Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Războiul din Ucraina, o lecție bună de învățat pentru România

Din păcate pentru actorii statali și non-statali implicați în actualul război din Ucraina, și din fericire pentru noi, actualul conflict, care se desfășoară în apropierea noastră, ne oferă lecții gratuite, prin care noi putem „fura” meserie. Pe lângă faptul că marii actori statali și non-statali de pe, sau mai bine scris din, Arena Internațională par să acorde o mai mare atenție continentului asiatic, chestiune din care avem de învățat încă ceva, actualul conflict, care va avea o durată medie sau chiar lungă, pe lângă faptul că „va da naștere” unor noi crize și conflicte regionale și globale, ne oferă și nouă lecții importante de tactică și strategie militară și nu numai. În materialul pe care dumneavoastră îl lecturați chiar acum, eu vă voi prezenta ce arme, tactici și strategii ar trebui să promoveze factorii de decizie din România, ca mai apoi românii să le pună în aplicare, prin intermediul actualului așa zis sistem, mai mult/chiar prea mult sau mai puțin putred.

În primul rând, acest subiect a mai fost prezentat de mine în cadrul acestui material: https://www.cristoiublog.ro/frontul-de-est-isi-asteapta-robotii-noi-cumparam-fier-vechi/, prin urmare vă voi reaminti niște fraze: Războiul s-a schimbat, însă rezultatul scontat rămâne același: victoria. Cu cât mai puține pierderi personale și cu cât mai multe pierderi ale inamicului. Acum oare o să se trezească la realitate așa zișii decision-makers din România, ca să investească mai mult în tacticile și echipamentele războiului de gherilă? România nu poate avea confruntări deschise, pentru a se apăra sau pentru a derula o ofensivă. Trebuie să ne bazăm în special pe Vânătorii de munte și pe DGIA (atunci când nu se fură banii din fondurile serviciului), să adoptăm un război de gherilă, să investim în partizani și în diversioniști. Am văzut destule victime ale dronelor, războiul din tranșee este cea mai mare prostie. Astfel, trecând peste această invitație la lectură, haideți să vedem ce este de făcut. Noi, românii, trebuie în primul și în primul rând să investim în drone militare. Spre exemplu, nouă chiar ne-ar fi de folos modele precum: MQ-9 REAPER, WING LOONG II, SUKHOI/OKHOTNIK B SUKHOI s70, OKHOTNIK B. După cum vedeți, eu nu țin cu nicio tabără în afară de cea a României, astfel încât v-am oferit mai multe opțiuni din partea celor mai însemnate puteri. Desigur, putem adăuga și drone turcești.

În al doilea rând, noi trebuie să achiziționăm Racheta FGM-148 javelin (da, știu că este depășită, dar știu și că încă este eficientă împotriva tancurilor). Trebuie să achiziționăm și Fim-92 stinger, un sistem de apărare aeriană portabil pentru un om. Are o rază de țintire de până la 4 800 de metri și poate ataca inamicul la o distanță de până la 3 800 de metri. Desigur, nu ar trebui să uităm de m141 bunker defeat și lansatorul de grenade Mark 19, o armă complet automată cu alimentare prin centură, care trage cu o grenadă de 40 de milimetri la o cadență ciclică de 325 până la 375 de cartușe pe minut. Mark 19 își poate lansa grenada la o distanță maximă de 2212 metri, deși raza de acțiune efectivă este de aproximativ 1500 de metri. Pentru război urban, eu m-am gândit la puștile Mossberg M500, arme extrem de puternice și precise.

În al treilea rând, noi putem profita de acest conflict pentru a vedea ce oferă diverse state Ucrainei. Astfel, francezii le oferă mai multe echipamente militare, precum și combustibil. Factorii de decizie din Franța au precizat că au dat curs unor cereri anterioare ale Ucrainei privind arme defensive antiaeriene și arme digitale. Olandezii vor furniza Ucrainei rachete de apărare antiaeriană și sisteme antitanc. Guvernul olandez a fost de acord cu o solicitare ucraineană de a expedia rapid 200 de rachete de apărare antiaeriană Stinger și 50 de arme antitanc Panzerfaust 3 cu 400 de rachete. Germanii vor furniza Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete sol-aer Stinger din stocurile Bundeswehr pentru apărarea împotriva Rusiei. Administrația de la Stockholm își încalcă, de asemenea, poziția sa istorică de neutralitate pentru a trimite 5.000 de arme antitanc Ucrainei, iar Danemarca va contribui cu alte 2.700 de arme. Norvegia trimite căști de protecție și veste antiglonț și până la 2.000 de arme antitanc M72. Neutra Finlandă ia decizia „istorică” de a furniza arme Ucrainei și va trimite 1.500 de lansatoare de rachete, 2.500 de puști de asalt, 150.000 de cartușe și 70.000 de porții de rații de campanie. Belgienii spun că vor furniza Ucrainei încă 3.000 de puști automate și 200 de arme antitanc, precum și 3.800 de tone de combustibil. Portughezii oferă Ucrainei ochelari de vedere pe timp de noapte, veste antiglonț, căști, grenade, muniție și puști automate G3. Grecii, care au o importantă comunitate din diaspora în Ucraina, trimite „echipamente de apărare”, precum și ajutor umanitar. Noi, românii, ne oferim să tratăm răniții din zonele de criză în cele 11 spitale militare ale noastre, precum și să trimitem combustibil, veste antiglonț, căști de protecție și alte „materiale militare” în valoare de 3,3 milioane de dolari. Să vedeți aici „manevre” de zi și de noapte, domnilor și doamnelor. Guvernul spaniol a promis să trimită 20 de tone de materiale de ajutor Ucrainei, în principal echipamente medicale și de apărare, cum ar fi veste antiglonț. Administrația de la Praga a declarat sâmbătă că va trimite Ucrainei 4.000 de mortiere „în următoarele ore”, precum și un arsenal de 30.000 de pistoale, 7.000 de puști de asalt, 3.000 de mitraliere, multe puști cu lunetă și un milion de gloanțe. Cehii au promis deja Kievului 4.000 de mortiere în valoare de 1,6 milioane de dolari, care nu au fost încă livrate. Administrația de la Zagreb va trimite arme de calibru mic și veste antiglonț în valoare de 16 milioane de euro. (https://www.aljazeera.com/news/2022/2/28/which-countries-are-sending-military-aid-to-ukraine).

De asemenea, factorii de decizie din România trebuie să fie implicați cu adevărat în integrarea în societatea și în stilul de viață românesc a tuturor minorităților, indiferent de dimensiunea lor demografică. De ce? Deoarece națiunea cuprinde toate etniile și minoritățile, iar patria trebuie să fie apărată de către întreaga națiune. Lecturați următorul exemplu notabil: „În ultimii opt ani, etnicii greci din Donbass nu numai că au fost expuși la atacuri [din partea forțelor ucrainene], crime și amenințări cu scopul de a-i alunga de pe aceste pământuri, unde au trăit alături de ruși în acord și armonie timp de mii de ani. În ultimii opt ani, nimeni din UE, din Occident sau din Grecia nu a manifestat niciun interes sau dorință de a condamna acest nou genocid al structurilor semi-guvernamentale ucrainene și de a-i sprijini în practică pe compatrioții noștri expuși la greutăți. Odată cu recunoașterea independenței Donbassului, compatrioții noștri au fost eliberați și acum se simt în deplină siguranță. Aceeași atmosferă există și în alte regiuni, inclusiv în Crimeea, unde locuiesc peste 150.000 de greci”, se arată în declarația semnată de liderul partidului, Ioannis Kotsialidis. „Noi, Mișcarea Panelenă de Prietenie Greco-Rusă, salutăm promisiunea clară a președintelui Vladimir Putin de a proteja și respecta drepturile tuturor etnicilor greci care locuiesc în Ucraina, așa cum a făcut-o de-a lungul anilor în regiunile Rusiei și în Crimeea, unde mii de greci au casele lor și care nu se mai confruntă cu pericolul, iar acum prosperă și joacă un rol important în politica și economia acestor regiuni”, se arată în declarație. „Contrar declarației premierului grec Kyriakos Mitsotakis, la o reuniune a Consiliului Guvernamental pentru Afaceri Externe și Apărare (KYSEA), că este necesar să-i protejăm pe grecii din Ucraina prin reinstalarea lor în Grecia, noi credem că acest lucru ar echivala cu evacuarea lor din casele strămoșilor lor.” Partidul consideră că aceștia ar trebui să rămână în siguranță în locul în care locuiesc, dacă doresc, și să continue să ducă o viață normală. Statul rus garantează acest lucru, ceea ce este dovedit istoric”. (https://tass.com/world/1415043)

În concluzie, noi, locuitorii acestei patrii, trebuie să luăm în considerare lucrurile enunțate anterior, pentru a putea face față noilor riscuri, amenințări și vulnerabilități, pentru a putea apăra securitatea României și pentru a ne putea urmări interesul național. Timpul coloniilor a apus de mult, iar epoca dictatorilor a fost evacuată prin latrina condamnaților istoriei, plini de jeg și sânge. Iar acum mă refer la statutul și la conducerea noastră, nu la bieții locuitori ai Ucrainei.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Războiul din Ucraina, o lecție bună de învățat pentru România”

  • „unde locuiesc peste 150.000 de greci”
    -sa nu avem surprize,surprize la recensamintul ASTA,
    propunem amanarea.
    (se vor declara „ucrainieni” din solidaritate).
    (-ich bin ein Berliner!)

  • „Timpul coloniilor a apus ”
    Nu sant de acord !
    S-au schimbat doar modalitatile de exploatare. Romania constituie un exemplu.
    Rapacitatea metropolei e genetica si are reflexul si exercitiul talhariei . Ucrainienii se iluzioneaza crezand ca lupta pt libertate . Ei lupta pt niste sacali care stau la panda , sa le ia totul si sa le puna in carca un Holocaust sa nu-l poata duce, sa-i conduca spre saracie .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *