Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Rareș Bogdan despre condițiile revenirii USR PLUS la guvernare: „Noi le dăm șansa reevaluării, să înțeleagă lumea că pot fi responsabili”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a mărturisit, chiar la începutul emisiunii „România 9”, la TVR, că de 24 de ani nu a mai călcat în televiziunea publică, deoarece nu a fost invitat niciodată, deși era cât pe ce să conducă instituția. Realizatorul emisiunii, Ionuț Cristache, a fost secondat de Ion Cristoiu.

În stilu-i caracteristic, folosind din plin abilitățile de fost moderator, liderul liberal a dat războiului fratricid din PNL nuanțe de roz bombon, că de fapt e un exercițiu de democrație. La fel de indulgent, chiar condescendent, s-a dovedit a fi și cu foștii aliați, USR PLUS. Ion Cristoiu s-a declarat nedumerit: „Totuși, eu nu m-am lămurit, care este situația USR PLUS din punct de vedere constituțional. Este în opoziție sau este între putere și opoziție?”. „Până la urmă, nici noi nu înțelegem foarte bine. Astăzi, un fost ministru se declara șocat că au fost îndepărtați oamenii lui din minister, în condițiile în care el și-a dat demisia”, a spus Rareș Bogdan, considerând normal că, în aceste condiții, trebuie să plece, din toate eșaloanele, cei care au fost numiți politic.  El a adăugat că foștilor parteneri li se poate reproșa asocierea cu AUR și faptul că este prima dată în istoria României când un partid aflat la guvernare, cu miniștrii în în guvern, își dă jos propriul guvern. „Liviu Dragnea și-a dat jos guvernele Grindeanu și Tudose, dar Dragnea nu era în guvern, era la Camera Deputaților”, a precizat Bogdan. Politicianul le-a făcut multe reproșuri, dar a lăsat garda jos și a spus că fiii rătăcitori se pot întoarce. Nu în orice condiții. „Le lansați o invitație să se întoarcă, dar acum le spuneți să spele rufele”, a constatat Ion Cristoiu. „Noi le dăm șansa reevaluării, să înțeleagă lumea că pot fi responsabili”, a spus Rareș Bogdan. Cristoiu a insistat, să spună concret ce le-ar da sau nu le-ar da celor de la USR PLUS. Rareș Bogdan a spus că nu vor primi niciodată ministerele pe care le-au avut, în special cel al Fondurilor Europene. „Prim-ministrul trebuie să aibă garanția că banii care vin, inclusiv prin PNRR, vor fi sub directa supraveghere a premierului”, a explicat Rareș Bogdan.

Dacă vine sau nu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în România să semneze PNRR, chiar cu o zi înainte de congresul PNL, ce va primi concret USR PLUS și detalii inedite din lupta internă din PNL, aflați din interviul de mai jos.

Rareș Bogdan și Ion Cristoiu la #Romania9

Acum, ÎN DIRECT, la #Romania9 – Rareș Bogdan și Ion Cristoiu! Urmăriți, judecați, comentați!

Publicată de Romania9 pe Luni, 13 septembrie 2021


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *