pasa,daca vor sa si dea foc la America e treaba lor,cu America sau fara mie tot nu mi tine de foame.

      • Cu siguranta…am fost intodeauna „fascinat” de mecanismele prin care lucruri care pareau ieri imposibile, a doua zi devin norma.

      • Interesant punct de vedere Sandman,da e o posibilitate,si una reala.

  • Aveti aici tot:

    „Spectacol execrabil finanțat din bani publici și girat de Guvern, în frunte cu Ministrul Culturii: Travestiți au oferit un moment muzical, la finalul căruia și-au dorit „să cadă Catedrala Mântuirii”

    Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și vice-premierul Raluca Turcan, au participat la deschiderea noului sezon expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană(MNAC).

    Muzeul și-a prezentat vernisajul de vară, în cadrul căruia au putut fi admirate imagini pe care nu demult ar fi fost considerate „obscenități”.

    Momentul artistic a fost susținut de Paul Dunca și Alex Bălă, doi travestiți care au „interpretat” niște „melodii”. La finalul uneia dintre ele, solistul vocal, care se consideră femeie, a spus că-și dorește să interpreteze în fața Catedralei Mântuirii Neamului și „sperăm să cadă”.

    Vicepremierul Raluca Turcan a declarat la fața locului că prezența sa și Ministrului Culturii reprezintă „un angajamentde a fi aproape de artiștii contemporani, să integrăm componenta artistică contemporană autohtonă în contextul internațional și să ne punem în valoare, ca țară, prin creația artistică”.

    La rândul său, Bogdan Gheorghiu a spus că „Am asistat azi la o porție de creativitate și reinventare, așa cum îi stă bine unui muzeu de artă contemporană. Noul sezon expozițional promite multe perspective și artiști tineri, fapt care nu poate decât să mă bucure. Arta vizuala reprezintă un ritual și un martor al umanității. Ea, însă, trebuie și susținută, fie prin vizitarea muzeelor, a galeriilor sau a diferitelor colecții, fie prin achiziția de artă”.

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Spectacol-execrabil-finantat-din-bani-publici-si-girat-de-Guvern-in-frunte-cu-Ministrul-Culturii-Travestiti-au-oferit-un-moment-muzical-la-finalul-caruia-si-au-dorit-%E2%80%9Esa-cada-Catedrala-Mantuirii-161920

  • Ciolacu e slab de înger, îi e frică de Iohannis, nu înțelege că populația s-a săturat de atâta stare de alertă.
    După ce Iohannis ne-a făcut ieri proști, Tătaru, alt Neica-Nimeni, a trecut azi la amenințări, cică nu știu ce ne face dacă nu mai vrem „alerta”.
    Noroc că eu am fost „precaută” și nu l-am votat pe Iohannis, așa că nu intru în categoria celor 6 mil. de proști.

    • Nelu Tataru stie ca mai are stocuri de miliarde de masti care de asta au fost cumparate, sa fie pusa pe figura, nu sa zaca in depozite.
      Problema e ca masca pe figura e o problema majora la locul de munca, te sufoci efectiv cu ea, plus ca te simti ca si cand ai fi sclavul sistemului FIAREI.. valetu lu Soros, Bill Gates si a altor globalisti bolnavi cu capul… care vor sa sclavizeze populatia planetei.
      Daca iti spunea cineva acu un an ca o sa te oblige statu sa umbli cu carpa la gura, il luai la pietre ca isi bate joc de tine.

    • Cind jegurile hastagiste au ghiorlait in strada unde ati fost? Aveti ce ati votat

    • Pai daca iohanila are catusele la brau,normal ca Pesedeii si Ciolacu tremura.

  • buna ziua,
    indraznesc sa va pun si eu o intrebare si poate dl. Cristoiu poate raspunde… Asadar : ce se intampla in ultima vreme ( 2-3 luni) cu dl. Bogdan Chiriac , implicit cu DC NEWS? Nu il mai recunosc, cand apare dansul alerg indiferent pe ce post tv alerg dupa telecomanda. Nu il inteleg… Sunt de acord ca orice om are pretul sau dar…cel putin in ce-l priveste pe dl. Chiriac , il banuiam de verticalitate. Sa aiba cumva legatura cu vreo licitatie de vreo ( repetitia e mama nedumeririi) 500.000 euro?!… Neee…nu cred, dl. Chiriac nu face din astea. La ce ma refer?! LA dementa cu care ne indeamna sa credem si sa nu cercetam pe Arafat, Rafila, Tataru…Aici s-a oprit. Urmeaza probabil Orban

    • Au primit bani de la partid sa tina „linia Fiarei”, sa se alinieze in rand. Cine nu s-a aliniat a fost impuscat in cap.
      Si pe dl. Cristoiu, cu toata simpatia, il suspectez ca s-a aliniat in rand. Cateodata la interviuri ma apuca un cascat enorm cand aud intrebari banale.

    • Chiriac e omul lor demult.Al cui ,al Lor, a Baietilor.

    • Aveti dreptate,idiotul s-a schimbat brusc din cel mai critic la adresa regimului Johanis acu ii da linbi la greu idiotul

  • Nu punem botul la miscarea anti-rasista mondiala. E manipulata de oamenii lu Soros, pentru a abate atentia omenirii de la probleme cu adevarat grave: incalcarea drepturilor omului, dictatura globala, nivelul de trai redus, somajul cronic, etc. etc. Nu punem botul la statui manjite cu rahat sau darmate din soclu.. Ca nu despre asta e vorba ci de ticalosia statului capitalist in sine.

    • Daramarea lui Trump,aia e faza de fapt.

      • Nope! O miscare puternica anti-sistem ar dinamita planurile globalistilor. Asa ca au re-directionat-o spre anti-rasism, ca e mai usor de gestionat in manipularea colectiva. Darami niste statui, arzi niste carti, manjesti cu vopsea niste simboluri nationale si lumea se lasa furata de peisaj…uitand ca, de fapt, daca voiam sa ne luptam cu stapanii de sclavi o puteam face si pana acum.. nu era nevoie sa moara un om calcat de stat pe gat.

  • Evenimentul principal al zilei ramane interviul cu Dancu si la el vreau sa ma refer.
    Daca fiecare dintre noi am face un exercitiu simplu si anume sa ne intrebam, cati suntem de fapt reprezentati de practiciile de grup exclusivist (neoliberal- vezi pnl), am constata ca suntem intr o mare eroare. Faptul ca sunt multe persoane „charmante” si cu „pretentii” reprezentative pt. liberali, nu inseamna ca suntem in aceiasi tabara. Numarul bogatilor din aceasta tara este undeva pana n 3%. Astia vreau bogatia doar pt. ei, nu vor sa imparta cu nimeni privilegiile rezultate din avutia lor materiala. Sunt foarte multi nauci care pierd din vedere acest amanunt si se identifica (ca prostii) ca apartenenta la agest grup elitist(evident din snobism). In Romania, social democratia nu este reprezentata cum se cuvine. Intr adevar nici n au aparut lideri autentici. Daca ne uitam la liderii: Dragnea – care era de fapt un feudal preocupat sa si extinda domeniile, la Nastase – care era de fapt un burghez preocupat de colectia lui de arta – muzeul din casa, constatam ca astia au folosit electoratul de stg. ca sa se cocoate in pozitii privilegiate si nu aveau de fapt legatura cu doctrina social democrata.
    Pozitiile exprimate de Dancu, ne fac sa intelegem ca totusi exista oameni capabili, cel putin sa puna ordine in doctrina. Oare va putea acest grup de oameni sa organizeze stanga astfel ca ea sa fie capabila sa si reprezinte interesele si in acord cu larga patura sociala pe care o reprezinta?

  • Vad ca lumea e stresata in Romania de luarea temperaturii cu termometrul (ca la vite) la intrarea in spatiile publice inchise cand adevarata problema NU e asta ci puratul mastii pe figura, timp indelungat in astfel de spatii (ex: la locul de munca) si care poate provoca afectiuni grave oamenilor, mai ales daca au si anumite afectiuni tip diabet, tiroida, sinuzita cronica, etc.. Acesti oameni sunt condamnati (prin incalcarea drepturilor omului) sa se imbolnaveasca mai devreme sau mai tarziu.. muncind efectiv intr-un aer inchis si viciat.
    Masca e noua sclavie.. luatul temperaturii, prin scanarea omului ca pe vite, e o chestie secundara.
    Spuneti un NU hotarat religiei FIAREI !!

  • „E oficial: teoria “virusul folosit de elite pentru a reduce populația” a fost fabricată de China și Rusia! UE acuză public cele două dictaturi
    .
    Înalți oficiali ai Comisiei Europene au denunțat miercuri public, în numele UE, campania de dezinformări pe care Rusia și China o duc pe tema epidemiei de coronavirus în Europa. Teorii precum aceea privind “Covid-19 este o infecție provocată de elitele globale pentru a reduce populația” sunt date ca exemplu de fake-news fabricat în laboratoarele de propagandă de la Moscova și Beijing.
    Acuzația este un gest fără precedent din partea Uniunii Europene, care în premieră condamnă direct și fără perdea cele două puteri totalitare.
    .
    Teoria privind „virusul fabricat de elitele lumii pentru a reduce populația“ este de proveniență ruso-chineză. UE acuză public cele două dictaturi de atac hibrid
    Cehoaica Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene, și spaniolul Josep Borell, înalt reprezentant al Comisiei Europene pe afaceri de politică externă și securitate, au dat publicității un raport în care, în premieră, indică direct Rusia și China ca state ostile UE.
    .
    În documentul numit “Combaterea dezinformării legate de Covid-19” se scrie, textual, că “actori străini și anumite terțe țări, în special Rusia și China, s-au angajat în operațiuni de influență țintite și campanii de dezinformare pe tema Covid-19 în UE, în vecinătatea ei și la nivel global, căutând să submineze dezbaterea democratică, să exacerbeze polarizarea socială și să-și îmbunătățească propria imagine în contextul Covid-19”.
    .
    “Sfatul” să bem clor sau alcool pur pentru a ucide virusul e tot de proveniență ruso-chineză. Vicepreședinte UE: “E momentul să spunem adevărul!”
    Raportul UE vine cu exemple concrete. Propagate pe rețelele sociale și pe site-urile conspiraționiste, valurile de dezinformări și teorii alarmiste fac parte dintr-un atac sistematic și organizat al Rusiei și Chinei la Uniunea Europeană, cu scopul destrămării acesteia.
    .
    Printre fake news-urile nominalizate în raportul Comisiei Europene ca fiind produsul celor două puteri ostile se numără “consumul de clor sau de alcool protejează de coronavirus” sau afirmația că virusul a fost “provocat de elitele lumii pentru a reduce populația”.
    .
    Vera Jourova avertizase încă de marți: „Pentru prima dată am decis să numim China în raportul nostru. Îmi pare bine că am făcut asta pentru că dacă avem suficiente dovezi, trebuie să o spunem. Este momentul să spunem adevărul”.
    .
    Rusia este un client vechi al UE, al SUA și al NATO.
    .
    Centrul de coordonare al atacurilor rusești asupra UE, SUA și NATO este Agenția de cercetare pentru internet de la Moscova
    Acțiunile de propagandă online și de subversiune sunt purtate prin Agenția de cercetare pentru internet a Rusiei. Printre țările atacate foarte puternic în ultimele luni s-a numărat și România. Conjunctural sau nu, Rusia a purtat campania de subversiune din țara noastră cu sprijinul PSD și al partidului lui Victor Ponta, Pro România.
    .
    Activiști pro-ruși și membri ai PSD au organizat chiar câteva încercări de mobilizare a populației, la mijlocul lunii mai, pornind de la teoria că starea de urgență a fost impusă de Iohannis pentru a instaura dictatura și a introduce vaccinarea obligatorie.
    .
    Toate aceste teme se regăsesc printre narațiunile susținute de Moscova. Concomitent cu susținerea acestui atac mediatic, Putin a interzis, în propria sa țară, orice știre sau aluzie la faptul că virusul n-ar exista sau că epidemia ar fi inventată.
    .
    China primește consultanță de la Rusia pentru a-și perfecționa tactica în materie de fake news. În schimb, UE preferă să păstreze libertatea de expresie chiar cu riscul de a suferi noi atacuri
    În ceea ce privește China, această țară e un actor relativ nou pe scena atacurilor asimetrice. Autocratul rus Vladimir Putin și dictatorul chinez Xi Jinping au încheiat un acord prin care rușii, cu o expertiză de 100 de ani în acțiunile subversive purtate în alte țări, au oferit consultanță puterii din Beijing.
    .
    Josep Borell, oficial UE, a lăsat de înțeles miercuri că vor fi mobilizare resurse suplimentare pentru a bloca atacurile lansate dinspre Extremul Orient.
    .
    Într-o echilibristică delicată între necesitatea de a stopa atacurile Chinei și Rusiei, pe de o parte, și respectarea celui mai de preț atu în fața regimurilor dictatoriale – libertatea indivizilor, UE caută cu precauție soluțiile. Vicepreședinta Jourova a menționat că se vor lua măsuri de contracare a atacului, dar că acestea nu vor fi dure, preferându-se o abordare care păstrează libertatea de exprimare a cetățenilor.”

    • Eu ma abtin. Le cedau placerea de a comenta lui Cib, Cristian, Tudy…
      Spor!

      • @mai geo,
        Daca erai in stare sa te abtii (nu e cazul) nu mai postia mizeria propagandistica de mai sus (propaganda vestului). Fara suparare.

        • Ti-a mai zis unul p-aici ca asta e troll, n-ai ce face?

          • Ia spune, doctore, cine se comporta ca un trol veritabil p-aci?!
            Hai, pune-ti mintea la contributie, ca se vede si din avion!

          • TU!! Intr-adevar, se vede din avion..ai venit cu o postare copy/paste si atat, nicio judecata proprie.

          • Tu?

      • China si Rusia fac exact ceea ce face si SUA lui Trump,arunca pe piata”teorii ale conspiratiei”,de fapt americanii au inceput cu aberatiile,daca ai sti ce propaga trumpistii …ooo astia sunt maestrii,iar Rusia si China i imita doar,e razboiul teoriilor conspiratiei(si al aberatiilor),ca doar nu numai Americanii pot avea monopolul aberatiilor au si Rusia si China drepturi egale la a abera,nu doar SUA are voie sa abereze pe Planeta, intre est si vest a inceput razboiul aberatiilor,si au intrat si Europenii in joc.Da mai Geo tu nu vezi ca in timp ce coana UE critica Rusia si China astia fac afaceri de sute de miliarde de euro sub nasul americanilor(UE+Rusia+China),si ca toti se intrec in aberatii(Rasaritul cu Occidentul).

        • Si inca o faza mai Geo,Rusii au reusit ceea ce nici nu se concepea,sa puna un cretin desavarsit la Casa Alba,(folosidu se de social media americana si,deasemenea cunoscand si psihologia americana),care a facut terci America,si sa incaiere SUA cu China,iar acum Sistemul se chinuie sa l dea jos.Apropo,stii de ce nu imi place Trump? Pentru ca seamana mult cu Presedintele tau,amandoi vantura lozinci,spun multe,promit marea cu sarea,au succes la mase,dar cand e vorba de fapte ioc,dau vina pe altii si nu si asuma nici o raspundere,sunt doi egocentrici, sunt doi demagogi,ce sa zic seamana leit.(Plus ca,gurile rele i suspecteaza pe amandoi de legaturi cu Kremlinul).

          • Ca in CSAT se spune ca Rusia este inamicul Romaniei,asta e asa o faza de ochii prostilor,Rusia raspunde,dar asa in bataie de joc,si conducerea actuala a Romaniei vrea sa ne fraiereasca,ca sunt anti Rusi.Aiurea ❗ ❗ ❗ Eu nu cred o iota din faptul ca actuala conducere a Romaniei este anti Rusa,ci dimpotriva,vor sa ne faca sa credem ca sunt anti Rusi.

          • Dar nu sunt.

          • Rusia nu este un prieten adevarat al Chinei,pentru Rusi,China este un rival la suprematie in Eurasia,nicidecum un partener,jocul Rusiei este acela de a i face pe Americani si pe Chinezi sa se distruga reciproc,iar Trump exact in vederea acestui plan a lucrat.Rusia lucreaza cu Trump in America,in timp ce le spune la Chinezi ca i sustine contra Americii lui Trump,ei fac un joc dublu si imbarligat,cum numai ei stiu sa l faca.Vorba aceea,doi se bat si al treilea castiga,daca SUA si China se fac zob reciproc,Rusia ramane mare si tare.(mai e si Germania lui Merkel,da astia se inteleg bine cu Rusii).

          • Romania, in calitate de tara care nu conteaza, a jucat de mai multe ori in istorie „la mai multe capete” sau „la mai multe mese” cum se spune. Adica si cu unii si cu altii, dupa cum bate vantul. Nu e o atitudine gresita cat timp are la baza niste sentimente nationale, profund patriotice si traditionale. In momentul in care insa, homosexualii ajuns sa danseze pe masa.. in timp ce bisericile zac inchise, deja vorbim despre altceva, ceva mult mai profund si bolnav.

          • Apropo,ma gandesc la doua nume,Michael Schmidt si Renato Usatii.Daca unii au curiozitatea .

          • China are imaginea terfelita,de nu o mai spala nici Pacificul,SUA este in pragul celui de al Doilea Razboi Civil,(aia se bat pe strazi la propriu),dupa ce a fost”rupta” in bataie de Coronavirus.Rusia si Germania insa sunt bine mersi(au si ei cazuri destule de Coronavirus dar nu prea raporteaza morti),dar in rest sunt,cum am mai zis,bine mersi.

      • Faza cu bautul de alcool,diluant,sau nu mai stiu ce,parca asta ar fi zis o Trump,parca,de aras o planeta intreaga,Trump,presedintele Occidentului,ca biata Europa ramane in continuare o anexa a SUA(nu are tupeul sa se unifice cu adevarat,sa lase interesele nationale meschine la o parte si sa se uneasca cu adevarat,si nu are tupeul de a deveni o forta care sa conteze in lume,cum ar vrea toti care iubesc acest frumos continent binecuvantat de Dumnezeu).

    • Nu am incredere in UE, SUA si NATO !
      Cred cu tarie ca virusul a fost modificat in laborator sa adere mai bine la celula umana si ca a fost scos intentionat de acolo pentru ca pe baza lui sa se institutie o noua religie mondiala – cea a virusului – ca si stabiliment politic pentru modificarile ticaloase urmarite de globalisti. N-am nici cea mai mica indoiala ca e asa. La ora actuala nu ne luptam doar cu un virus, cu o pandemie ci cu o miscare globala, ticaloasa care doreste sa inghita civilizatia umana cu totul. Daca era vorba numai de o lupta cu virusul, era credibil dar NU e o lupta de natura medicala, e un conflict mai amplu, de natura politica, creat artificial sa aduca in prim plan – globalizarea, un regim totalitar mondial, vaccinarea obligatorie, supravegherea generalizata, neo-marxismul si progresismul si toate celelalte nebuniii care pana acum erau doar teorii conspirationiste.
      Acum nu mai sunt teorii conspirationiste sunt lucruri efectiv reale, palpabile…

      • mai Cristian,
        Ti-am citit unele postari si, în mare, îti cunosc parerile…Ok, tu esti în tabara celor care vad lucrurile asa cum le-ai expus mai sus si sunteti deja destui cei care gânditi asa, sau, aproximativ asa…
        Parerea mea este ca deductiile voastre (deductii care au fost exprimate mai întâi de catre cei care erau interesati ca voi sa credeti în teoriile lor conspirationiste) sunt pure speculatii bazate pe însiruirea unor evenimente care s-au petrecut în cerc vicios sau nu si care, chiar daca au avut legutura unele cu altele, nu le poti califica, fara sa aduci si dovezi în acest sens, drept niste evenimente provocate din umbra de cineva fara identitate, dar despre care stiti voi ca vrea neaparat „sa înghita civilizatia umana cu totul” si care…etc.
        Ca virusul acesta a întors lumea cu fundu-n sus si ca decidentii, ca si opozantii lor din întreaga lume cauta sa traga foloase de pe urma acestei tragedii, asta este cu totul alta mâncare de peste. Parerea mea, daca îmi dai voie.

        • Ce dovezi prietene? Am pus mai sus dovezile: in timp ce bisericile zac inchise, in muzeele statului s-au urcat homosexualii si travestitii pe masa si au facut circ, cu oficialitatile statului de fatza spunand totodata ca fac un pipi pe Catedrala Mantuirii Neamului
          Ce dovezi mai vrei, ca vorbim de semnul, epoca si religia FIAREI ???
          Tre sa fii chior sau prost de tot sa nu vezi si sa nu intelegi

          • Prietene, exista o diferenta între cei „chiori sau prosti” (care îsi pot exprima o parere fara sa-i supere pe interlocutori) si cei care nu sunt „chiori sau prosti”, dar care, venind cu dovezi puerile, cauta sa-si impuna punctul de vedere într-un mod violent!
            Sanatate!

    • Ma Geo da tu nu ti ai pus intrebarea(eu chiar imi pun intrebarea),oare cati din comisia si parlamentul European,sau chiar la nivele inalte in SUA,care injura Rusia vartos si i acuza pe Rusi de toate cele,nu sunt de fapt,in realitate,conserve Moscovite?(posibil chiar jumatate din ei). Stiu,ca atunci cineva cand vrea sa infiltreze agenti,aia trebuie sa castige increderea inamicului,si pentru asta ei isi injura,de forma tara ,sau puterea pe care ei o slujesc(cu acordul acesteia),desi in realitate o servesc.Adica agentii Rusi injura Rusia in fata Europenilor si Americanilor,de la tribune chiar la varful acestor puteri Occidentale,ca astia sa creada ca sunt anti Rusi,si i pacalesc pe aia,dar de fapt ei lucreaza pentru Rusi,metoda e veche si uzitata,si Occidentalii mereu pun botul.Eu oricum nu dau doi bani pe declaratii,daca as putea le as folosi pe post de hartie igienica,eu daca vreau sa inteleg adevarul urmaresc strict faptele,faptele te conduc la adevar ,nu declaratiile.

  • Deciziile controversate ale dictaturii medicale isi arata rezultatele; coada lumii nu numai a Europei ajungem. Cu exceptia serviciilor de stricta necesitate si a santierelor de constructii cam totul este blocat si implicit compromis. In materie de resurse umane e si mai grav. Sistemul de invatamant a lucrat online cat si cum s-a putut, sistemul medical are spitalele goale dar personalul primeste salariul 100%+ sporuri,in rest pana si BRD-ul face restructurari de personal.
    Motivarea unora ca s-ar preocupa de sanatatea populatiei este doar in mica masura justificata atat timp urgentele medicale se rezolva defectuos, bolnavii cronici si cei forme acute ale bolilor au fost uitati in detrimentul noului si controversatului virus. Alura graficelor prezentata pe site-ul Wordometer este total atipica semn ca sunt fortate si raportate aiurea sau chiar fortate informatiile transmise.
    Absolut tot neamul asta cu mai putina sau mai multa carte isi da seama ca in spatele „pandemiei” nedeclarate mascate de diverse stari declarate politic stau afaceri marete.
    Daca PSD-ul voteaza starea de alerta de care o fi, isi taie singur craca de sub picioare.

  • PSD și-a dat seama că, daca nu votează starea de alerta, Iohannis va instaura direct dictatura stării de urgență până la sfârșitul anului.
    Religia virusului dictează viitorul politic al României și, da, noua forma de guvernare e dictatura. Să vedeți când se vor apuca de modificat legile ce măcel iese din democrație

    • Starea de urgență se instituie de președinte prin decret dar trebuie votată în parlament in 5 zile.
      E drept, la ce minți luminate avem, sigur se gândește cineva sa cerceteze președintele stare de urgență din 5 in 5 zile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *