Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Raportul publicat de Alexandru Cumpănașu adîncește suspiciunea de protejare a lui Gheorghe Dincă de către Poliție și Parchet. Era cumva Gheorghe Dincă o persoană de care nu trebuie să te atingi?

Alexandru Cumpănașu a publicat pe Facebook Raportul unei instituții din afara MAI despre felul în care s-a acționat pentru salvarea Alexandrei Măceșanu după ce a devenit clar că a fost răpită și că e ținută de răpitor într-o locație din Caracal.
Așa cum am mai scris eu în serios doar documentele și declarațiile oficiale despre Caz. Tot ceea ce se publică pe surse ține de o uriașă manipulare a opiniei publice, prin presa Serviciilor, dar și prin presa independentă, menită a scoate din discuție orice altă ipoteză decît cea a asasinului singuratic, făcut pe zi ce trece tot mai Monstru.

Sub acest semn am publicat în variantă word Raportul MAI, prezentat CSAT.
Tot în variantă word, pentru a putea fi copiat ușor, public și Raportul invocat de Alexandru Cumpănașu. Deoarece am cercetat și consemnat toate declarațiile oficiale începînd cu dimineața de vineri, 26 iulie 2019, Raportul mi-a folosit pentru a-mi confirme unele bănuieli, dar și pentru a-mi trezi noi bănuieli.

Le voi trece în revistă pe scurt în prefața Documentului promițînd că voi relua în numerele viitoare în vederea aprofundări multe dintre observațiile provocate de Document:

  1. Am mai scris că procurorul Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova a ajuns la Caracal în ziua de 25 iulie 2019, interesat de caz, deoarece era procuror în dosarul de răpire a unei alte persoane. S-a evidențiat de toată presa la atenționarea lui Alexandru Cumpănașu ( în nici un caz din lectura Documentului) că la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Caracal s-a deschis dosarul de răpire a Alexandrei doar după ce a sunat procurorul de la Craiova, care, la rîndu-i, a aflat de caz de la televizor. Ce ne făceam dacă Liviu Vasilescu nu se uita la televizor? Raportul aduce precizarea prețioasă că procurorul din Dosarul Luizei, cel care avea fotografia mașinii lui Dincă, era la Caracal la cel puțin 16 după- amiaza. Cu toate acestea își amintește de fotografie abia la după ora 12 noaptea.
    Liviu Vasilescu a aflat de răpirea Alexandrei la 12, ziua, pe 25 iulie 2019. Și-a amintit că are poza la dosar abia după 12 noaptea, 25 spre 26 iulie 2019. După 12 ore!
  2. Raportul dezvăluie în premieră un amănunt crucial pentru înțelegerea a ceea ce s-a întîmplat în casa lui Gheorghe Dincă. S-a spus că Alexandra a sunat la 112 de pe un telefon al lui Gheorghe Dincă, lăsat acolo de răpitor, care nu avea minute disponibile, din care cauză fata putea suna doar la 112 și putea fi sunată doar din afară. Raportul ne arată cu puterea unui document oficial că numărul de telefon de la care sunase Alexandra la 112 și la care fusese sunată de cei doi polițiști din Caracal fusese folosit în mai pentru sunarea lui Gheorghe Dincă la numărul său de abonament:
    „În jurul orei 01.00, Compartimentul Operaţiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon, de la care minora Măceşanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112, a efectuat un apel în luna mai 2019, către numărul de telefon 0722 841 235, înregistrat pe numele Dincă Gheorghe.”
    Al cui era telefonul de pe care a sunat Alexandra? Al lui Gheorghe Dincă? Greu de crezut. S-ar presupune că în urmă cu două luni, Gheorghe Dincă s-a sunat pe el însuși. Investigatorii n-au luat în calcul o clipă posibilitatea ca telefonul să fie al altcuiva decît Dincă. Cine e acest altcineva?
  3. Atît Raportul MAI, cît și acest Raport descriu o mare agitație pentru descoperirea locației în care se află fata. Potrivit Raportului MAI, comisarul Constantin Pistol, șeful Biroului de Investigații criminale de la Poliția Caracal, a stat de vorbă cu Alexandra, în 25 iulie 2019, timp de 20 de minute. E limpede că dintre toți cei care o caută pe fata, Constatin Pistol e cel mai în măsură să știe cam pe unde se află. Nici Raportul MAI, nici cel prezentat de Alexandru Cumpănașu nu suflă o vorbă despre Constantin Pisto. Practic acesta dispare din piesă după ora 11, 28, cînd vorbește cu Alexandra.
  4. „La ora 03.15 procurorul Popescu Cristian Ovidiu a înmânat cele 3 mandate de percheziţie ofiţerului de serviciu de la Poliţia Municipiului Caracal.
    Întrucât lucrătorii de poliţie, ce au verificat locuinţa numitului Dincă Gheorghe, nu au identificat indicii de săvârşire a unei infracţiuni flagrante în derulare, au prezentat speţa procurorului Popescu Cristian Ovidiu şi prim procurorului Zăvoianu Cătălin Alexandru din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, procurorului Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT – ST Craiova, precum şi conducerii Poliţiei Municipiului Caracal şi reprezentanţilor IPJ OLT, care, de comun acord, au decis ca percheziţia domiciliară să fie realizată potrivit procedurii prev. de art.159 alin. 3 CPPÎ începând cu ora 06.00.”
    Raportul ne dezvăluie amănunte neluate în seamă de cei presă pînă acum. El vorbește de o verificare a locuinței lui Gheorghe Dincă de lucrătorii de la Poliție care n-au descoperit indicii de săvîrșire a unei infracțiuni flagrante. Cum adică au verificat? Au trecut pe lîngă casa sa și n-au auzit țipete de ajutor? Au bătut la poartă și nu le-a răspuns nimeni?
  5. De ce n-au intrat înainte de 6 dimineața?
    „De asemenea, s-a avut în vedere faptul că, o eventuală pătrundere în domiciliu, respectiv anterior orei 06.00, ar fi pus în discuţie legalitatea probelor ce puteau fi identificate.”
    Cum adică? În locuința lui Dincă era o fată răpită. Scopul percheziției era descoperirea fetei. Cei de la Caracal sub conducerea procurorului nu intră pentru a descoperi fata, ci pentru a obține probe că a fost răpită. Ca să vezi ce grijă aveau!
  6. „La data de 26.07.2019, ora 06.00, a fost pus în executare mandatul de percheziţie de către Poliţia Municipiului Caracal împreună cu Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului Popescu Cristian Ovidiu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
    Întrucât pe parcursul desfăşurării percheziţiei au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de omor (la faţa locului fiind găsite fragmente osoase şi dinţi, despre care medicul legist şi-a exprimat părerea că sunt de natură umană, precum şi bijuterii recunoscute de familia victimei), prin ordonanţa emisă în dimineaţa zilei de 26.07.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal.”
    Raportul MAI ne arată că la 6, 20, cei care intră în casă se opresc din căutarea fetei, trăgînd concluzia c-a fost omorîtă. O asemenea concluzie nu putea fi trasă decît dacă se descoperea cadavrul fetei, recunoscut de tatăl acesteia. Poți opri căutarea unei fete dispărute numai pe baza unor oseminte despre care medicul legist susține că sînt de natură umană. Nu continui să cauți prin curte, prin grădină, la vecini?

Raportul publicat de Alexandru Cumpănașu

La data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12.00 procurorul Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a văzut la un post de televiziune că a dispărut o minoră pe raza municipiului Caracal. În această situaţie a luat legătura cu Poliţia municipiului Caracal şi a aflat că, într-adevăr, s-a reclamat o dispariţie, iar în jurul orelor 11.00 o persoană de sex feminin a apelat serviciul 112, spunând că a fost bătută şi violată de un bărbat în jur de 50 de ani, fiind sechestrată într-o locuinţă în Caracal.

Procurorul Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a apreciat că, între situaţia de fapt ce forma obiectul dosarului nr. 203/D/P/2019 în care efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de persoane, dosar constituit urmare a dispariţiei numitei Melencu Luiza Mihaela şi situaţia de fapt rezultată din apelul efectuat la serviciul 112, există o legătură.

În acest context, în jurul orelor 15.10, l-a apelat telefonic pe prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Zăvoianu Cătălin Alexandru, căruia i-a relatat faptul că, se află în drum spre Caracal, întrucât s-a sesizat dispariţia unei minore care are legătură cu o cauză penală înregistrată la DIICOT-ST Craiova.

În urma discuţiilor purtate cu procurorul DIICOT, care a comunicat faptul că dispariţia minorei Măceşanu Alexandra Mihaela a fost reclamată la Postul de Poliţie Dobrosloveni, prim procurorul Zăvoianu Cătălin Alexandru a luat legătura cu această unitate de poliţie, împrejurare în care a aflat că, într-adevăr s-a reclamat dispariţia minorei, sens în care s-a întocmit o fişă de eveniment pentru persoane dispărute de la domiciliu. În plus, în jurul orei 11.00, o persoană de sex feminin a apelat de mai multe ori serviciul 112, solicitând ajutor motivat de faptul că a fost violată, bătută şi se află legată într-un imobil din Caracal.

Aflând acest lucru, prim procurorul a solicitat organelor de poliţie să se deplaseze la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, cu documentaţia pe care o aveau la acel moment, în vederea înregistrării unui dosar penal.

În jurul orelor 15.30, un poliţist de la Postul de Poliţie Dobrosloveni s-a prezentat la prim procuror cu Fişa de eveniment şi cu o sesizare de dispariţie de la domiciliu a minorei Măceşanu Alexandra Mihaela, formulată de mama acesteia, Măceşanu Tudoriţa Mariana, la care nu erau ataşate alte înscrisuri.

În Fişa de eveniment, prezentată prim procurorului, organele de poliţie au consemnat că, la data de 25.07.2019, orele 08.30, au fost sesizaţi prin plângere de către numita Măceşanu Tudoriţa Mariana despre faptul că fiica sa Măceşanu Alexandra Mihaela, de 15 ani, în ziua de 24.07.2017, ora 10.00 a plecat voluntar de la locuinţa de domiciliu din comuna Dobrosloveni, către municipiul Caracal şi nu a mai revenit la domiciliu.

S-a mai consemnat că organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au solicitat efectuarea demersurilor pentru punerea în urmărire naţională a minorei.

Lucrătorul de poliţie a mai spus că, o persoană de sex feminin a sunat la serviciul 112, solicitând ajutor motivat de faptul că a fost violată, bătută şi se află legată într-un imobil din Caracal.

Nu s-a întocmit un proces verbal de sesizare din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor reclamate prin serviciul 112, iar când s-a cerut înregistrarea de la acest serviciu, prim procurorului i s-a comunicat că urmează să sosească de la Slatina.

În baza datelor din Fişa de eveniment, a plângerii formulate de Măceşanu Tudoriţa Mariana şi a celor furnizate verbal de lucrătorul de poliţie, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus înregistrarea dosarului nr. 1883/P/2019, procurorul Popescu Ovidiu Cristian fiind desemnat să supravegheze cercetările în cauză, întrucât era procurorul care urma să asigure serviciul de permanenţă în acea zi.

La sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, agentul şef adjunct Bleju Lucian Daniel, organ de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal – Biroul ordine publică, a dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate, faptă prev. de art. 205 alin. t 2 şi 3 lit. b Cod penal.

Precizăm că, la data înregistrării dosarului, nu existau apelurile telefonice ale minorei Măceşanu Alexandra Mihaela la serviciul 112 şi nici alte înscrisuri relevante pentru soluţionarea cauzei.

În acest sens, apreciem că au fost încălcate prevederile art. 4 din Normele metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară, circuitul sesizărilor penale şi coordonarea administrativă a activităţilor dispuse organelor de poliţie de către procuror, stabilite prin Ordinul comun nr. 56/2014 şi nr. 12/C/11.04.2014 încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fiind desemnat să supravegheze cercetările, prin ordonanţa provizorie nr. 1883/P/2019 din 25 iulie 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a dispus autorizarea pe o durată de 48 ore, respectiv de la data de 25.07.2019, ora 16.00, până la data de 27.07.2019, ora. 16.00 a interceptării convorbirilor telefonice, purtate pe 3 numere de telefon aparţinând numitei Măceşanu Alexandra Mihaela, localizarea telefoanelor mobile (respectiv telefonul de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelată mama victimei şi telefonul victimei), a cartelelor telefonice inclusiv supravegherea video, audio sau prin fotografiere a locaţiilor identificate în urma exploatării ordonanţei provizorii.

Numerele de telefon sus-menţionate au fost puse la dispoziţia procurorului de către organele de poliţie, ca urmare a datelor pe care le deţineau de la serviciul 112 şi de la mama minorei Măceşanu Alexandra Mihaela.

Astfel, mama minorei, Măceşanu Tudoriţa Mariana, a mai precizat că a fost apelată telefonic de o persoană de sex masculin în data de 25.07.2019, în jurul orelor 10.30, de la numărul de telefon 0763 931 765, s-a recomandat ca fiind ginerele său şi i-a spus că urmează să plece împreună cu fiica sa în Anglia.

Lucrătorul de poliţie a comunicat prim procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal că poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal efectuează verificări în cartierul Protoseni din municipiul Caracal, în baza datelor transmise de STS, pentru identificarea locaţiei în care se afla minora.

Poliţistul din cadrul Postului de Poliţie Dobrosloveni a mai precizat că, telefonul de pe care minora a sunat, avea numărul 0759 660 5261 iar la momentul dispariţiei, telefonul acesteia avea numărul 0771431156.

Cu ocazia apelării serviciului 112, aceasta a încercat să furnizeze elemente pe baza cărora să se realizeze identificarea autorului şi a locaţiilor în care a urcat în maşina autorului, precum şi cea în care se află.

Concomitent cu emiterea ordonanţei provizorii, organele de poliţie au solicitat instanţei de judecată obţinerea listingurilor numerelor de telefon cunoscute, respectiv 0759 660 526, 0763 931 765 şi 0771 431 156.

Pentru punerea în executare a ordonanţei provizorii, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Zăvoianu Cătălin Alexandru a primit telefonic datele de contact ale ofiţerului de poliţie Lucian Dobrescu de la Direcţia Operaţiuni Speciale Craiova, de la procurorul Vasilescu Liviu din cadrul DHCOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Procurorul Popescu Cristian Ovidiu a luat legătura cu ofiţerul de poliţie de Ia Direcţia Operaţiuni Speciale Craiova, căruia i-a comunicat cele 3 numere de telefon care făceau obiectul autorizaţiei provizorii şi, în acelaşi timp, a trimis în original ordonanţa la Biroul Operaţiuni Speciale Slatina.

Ofiţerul de poliţie a adus la cunoştinţă procurorului că autoturismele dotate cu echipamente de localizare şi supraveghere, două la număr, sunt pe teren, una dintre acestea în municipiul Craiova, iar cea de-a doua în municipiul Bucureşti, fiind implicate în alte acţiuni care reclamau urgenţe.

La scurt timp, procurorul de caz a fost informat că numerele de telefon indicate nu mai sunt active, motiv pentru care urma să efectueze în continuare verificări şi să contacteze procurorul în momentul în care unul dintre cele trei numere de telefon vor fi active şi a mai precizat că acestea aparţin unor cartele pre-pay al căror utilizator este necunoscut.

În intervalul orar 16.00-19.30, prim procurorul Zăvoianu Cătălin Alexandru a purtat mai multe discuţii telefonice cu ofiţerul de poliţie Dobrescu Lucian, care i-a transmis faptul că numerele de telefon indicate nu erau active.

În jurul orei 19.00, organele de poliţie au obţinut date (în urma unor informaţii primite) din care rezulta că este posibilă implicarea unor persoane domiciliate în comuna Redea în comiterea faptei, astfel încât, la ora 19.30, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Caracal emiterea unui număr de trei percheziţii domiciliare, la trei adrese din comuna Redea.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis trei mandate de percheziţie la ora 19.50, care au fost puse în executare prin organele de poliţie, la ora 19.58.

Precizăm că, pentru a se încadra în intervalul orar permis de lege pentru începerea percheziţiei domiciliare, respectiv ora 20.00, procurorul Popescu Cristian Ovidiu susţine că s-a deplasat personal la locaţiile unde urma să se desfăşoare percheziţiile pentru înmânarea actelor de autorizare organelor de poliţie.

Percheziţiile şi verificările necesare identificării unor indicii sau probe au durat până în jurul orelor 21.00, fără ca acestea să aibă vreun rezultat concret.

Suplimentar, s-a solicitat şi ajutorul Direcţiei Operaţiuni Speciale Bucureşti care a ajuns în municipiul Caracal, la ora 21.00.

Cercetările au continuat după ora 21.00, cu identificarea şi vizionarea camerelor de supraveghere instalate pe traseul posibil urmat de autoturismul în care s-a urcat victima, respectiv traseul comuna Dobrosloveni-municipiul Caracal. Au fost identificate pe teren şi ridicate înregistrările de la de 5 camere de supraveghere, aparţinând unor locaţii private.

La acest moment nu existau date sau indicii cu privire la autoturismul în care s-a urcat victima şi nici cu privire Ia autor.

La ora 21:11, prim procurorul Zăvoianu Cătălin Alexandru a contactat ofiţerul de politie desemnat din cadrul Compartimentului Operaţiuni Speciale care a transmis că, în continuare, cele trei numere de telefon nu sunt active; fapt pentru care nu pot fi localizate.

După prezentarea la Poliţia Municipiului Caracal a reprezentanţilor Direcţia Operaţiuni Speciale Bucureşti, s-a încercat localizarea telefoanelor, însă aceasta nu s-a putut realiza, din aceleaşi motive tehnice.

În jurul orei 01.00, Compartimentul Operaţiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon, de la care minora Măceşanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112, a efectuat un apel în luna mai 2019, către numărul de telefon 0722 841 235, înregistrat pe numele Dincă Gheorghe.

În baza acestor date, procurorul Popescu Cristian Ovidiu a emis o ordonanţă provizorie prin care a dispus interceptarea şi localizarea numărului de telefon sus-menţionat pe o perioadă de 48 de ore .

În jurul orei 00.45-01.00, procurorul Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT a comunicat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal că, în cadrul verificărilor pe care le-a efectuat în legătură cu dispariţia, în luna aprilie 2019, a fetei domiciliate în comuna Dioşti, a identificat un autoturism de culoare gri, marca Renault, de tip Break, fiind trimisă printr-o aplicaţie de telefonie mobilă şi imaginea acestuia.

Prin compararea imaginii primite de la DIICOT cu imaginile de pe cele cinci camere de supraveghere care au fost ridicate, s-a constatat că apare în imagini și un autoturism marca Renault (fără a se putea identifica culoarea, deoarece filmările erau alb-negru şi neclare), iar în jurul orei 01.45, a fost identificat, pe o imagine mai clară, autoturismul marca Renault cu număr clar de înmatriculare.

În urma verificării numărului de înmatriculare, a fost identificat proprietarul maşinii în persoana numitului Dincă Gheorghe din municipiul Caracal, strada Craiovei, nr. 169.

După identificarea autorului, s-a stabilit că acesta avea 3 proprietăţi pe raza municipiului Caracal, unde s-au deplasat lucrătorii de poliţie pentru a stabili la care adresă locuieşte efectiv. Deoarece, la una din adrese s-a stabilit că locuia fiul acestuia, fiind un apartament, a fost exclusă din verificări. Au rămas 2 adrese, constatându-se că la niciuna din acestea nu s-a identificat nicio mişcare.

Precizăm că, din verificări, a rezultat că prezumtivul autor a fost identificat urmare a corelării imaginilor video cu autoturismul aparţinând acestuia şi a numerelor de telefon apelate de pe telefonul care îi aparţinea la data de 26.07.2019, ora 02.00, fapt pentru care procurorul şi prim procurorul au apreciat că este oportună obţinerea unor mandate de percheziţie.

În jurul orei 02.15, s-a solicitat şi obţinut de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Caracal, mandate de percheziţie, la cele 3 locaţii, respectiv: domiciliul numitului Dincă Gheorghe – strada Craiovei, nr. 169, fostul domiciliu – strada Intr. Muzeului, nr. 17, bloc 4, se. 31 ap. 10 şi Ia domiciliul fiului său – strada Alexandru Dragoş Vodă, nr. 2.

Scopul urmărit prin efectuarea percheziţiei a fost acela de identificare a unor mijloace de probă privind dispariţia numitei Măceşanu Alexandra Mihaela.

La ora 03.15 procurorul Popescu Cristian Ovidiu a înmânat cele 3 mandate de percheziţie ofiţerului de serviciu de la Poliţia Municipiului Caracal.

Întrucât lucrătorii de poliţie, ce au verificat locuinţa numitului Dincă Gheorghe, nu au identificat indicii de săvârşire a unei infracţiuni flagrante în derulare, au prezentat speţa procurorului Popescu Cristian Ovidiu şi prim procurorului Zăvoianu Cătălin Alexandru din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, procurorului Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT – ST Craiova, precum şi conducerii Poliţiei Municipiului Caracal şi reprezentanţilor IPJ OLT, care, de comun acord, au decis ca percheziţia domiciliară să fie realizată potrivit procedurii prev. de art.159 alin. 3 CPPÎ începând cu ora 06.00.

Oportunitatea intrării anterior orei 06.00 în domiciliul prezumtivului autor, pentru care exista autorizaţie de percheziţie, a fost analizată şi prin prisma Notei de studiu nr. 11332/2018 din 28.11.2018 a Secţia de Resurse Umane şi Documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, diseminată în ţară, inclusiv Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal unde a fost înregistrată la data de 18.07.2019.

Din această notă rezultă că „în cazul infracţiunii flagrante grave, de natură să pună în primejdie viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane ori pentru apărarea siguranţei naţionale nu se poate pătrunde în locuinţă fără mandat de percheziţie sau fără consimţământul persoanei care le foloseşte, decât în condiţiile stării de legitimă apărare sau stării de necesitate”.

S-a apreciat că, nu sunt întrunite condiţiile acestor cauze justificative, motiv pentru care percheziţia domiciliară urma să se desfăşoare începând cu ora 06.00.

De asemenea, s-a avut în vedere faptul că, o eventuală pătrundere în domiciliu, respectiv anterior orei 06.00, ar fi pus în discuţie legalitatea probelor ce puteau fi identificate.

De precizat că, trei echipaje formate din câte doi lucrători de poliţie, au fost desemnate să supravegheze domiciliul lui Dincă Gheorghe, din strada Craiovei, nr. 169, până la ora 06.00, având dispoziţia să pătrundă în locaţie dacă identificau activităţi de orice natură.

La data de 26.07.2019, ora 06.00, a fost pus în executare mandatul de percheziţie de către Poliţia Municipiului Caracal împreună cu Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Olt, sub coordonarea procurorului Popescu Cristian Ovidiu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Întrucât pe parcursul desfăşurării percheziţiei au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de omor (la faţa locului fiind găsite fragmente osoase şi dinţi, despre care medicul legist şi-a exprimat părerea că sunt de natură umană, precum şi bijuterii recunoscute de familia victimei), prin ordonanţa emisă în dimineaţa zilei de 26.07.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal.

La Parchetul de pe lîngă Tribunalul Olt dosarul a fost înregistrat sub nr. 297/P/2019, în cauză fiind efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 rap. la art. 189 alin. 1 lit.a, h Cod penal.

La data de 27.07.2019 DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat, în baza art. 63 Cod procedură penală rap. la art. 43- 45 Cod procedură penală, cu aplicarea art. 50 Cod procedură penală şi art 11 alin. 1 pct. 5 din OUG nr. 78/2000, dosarul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea reunirii la dosarul nr. 203/D/P/2019 care are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane prev. de art. 210 alin. 1 lit, a Cod penal.

Întrucât exista o legătură de conexitate, respectiv săvârşirea mai multor infracţiuni de aceeaşi persoană (cazul de conexitate prev. de art 43 alin. 2 Cod procedură penală) prin ordonanţa din 27.07.2019, ora 03.30, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

În urma verificărilor efectuate la DIICOT – ST Craiova, s-a reţinut că, pe rolul acestei structuri specializate de parchet, a fost înregistrat dosarul nr. 203/D/P/2019 care a avut iniţial ca obiect plângerea formulată de numitul Iordache Stelian din comuna Dioşti, sat Radomir, judeţul Dolj care a sesizat Postul de Poliţie Dioşti cu privire la faptul că nepoata sa, Melencu Luiza Mihaela a plecat în mod voluntar de la domiciliul său din comuna Dioşti către municipiul Caracal şi nu s-a mai întors.

Prin ordonanţa din 18.04.2019, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni-Postul de Poliţie Dioşti a început urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 CP.

Prin ordonanţa din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului nr. 3363/P/2019 către OJJCOT – ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. I lit. a CP, având în vedere că bunicul fetei, Iordache Stelian a fost sunat în datele de 15.04.2019 şi 19.04.2019 de persoane necunoscute care i-au spus că fata nu mai vrea să vină acasă şi se află în Elveţia.

Din verificări a mai rezultat că în dosarul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova a efectuat ritmic acte/activităţi în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a autorului.

În prezent, cele doua dosare au fost reunite, aflându-se în curs de soluţionare la procurorul Vasilescu Liviu.

Dincă Gheorghe a fost pus sub învinuire, faţă de acesta dispunându-se măsuri preventive.

IV. CONCLUZII

I. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliţie să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii şi lucrătorii de poliţie au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situaţia în care autorul nu se afla acolo.

II. S-au constatat nerespectări ale dispozițiilor procedurale în activitatea de înregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, precum și un management defectuos al cauzei.

III. S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliție și procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere.

V. PROPUNERl

 

I. Efectuarea unui control la Parchetul de pe lângă judecătoria Caracal cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/înregistrarea lucrărilor, repartizarea dosarelor şi continuitatea în lucrările repartizate, ‘. ritmicitatea efectuării actelor de urmărire penală, de către Serviciul de 1 îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

II. Trimiterea unui exemplar al Raportului la Ministerul Justiţiei, în temeiul art. 69 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

III. Trimiterea unui exemplar al Raportului Inspecţiei Judiciare pentru a fi avut în vedere la verificările efectuate în legătură cu modul în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cauzei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Raportul publicat de Alexandru Cumpănașu adîncește suspiciunea de protejare a lui Gheorghe Dincă de către Poliție și Parchet. Era cumva Gheorghe Dincă o persoană de care nu trebuie să te atingi?”

  • Dintr-o eroare la recuperarea bazei de date, comentariile de la acest articol s-au șters. Ne-am străduit să le recuperăm , dacă nu pe toate măcar marea lor majoritate. Le veți găsi redate mai jos. Pentru a nu încurca situația, comentariile directe pe blog vor fi oprite pentru acest articol (sunt disponibile cele prin Facebook). Ne cerem scuze pentru inconveniențe și vă mulțumim de înțelegere!

    Tudy
    12:56

    Comentariu:
    Pai uitati va la numarul lui de la masinanumarul lui de inmatriculare,se pare ca individul primise un numar de inmatriculare”special”,exista numere de inmatriculare normale,si numere de inmatriculare „speciale”,de regula cu litere de genu W,Z,A,Y in componenta,asezate intr o anume configuratie,persoanele ce detin astfel de numere,sunt considerate persoane cu anumita protectie institutionala.

    mishteaux
    13:25

    Comentariu:
    Nea Cristoiu maestre! … deci femurul e calcinat in asa fel incat incep sa se adevereasca prezumtiile folosirii …oxigenului din tuburi de oxigen gasite-n curtea lui Dinca, care suda nu doar porti vecinilor …
    Deci …”cineva” … ardea cadavre folosind ca accelerator de ardere ca-n celebrul caz COLECTIV … oxigenul pur …din tuburi de oxigen !
    PS: …sa fie cei implicati in cazul COLECTIV … implicati si-aci ? Cred c-o s-ajungeti sa va cereti scuze de la Dinca ; !
    [PPS: Pentru mister TRUMP e jaleee … se adeveresc predictii … ! ; :* ]
    ;

    alt-cineva
    13:37

    Comentariu:
    https://www.youtube.com/watch?v=Otu9h4Bk6yY
    [oxigen pur …suflatm pe-o teava in jar, dintr-un tub de oxigen … ! = raman urme chimice = cantitativ prea multi oxizi rezultati in urma arderii ]

    Mihai
    14:01

    Comentariu:
    Raportul cel nou este făcut de Parchet. 😀
    După cum vedeți pune accent pe eroismul procurorilor, pe devotamentul lor, iar acolo unde mai scârțâie ori e vina poliției ori și polițiștii au fost de acord cu interpretarea procurorului.
    In mod favorabil uită ca TOTUL e condus și coordonat de procuror.
    😛
    In rest, toți am devenit specialiști în toate. Maestre, rămâi la ce știi! De ăilalți comentatori nici nu mă leg. Fiecare are dreptul să spună orice tâmpenie și să creadă în ea.
    Eu încă încerc să îl conving pe vecinul meu de 52 de ani că Pământul nu e plat și că nu există o conspirație a tuturor în a ascunde acest adevăr.

    Dr Q
    14:41

    Comentariu:
    Nea CRISTOIU …
    referitor la „telefonul” Ericson … ala la carea-a sunat fata …
    Ma bucur ca sti citi comentariile cititorilor … printre randuri !
    ;

    tudy
    15:10

    Comentariu:
    Si clanul clamparu,temutul clan interlop avea protectie puternica din partea sistemului lui Base,pe vremea de atunci,faza este ca au inceput sa se enerveze spaniolii rau de tot pe noi, altfel astia ar fi ramas in libertate mult si bine,mai ales ca erau bine protejati la noi in interiorin timpul mandatelor lui Base,Dragnearetelele de pe vremea lui Base au trecut la PSD sub conducerea lui Dragnea la fel a facut ce a vrut pana cand America si Europa i au cerut capul intr un glas,la noi se intampla ceva doar daca cei de afara cer asta,altfel nu.

    tot-ala
    15:28

    Comentariu:
    Cine-i Daniel Dinca …ala implicat inn procesul 2012 … undea fost vorba OFICIAL … de implicarea deveseleana ?
    MAESTRE ! … e acelasi Dinca cu fiul „mostrului” G.Dinca ?
    … „Tu te-ntreabă și socoate; Nu spera și nu ai teamă … ! dac-o sa ai „tupeul” sa scormonesti …vei da de … „petrol” !
    ;

    alt habarniSSt …ce crede in pamantul PLAT !
    15:28

    Comentariu:
    totusi maestre … unde scrie in RAPORT despre … comisarul PISTOL si misteriosul sau telefonat-„secret-de-stat” … secretizare ce-a impiedecat temporar? mass-media internationala s-a vazut mai tarziu! sa faca legaturi „propagandiste” cu … baza militara DEVESELU care nici „usturoi” n-a macat nici gura nu-i miroase … nici scandalizata a la Abu Ghraib … mass-mediatic INTERNATIONAL, precum serviciul 112 romanesc … n-a fost inca? !
    PS: Problema e ca taberele-in-ecuatie se tin cu probe private, temporar … in sah pana cand? reciproc !
    MAESTRE imagineaza-ti ce scriau, ce-ar fi scris, ziarele, INTERNATIONALE, daca ar fi fost, ar fi aparut, ceva oficial vezi secretizarea palavragelilor lui PISTOL …daca aparea ceva , chiar si minimal mass-mediac intern … despre militarii din DEVESELU … ;
    MIRAREA e alta… de ce „DEVESELU” … a permis … LUNGIREA prost improvizata a … povestii ? „deveselu” prin monitoarizarea locala …e obligat sa stie tot ce misca in zona !!! … insa c-an cazul Abu Ghraib … incerca limitarea unei proaste reclame !!!!!!!!
    Oare si la „ei” EPSTEIN? sunt … bisericute antagoniste ?
    ;

    pamantul chiar e plat ! [dependent de perspectiva !]
    15:29

    Comentariu:
    chestia cu „pamantul plat”, sau nu … e relativa !
    PAMANTUL e PLAT … regional, de-si e altfel ca intreg !
    cei ce spun , pe drept si experimental-verificabil ca e plat … trebuie intrebati pe ce zone/regiuni 2D il considera plat si ce argumente au pentru asta !
    din experienta persoanala, cei ce spun ca e plat … aduc argumente incomplete logic-experimental imbatabile ca-i plat !
    @Mihai … fizica newtoniana pare „plata” comparativ cu fizica relativista care-i 3+1 D… asat nu-nseamna ca e PRACTIC-falsa …e incompleta !
    DACA noi oamenii am fi orbi din nastere, ca specie … pamantul ar fi experimental plat pentru ca „plat” sau nu depinde doar de calitatea „aparatelor de masura” … si … nu multi isi fac ganduri despre umbra pamantului pe … Luna !
    etc.
    de ce nu se spune nimic despre …tuburile de oxigen, gasite la DINCA, folosite de sudorul-amator …DINCA ?
    [ de ce la feol toti se mira de viteza de ardere=oxidare de la COLECTIV fara sa pomeneasca prezenta acelui tub-de-oxigen= accelerator ideal de ardere din hruba COLECTIV-ului ?]

    lui, master, TRUMP cu tristete !
    15:29

    Comentariu:
    … cine i-a prognozat, candva, misterios, ascensiunea
    ii prognozeaza
    [Q]
    ;

    cazul COLECTIV pareririle unui habarnist … pliktissit!
    15:29

    Comentariu:
    …cine se mira cum de-a ars asa rapid ce-a ars acolo cazul COLECTIV …sa se-ntrebe cum ar arde ceva-ntr-o atmosfera pre-meditat imbogatita-n OXIGEN !
    – si –
    sa-si re-aminteasca prezenta, la COLECTIV, a acelui straniu tub-de-oxigen in acea hruba-ntunecoasa … poreclita DISCOTECA
    ne-increzatorii sa se-ntrebe si:
    CUI BONO ? … deja vizibil in cazul de-atunci si …
    imediat observabil in cazul deveselean, actual !
    ;

    un fraier … COCLIT !
    15:29

    Comentariu:
    … sa nu se creada ca Deveselu si Caracal nu e monitorizat ATENT de mai multe servicii civilie si militare … datorita bazei militare .
    E insa de inteles ca o publicare ne-filtrata a monitorizarii ar oferii prea multe cunostinte interne … „celor de pe margine” = nu e ca la DEVESELU nu se stie direct …ce-i in zona militarizata !!!
    E ca orice dezvaluire duce prin deconstructia de expertiza la modul si tehnicile de supraveghiere zonala a acestor servicii … oferind partii de camuflaj serviciilor secrete … anta-goniste !
    etc- …bla-bla-bla !
    [pare-se ca „americanilor de la DEVESELU” le place cum decurge intreaga poveste …deveseleana ! … nu cred ca nu puteau evita scandalul ce le va face sigur rau – in viitor … daca chiar voiau … intrebarea e : CUI BONO ? … si raspunsul ei va venii curand ; ! ]
    :*
    [de ce-a fost ultra-surprinzator chemat-fara-voia-lui … Iohannis in cunoscuta-i … FLORIDA ?]

    remember that … maestre !
    15:29

    Comentariu:
    „”””…sa fie cei implicati in cazul COLECTIV … implicati si-aci ? Cred c-o s-ajungeti sa va cereti scuze de la Dinca ?””””
    ;
    in privinta mentinerii secrete a conversatiei lui PISTOL … nu e clar ca daca aparea ceva despre DEVESELU … era scandal mediatic international pe tema … tinand cont ca media internatioanla a scris si-ar mai fi scris … si-ar mai scrie pe tema deveseleana in caz ca apar noi amanunte …chiar si privind non-neutralitatea celor ce supavegheaza zona intens militarizata , pazita si … monitorizata !
    PS: Mie- scarba de ce va urma ! exact cand se va crede … ca s-a facut liniste ! !!!
    :*

    continuare …
    15:29

    Comentariu:
    calcinarile …rezulatate in urma folosirii oxigenului ca accelerator IDEAL de ardere pot fi … verificate chimic = superficial-cantitativ prea multi oxizi … in urma arderii !
    Deci nu e ca nu poate fi dovedita chimic ATENTIE: ca-n celebrul caz COLECTIV ! folosirea oxigenului ca ca accelerator de ardere !
    As verifica, oarecum, „dealerii” de tuburi de oxigen din zona Deveselu-… Caracal ;

    resemn@US
    15:29

    Comentariu:
    Opinie personala: Iata unde poate duce slugarnicia #PSD-rezist: a acceptat in posturi cheie ale statului tot felul de baroni locali habarnisti dar tupeisti, a caror unica valoare e pupincurismul. Incepand cu purtatoarea de cuvant a ambasadorlui #rezist baroneasa psd care a anuntat rezultatele expertizei butoiului, dictate de stapanii ei, inainte, cred, ca acestea sa iasa de la inml si continuand cu procurorul #rezist acela care, cel mai probabil, l-a anuntat pe dinca faptul ca nu a reusit sa stearga la timp apelul la 112 si cazul a devenit public, fiind obligat apoi sa tina politia la poarta individului pana au apucat complicii sa prepare si sa planteze probele in butoiul respectiv.
    Ma intreb: Astia care se viseaza stapanii lumii chiar nu dau un test de inteligenta atunci cand racoleaza cozi de topor din teritoriile ocupate??? – telenovela asta „pe surse” are cel mai prost si mai neverosimil scenariu care a fost scris vreodata de vreun scriitor netalentat. Sau scenaristul e chiar atat de limitat intelectual incat nu poate imagina ceva plauzibil si recita minciuni atat de evidente?

    hahaha
    17:21

    Comentariu:
    … aici ce se poate citi printre randuri ?
    ;

    @tudy
    17:21

    Comentariu:
    „Cine-i … Daniel Dinca ?”
    ;

    popescu
    17:23

    Comentariu:
    MAFIA de stat: procurori, judecători, politisti, politicieni. Din Drobeta
    https://www.youtube.com/watch?v=QTrRQLuMLRw&t=0s

    mishteaux
    18:28

    Comentariu:
    Ce fel de grad de rubedenie exista-ntre G.Dinca si Daniel Dinca …cel din doSSarul … FBI ?
    intreb inc-odata …eventul pe Dan Balcon …cel „intaratat” din … vorbe !
    ;

    Nikola
    19:09

    Comentariu:
    Dumnezeule!!! Ba, asta cu 14 conturi, ti-ai mai facut 14 noi, doar azi?

    @hahaha
    20:29

    Comentariu:
    … se poate citi ca adevarul unei teorii depinde de …”aparatele ei de masurare” … adica de cantitatea si calitatea informationala … EXPLOATATA/la-dispozitie
    adica …
    cine stie-ntelege !
    una stiu mioriticii alta stie .. FBI-ul si alta stie … servicul ala obscur al … PENTAGON-ului … in cazul DEVESELU …
    ce sare tutror in ochi e : … pasivitatea „lor” in cazul asta deloc propice imaginii lor aici ma refer la utilizabilitatea lui ca cxaz de precedenta … nu poate trece ne-observat faptul ca lor …”alora” de ola DEVESELU le convine ce se petrece MASS-MEDIATIC in imediata apropiere a bazei lor MILITARE !
    asa ca:
    Cui bono ? ;
    ;

    @Nikola
    20:29

    Comentariu:
    „bolnavilor” de” nostradamism” … li se spunea-n vechime … PROFETI … si nu e ca predictiile lor nu se implineau 100% !
    [mai sti deb „scara lui Iacov” … ce l-a salvat pe Erdogan de la complot …atunci ?]
    … mare atentie la 17 octombrie … zic, nu dau cu parul !
    ;

    @Nikola mai ti minte faza cu parfum-pe-clantza ? …ce s-a ales de-ntreaga povestioara ?
    20:29

    Comentariu:
    https://www.cnbc.com/2019/08/16/anthony-scaramucci-talks-to-bill-kristol-about-trying-to-force-trump-off-2020-gop-ticket.html
    ;
    cine-i Daniel Dinca si ce cauta-n doSSarul … FBI ?
    Buey @nikola … e cumva ruda cu G. Dinca ? … si era „limba” FBI-ului … in problema EPSTEINIANA a yank-eilor ?
    ; … asta cu 14 habarnist, e un palavragiu … unul caruia predictiile nu i s-au verificat mereu !
    :

    perspective = puncte, complementare, de vedere
    20:29

    Comentariu:
    https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/donald-trump-2020-reelection-drop-out-withdraw-anthony-scaramucci-a9063621.html
    [Q]
    @Dan cea cu Balcoane … aveai si tu dinainte DATELE … predictiei privind viitorul lui Master TRUMP ?
    Sti si tu, ce , deja, va mai, sigur, urma … ?
    hahaha … afla ca „nostradamismul” … e real, desi rar, si ce-i ce-l demon’strat au, au la propriu valoarea greutati lor in diamante …
    ;

    legion
    20:29

    Comentariu:
    ca „hint” acel daniel dinca … incodata-zis … dosarul atentie: … FBI !
    [dossarul FBI ! maestre … intereseaza-te ca-s „relativ” …oficiale sursele !]
    ;

    un chibitz de pe marginea santului !
    20:29

    Comentariu:
    Nea Cristoiu …
    „Vineri, 3 august 2019, avocatul lui Gheorghe Dincă, din oficiu, declara că:
    Gheorghe Dincă „nu susține că ar fi incinerat și trupul Luizei”.”
    cum se potriveste asta cu oasele gasite la liziera … arse pana la mineralizare …prin adaos de oxigen ca accelerator de ardere cu siguranta Dinca avea si tuburi de oxigen …daca avea CARBID pentru a produce acetilena … si ca suda au spus-o oficial vecinul de la a 3-a casa !!!, caruia i-a sudat poarta !
    [asta nu-nsemna ca Dinca a suflat, pe-o teava, OXIGEN PUR in jaratecul pe care-au fost perpelite …oasele !
    Apropeaux … au fost studiat in SECXTIUNE pentru a se observa viteza de patrundere termica … a arderii … si eventualitatea unei supra-oxidari … imposibile altfel fara adaos direct de oxigen ?