Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Radioul public, pe lista neagră a lui Bulai

Deoarece Parlamentul este în vacanță, deputatul Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură, a început să facă lista neagră cu instituțiile care vor face obiectul anchetei lui, atunci când forul legislativ începe lucrările.

După TVR, urmează Radioul public. Supărat că nu prezintă activitatea puterii, atât cât ar vrea el, Bulai a făcut un anunț pe Facebook:

„Radioul Public sau SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) are ca scop informarea publică. Informare nepartizană și nestingherită politic.
Radioul Public este departe de acest ideal. A rămas o portavoce PSD, care acum sabotează campanii naționale în plină pandemie și nu informează populația despre reformele pe care vrea să le facă actualul guvern.

Iată cum stă treaba la Radio România Actualități, principalul canal SRR:
Acum cateva ore, colegul meu, Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a avut o dezbatere la minister despre campania de vaccinare. Nu s-a dat nimic pe postul național. Scopul radioului este să informeze. Să transmită chiar în direct această dezbatere. Sabotare totală.

Ieri, colegul meu, Claudiu Năsui, ministrul economiei, a descoperit salarii uriașe de 33.000 de euro lunar, la un institut de cercetare, sau 17.000 de euro la ASF. Claudiu Năsui a propus plafonarea acestor salarii și crearea unui sistem corect de salarizare. E plin internetul cu știrea asta. Radioul Public nu a dat nimic, nici despre cele găsite în instituțiile din subordine, și nici despre reforma propusă. Sabotare pe față.

Radioul public face cenzură.
Aproape nimic despre activitatea miniștrilor UDMR.
Situație similară și față de activitatea miniștriilor PNL.

Radioul Public a făcut, în schimb, știre cu opinia Gabrielei Firea despre liberalizarea pieței energetice.
Așa arată o instituție parazitată de PSD de sus până jos. O instituție care nu își mai justifică existența dacă nu este reformată și nu revine la scopul ei inițial – informarea fiecărui român, în casele și mașinile unde se ascultă acest radio public.

Avem nevoie de reformă și aici. Menirea Radioului Public este să informeze, nu să saboteze diseminarea informațiilor publice.
Când va începe sesiunea parlamentară, vom dezbate și rapoartele de activitate anuală ale SRR. La ce prestație are acum această instituție, nu am nicio îndoială că vor fi respinse. SRR are nevoie de aer proaspăt.

PS: Respectele mele merg spre jurnalistii integri care rezistă acolo, în ciuda acestei rețele de cenzură de tip comunist instalată la SRR”.

Postarea lui are sute de comentarii. Unii, puțini, l-au lăudat, alții l-au ridiculizat.
Iată câteva comentarii:

Vatamanelu Catalin

Chiar sunt ascultător de Radio România Actualități si sincer de asta îmi plac, ca nu fac politica, au programul tuturor partidelor! Mie mi se pare cel mai profesionist radio, de nisa, subiectele sunt bine alese! Chiar te rog Iulian sa nu mai aruncam cu pietre peste tot, sa ne informam, sa ne apucam de scoli, drumuri, spitale, fonduri europene! Radioul public se poate reorganiza in liniste! Eu personal m-am saturat de aruncat sageti si subiecte, sa latram ca e sfârșitul lumii, ca PSD, ca PNL, ca USR. Sunteți la putere, hai la treaba si treaba se face în liniște, cu calm si cu modestie! Hai sa lasam oamenii sa vorbească despre voi, nu doar voi despre voi. Sa aratam la sfarsit ce am făcut, nu doar sa aratam cu degetul! Eu iti mulțumesc ca mi-ai adus aminte ce bun e Radio România Actualitati! Iti recomand sa te uiți pe programul radioului si sa-l asculți, măcar o zi, iti vei schimba părerea!

Daniel Rus

Pe zi ce trece politica USRistă ne înfioară. Încet, încet sub pretextul pandemiei, ale cărei dogme dacă nu le urmezi ca oaia ești considerat de-a dreptul eretic, se cenzurează sau se impun informații, dar odată ce mass-mediei ii este dictat ce să spună sau ii este interzis să spună ceva, democrația cade

Valentin Uban

Si de ce ar vorbi Radioul public despre activitatea ministrilor, oricare ar fi ei? E organ de partid? Sa vorbeasca despre lucruri utile cetatenilor, nu despre vocalizele ministrilor. Tipul asta chiar nu intelege nimic din lumea inconjuratoare.

Cătălin Badea

Deja devine penibil subiectul asta cu tvr-ul si radioul. Din cate probleme are tara asta, fix pe asta vreti voi sa o rezolvati voi prima. Cum era aia…tara arde si bulai se piaptana

Marius Laurentiu

Vai, cum, nu transmit și nu susțin politica de partid și stat? Au o atitudine dușmănoasă? Nu vor să se reformeze? La canal cu ei, tovarășe, n-avem timp de pierdut.

George Florea

Șeful comisiei de cultura…. Schimbați o data conducerea mass media publice, asta va doriți. După, sa introduceți în scoli temele alea cu Isus și mama surogat, cu apostolii și grupul infracțional organizat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *