Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Radiografia unei mistificări de presă: cum a folosit canalul american CNN celebrul dicton al liberalei Raluca Turcan „Se culcă omul sănătos și se trezește mort a doua zi” ca să-l țină „decedat” timp de 10 zile pe liderul nord-coreean Kim Jong Un

Killing me softly

În noiembrie 2019, liderul PNL Raluca Turcan, declara în fața presei că omul trebuie „să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește, ferească Dumnezeu, mort: era un dicton memorabil, idiot și plin de substanță, cu o utilitate diversă: putea fi promisiune electorală sau învățătură pentru posteritate. În ansamblu, a avut succes: jurnaliștii de la canalul american CNN, de exemplu, au aplicat indirect dictonul Ralucăi Turcan într-o „investigație” din aprilie 2020, în care liderul nord-coreean Kim Jong Un e prezentat timp de 10 zile, „bolnav grav”, „decedat” și „înviat” la propriu: era vădit că CNN a preluat din cugetarea lui Turcan doar „esența” („Președintele Kim Jong Un să aibă garanția că nu se culcă sănătos și se trezește mort”), excluzând partea cu „ferească Dumnezeu”: se știe, un bun jurnalist globalist este un bun ateu. Și vițăvercea.

Faptele. Și vorbele

În 21 aprilie 2020, liderul nord- coreean Kim Jong Un s-a culcat sănătos, iar pe 22 aprilie, vorba Ralucăi Turcan, s-a trezit „mort”, cu majoritatea instituțiilor mass-media neo-liberale din SUA și Europa analizând „urgent” situația „critică” din Coreea de Nord, unde liderul suprem era dat „dispărut” și „într-o stare foarte gravă a sănătății”. Mai mult, au existat site-uri de presă care au închiriat sateliți, căutând să colecteze imagini ale reședinței lui Kim. Totul pornise după ce CNN a livrat în ediția sa de noapte un Breaking News de zile mari: jurnaliștii postului anunțau că SUA „monitorizează” informații potrivit cărora liderul nord-coreean ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală. Kim fusese văzut ultima oară văzut în 11 aprilie. Cu „experți”, cu „surse”, cu „invitați de marcă” și „exclusivități”, a fost declanșat un infernal mecanism de palavre media în care „formatori de opinii” au tocat mărunt pe marginea „consecințelor” morții lui Kim Jong Un, tot ce putea fi speculat: previziuni de „haos”, „luptă pentru putere”, „război civil”, „război nuclear”, „profitul Chinei” etc.

Trump: „E fake news!”

Pe 24 aprilie 2020, însuși președintele SUA, Donald Trump, care primește rapoarte zilnice pe astfel de subiecte de la agențiile federale de securitate (și prin ele, de la aliați cum ar fi Coreea de Sud, Japonia sau defectorii nord-coreeni) a încercat să liniștească tumultul media stârnit de CNN. „Știrile despre boala lui Kim Jong Un sunt fake news”, a declarat el. A fost inutil. Isteria (care a conținut inclusiv publicarea unor informații potrivit cărora doctorii nord-coreeni l-ar fi trimis pe Kim „la tratament” în China, adică în centrul pandemiei Noul Coronavirus) a fost oprită numai când „decedatul” și „dispărutul” Kim Jong Un a apărut în public, neschimbat, pe 1 mai 2020, la inaugurarea unei fabrici de îngrășăminte, alături de staff și de sora sa.

Conform unei tradiții consacrate

… încă de pe când se organizau „investigații” despre administrația Trump, jurnaliștii CNN citaseră în știrea inițială din 21 aprilie, doar „surse” anonime: „apropiați ai informației” sau „oficiali” fără identitate. Astfel, printr-o șmecherie care apare sporadic și la cetepeii „haștag rezist” din Divizia Presă românească, CNN a ajuns să asimileze o „sursă” a sa, de origine obscură, cu o țară (Statele Unite), notând că „SUA a monitorizat îndeaproape rapoarte despre sănătatea lui Kim”: nota bene, „ce zicea sursa” televiziunii CNN se identifica net cu „ce făcea țara” lui Trump.

În fapt, era vădit că eșafodajul „dezvăluirilor”

… de la CNN despre starea de sănătate sau dispariția fizică a lui Kim Jong Un era șubred, provenit nu neapărat din „surse” cât din speculații: exista o „moștenire genetică” de probleme cardiace în familia lui Kim (tatăl său, Kim Jong Il murise atac de cord în 2011) și, în plus, existau confirmări că liderul nord-coreean absentase la un eveniment prilejuit de comemorarea unchiului său, Kim Il Sung, decedat în 1994, fapt considerat „straniu”: pe orice logică de fier, inclusiv la CNN, dacă ești bolnav sau mort, nu mai mergi la comemorări.

Posibil motiv care l-a „înmormântat” pe Kim Jong: plictiseala

Un motiv plauzibil care a declanșat farsa jurnalistică numită „Moartea lui Kim” în presa occidentală „political correctness” este desigur plictiseala. De când „corectitudinea politică” a luat presei pe care o controlează, multe dintre subiectele cu potențial de „senzațional” ( precum Big Pharma, supravegherea de masă Big Brother, Statul Paralel- inclusiv cel dezvoltat în România, „democrație fabricată”, „discriminări legale” și dublu-standard, migrație ilegală- trafic de persoane, încălzirea globală ca mega-afacere ș.a.), investigațiile în „presa mare” din Vest sunt rare sau lipsesc, iar un subiect precum „sănătatea lui Kim” este la îndemână: mai ales că liderul nord-coreean a avut și în trecut perioade de „dispariție”.

Este o „vacanță mare” care a transformat

… instituții media veritabile (ce odinioară reprezentau fala presei la nivel global, precum CNN) în televiziuni și ziare care trăiesc azi din amintirea gloriei: confiscate de ideologiile neo-marxiste ale patronatelor, se trezesc cu propriile subiecte din redacție, excluse de agenda cluburilor globaliste care le susțin: de exemplu, pot să investigheze abuzurile sau greșelile administrației Donald Trump, dar au o „batistă pe țambal” pentru abuzurile sau greșelile fostei administrații Barack Obama Hillary Clinton.

Așadar, când subiectele pentru știrile CNN

… decimate eventual prin „political correctness” devin prea puține, Kim Jong Un (a.k.a „Rocket Man”) și țara sa, Coreea de Nord, pot deveni ținte editoriale de largă audiență în presa „care contează” din Statele Unite. Cea mai mare bizarerie în povestea „îmbolnăvirii”, „morții” și „învierii” liderului nord- coreean rămâne, însă faptul că jurnaliștii- „investigatori” CNN nu au apelat la sprijinul colegilor de la Associated Press (AP), o agenție de presă aparținând aceluiași club neo-marxist, dar care are un atribut important: este un furnizor autorizat de imagini și informații despre regimul nord-coreean: cu promisiunea că „va reflecta fidel” oamenii de pe stradă, AP a deschis în 2012 unicul birou de corespondenți din Vest, într-o țară, Coreea de Nord, unde se știa că o comunicare a reporterilor străini cu oamenii de pe stradă este oprită dacă nu are aprobare.

Lanțul trofic al informației

Lanțul trofic al informației, care pleacă de la Raluca Turcan- creatorul dictonului și ajunge la reporterii CNN, care experimentează dictonul, reamintește eventual ceea ce spuneau primii consumatori de mass-media: „Credem în Dumnezeu. Ceilalți sunt suspecți.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Radiografia unei mistificări de presă: cum a folosit canalul american CNN celebrul dicton al liberalei Raluca Turcan „Se culcă omul sănătos și se trezește mort a doua zi” ca să-l țină „decedat” timp de 10 zile pe liderul nord-coreean Kim Jong Un”

  • Si daca ala reaparutu e de fapt o sosie,toti dictatorii au sosii,mai stii,poate o sosie i a luat locu si conduce in locul lui,dar Trump,moare de grija prietenului Kim Jong Un,si de continuitatea dinastiei Kimide,nu are treaba la el in SUA? Eu zic ca ar avea destula,dar pe el il intereseaza China,Coreea de Nord,Europa de Est,numai tara lui nu.Cainele moare de prea mult latrat,iar prostii de grija altora,nu ma intelegeti gresit NU SUNT FAN SOROS,ca din cauza lu asta a ajuns unu ca Trump presedintele SUA,dar Obama are dreptate cand a spus ca gestionarea crizei Coronavirusului de catre Administratia Trump este un haos dezastruos,pai Trump in loc sa puna Complexul Militar Industrial,sa i caute in fund pe chineji si al lor laborator din Wuhan,nu mai bine foloseau fondurile si timpul,ca sa si puna institutele de cercetare ale acestui Complex Militar Industrial sa gaseasca un antidot la Coronavirus,ca doar Complexul Militar Industrial American este cea mai bine finantata structura din lume,nu ar putea ei cu zecile de triliarde de dolari,sa si puna laboratoarele lor de cercetare militare(cele mai tari din lume) sa scoata antidotu rapid la Coronavirus? In loc sa scociorasca prin Wuhan? Wuhan care intr o buna parte era finantat tot de ei,de Amerloci,asa,ca daca ar vrea Trump sa stie mai multe despre Wuhan,ar putea sa intrebe pe la el prin Americuta,pe la aia care au finantat Wuhanu din SUA,dar vad ca nu are curiozitatea sa intrebe.Foloseste doar tema atacului biologic Chinez ca sa se realeaga presedinte,in rest il doare in paispe de americanii lui,cam cat i pasa lui Iohanita de romani,adica mai deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *