Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Raed Arafat a cerut soluții, îi transmit un set de întrebări

Sunt o femeie de 45 de ani, cu familie, copii si o meserie-pasiune; total anonima si fara nici o dorinta de afirmare in afara familiei sau a slujbei mele.

Va scriu cu speranta ca ceea ce ma bulverseaza pe mine are efectul acesta la scara mai mare, desi observatiile si interactiunile personale din ultimul timp, ma duc inspre concluzia ca majoritatea romanilor sunt intr-o transa ciudata si infricosatoare, pe care nu mi-o pot explica.Iau totusi in considerare si ipoteza in care eu am o problema de judecata pe care nu o pot percepe din cauza lacunelor in informare sau a capacitatilor mele reduse de analiza.Aici ma bazez pe opinia D-voastra legata de acest lucru, opinie pe care sper sa mi-o transmiteti dupa ce veti avea bunavointa de a parcurge volumioasa mea pledoarie.

Sunt ingrijorata vis a vis de toata situatia cu pandemia, in mod particular ma preocupa cum va arata viitorul copiilor mei in noua realitate creata, daca aceasta se permanentizeaza si evolueaza asa cum se preconizeaza, inspre ceva grotesc.

Recunosc, dupa frica initiala de la inceputul anului, m-am bazat pe instinctul care imi spunea ca ceva nu este bine, si am inceput sa ma informez, sa discut pe tema asta cu prietenii si cunoscutii. Am avut pornirea de a scrie ceea ce gandeam, pe facebook. Pe langa surprizele destul de dureroase oferite de unele persoane, dupa ce am urmarit o vreme macelurile verbale de pe aceasta platforma de socializare, am realizat ca acolo nimeni nu are putere. Facebook-ul este un instrument gratis (minunat!- pomana curata) de ocupare a mintii cu nimicuri, de umilire a semenilor nostri, o falsa sursa de putere, o platosa de dupa care ne aratam curajul virtual, o iluzie a libertatii noastre de exprimare, o bila de relaxare pe care o invartim cu totii in loc sa ne traim viata, o palnie prin care ni se picura niste stiri subiective…. Asa ca am renuntat, desi nu pot sa ma impac cu gandul ca nu se poate face nimic. Iar la modul individual, imi este clar ca nu se poate face nimic.

Pe scurt, ma simt jignita, frustrata, nedreptatita, pacalita.Totodata sunt mirata cum mandra generatie #rezist (trecand peste umilirea propriilor parinti prin campania de nenumit a acestora), a uitat de toate drepturile sale, cum obedienta oarba de necuvantatoare a devenit o calitate;acum aceasta obedienta fara discernamant se flutura ca fiind responsabilitate.

Acum cateva zile am citit indemnul D-lui Arafat de a i se transmite solutii mai bune decat ale dansului. Nu cred ca am solutii in adevaratul sens al cuvantului, am doar bun simt, o urma de elementara ratiune si inca ceva ce a devenit rusinos, mandria de a fi om si mandria de a fi roman (asa cum suntem noi, cu bune si rele). Aceasta din urma a fost o revelatie, „moftuream” si eu legat de amaratii de romani.Dar ceva a declansat acest sentiment si nu-mi este rusine. Ce primeaza totusi este pretentia de a fi tratati ca oameni, cu respectarea drepturilor pe care inca le avem.Si cred eu, atat ar fi suficient pentru inceput. Am observat ca deductiile- unele firesti, rezultate din analiza evenimentelor naucitoare care se petrec atrag atacuri violente; persoanele care indraznesc sa ia in considerare si alte explicatii decat cele oficiale, sunt trecuti fara drept de apel in niste categorii subumane.Aceasta abordare adanceste dezbinarea.De aceea am ales sa ma refer strict la metodologii si practici oficiale.

Asa s-ar putea ca oamenii sa convearga inspre niste concluzii comune.

„Cei care au de criticat, dacă pot să vină cu soluţii mai bune, e foarte bine, să le propună! Dacă nu pot să vină cu soluţii mai bune, atunci să accepte soluţiile care sunt date, iar îndemnarea populaţiei la nerespectarea regulilor înseamnă îndemnarea populaţiei la a deveni, cel puţin unii dintre ei, victimele infecţiei şi poate unele rude ale lor sau chiar ei victime în sensul să-şi piardă viaţa”, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, scrie Digi24

Profit de indemnul de acum cateva zile al D-lui Arafat si indraznesc sa ii transmit cateva „sugestii”, desi nu sunt „doctor in pandemie” si respect toate regulile in vigoare.Ceea ce scriu nu cere nici o calificare specifica. Sunt o anonima, cetatean roman, si as dori ca presupusele raspunsuri primite de la Dl Arafat, (sau de ce nu, de la Dl Orban) – sa fie adresate generic, cetatenilor acestei tari, nu mie in particular. Am precizat ca sunt cetatean roman, pentru ca doresc sa-i aduc aminte si D-lui Arafat si altor cateva persoane aflate in functii inalte de conducere, ca sunt in acele posturi ca CETATENI ROMANI. Sugestiile mele sunt insotite de intrebari la care oficialitatile au datoria sa raspunda, in mod public. Aceasta informare si cerere de raspunsuri poate fi considerata o solicitare de respectare a dreptului la informatii.

„Dreptul la informație este reglementat ca drept fundamental prin art. 31 alin. (1), (2) și (3) din Constituția României, republicată, iar accesul la informații de interes public este una din modalitățile prin care se poate exercita concret dreptul la informație.Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, definește, prin art. 2 lit. b), informațiile de interes public ca fiind „orice informație care privește activitățile sau rezultă din activitățile unei autorități publice sau instituții publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informației”.”

Vestea buna pe care vreau sa i-o transmit Dlui Arafat, este ca se poate si mai bine. Doar sa binevoiasca. Odata ce raspund  la intrebarile de mai jos, stimatii domni care ne conduc vor avea revelatia care le va dicta solutii mai bune.

Chiar cred ca Dl Arafat si premierul Romaniei pot fi ajutati sa inteleaga de ce au dificultati in aplicarea masurilor.In mod surprinzator, oamenii se mai informeaza si nedirijati, si au niste nedumeriri legate de hotararile luate in numele lor, fara sa li se ofere justificari.Cu atat mai mult cu cat aceste hotarari le bulverseaza viata si ii imping inspre un viitor sumbru. Daca e obligatoriu sa ne fie rau, macar sa stim de ce; daca poate sa ne fie putin mai bine doar stergand cu radiera niste prevederi absurde, si atat va fi mai mult decat avem acum.

Ma refer in principal la metodologia adoptata de Romania in urma recomandarilor OMS, metodologie care produce efecte in statisticile legate de numarul persoanelor infectate/decedate, pozitive la testul RT PCR. Inca de la inceputul pandemiei din Romania, prevederile legate de decese sunt aceleasi, pot fi parcurse si in ultima actualizare a acestora de pe site-ul CNSCBT: https://www.cnscbt.ro/index.php/metodologii/infectia-2019-cu-ncov/2032-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-14-10-2020-1/file

Primul set de intrebari:
De ce s-a adoptat aceasta metodologie, in aceasta forma, cu acest continut naucitor pe alocuri?
Este Romania obligata sa preia si sa aplice niste recomandari externe, fara discernamant? Ce obligatii are mai exact Romania fata de recomandarile OMS? De ce?
Ce creeaza aplicarea acestor masuri care afecteaza statisticile referitoare la decedati? –vezi extras in imagine 1 atasata:

Ce creeaza fiecare prevedere in parte, doar din acest extras?
La ce ajuta astfel de abordari? Pe noi cu ce ne ajuta?

Statisticile rezultate in urma acestor practici:

  • influenteaza pozitia si parerea noastra asupra situatiei reale?
  • ne fac sa ne panicam mai tare?
  • duc implicit la luarea de masuri mai drastice sau, poate mai blande(?!) decat este cazul?

Cine are obligatia de a explica scopul acestei metodologii?
Cine poate corecta aceasta metodologie? Poate, vrea cineva sa corecteze ceva evident gresit?
Unde ajungem daca urmam aceasta directie fara noima?

Tot legat de metodologia Covid 19-CNSCBT:
https://www.cnscbt.ro/index.php/metodologii/infectia-2019-cu-ncov/2032-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-14-10-2020-1/file

Draga Dle Arafat, draga Dle Orban, alti dragi domni care hotarasc pentru si in numele nostru, punctez cateva aspecte legate de modul in care procedurile medicale per ansamblu, sunt influentate de metodologia covid: Protocoalele medicale din prezent creeaza situatii abominabile.Oamenii sunt speriati.Oamenii se imbolnavesc si de alte cele.Faceau asta si antecovid, se imbolnavesc si acum de gripe de alt soi, cu aceeasi simptomatologie.

Cate testari pt gripa A se fac pacientilor cu simptomatologie similara covid? Si testarile pt gripa A sunt recunoscute a avea marja de eroare mare, testarile fiind tot RT PCR – experienta personala anterioara erei covid.

Care sunt sansele ca pozitivii Covid sa fie pozitivi si la gripa A sau B? Exista vreun pacient cu simptomatologie covid, negativ la test covid, pozitiv la alta gripa?!?!- asta din ce Dvoastra cunoasteti cu ochii inchisi despre aparatura si metoda comuna de testare pt cele doua gripe, chiar daca reactivii sunt presupusi a fi diferiti.

De cati asimptomatici de gripa A ati auzit in cariera D-voastra de medic? De ce se permite si se impune testarea asimptomaticilor?- pare a fi o practica in premiera in metodologiile gripelor; verificati va rog pe site-ul CNSCBT metodologia de gripa pentru anul 2020.Cum ati ajuns la concluzia ca asimptomaticii sunt contagiosi doar la acest tip de gripa, covid si nu si la gripa A? O persoana apropiata, pozitiva la RT PCR, ca de, avea nevoie de niste investigatii de alta natura si a fost obligatoriu testul, nu a transmis nimanui virusul, nici familiei, nici angajatilor si nimeni din anturajul contactilor nu a avut nimic la luni dupa diagnosticare.Stiu ca exemplificarea punctuala, fara statistici in spate nu are valoare. Dar ce ziceti in acest caz, ca expert, or fi fost toti asimptomatici?   (aceasta este o intrebare optionala sau retorica).

Apropos, cati asimptomatici sunt cu exactitate in Romania, raportat la subiectii cu rezultat pozitiv? Care este motivul pentru care metodologia in vigoare, pt gripa (exceptie covid) nu mai are cui sa se aplice? Gripa AH1N1 sau celelalte tipuri de gripa A nu mai exista, nu mai sunt grave? Unde sunt cei numarati la statistica de gripe sezoniere din anii trecuti? Ati eradicat gripele sezoniere?- ar fi minunat!

Cat se insista pe alte cauze probabile ale simptomelor, in cazul in care testul la covid este pozitiv? Cat de tare iti permiti sa fii, odata gasit pozitiv, sa intrebi medicul daca e sigur ca nu poti avea altceva si esti in acelasi timp pozitiv la covid? Si daca intrebi, ce credeti ca se intampla- se „intampla” metodologia covid.Care este riscul, daca de fapt ai alta boala cu simptomatologie covid (nenumarate alte boli pot prezenta total sau partial simptome similare, nu doar bolile virale) si nu esti tratat pt ea, sa ti se agraveze starea?

Ce risti, ca pacient scos dintr-un tratament oncologic pt ca esti pozitiv la covid, chiar daca esti asimptomatic? Risti sa ti se agraveze starea de sanatate in contextul intreruperii tratamentului specific.Risti sa mori pt ca nu ti se trateaza boala ta cronica si esti in schimb tratat pentru gripa, cu un tratament aleatoriu, nicidecum confirmat.Nu mai risti apoi nimic, dar ca sa stii, o sa fii declarat mort de covid pt ca nu se mai fac autopsii si daca tu ai cancer in stadiu final si covid in paralel, ce sa vezi, se pune covidul.Ca de-aia- acesta este singurul raspuns pe care il pot deduce din atitudinea oficialitatilor, ca de intrebat, nu stiu sa-i fi intrebat nimeni nimic relevant pe la conferintele de presa. In premiera in istoria medicinii aftervodoo se stabilesc cauzele deceselor in lipsa efectuarii de autopsii. De ce? Nici daca mori fara sa stii ca ai covid, daca n-ai avut accident sau nu mustesti de sange, din nou: ti se face postmortem testul; si daca mort fiind, ai 2 teste RT PCR negative, clinicianul poate trece ca si cauza a decesului….da, exact: covid?! ( subliniere in acelasi imagine-extras,1)

Cum ar arata statisticile in cazul altei boli contagioase, oricare din capul listei, pentru care s-ar aplica metodologia care se aplica la Covid?
Care este logica, domnule?!- poate raspunde oricine de la marile butoane.

S-a ajuns ca medicii sa refuze un consult de urgenta unui copil de 3 ani pt ca mama este pozitiva covid! Nu am vazut postarea aceasta pe pagina de socializare a dlui Arafat, am vazut insa alte stiri incomplete, care subliniaza altceva. Nimeni nu poate verifica ce se intampla in spitalele din „linia intai”, ca una, ca alta, ca GDPR; medicii din aceste spitale sunt coplesiti iar in celelalte se joaca poker, medicii nu au clienti pt ca oamenilor le este frica. Depistarile de boli oncologice in 2020 sunt la o treime din cele din anii trecuti, pt ca oamenii nu mai pot sau le este frica sa mearga in spitale.Unde sunt statisticile care insumeaza victimele acestor proceduri pe care le numiti salvatoare? Cand se intampla lucruri de acest fel (cam toti incepem sa avem rude sau cunostinte cu fel de fel de experiente de prin spitale), tendinta este sa ai anumite indoieli asupra celor care le cauzeaza sau le permit.

De ce ati adoptat masuri dubioase, discutabile, neanalizate, nedocumentate, creatoare de panica si drame? Va luptati sa impuneti masuri dar motivul pentru care faceti acest lucru este format doar din semne de intrebare.Daca nu clarificati si corectati punctul de plecare, ceea ce sta la baza situatiei care cere masuri…la ce va asteptati?

Raman la aceeasi metodologie, si ma opresc la aparatele/ procedurile/ testele RT PCR:
metodologie Covid 19-CNSCBT: https://www.cnscbt.ro/index.php/metodologii/infectia-2019-cu-ncov/2032-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-14-10-2020-1/file

Dle Arafat ( si restul), haideti sa va povestesc cum s-a simtit anul acesta, 2020, din papucii nostri, papuci de cetateni care platesc om/oameni sa vada de interesele lor. La inceputuri, ne-a zis media, (cu mici micute exceptii), cu talentul caracteristic de a isteriza lumea, ca pandemia e pe noi.La fel ati spus si Dvoastra.Si noi chiar am crezut. drept urmare, atunci, la primele sute de infectati, de bunavoie ne-am inchis in case si ne-am spalat spirtul cu biocid. Subscriu. Ca nu era atunci pandemie in adevaratul sens al cuvantului si al legii, ca doar acum este, nu-i asa de grav, trecem peste.Sa vedeti chestie, cand ne-am dumirit cat de cat, deja ce era esential (adica abordarea) era stabilit, si cumva din inertie, din punctul acela, lumea a luat totul de-a gata, ca pe o realitate implacabila. Eram deja in oala care fierbe- noi si testele RT PCR, despre care este posibil sa credeti ca erau jucariile noastre preferate in copilarie, dar va asigur ca nu-i asa.Eu una n-am avut asa ceva, a trebuit acum sa citesc documentatii stiintifice de specialitate ca sa-mi fac o idee.Dar nu e treaba lumii sa faca asta, asta ar fi trebuit sa studiati D-voastra cu expertii si cercetatorii romani (de preferat nu cu cei care au descoperit recent evidentul, respectiv ca virusul nu intra prin folia de plastic- cf unei stiri bomba, de tip varza), iar apoi sa ne explicati si noua de ce ati hotarat ca asta-i solutia cea mai buna si alta nu exista.Nu de alta, dar cei care va citesc metodologia si cei care o gusta prin spitale si scapa, incep sa aiba niste indoieli: o fi gresit, rau, raut, groaznic, chiar nu s-ar putea gasi o abordare mai buna, mai punctuala si prudenta in acelasi timp ? Imposibil sa zici ca nu s-ar putea mai bine, greu a fost sa scoateti ceea ce ati scos pana acum ( sau sa dati copy-paste?) –  total impotriva firii si logicii umane, asta a cerut un efort considerabil cu siguranta.Observati cum incerc sa va ajut? Vreau sa intelegeti ca daca oamenilor nu le este clara metoda (cu avantaje si dezavantaje), nu pot fi ferm convinsi ca masurile care reies din metoda sunt potrivite.Deci cred ca merita sa revizuiti paragraf de paragraf metodologia covid, o sa va usureze brusc munca si noua viata.

De la testul acesta a pornit toata nebunia. Asadar, ce ar fi trebuit sa urmeze inainte de a declara acest test RT PCR, principal si obligatoriu instrument de diagnosticare?
O informare oficiala, documentata, despre ce este si ce stie sa faca acest test. O justificare a acestei hotarari.O decizie care sa reiasa din cercetarile si concluziile unor experti in domeniul specific, la care Guvernul trebuia sa apeleze pentru o expertiza serioasa. Nu aluzii la ce ne zic recomandarile lui X si Y de la organizatia Z din afara Romaniei.

Guvernul Romaniei, cu capetele lui de romani- fie ele de toate etniile, ne reprezinta pe noi ca cetateni, este votat si platit de romani si are datoria de a lua hotarari inspre binele romanilor. Romani de toate etniile, inclusiv de etnie romana.

Nu ne intereseaza ce fac alte tari, deocamdata Romania este un stat de sine statator. Sau nu ?! Daca nu, va rog informati-ne si pe noi, in ipoteza in care considerati ca avem acest drept.

In concluzie, nu vad de ce nu ati sti sa raspundeti si la urmatoarele intrebari:

Aparatele cu care se efectueaza aceste teste sunt omologate RENAR? Ca din toate laboratoarele care sunt autorizate – sper, si fac aceste teste, la unul singur, mai prudent, am gasit specificat ca laboratorul este omologat RENAR, nici urma de precizare similara legata de aparatele in discutie.

RT PCR este potrivit pentru testare virala?

Ce marja de eroare are? Cati falsi pozitivi ajung si ocupa paturile de spital si cati falsi negativi isi vad de viata lor?

In ce masura rezultatul este influentat de procesul de recoltare, gradul de multiplicare aplicat mostrei, calitatea reactivilor, kit-urile de testare, interpretarea umana a unor indici, experienta celui care recolteaza si interpreteaza?

Ce strategie se aplica in cazul rezultatelor echivoce? Ce masuri se aplica pentru reducerea riscului de aparitie de rezultate fals pozitive?

De ce altceva este influentat rezultatul testarii? – a se vedea precizari pe rezultate pozitive la teste COVID, in notele de subsol

Cine verifica pasii obligatorii de urmat ai laboratoarelor care efectueaza aceste tipuri de testari?Se fac verificarile indicate, interne si de control, intre laboratoare?Se face verificarea externa obligatorie?- la fel, am gasit un singur laborator care precizeaza ca „verificarile externe se vor face cand va fi posibil”. Adica acum nu sunt posibile? Nu se fac? De ce? Atunci..?

Ce obtinem daca testam simptomaticii si asimptomaticii cu acest tip de teste?

Ce abilitati legate de procedurile de testare are DSP-ul? Cine verifica veridicitatea datelor furnizate pentru intocmirea statisticilor covid, cine si cum raspunde de autenticitatea acestora?

Ce abilitati si responsabilitati are GCS-ul in toata povestea asta?

La ce foloseste o statistica bazata pe teste neconcludente sau cu marja ridicata de eroare? Noua ne foloseste la ceva, sau din contra?

Si o curiozitate mai specifica, putin carcotasa, legata de  anexa din metodologie, privind PRELEVAREA, TRANSPORTUL ȘI INVESTIGAREA PROBELOR BIOLOGICE PENTRU DIAGNOSTICUL INFECȚIEI cu SARS-CoV-2:
sa inteleg ca daca nu se poate cum trebuie, e bine si asa cum se poate?

„* Se va evita înghețarea/dezghețarea repetată a probelor. Dacă nu este posibilă conservarea la temperatura de -70°C, proba se poate menține la -20°C*Transportul probelor destinate detecției virale se va face în mediu suplimentat cu antifungice și antibiotice (VTM –viral transport medium). Dacă nu este disponibil VTM, se pot folosi alte soluții, dupa validare, precum: PBS (tampon fosfat salin), ser fiziologic, MEM (minimum essential medium,cu stocare la +4°C timp de 7-14 zile). **Dacă nu este disponibil VTM, se poate folosi ser fiziologic, dar în acest caz stabilitatea probei la 2-8°C poate fi diferită de cea menționată în tabel.”

Sunt foarte multe alte aspecte care ridica intrebari serioase, nu trebuie decat putina informare din surse oficiale si de pe paginile laboratoarelor care efectueaza testarile RT PCR, nu din surse discutabile sau subiective.

In lipsa unor justificari si explicatii oficiale vis a vis de procedurile hotarate a sta la baza intregului fenomen pe care il traim cu totii, normal ca se intampina dificultati in impunerea unor reguli.Pe baza principiilor adoptate de tara noastra, putem sa ne jucam de-a orice pandemie, doar sa alegem o boala contagioasa cat de cat mai infipta.Acordati respect cetatenilor, respect prin informare reala si transparenta, stabiliti un punct zero (metodologie) rezonabil din punct de vedere stiintific, medical, rational si uman!;apoi, daca este cazul de masuri, lumea le va imbratisa daca le intelege, daca au la baza ceva demonstrat si daca se aplica cu aceeasi unitate de masura peste tot, nu cu discrepantele de pana acum. Daca este foarte greu de urmarit ceea ce am scris mai sus, simplific: va rog justificati public, rand de rand, metodologia care a stat la baza declararii pandemiei in Romania si care sta in continuare la baza statisticilor si masurilor.

Repet ceea ce am spus la inceput, si anume ca, in ciuda semnelor inerente de intrebare pe care le ridica hotararile oficiale, respect masurile actuale.

Mai mult, legat de masca, in locurile aglomerate, pe care am reusit pana acum sa le evit, intentionez incepand cu prima ocazie de neevitat, sa port masca N95, care cf recomandarilor de pe site-ul OMS sunt cele de la care in sus, putem vorbi de protectie impotriva virusilor. Despre mastile acceptate si promovate, am inteles si sunt de acord ca limiteaza propagarea particulelor mari potential infestate si in plus filtreaza si bacteriile, ceea ce reduce riscul de alte imbolnaviri (beneficiu major avand in vedere protocoalele medicale existente care ne fac sa purtam preventiv ciorapi de lana inca din iulie).Dar exista si un alt fel de propagare a virusilor, si anume prin particule mici, iar fata de acest tip de particule, aceste masti nu ne protejeaza, fapt necunoscut de marea majoritate, pentru ca nu ati informat despre protectia partiala pe care o ofera mastile acceptate.Pe acelasi site OMS, care ne spune noua ce sa facem, se spune in diferite contexte, in multe fraze destepte, ca nu detin informatii despre masura in care mastile de unica folosinta si cele confectionate (fara detalii/cerinte specifice), previn transmiterea virusilor.Poate si aceasta este o informatie noua, dar site-ul OMS poate fi accesat de oricine, chiar si de domniile voastre. Si eu tind sa cred ceea ce spun oamenii astia, cum zic si ai nostri guvernanti ca fac: guvernul nostru aplica, nu stiu de ce, orbeste, niste recomandari- nu legi mondiale, si le aplica dupa cum le inteleg, traduc, sau le da lor bine. In acest context apare intrebarea: in absenta publicarii si promovarii acestor informatii complete legate de masti, nu se creeaza sentimentul de falsa protectie si oamenii cu masti de farmacie sau “homemade” se amesteca relaxati si increzatori prin multimile de la mall-uri si magazine de bricolaj sau chiar prin sectiile de votare? Tot asta ar putea explica si cresterea cazurilor de infectari in scoli, unde copiii nostri ziceti ca sunt protejati. Ziceti voi? Pe cuvant? Despre mastile de unica folosinta si falsul sentiment de securitate, gasiti informatii peste tot, eu m-am oprit la site-ul „Regina Maria” /alte laboratoare sau OMS…

D-voastra in primul rand, Dle Arafat, ca medic de pandemie adevarat si unic, ar trebui sa fiti ingrijorat de sentimentul de falsa protectie pe care il incurajati cu mandrie!

Sa stiti ca m-am oprit doar la cateva aspecte importante, obligatorii de clarificat.

Sper totusi ca v-am fost de ajutor si va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Multumindu-va anticipat, va arat increderea pe care v-o acord si faptul ca iau in considerare posibilitatea de a fi fost obosit in tot acest timp, motiv pentru care, probabil v-au scapat informatiile de baza.In mod intentionat nu am facut mentiuni legate despre ce se deduce la scara larga din pozitia si actiunile D-voastra de pana acum. Sunt convinsa ca v-ati facut o idée din comentariile postate la toate articolele in care sunteti mentionat. Aveti acum ocazia sa va reabilitati imaginea luand si D-voastra in considerare sa ne tratati cu respect.

Nu este prea tarziu. Sau?

https://geneticeducation.co.in/real-time-pcr-principle-procedure-advantages-limitations-and-applications/

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-children-and-masks-related-to-covid-19

https://www.cnscbt.ro/index.php/metodologii/infectia-2019-cu-ncov


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Raed Arafat a cerut soluții, îi transmit un set de întrebări”

  • Pe meridianele covid ale globalizaților se trăiește într-un mod absolut paralel și sincronizat. Toată lumea – cu minuscule excepții – a adoptat, cu timpul, răspunzînd la metodele, de altfel simple (se aplică la animalele de circ!), de dresare a maselor, o mentalitate de iobag lobotomizat. Vă amintiți de ”sloganul” acela în baza căruia considerau unii, demuuult, că puteau rămîne în relații faine cu Poarta Otomană: ”Capul plecat, sabia nu-l taie”? Uite că adaptez textul: ”Omul mascat, amenda nu-l îndoaie.” Fie, dar cel puțin să se îndoiască el singur, azi un pic, mîine un pic, căci iată ce descoperim noi că ne zice Fauci, de ex.:

    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2020/10/blog-post_90.html#more

    ”În 2008, Dr. Anthony Fauci a fost co-autor la o lucrare despre epidemia de gripă spaniolă care este considerată ca fiind una dintre cele mai devastatoare pandemii moderne. Aceasta a măturat, la sfîrșitul celui de-al II-lea război mondial, toată planeta, cauzînd milioane de morți.
    Așadar, ce au descoperit Dr. Fauci și colegii săi studiînd această reală și majoră pandemie? Au descoperit că cele mai multe victime ale gripei spaniole nu au murit de gripa spaniolă [ci] au murit de pneumonie bacteriană. Iar pneumonia bacteriană a fost cauzată de…puncte de suspensie… purtatul măștilor.
    Intenția – atunci, ca și acum -, a fost ca prin purtarea măștii să fie stăvilită răspîndirea bolii, în schimb a fost creată în fapt, în mod involuntar și pe ”neobservate” o adevărată pandemie.” […]

  • Nestiinta la romani atinge culmi de negindit si vad ca va mai credeti si f inteligenti!
    Problema este f simpla: nu exista o pandemie si nici macar o epidemie! Totul este facut pe inselaciune masiva! Scopul este altul, spus de forumul de la Davos: Great Reseat!
    Mai puneti si mina si cititi, nu asteptati sa va spuna riul si ramul ce sa ginditi!
    Este o pandemie de testare si chiar si asa nu este mai nimic! Sa dovedeasca ca testul lor identifica covidul! Cum o vor face? Stiti sa spuneti, voi, desteptii lumii, cine a facut testul si ce-a spus despre el? Nu! De unde?! „Noi muncim, nu gindim”, ramine ceea ce va caracterizeaza! Apoi cine a facut testul acesta? Cine este si cum l-a obtinut? Ce spunea chiar acea persoana despre el, acum niste ani? Nu cititi nimic, dar le stiti pe toate si aveti chiar si pareri? Nu va intrebati niciodata pe ce va bazati? Asa ceva n-am vazut si n-am auzit!
    De ce nici un jurnalist roman nu cerceteaza nimic? Care este motivul pt care n-o faceti? Unul trebuie sa eixste!
    Stiti ca OMS a laudat Suedia? Macar asta ati auzit, ca de citit nu cred ca se pune problema! Vrea ala o solutie mai buna? Uite una, concreta! De ce cresc cazurile daca se poarta masti? De ce si daca se mentine distanta? Inseamna ca astea nu sint masuri! Virusul nu este atlet sa sara la 2m! Prostia cu aerosolii nu s-a demonstrat! OMS a spus ca virusul este o simpla raceala. Poate ati auzit, ca s-a intimplat acum o sapatamina si, poate, n-ati uitat!

  • Pot să fac un pariu că nimeni nu va răspunde la întrebările din acest material chiar dacă este atât de bine documentat și asta din câteva motive ,unul și poate cel mai important este că „pot”, al doilea fiind că nivelul din material le depășește capacitatea intelectuală, mulți dintre ei nu au diplome în domeniu sau vom afla în timp că nu au nicio diplomă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *