Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Putin nu-și putea dori altceva: Biden recunoaște rolul Rusiei de Superputere în război cu America

Se împlinește un an de la ceea ce întreaga Planetă cunoaște a fi războiul dintre Federația Rusă și Ucraina. Un război declanșat prin atacarea Ucrainei de către Federația Rusă în dimineața zilei de 24 februarie 2022. Deși e vorba de atacarea unui stat independent, membru al ONU, totuși treptat-treptat rezistența ucrainenilor, ajutați masiv de Occident, a făcut ca azi să putem vorbi de un Război între două țări.

Cu prilejul aniversării liderul uneia dintre cele două țări Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ținut un mesaj către națiune. De la început pînă la sfîrșit, discursul lui Vladimir Putin care merită o radiografie rece, profesionistă și nu un soi de etichetare de propagandă bolșevică gen Delirant, Halucinant, dovada sărăciei de limbaj a presei dar mai ales a Pădurilor din care vin ștafetele, se vrea o dare de seamă făcută Poporului rus. Chiar referirile la rolul determinant al Occidentului în declanșarea Războiului, țin tot de comunicarea cu Poporul. Prin asta Vladimir Putin a ținut să-i convingă pe ruși că sacrificiile umane și materiale de pînă acum sînt justificate, deoarece Patria e în primejdie. Exploatînd implicarea tot mai mare a Occidentului în Război, Vladimir Putin i-a avertizat pe ruși că se află în fața unui Război care pune la îndoială însăși existența Rusiei. De remarcat și atenția deosebită arătată văduvelor de război, rușilor care luptă în Ucraina, atenție transpusă în măsuri social-economice deosebite.

În mai multe rînduri, am atras atenția că implicarea tot mai fățișă a Occidentului în Război, ajunsă în vecinătatea trimiterii de trupe să se lupte cu militarii ruși, nu face altceva decît îi asigură lui Putin suportul popular de care are nevoie. A fost o vreme, la începutul Războiului, cînd propaganda occidentală a încercat să provoace în rîndul rușilor Sindromul Vietnam, de care au suferit americanii. Americanii a pierdut la scor războiul din Vietnam , pentru că propaganda oficială n-a reușit să răspundă satisfăcător întrebării: Ce căutăm noi în Vietnam?

Strădania de a justifica lungul șir de coșciuge care veneau din Vietnam prin nevoia ca America să apere valorile lumii libere s-a dovedit un eșec. Altceva era dacă, de exemplu, China și URSS, care sprijineau pe șest Vietnamul de Nord, s-ar fi implicat fățiș în Război și, mai mult, ar fi sprijinit comandouri vietnameze să comită atentate pe teritoriul american.

Sindromul Vietnam n-ar fi fost prea greu de creat în Rusia lui Vladimir Putin. Pierderile umane și materiale ale Rusiei, sacrificiile provocate de sancțiuni, propaganda prin presa occidentală favorizau ivirea și creșterea unei nemulțumiri populare sub semnul întrebării: Ce căutăm noi în Ucraina?

Pentru a-și asigura sprijinul popular Vladimir Putin a prezentat Războiul ca fiind unul de Apărare a Patriei încercuite și puse la îndoială de Occident. La început justificarea n-a avut prea mare succes. Treptat-treptat, Occidentul, în frunte cu America s-a implicat în Război infinit mai mult decît ceea ce spunea sloganul Noi n-avem nimic cu Federația Rusă. Noi doar ajutăm poporul ucrainean atacat de o mare putere militară. Implicarea a avut loc fățiș, ostentativ chiar. Momentul festiv al deciziei de a trimite armament ofensiv a fost punctul culminant al transformării Războiului ucraineano-rus într-un Război Occident – Federația Rusă. Mult mai grav, retorica liderilor occidentali a început să folosească sintagme precum Înfrîngerea Rusiei, Zdrobirea Rusiei. Încălcînd grav normele internaționale care interzic propaganda de tip nazist împotriva unei etnii, a unui popor, stigmatizarea unui cetățean pentru simplul motiv că e de o anume etnie sau de o anume rasă, Occidentul a declanșat o rusofobie incredibilă, de la excluderea sportivilor și artiștilor ruși de competițiile internaționale pînă la eliminarea culturii ruse clasice din spațiul public. Cetățeanul rus s-a simțit amenințat de Occident nu ca un sprijinitor al lui Putin, ci pur și simplu, pentru că se născuse rus.
Toate aceste lucruri n-au făcut altceva decît să-l confirme pe Putin în tezele sale privind Războiul pentru Apărarea Patriei.

Sindromul Vietnam ar fi făcut o parte a rușilor aliații Occidentului.
Sindromul Rusia încercuită! a transformat fiecare rus în sprijinitor al lui Putin, așa cum invadarea URSS de către Germania a făcut ca rușii să uite teroarea stalinistă și să se așeze sub comanda lui Stalin. De aceea mi s-a părut de o imbecilitate dezarmantă graba cu care multe televiziuni și site-uri au titrat Delirantul discurs al lui Putin, pentru afirmația Nu noi am pornit Războiul. Discursul lui Ptuin nu s-a adresat românilor, ci rușilor. Minimul profesionalism cerea ca toate referirile la discurs să țină cont de acest adevăr.

În Mesajul său, pentru a-i convinge pe concetățenii săi că Rusia se bate cu Occidentul și nu cu Ucraina și că, astfel, Războiul e pentru ruși unul de viață și de moarte, Vladimir Putin a convocat multe dovezi din ultima vreme.

După opinia mea, n-avea nevoie de această trecere în revistă a implicării Occidentului în Război pînă în vecinătatea bombardării Moscovei.
Avea la dispoziție exemplul din aceste zile al președintelui Biden. La o adică îi putea avertiza pe ruși să fie atenți la Discursul lui Biden din 21 februarie 2023.

Spuneam că liderul uneia dintre cele două țări combatante a ținut un Mesaj către națiune cu prilejul împlinirii unui an de Război.
Ar fi fost normal ca și liderul celeilalte țări combatante, Ucraina, Volodîmîr Zelenski să procedeze la fel:
Să țină un mesaj către națiune în c re să vorbească despre Război, despre cauzele sale și, mai ales, despre sacrificiile umane și materiale făcute de ucraineni.

Vladimir Putin a consacrat o parte a Discursului său măsurilor social-economice în sprijinul văduvelor de război, al familiilor care au membri pe front.
Ar fi fost normal ca și Volodîmîr Zelenski să anunțe măsuri social-economice pentru văduvele de război. Mai mult ar fi trebuit să se refere la situația refugiaților, la administrarea acelei părți din țară care nu e în război, la strădania de a supraviețui atacurilor rusești asupra infrastructurii.

Mesajului lui Zelenski ar fi trebuit să-i urmeze un discurs ținut de Biden la Casa Albă în care s-ar fi reafirmat sprijinul pentru eroicul popor ucrainean.
Nu s-a întîmplat așa.
Misiunea de a ține un discurs la aniversarea unui an de Război și-a asumat-o președintele Americii, Joe Biden. Acesta a venit în pentru asta în Europa, mai precis în Polonia, cît mai aproape de Ucraina, dar și de Rusia. Președintele american nu s-a limitat să invoce ajutorul dat de Occident Ucrainei. Întregul său discurs a fost consacrat Războiului pe care-l duce Occidentul cu Federația Rusă. Evident, invocînd voința de fier a Americii și a Occidentului în Războiul nu numai cu Putin, dar și cu autocrații din întreaga lume. În nici o clipă Biden n-a amintit cuvîntul pace. Întreg discursul a stat sub semnul mergem mai departe nu doar cu Războiul, dar și cu escaladarea Războiului. Și pentru a ne convinge că Occidentul merge mai departe și cu escaladarea, Joe Biden i-a dat un pupic în public Maiei Sandu pentru înscrierea Moldovei în frontul antirus.

Presa lumii a difuzat cele două discursuri ca fiind expresia unei confruntări între Joe Biden și Vladimir Putin. Programîndu-și discursul după cel al lui Putin, Joe Biden a ținut să sublinieze pînă la ostentație că discursul său e o replică la discursul lui Putin.

Din evenimentele zilei de marți, 21 februarie 2023 pot fi trase următoarele concluzii:
America și Occidentul au renunțat și la ultima așchie de păstrare a aparențelor.
Războiul din Ucraina a fost recunoscut oficial ca Războiul dintre Occident și Federația Rusă.
Vladimir Putin și-a asumat ipostaza de lider al lumii care se bate cu America și Occidentul.
Joe Biden l-a confirmat, dezvăluind că America și Occidentul sînt în Război cu o parte a lumii ce are drept lider Rusia. Războiul Rece s-a dus între două superputeri: SUA și Uniunea Sovietică. De la o vreme, China a făcut figură aparte. Discursul și faptele lui Biden anunță un nou Război rece, avînd în vedere specificul, Un Război rece pe cale de a deveni cald, dacă nu chiar prea cald. Acest Război rece angajat de America se desfășoară împotriva Federației Ruse, recunoscută drept superputere.
Din puterea regională care e Rusia (URSS a fost superputere) Rusia lui Putin e tratată de America drept superputere. Superputerea împotriva căreia s-a mobilizat America pentru a repurta victoria.

Ce altceva își dorea Vladimir Putin?
Adevăratele superputeri sînt însă America și China.
Ce face China văzînd că America s-a angajat în Război cu Federația Rusă?
Își freacă mîinile de bucurie.

Știți cine a cîștigat din Războiul dintre Imperiul Bizantin și Imperiul Sasanid, moștenitorul Imperiului Persan?
Un al treilea:
Arabii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Putin nu-și putea dori altceva: Biden recunoaște rolul Rusiei de Superputere în război cu America”

 • Visezi Cristoiule vise moscovite,iti plac tie rusii ,dar adevarul este ca singura tara pe care SUA o recunoaste ca si superputere egala nu este nicidecum Rusia ,ci ,aceasta tara este China.De fapt SUA si China si au trasat liniile rosii ,China nu va accepta niciodata un Taiwan independent ,iar SUA nu va accepta niciodata ca si China sa ajute Rusia militar in vre un fel.Cat despre razboiul din Ucraina,el se va termina atunci cand pierderile ambelor tabere vor fi insuportabil de mari si razboiul nu va mai putea fi dus de nici una din tabere.Asa cum Ucraina este sustinuta de SUA,asa si Rusia nu este decat un vasal al Chinei.De fapt este un razboi”proxy”intre China si si SUA,acest razboi din Ucraina,iar Rusia si Ucraina sunt”scoase la inaintare”sa se bata,iar in urma acestui razboi se va negocia intre China si SUA noua impartire a lumii.Razboiul din Ucraina se va incheia atunci cand China si SUA vor semna o noua Ialta prin care cele doua Hiperputeri isi vor imparti lumea.China probabil isi va insusi Asia continentala si Africa iar SUA restul lumii.Aceasta va fi o noua ordine mondiala pe tot parcursul secolului 21.Nicidecum o superputere rusa,Rusia este doar un vasal al Chinei,de aceea SUA tot atentioneaza China in legatura cu razboiul din Ucraina,SUA discuta de fapt cu sefa(China),nu cu subordonata(Rusia).

  • Nu ai înțeles nimic. Nu-i de mirare.

  • hei!, ..bine ai venit, tudy:)
   ..stai mult? :)))

   • @Online
    Daca ar fi sa fac misto de nick-name tudy…ce e cu adevarat trist e altceva…daca ar veni rusii,astia ar fi primii cu flori in dinti si pe teava tunurilor de la tancuri,ii vezi pe strada,daca le dai o palma le iei si femeile de langa ei…vezi ca e o stire ca lukoil se va retrage din Romania…n-au ce face rusii cu o colonie ruinata economic cum e aici…poate ar trebui sa se gandeasca…americanii pleaca…exxon sau ford,acum se uschesc si rusii…au Foamea de facut in Frig…mult si bine…
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

 • Se muta centrul Nato din Germania in Polonia,in Germania e un curent care nu mai doreste Nato pe teritoriul ei,americanii au simtit si muta in Polonia , impreuna cu tarile baltice .Si-au atins scopul ,au sabotat conducta de gaz,au gripat motorul economic al Europei care era Germania ,acum Europa e la cheremul lor .Solutia ar fi un contingent comun miltar UE fara Nato.

 • Confruntarea NATO Rusia este inevitabila și Rusia o sa se lase provocată tocmai pentru a transa situația
  Nu s-a intimplat pina acum pentru ca încă NATO mai are ceva muniție in depozite și pentru ca India China și Brazilia încă nu s-au poziționat alături de Rusia
  India 1,4 China 1,6 Brazilia 420 și Rusia 280 reprezintă 3,7 miliarde de locuitori jumătate din populația planetei
  China și Rusia membre permanente ale consiliului de securitate ONU constituie împreuna 2/3 din arsenalul nuclear al planetei
  Anglia Franța Israel au cit India Pakistan și Coreea de Nord
  SUA știe cum stau lucrurile de aceea și încearcă sa nu se ajungă acolo
  A fost luată prin surprindere de declarația de retragere a Rusiei din tratatul Stars și acum ii invita pe Rusi sa se reașeze la dialog

 • Pentru mine nu discursul lui Putin a fost semnificativ ci plimbarea lui zele cu robinette in sunet de „fanfară” dat de o alarma pornită chiar atunci când robinet a pășit din clădire! Există o vorba la români: ” cum e turcu’ și pistolu'”, văzandu-l pe ” tânărul și potentul ” președinte al ” lumii libere” cum se chinuia și șontâcăia încercând să țină pasul cu slăvitul zele, gândul că la fel ar putea fi și națiunea americană, sincer mi-a creat un sentiment de milă: băi omenire, lăsați-l bă, pe amărât, să-și trăiască liniștit ultimile zile care i-au mai rămas, săracu’ !

 • Nu trebuie sa uitam ca pe data de 19 februarie 1954. RSFS Rusa a transferat Crimeea, catre ce era atunci RSS Ucraineana.
  S-au gandit in 2014 sa o reia in stapanirea lor.
  Probabil rusii dupa ocuparea Donbasului ( daca il vor ocupa) se vor opri. Se pare ca ucrainenii au inteles asta si isi pregatesc accesul la mare prin Bâstroe.
  Interesant este ca liderul ucrainean care anul trecut nu stia nimic despre invazia rusa, stie acum si ca urmeaza Moldova, Romania, Polonia, Tarile Baltice, Marea Britanie, SUA.
  Un alt aspect interesant este aderarea la NATO si la UE a Ucrainei.
  Pentru Romania aderarea la NATO a fost conditionata de semnarea acordurilor de buna intelegere cu vecinii. Astfel noi am ratificat Acordul din 1939 cu privire la Nordul Bucovinei. Iar UE in ce granite va admite Ucraina?

  • Nu știu de ce domnul Cristoiu ignora niște evenimente
   Astfel Rada suprema a Ucrainei in 2013 a hotarit cum a hotarit și acum cu Bâstroe ca rușii a ia flota din Sevastopol sa plece cu ea
   Atunci rușii au luat inapoi Sevastopolul cu Crimeea cu tot

 • Analiști de valoare exista, dar cei care sunt la butoane au alte interese decât binele oamenilor. România nu are nevoie de a participa la conflictul vecin, cu atât mai mult ca Ucraina dovedește, cu perseverență, că nu respecte nici românii de acolo, nici pe cei de aici. Cât despre Chelner și Debarasator … ei joacă cu cărțile încredințate de noi toți, pentru că -i îngăduim.

 • Este cu adevarat un razboi inca mocnit intre SATAN NATO si Rusia. Care se va aprinde repede in momentul cand Urcacania va primi arme cu care sa loveasca in adancul teritoriului rusesc. Si atunci Rusia va lovi tactic nuclear Kievul pentru a-l potoli pe Zdrelinsky. Satan NATO va interveni pe fata pe mana polonezilor si a altor ciumeti din Europa de Est. Ca urmare a acestui fapt armata rusa va lovi termonuclear Warsovia ce se va transforma in margele de sticla si mormane de fiare topite. Ceeace ce va duce la izbucnirea unui conflict termonuclear pe buna intre SATAN NATO si Rusia care se va sfarsi foarte rapid si-n care vor cadea victime sute de milioane de cetateni ai acestei planete. Astfel ca urmare a celui de al 3 Razboi Mondial atat SATAN NATO, SATAN UE si SATAN USA nu vor mai fi sa fie ceeace sunt astazi. Rusia va iesi biruitoare fiind aparata de Sfanta Treime.

  • Dintr un razboi nuclear nu castiga nimeni ,@gelu,nici Sfanta Treime,nici Alah nu te mai scapa,practic un razboi termonuclear intre Rusia si NATO rade toata Emisfera Nordica,raman doar America Latina ,Africa de Sud si Australia ca sa si dispute suprematia,iar Hiperputerile lumii vor fi Australia,Noua Zeelanda si Chile din America Latina,restul lumii va fi ras complet.Intr o ora Rusia pierde 100 de milioane de oameni si NATO vre o 90,dupa care vine Iarna Nucleara cu temperaturi de Antarctica in toata Emisfera Nordica(in primul an),si atunci vor muri toti cei ramasi in aceasta zona de frig extrem.Asta aratau simularile facute de calculator.Rusii nu ar supravietui deloc,in Rusia ar fi cel mai rau dupa razboiul nuclear cu temperaturi de -100 de grade iarna.Frigul extrem si lipsa soarelui(nu neaparat radiatiile atomice)vor rade Emisfera Nordica.De aceea cred ca armele termonucleare nu vor fi folosite niciodata,CRETINUL care va avea in minte folosirea acestor arme ,cel mai probabil va sfarsi mitraliat intr un beci,indiferent cine este.

   • E un razboi”proxy”SUA China in care Rusia si Ucraina sunt doar doi pioni,de fapt miza este locul unde se va termina Europa(zona de influenta a SUA) si unde va incepe Asia Continentala(zona de influenta a Chinei).Cand se va stabili acest lucru,atunci se va incheia noua Ialta intre SUA si China,si se vor delimita sferele de influenta pe tot percursul secolului 21 intre Chineji si Americani,China fiind noul URSS.

 • Vorbim despre rusi ca si cum i-am cunoaste ! GRESIT.Nu stim nimic ,dar nimic, despre ei.

  • Pai cum nu știm ca toți își dau cu părerea din cărți și din poveștile străbunicilor.Habar nu au ce e acolo,ce gândește acel popor,cum trăiește,ce prieteni are,ce dușmani,ce aspirații,se judeca totul după mintea romanului si delirului din presa plătită ,adevarul e întodeauna la mijloc,nu exista adevăr absolut ,numai fiind la mijloc poți privi si analiza,nu judeca ,nimeni nu are dreptul sa judece,noi judecam sub impresia filmelor cu Rambo ,cu soldatul Ryan,cu Omul păianjen,neaparat americani care au salvat și salvează lumea,eroi pentru prostimea exaltata ,cu președinți americani eroi,nu care fac ca și acum in pampers,sau care tin stagiarele sub biroul oval,totul e o minciuna și o mascarada la nivel planetar.

 • Oare de ce liderii mondiali nu ascultă de analizele dlor de această factură, din fiecare țară? Bănuiesc că au fiecare un domn Cristoiu.
  SUA își ascunde datoria publică pe spatele războiului de acum și îi trage pe toți după ea ?

 • Am urmarit si eu discursurile, impresia a fost diferita .

  M-a surprins Putin , era crispat si aproape ca nu -si ridica privirea din foile de pe care citea un discurs elaborat , cu multe cifre si procente, cu multe obiective de indeplinit in viitor; Insusi tarul nu era multumit de cum au decurs evenimentele in 2022 .Lasa sa se inteleaga ca stie ca intreaga societate a simtit pe pielea ei dificultatile , dar vinovatul nu e in interior , e in afara , e capitalismul decadent din occident , dar rusul stie sa depaseasca greutatile si sa traga in jug, nu a fost prea mult obisnuit cu confortul istoriei ; uneori parea ca se jeneaza sa se uite in ochii celor prezenti in sala . Audienta era la randul ei inghetata , am vazut destule grimase pe fetele celor adusi sa-i asculte mesajul ;nici atunci cand se aplauda la scena deschisa , nu se facea din convingere si entuziasm , ci mai mult tinea de protocol , anumite mesaje trebuiau sustinute , doar erau mesaje de trai bun in viitor ; s-a promis mult si nu cred ca ar indrazni cineva sa-i ceara socoteala lui Putin daca lucrurile s-ar impotmoli din nou . Trebuia sa fii de acord cu el , doar situatia din 2023 e incomparabil mai buna ,mai ales, daca faci o paralela cu anii 1990 . S-or fi spus si adevaruri – cine poate stii cum este in Rusia baricadata in granitele proprii ?- , dar s-au spus si multe aberatii si minciuni , s-au strecurat si niste adevaruri spuse cu jumatate de gura , de care parca se jena , de pilda tehnologia occidentala , investitiile straine au fost bune candva la relansarea tarii in anii 90. Continutul discursului m-a dus cu gandul la Ceausescu al nostru care incerca sa obtina bunavointa poporului cu tot felul de promisiuni in momentele de cumpana pana cand nu i-a mai reusit .

  Biden a facut din discursul sau un fel de party american , ascultandu-l erai sedus de atmosfera vesela si ambianta muzicala , steaguri multicolore fluturau in timp ce se vorbea de democratie, libertate , aliante si prietenii , lideri ce merita aplauze… cine sa se mai gandeasca la razboi cand totul aducea a sarbatoare . Parca se sarbatorea o victorie , nu un bilant sumbru: un an pierdut, multe victime intr-un razboi ce nu da semne sa se incheie curand. Americanii si-au castigat faima vanzand iluzii atat de bine impachetate incat te ademenesc si te lasi purtat de val . Daca Putin m-a dus cu gandul la Ceausescu , Biden mi l-a reamintit pe Basescu cu tot cortegiul lui de cheflii care au copiat in toate campaniile electorale modelul american si l-au copiat prost , dar si-au asigurat sustinerea yankeilor chiar si cand poporul i-a trantit la vot . De aceea privesc cu suspiciune si nu ma mai incred in iluziile vandute de americani. S-a vorbit de Polonia, Ucraina, chiar si de Moldova … Romania pe nicaieri , desi suntem in zona !

  Biden il provoaca pe Putin cu fiecare fraza , stie ca il infurie , iar Putin nu mai poate poza intr un lider democrat . Dupa ce s-a impotmolit intr-o operatiune speciala nu mai poate fi un lider al unei superputeri . L-am auzit pe Putin vorbind de razboi , dar nu era razboiul lui. Cata vreme poporul rus isi doreste sa fie condus de un dictator , nu m-am mirat ca Putin l-a citat pe Stalin in discursul lui.

  • Clar am văzut și eu și Dvs alt discurs cu Putin
   Dacă sunteți vorbitoare de limba rusa va cer scuze dacă nu in ce limba ati ascultat discursul
   Va întreb asta pentru ca eu am in fata transcriptul in engleză franceza germana și romană și nu sunt identice de parca in fiecare limba cuvintul xxxxxxx din rusa înseamnă altceva
   Discursul a durat o ora și 48 de minute și Putin chiar l-a ținut extrem de relaxat pentru un om de 70 de ani

  • @enia,si mie imi semana discursul lui Putin cu cel al lui Ceausescu la final atunci pe 22 parca decembrie,Putin mi s a parut jalnic,si toti la Moscova aveau fete negre,parca erau la inmormantare,plus ca Putin are probleme la el in RuSSia lui.Pai sta Prigojin cu Barosul la spatele lui,si cu Kadarov,Prigojin de abia asteapta sa i scobeasca beregata lui Putin ca sa se aseze ca un nou tar.Poate la vara vom avea un nou tar.Oricum am da o ,Rusia este sluga Chinei,si asa va fi mereu.SUA discuta doar cu China la nivel de egalitate,in chestiunile privind treaba din Ucraina,precum si in chestiunile globale.

 • Batranul senil si pervers a venit la Bordelul Ucraina, da banii si se uita cum se harjonesc un rus si un ucrainian, in balta de sange. La spectacol se uita si cel cu ochii oblici, si ii creste testosteronul. Ramasa fara bani, nesatisfacuta, batranica Europa va sfarsi in azilul Prostiei.

 • Din puterea regională care e Rusia (URSS a fost superputere) Rusia lui Putin e tratată de America drept superputere. Superputerea împotriva căreia s-a mobilizat America pentru a repurta victoria.

  pai pentru Putin, din ce rezulta, a fi puternic inseamna sa ti pastrezi inchis sistemul ( numit, in cazul lui, ‘natiunea rusa’ )

  tot discursul lui a fost despre manifestarea Intregului, despre manifestarea ca un Intreg a natiunii ruse.
  a vorbit despre cum poporul rus tre sa se descuce singur, adica sa se redefineasca in stil fibonacci, inovind si inventind in acelasi stil, pentru ca abia as apo face fata Vremurilor, care sint Vremurile Marelui Reflux, adica ale Insularizarii.
  insa si americanii tot despre Insularizare vorbesc!:))), atata tot ca insula lor e …mai mare, ca e cit juma de planeta. adica americanii chiar nu se joaca!
  bine, nici ailalti, insa in cazul americanilor treaba se vede de la o posta :))))
  cind vine vorba despre americani ne calauzim dupa steaua care i lumineaza: Make America Great Again!:)))
  adica o mare insula, mare cit juma de planeta, insula fiind, clar!:)), unipolara. oricare ar fi pretul!:)) (cred ca uniis-au prins deja ca asa e si altfel nu e :))) )

  • pe vremea Marelui Reflux vorbim despre Insule:)), despre…regiuni:))), deci despre insule de Putere, deci…creca rusilor nici nu le mai pasa ca nu sint o superputere mondiala, pentru ca Definitia asta a expirat,
   acuma …propria insula si competentele in a o pastra viabila, superviabila, e cea care conteaza in mod fundamental,
   sa fii o superputere mondiala nu mai face prea multe parale, important e sa te dovedesti o superinsula superviabila, adica sa fii capabil sa generezi singur miscare la un nivel superior pe propria insula.
   din cite a zis Putin, azi, toti rusii, cu catel cu purcel :)) sint angrenati in acest deziderat.
   ca si americanii sint asaaaa, era clar inca de pe vremea lui Trump!:)))

   cu chinezii e olecut mai altfel, ca astia au o tura in fata,…pe unele capitole:)), la Insularizare a fost chiar tari.

   • ‘Ce face China văzînd că America s-a angajat în Război cu Federația Rusă?’

    pai… nu e niciun razboi. totul e despre marea Revolutie, despre cum ‘te primenesti’, despre cum renasti, odata cu Noua Lume.
    problema Americii e Noua Lume
    problema Chinei e Noua Lume
    problema Rusie e Noua Lume.
    …faza tare e ca cea care va cistiga, clar!,
    e Noua Lume:)))
    iar, din cite se vede, ea se va naste printr o dare la pace intre marii jucatori.
    durerile facerii…sint un soi de razboi,…cam asa e, insa ele nu sint razboi, ci durerile facerii.
    China, Rusia si America sint in …durerile facerii.

    pe planeta nu exista niciun razboi, ci doar dureri ale facerii:))))

    Lumea Mare se chimba din temelii, pentru ca in timp ce o Noua Lume se naste, asta va da coltul. ( sa retinem pentru inceput ca asta va da coltul,
    Praful, Cenusa se va alege de ea,…asa cu s-a ales de absolut toate civilizatiile de pina cum. asistam la moartea in direct a unei civilizatii..mari cit o planeta, …cum sa fie simplu, nenica?!, insa nu e cu razboi, ci cu dureri ale facerii )

    • si putem asista pentru ca in timp ce asta da coltul, alta civilizatie, o Noua Lume, Nou Nouta de data asta!, se va naste, deci,,,civilizatia naturala preda stafeta, odata cu ultima suflare:)))), civilizatiei noi, Noi Lumi,
     si poate preda stafeta,…continuind ‘miscarea’, pentru ca asta noua e Artificiala. deci n are treaba cu Anotimpurile si cu moartea, ca ea nu e Naturala, ea are treaba doar cu Timpul:)), caz in care moartea poate fi proiectata…mai la Infinit!:))))

 • Rusia poate fi infranta daca si numai daca se manifesta ca o societate deschisa.

  cita vreme ramane mai degraba ermetica …e imposibil s-o infrangi.
  nici pe cale militara, ca are suficiente bombe incat sa distruga tot ce misca pe planeta( asemenea altora, ca nu sint singurii care au suficiente bombe pentru a face asta),
  insa nici pe cale economica, pentru ca, mai intai de toate, are resurse naturale, iar mai apoi are si inteligenta, si asta tot o resursa natura fiind :))
  inteligenta, adica are putinta de a inventa, de a inova, si spun ca o are pe motiv ca si-a demonstrat-o fara urma de tagada de a lungul anotimpurilor.

  faptul ca unii n-au luat in seama ca deschiderea propriilor societati e cale catre diluare fundamentala e treaba lor,
  iar faptul ca altii au fost cu ochii cit cepele pe acest proces fundamental,
  disolutia prin diluarea manifestata ulterior momentului deschiderii societati, Intregului, fiind un proces capital, ireversibil,
  e de asemenea treaba acestora.

  Rusia a fost atacata atunci cind a fost vizata de atacuri care aveau ca tinta ‘deschiderea’ societatii ruse, …inteparea ‘sistemului’ rusesc, astfel incat el sa permita accesul nor ecuatii de miscare exterioare sistemului.
  acuma …faptul ca rusii s-au prins, aia e.
  ulterior toate discursurile au fost despre pastrarea cu orice pret a Rusiei ca sistem inchis.
  daia zice Putin ca nu ei au inceput razboiul. acu daca omu’ vrea sa traiasca ‘pe ruseste’, aia e, ce sa i faci?! da’ nu numai el vrea, ci si majoritatea rusilor vor sa traiasca pe limba lor, asta e faza.

  pentru ca Rusia saa devina o societate deschisa, din ermetica ce e, ar trebui ca sistemul din afara ‘sistemului inchis’ numit Rusia sa fie …orbitor de imbietor!:)), sa devina un magnet ultrapotent,…ba chiar plenar potent.
  momentan lumea din afara Rusiei nu e chiar atit de imbietoare incat rusii sa renunte la tot si sa imbratiseze ceea ce se afla in afara sistemului inhis numit Rusia. si daca ies in afara sistemului …ei tot pe limba lor traiesc:)),…mai degraba.

  treaba cu inteparea sistemelor inchise numite natiuni si apoi diluarea lor pina la pierderea definitiei a tinut si a tot tinut,…insa uite ca cu rusii nu tine:))
  astia n au chef sa renunte la traitul ‘pe ruseste’, pe limba lor:))
  au taiat cu ditamai septarul si cu asta basta. :)))
  ______________________________
  insa Lumea Noua vine si peste ei, treaba e implacabila, ca se aseamana cu Iarna.
  asa ca …uite ca exista un Jucator la Masa care le-a trantit rusilor in fata un Septar!, Iarna Civilizatiilor ( la pachet cu promisiunea unei Primaveri )
  faza tare e ca rusii s-au prins si de chestia asta, si imediat au bagat-o paia cu ‘Lumea Noua, …pe care noi nu ne-o dorim’ :)) :)))), geniala Replica! ( continuarea replicii e de acelasi calibru )

  deci asistam la nasterea Noii Lumi, pe care unii si o doresc iar altii nu, insa fiecare dintre Jucatori o imbratiseaza pe limba lui,…ca asa a iesit la negocierile…care cred ca au fost destul de seci!:)))

  in Marea Competitie, care a inceput odata cu Trump, cu ‘promisiunea’ Make America Great Again!,
  si care pina una alta e una purtata pina cind Noua Lume…chiar vine pe lume:)),
  e una care urmareste ocuparea, de catre fiecare Jucator, a ‘terenului’ care, pentru ei, e vital !

  dincolo de toate perdelele de fum exista Noua Lume, care e o manifestare naturala, implacabila, fiind un soi de Primavara, insa pina se va nasteeee …vremea e de Iarna pura:)))
  exista Noua Lume, care sta sa se nasca, agitatia pentru Gatitul aferent …Botezului:))) generind o efervescenta planetara nemaintilnita in alta civilizatie:)
  Noua Lume e, pentru inceput cu Artificial Si Natural, dupa care e cu Artificial, Natural, dupa care va fi cu Artificial:))
  ramane de vazut cum se vor descurca rusii in dansul asta, care e Natural SI Artificial.
  cu altii treaba pare olecut mai simpla, ca sistemele lor au fot intepate cu ani sau mai degraba zeci de ani inainte, asa ca intre timp ecuatiile de miscare aferente vechilor sisteme au fost date pe brazda, devenind compatibile cu artificializarea:)

  • Dacă citim și dacă înțelegem aventura lui Teodor Diamant la Scaieni o sa vedem similitudinea cu americanii care vin și dau foc
   Exista prin extensia termenului și sisteme sociale adiabatice
   Frății nostrii au făcut Chibuțul

   • pentru ca o aventura de acest tip sa se dezvolte ea nu se poate realiza pe flux, ci exclusiv pe Reflux.
    acum sintem in plin Reflux, insularizarea e un proces natural, prin urmare si dorintele de tip T Diamant isi pot cauta usor implinirea.

    niciodata Globalizarea nu poate sustine Unificarea, e imposibil, pentru ca ai ‘hlobalizat’ Pamantul, insa nu si Cerul
    Marele Reflux vine cu Insularizare, cu obligativitatea insularizarii, caz in care daca reusesti sa generezi o reteta de succes pentru a rezista pe vremea Insularizarii, tendinta va fi ca ea sa fie preluata imediat de fiecare insula impotenta, pentru ca cealalta varianta va fi sa moara.

    pe vremea Insularizarii rezisti daca insula ta are oaze, daca n are n ai cum sa rezisti, e imposibil. rusii, asta rezulta din discursul lui Putin, se ocupa cu oazele, le primenesc, le dezvolta, le gradinaresc.

    faza e ca rusii spun asta in gura mare:)), ca discursul de ieri a fost public, preluat la nivel mondial. insa unii l au aruncat la gunoi din prima!:)))
    cel mai probabil tot ei vor fi cei care vor simti pe pielea lor ce inseamna Insularizarea si lipsa oazelor:))

    reteta ‘noilor familistere’ va avea ca ingredient fundamental Inteligenta Artificiala. adica …vei avea toaaata libertatea de a folosi reteta, rezistind pe vremea Insularizarii, insa …faza tare e ca reteta aia e o ‘ecuatie de miscare’ :))))), iar in cazul in care toate insulele folosesc aceeasi ecuatie de miscare se poate spune, fara tagada, ca lumea mare foloseste aceeasi ecuatie de miscare, nu?:))))), deci iata de unde rasare Unificarea, din Insularizare, nu din Globalizare 🙂

    impresia mea e ca in timp ce pe planeta e in plina desfasurare cel mai cumplit proces posibil in Univers, Artificializarea, unii se dau utza pe propriul delir :)))

    Travaliul aferent nasterii Noii Lumi e chiar Metamorfoza, adica trecerea de la dinamici Naturale la unele Artificiale. Travaliul e in sine o Revolutie Plenara, adica o chestie de 1.6 ori mai cumplita decit un razboi mondial.

    urmarind in diagonala reactiile fata de discursurile de ieri am concluzionat ca …nu se mai poate face nimic cu noi, ca natie :)) pur si simplu demonstram ca sintem orbi:))
    insa nu sintem fara speranta, ca poate au facut ceva pentru natie altii, inaintea noastra,…poate chiar cu mii de ani inainte, caz in care cine poa sa stie ce va rasari din Gradinaritul lor…
    ( cum credeti ca e, domnule Tatulescu, sa vezi clar-cristal ca natia asta sta exclusiv pe Gradinaritul unora care s-au manifestat paici chiar cu mii de ani in urma?!:)))
    in ce hal am ajuns, ca natie.. 🙂
    domnule Tatulescu. noi, neamul asta, am ajuns …la fundul sacului. adica la Esente. vom vedea cum arata, or fi Vii? ( io zic ca da!:))

    • In opinia mea și a fratelui meu prima mea sursa de feedback încă nu am ajuns la fund
     Dacă ajungi acolo începi urcarea noi suntem inc in cădere libera

     • atunci …cadem liber printre Esente:))
      nu mai e cu urcare, de data asta, ori ramai printre Esente, ori crapi sacul si iesi e partea ailalta:)), ‘ailalta’ fiind Artificialul 🙂

     • ..știu că aveți un frate:)

     • Dacă admitem ca spațiul este tridimensional este posibil doar sa cădem și atit asta dacă legam căderea de sisteme referentiale prestabilite altfel căderea este o urcare de semn contrar

     • Moartea e o cădere?:))
      Daca răsărim pe partea ailaltă..a sacului, înseamnă că urcam?:)
      Că faza cu civilizația asta e că moare, pina una alta:) și de răsărit mai poa să răsară exclusiv în stil Artificial, pentru că dacă a inundat tot sistemul …daia:)

     • @Tiberiu Tatulescu si Online
      Imi Place Asta…”intrebari existentiale”…spatiu tridimensional…”space time continuum”…cum se propaga energia prin „vid”…
      Seara Frumoasa!!!
      vali
      🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *