Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Veteran CIA: „Armata ucraineană a fost înfrântă. Ceea ce a mai rămas este o operațiune de curățare”

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

Articol preluat de pe opozitia.net

Pe 22 martie, Mike Whitney l-a intervievat pe Larry C. Johnson, un veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane. A fost defăimat atât de democrați, cât și de republicani, ceea ce înseamnă că trebuie să fi făcut lucruri bune.

Whitney –  Îmi puteți explica de ce credeți că Rusia câștigă războiul din Ucraina?

Larry C. Johnson – În primele 24 de ore ale operațiunii militare rusești din Ucraina, toate radarele terestre de interceptare au fost anihilate. Fără aceste radare, forțele aeriene ucrainene și-au pierdut capacitatea de a face interceptare aer-aer. În cele trei săptămâni care au trecut de atunci, Rusia a instituit de facto o zonă de interdicție de zbor deasupra Ucrainei. Deși este în continuare vulnerabilă la rachetele sol-aer trase din umăr, furnizate de SUA și NATO ucrainenilor, nu există dovezi că Rusia a fost nevoită să reducă operațiunile aeriene de luptă.

Sosirea trupelor Rusiei la Kiev la trei zile de la invazie mi-a atras, de asemenea, atenția. Mi-am amintit că naziștilor din Operațiunea Barbarossa le-a luat șapte săptămâni pentru a ajunge la Kiev și că au avut nevoie de încă șapte săptămâni pentru a supune orașul. Naziștii au avut avantajul de a nu renunța la lovituri pentru a evita victimele civile și au fost dornici să distrugă infrastructura critică. Cu toate acestea, mulți așa-ziși experți militari americani au susținut că Rusia era împotmolită. Atunci când o zonă de 24 de mile (sau 40 de mile, depinde de sursa de știri) a fost poziționată la nord de Kiev timp de mai bine de o săptămână, a fost clar că abilitatea Ucrainei de a lansa operațiuni militare semnificative a fost eliminată. Dacă artileria lor era intactă, atunci acea coloană era o pradă ușoară pentru o distrugere masivă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Alternativ, dacă ucrainenii ar fi avut o capacitate viabilă de aripă fixă sau rotativă, ar fi trebuit să distrugă acea coloană din aer. Acest lucru nu s-a întâmplat. Sau, dacă ar fi avut o capacitate viabilă de rachete de croazieră, ar fi trebuit să facă să plouă cu iad asupra coloanei rusești presupus blocate. Acest lucru nu s-a întâmplat. Ucrainenii nu au organizat nici măcar o ambuscadă semnificativă de infanterie asupra coloanei, cu noile lor Javeline americane.

Scara și amploarea atacului rusesc sunt remarcabile. Au capturat în trei săptămâni un teritoriu mai mare decât masa terestră a Regatului Unit. Apoi au continuat să efectueze atacuri țintite asupra unor orașe și instalații militare cheie. Nu am văzut niciun caz în care un regiment ucrainean sau o unitate de mărimea unei brigăzi să atace și să învingă o unitate rusă comparabilă. În schimb, rușii au împărțit armata ucraineană în fragmente și le-au tăiat liniile de comunicații. Rușii își consolidează controlul asupra Mariupol și au securizat toate abordările la Marea Neagră. Ucraina este acum izolată în sud și în nord.

Aș dori să remarc faptul că SUA au avut mai multe dificultăți în capturarea unui teritoriu atât de mare în Irak, în 2003, în timp ce luptau împotriva unei forțe militare mult inferioare și mai puțin capabile. În orice caz, această operațiune rusă ar trebui să-i sperie de moarte pe liderii militari și politici americani.

Vestea cu adevărat importantă a venit săptămâna aceasta, odată cu atacurile cu rachete rusești asupra a ceea ce sunt de facto baze NATO în Yavoriv și Zhytomyr. NATO a efectuat un antrenament de securitate cibernetică la Zhytomyr în septembrie 2018 și a descris Ucraina ca fiind un ”partener NATO”. Zhytomyr a fost distrus cu rachete hipersonice sâmbătă. Yavoriv a avut o soartă similară duminica trecută. Acesta a fost principalul centru de antrenament și logistică pe care NATO și EUCOM îl foloseau pentru a furniza luptători și arme Ucrainei. O mare parte din personalul militar și civil de la acea bază a devenit victimă.

Nu numai că Rusia lovește și distruge bazele folosite de NATO în mod regulat din 2015, dar nu a existat niciun avertisment de raid aerian și nu a existat nicio oprire a rachetelor de atac.

Whitney – De ce încearcă mass-media să convingă poporul ucrainean că poate învinge în războiul lor împotriva Rusiei? Dacă ceea ce spuneți este corect, atunci toți civilii care sunt trimiși să lupte cu armata rusă mor într-un război pe care nu îl pot câștiga. Nu înțeleg de ce mass-media ar vrea să inducă oamenii în eroare în legătură cu un lucru atât de grav. Ce părere aveți despre acest subiect?

Larry C. Johnson – Aceasta este o combinație de ignoranță și lene. În loc să facă reportaje reale, marea majoritate a presei (scrisă și electronică), precum și Big Tech susțin o campanie masivă de propagandă. Îmi amintesc când George W. Bush era Hitler. Îmi amintesc când Donald Trump era Hitler. Iar acum avem un nou Hitler, Vladimir Putin. Aceasta este o carte de joc obosită și eșuată. Oricine îndrăznește să ridice întrebări legitime despre război este imediat catalogat ca fiind o marionetă a lui Putin sau o slugă a Rusiei. Atunci când nu poți argumenta faptele, singurul recurs este apelul la nume.

Whitney – Săptămâna trecută, colonelul Douglas MacGregor a fost invitat la Tucker Carlson Show. Opiniile sale despre război sunt izbitor de asemănătoare cu ale dumneavoastră. Iată ce a spus în interviu:

”Războiul s-a terminat cu adevărat pentru ucraineni. Au fost măcinați în bucăți, nu există nicio îndoială în această privință, în ciuda a ceea ce auzim de la mass-media noastră mainstream. Așadar, adevărata întrebare pentru noi în acest stadiu este: Tucker, vom trăi cu poporul rus și cu guvernul lor sau vom continua să urmărim acest fel de schimbare de regim deghizat în război ucrainean? Vom înceta să mai folosim Ucraina ca un berbec împotriva Moscovei, ceea ce am făcut efectiv.” (Interviu Tucker Carlson- MacGregor)

Sunteți de acord cu MacGregor că scopul real al determinării Rusiei să intre în război în Ucraina a fost ”schimbarea regimului”?

În al doilea rând, sunteți de acord cu faptul că Ucraina este folosită ca teren de pregătire pentru ca SUA să ducă un război prin procură împotriva Rusiei?

Larry C. Johnson – Doug este un analist excelent, dar nu sunt de acord cu el – nu cred că există cineva în administrația Biden care să fie suficient de inteligent pentru a gândi și planifica în acești termeni strategici. După părerea mea, ultimii 7 ani au reprezentat inerția status quo-ului NATO. Ceea ce vreau să spun prin asta este că NATO și Washingtonul au crezut că pot continua să se strecoare spre est la granițele Rusiei, fără a provoca o reacție. NATO și EUCOM au desfășurat în mod regulat exerciții – inclusiv furnizarea de pregătire ”ofensivă” – și au oferit echipamente. Cred că sunt credibile rapoartele din Statele Unite potrivit cărora CIA ar fi coordonat pregătirea paramilitară a unităților ucrainene care operează în Donbass. Dar îmi vine greu să cred că, după dezastrele noastre din Irak și Afganistan, avem brusc strategi de nivelul lui Sun Tzu, care trag sforile la Washington.

Există un aer de disperare la Washington. Pe lângă faptul că încearcă să interzică tot ce este rusesc, administrația Biden încearcă să intimideze China, India și Arabia Saudită. Nu văd niciuna dintre aceste țări să se alinieze. Cred că echipa lui Biden a făcut o greșeală fatală încercând să demonizeze tot ce este rusesc și toți rușii. În orice caz, acest lucru îi unește pe ruși în spatele lui Putin. Sunt pregătiți pentru o luptă lungă.

Sunt șocat de greșeala de calcul în a crede că sancțiunile economice asupra Rusiei îi vor îngenunchea. Dimpotrivă, este adevărat contrariul. Rusia este autosuficientă și nu este dependentă de importuri. Exporturile sale sunt esențiale pentru bunăstarea economică a Occidentului. Dacă va reține grâul, potasiul, gazul, petrolul, paladiul, nichelul finit și alte minerale cheie din Occident, economiile europene și americane vor fi afectate. Iar această încercare de a constrânge Rusia cu sancțiuni a făcut acum foarte probabil ca rolul dolarului american ca monedă de rezervă internațională să ajungă în coșul de gunoi al istoriei.

Whitney – Încă de când a ținut celebrul său discurs de la München, în 2007, Putin se plânge de ”arhitectura securității globale”. În Ucraina putem vedea cum aceste probleme de securitate sâcâitoare pot evolua într-un război în toată regula. După cum știți, în decembrie, Putin a formulat o serie de cereri legate de securitatea Rusiei, dar administrația Biden a ridicat din umeri și nu a răspuns niciodată. Putin a vrut asigurări scrise că extinderea NATO nu va include Ucraina (aderare) și că sistemele de rachete nucleare nu vor fi desfășurate în România sau Polonia. Credeți că cererile lui Putin sunt nerezonabile?

Larry C. Johnson – Cred că cererile lui Putin sunt destul de rezonabile. Problema este că 99% dintre americani nu au idee despre tipul de provocări militare pe care NATO și SUA le-au desfășurat în ultimii 7 ani. Publicului i s-a spus întotdeauna că exercițiile militare au fost ”defensive”. Pur și simplu nu este adevărat. Acum avem vești că DTRA finanța biolaboratoare în Ucraina. Cred că Putin ar putea fi de acord să permită instalarea sistemelor de rachete nucleare americane în Polonia și România dacă Biden este de acord să permită ca sisteme rusești comparabile să fie desfășurate în Cuba, Venezuela și Mexic. Când privim lucrurile în acești termeni, putem începe să înțelegem că cererile lui Putin nu sunt nici nebunești, nici nerezonabile.

Whitney – Presa rusă raportează că rachete rusești ”de mare precizie, lansate din aer” au lovit o instalație din vestul Ucrainei ”ucigând peste 100 de soldați locali și mercenari străini”. Aparent, centrul de antrenament pentru operațiuni speciale era situat în apropierea orașului Ovruch, care se află la doar 15 mile de granița cu Polonia. Ce ne puteți spune despre acest incident? A încercat Rusia să trimită un mesaj către NATO?

Larry C. Johnson – Răspuns scurt – DA! Loviturile militare rusești din vestul Ucrainei din ultima săptămână au șocat și alarmat oficialii NATO. Prima lovitură a avut loc duminică, 13 martie, la Iavoriv, Ucraina. Rusia a lovit baza cu mai multe rachete, unele dintre ele, se pare, hipersonice. Peste 200 de persoane au fost ucise, printre care se numără militari și membri ai serviciilor de informații americane și britanice, iar alte sute au fost rănite. Mulți au suferit răni catastrofale, cum ar fi amputări, și se află în spital. Cu toate acestea, NATO și mass-media occidentală au manifestat puțin interes pentru a relata despre dezastru.

Yavoriv a fost o bază avansată importantă pentru NATO. Până la jumătatea lunii februarie (înainte de invazia Rusiei în Ucraina), Comandamentul de instruire al Armatei a 7-a a SUA a operat de la Yavoriv. Rusia nu s-a oprit aici. Știrile militare ASB raportează că Rusia a lovit un alt sit, Delyatyn, aflat la 60 de mile sud-est de Yavoriv (cred că joi). Ieri, Rusia a lovit Zytomyr, un alt sit unde NATO a avut anterior o prezență. Putin a trimis un mesaj foarte clar – forțele NATO din Ucraina vor fi privite și tratate ca și combatanți. Punct și de la capăt.

Whitney – Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a fost adulat în presa occidentală ca un ”lider în timp de război” și un ”Winston Churchill” al zilelor noastre. Ceea ce mass-media nu le spune cititorilor săi este că Zelensky a luat o serie de măsuri pentru a-și întări controlul asupra puterii, în timp ce a afectat instituțiile democratice fragile din Ucraina. De exemplu, Zelensky a ”interzis unsprezece organizații de știri deținute de opoziție” și a încercat să interzică șefului celui mai mare partid de opoziție din Ucraina, Viktor Medvedciuk, să candideze pentru un post de președinte, sub o acuzație falsă de ”finanțare a terorismului”. Acesta nu este comportamentul unui lider serios angajat în favoarea democrației.

Ce părere aveți despre Zelensky? Este el cu adevărat ”liderul patriot” pe care îl prezintă mass-media?

Larry C. Johnson – Zelensky este un comediant și un actor. Și nu unul foarte bun, după părerea mea. Occidentul se folosește în mod cinic de faptul că este evreu pentru a distrage atenția de la contingentul considerabil de neo-naziști (și mă refer la naziști autentici, care încă mai sărbătoresc realizările unității ucrainene Waffen SS în timp ce luptau alături de naziști în cel de-al Doilea Război Mondial). Faptele sunt clare – el interzice partidele politice de opoziție și închide mass-media de opoziție. Cred că aceasta este noua definiție a ”democrației”.

Whitney – Cum se termină asta? Există o postare excelentă pe site-ul Moon of Alabama, intitulată ”Care va fi starea finală geografică a războiului din Ucraina”. Autorul postării, Bernard, pare să creadă că Ucraina va fi în cele din urmă împărțită de-a lungul râului Nipru ”și la sud de-a lungul coastei care deține o populație majoritar etnică rusă”. De asemenea, el mai spune și următoarele: ”Acest lucru ar elimina accesul ucrainean la Marea Neagră și ar crea o punte terestră spre Transnistria, regiunea separatistă moldovenească, aflată sub protecția Rusiei. Restul Ucrainei ar fi un stat limitat la pământ, în mare parte agricol, dezarmat și prea sărac ca să devină o nouă amenințare pentru Rusia în curând. Din punct de vedere politic, ar fi dominată de fasciștii din Galicia, care ar deveni astfel o problemă majoră pentru Uniunea Europeană.”

Ce părere aveți? Își va impune Putin propria soluție teritorială în Ucraina pentru a consolida securitatea Rusiei și a pune capăt ostilităților sau este mai probabil un alt scenariu?

Larry C. Johnson – Sunt de acord cu Moon. Obiectivul principal al lui Putin este de a securiza Rusia de amenințările străine și de a efectua un divorț cu Occidentul. Rusia are resursele fizice pentru a fi un suveran independent și este în curs de a face această viziune să devină realitate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Veteran CIA: „Armata ucraineană a fost înfrântă. Ceea ce a mai rămas este o operațiune de curățare””

 • Doamne! Ma minunez de comentarii, toate marca Tv Romania.
  De ce mai scieti articole adevarate? Astia tineri habar n-au de istorie, de cat de mare este Rusia si bogata si de faptul ca America are o datorie imensa pe care nu pot sa o plateasca . Ar putea, spun gurile rele ( CEO din banci romanesti ) daca pun mana pe bogatiile Rusiei, ceea ce nu cred ca va fi posibil, nici acum nici altadata. Si sa nu uitam de tehnologia foarte avansata a Armatei Rusesti. Puteti sa ma catalogati cum vreti. Rusia invinge!
  Foarte bun articolul si mai aproape de adevar. Felicitari!

 • Mai,nea Trudy,din imensa si sterila logoree pe care o deserti necenzurat[bravo,esti de partea baietilor buni deci nu poti fi cenzurat] intelegem ca destinul te-a delegat sa faci ordine pe planeta,sa pui fiecare natie la locul dorit de dta si sa trasezi viitoarea arhitectura a Asiei si ,de ce nu,a lumii.Un om destept spunea ca ura este manifestarea suprema a prostiei.Noroc ca nu esti presedintele SUA sau al Rusiei ,in lungile nopti in care nu dormi apasai pe buton si eram desert.Eu zic sa iti faci o programare .Stii dta unde.Ca te suportam de ceva vreme pe aici.

 • Toata lumea prevede un sfarsit oribil economic si militar al Rusiei.
  O sa va spun ceva, cu cat rusul o duce mai greu cu atat se intareste si devine mai dur. Pe bune, nimeni nu citeste istorie de aici?
  Rusia nu va fi pa-pa dupa acest razboi. Va lua tot sudul Ucrainei.
  Va lua si Transnistria pana la urma, deja bat apropouri in presa ruseasca: https://svpressa.ru/war21/article/329420/

  Stiti vorba aia: cainele moare de drum lung si prostul de grija rusului…

  • Nu murim de grija rusului,ci de grija lumii pe care Rusia o ameninta.Si ,da rusul devine mai dur,dar si un dur trebuie sa manance.Si trebuie sa manance mancare.Ca armele nu sunt de mancare.Da Rusia nu va fi pa-pa dupa razboi,va fi o noua provincie Chineza,dupa ce China i va cumpara pentru un bax de Votca.Rusii vor trebui sa munceasca repede si bine ca lui Xi si Chinei nu i plac puturosii.

  • Va lua sudul Ucrainei si Transnistria(facute zob) dupa care va trebui sa le administreze si sa le reconstruiasca.Cu bani.Pe care Rusia nu i are,si nici nu i va avea in viitor.Si atunci cu ce bani administrezi teritoriile cucerite si distruse,cand nu ai bani sa ti administrezi propria tara???Asa ca mai devreme sau mai tarziu Rusia va intra in colaps economic.Asa s a prabusit URSS ,a facut implozie.Asa va face si Rusia implozie.Si atunci se vor milogi de China.Si China i va cumpara.La propriu.

 • Rusia nu poate castiga razboiul cu Ukraina decat daca da cu atomice sa intrerupa comunicatiile. Acolo este un razboi cu inteligenta artificiala. Majoritatea armelor sunt controlate prin satelit.

  • Corect @Fane ,insa daca Rusia da o singura nucleara,in urmatoarele 15 minute va primi vreo 100 de focoase termonucleare din toata lumea(asa functioneaza sistemele nucleare din toata lumea ca sa faca razboiul termonuclear cvasimposibil cine trage primul focos termonuclear le ia pe toate in gura,asa este gandit sistemul asa ca…).Mai degraba ar incerca rusnacii cu razboiul chimic,la asta ma astept ,sa incerce rusnacii cu armament chimic.Cel bacteriologic si l pot lua inapoi ca si in cazul razboiului nuclear,agentii patogeni neavand granite se pot intoarce si in Rusia bine mersi.

 • Da, Rusia se va retrage după ce va distruge toate obiectivele militare.
  Ucraina trebuie să se declare țară neutră.
  Numai așa va fi pace în regiune.

  • Rusia se va retrage dupa ce isi va termina toate resursele ,pe care si le va toca in acest razboi,in timp ce economia ei se va prabusi sub sanctiuni.Dupa care Rusia va fi incet ,incet inglobata si absorbita intr un viitor imperiu asiatic condus de catre noul URSS modernizat care este China.La sfarsit Rusia va fi vasalizata si anexata economic de catre China.

  • Scopul real al Rusiei era sa inainteze ,daca ar fi reusit ocuparea Ucrainei, pana la Dublin,Rusia avea intentia sa atace militar Europa incepand din Polonia si Tarile Baltice,si sa declanseze al Treilea Razboi Mondial,Putin vrea sa fie tar(sau Fuhrer) de la Dublin la Vladivostok ,asta era in capul dementului Putler,instigat de catre ideologul neonazist Dughin.De asta este sustinuta Ucraina de catre Vest,pentru ca analistii Occidentali ,americani si europeni i au inteles planul dement lui Putler si a camarilei sale neonaziste in frunte cu nazistul sadea Dughin.

  • Sigur. S-au obisnuit sa li se faca pe plac precum unor salbatici dezlantuiti pe care trebuie sa-i stie toata lumea de frica.

   • Pai asa si sunt astia stiu doar sa terorizeze pe altii mai slabi,insa li se va infunda si astora,pentru ca nimeni nu este invincibil.Asta stie Rusia sa faca ,sa terorizeze si sa ameninte,insa daca tot vorbim de Istorie,sa nu uitam de Germania Nazista a lui Hitler,si ea teroriza lumea pana a ajuns impartita.Asa ca si rusii ar trebui sa stie ca Istoria se poate repeta.

 • E evident ca in 2024 „alegerile” din Romania vor oferi puterea pe tava unui parlament / presedinte / guvern pro-rus. A, fireste, nu se va spune ca sunt pro-rusi ci „forte patriotice preocupate de bunastarea poporului roman”. Respectivii vor solicita retragerea trupelor NATO si desfiintarea celor doua baze militare NATO. Vor avea grija sa planga cu lacrimi de crocodil la TV declarand ca ei sunt pro-NATO 100 % insa fac ceea ce fac doar pentru a asigura securitatea cetatenilor romani. Americanii vor ridica din umeri, se vor retrage, apoi isi vor folosi influenta financiara pentru a ne vor scumpi creditele si a ne destabiliza moneda nationala. Si cum statul roman traieste pe datorie, ne vom trezi in plina criza economica. UE, care nu sunt naivi, vor intelege imediat ideea, si vor inventa rapid mecanisme de protectie in asa fel incat criza romaneasca sa nu poata genera un val migrationist care sa deranjeze vestul. Fireste, va trebui umblat putin la ideologia legata de libera circulatie, dar la urma urmei … ce conteaza ideologia atunci cand e vorba de bani ? Nu m-as mira ca-n urmatorii 6-8 ani UE sa-si modifice complet structura in asa fel incat Romania sa devina stat membru doar nominal. Ne vor trimite inapoi barosanii care-au speriat orasele occidentale si ne vom distra pe cinste. Cine-i destept va face rost urgent de-o cetatenie „vest”. Cine nu … poate-ncepe de pe-acum acum sa declame ode la adresa conducatorilor patrioti. Desi s-ar putea sa nu foloseasca la nimic odele alea : avand in vedere nivelul relativ redus de cultura si civilizatie al majoritatii, in cativa ani pe-aici va fi cam ca-n Chicago pe vremea prohibitiei. Iar la Chicago nu supravietuia ala care scanda ode ci ala care dadea bine cu pumnul.

  • Nu cred,romanii sunt antirusi convinsi,si oricum eu cred ca succesorul lui Iohannis este stabilit deja,va fi Ciuca sau Geoana,la noi oricum treaba se aranjeaza ca sa iasa cine trebuie.Si la americani va fi cam la fel,in partea noastra de lume conduce establishmentul asa ca treburile se vor aranja,dupa Biden va veni Blinken,sunt semnale ca el va fi succesorul(Puternicul establisment american nu va mai permite unui Trump sa se mai apropie in veci de Capitoliu si Casa Alba).Iar despre Romania,”precum in cer asa si pe pamant” dupa cum zice Biblia,precum in imperiu asa si la vasali.

  • Asta e o glumă, un delir sau o noua formă de propagandă proamericană? Până și dl. Tudy înțelege că e exclus, deci cui i s-o fi adresând mesajul?!

   • Unora ca tine Nikolai,sa intelegeti ca nu va vrem pe aici.Ci prin Asia.

    • Acasa la voi.

    • Vedeți ce diferență, eu v-am rugat să rămâneți și dvs imi spuneți sa plec?! Dar nu-i bai, vorba aia, pe copii nu poți să te superi, orice ar spune, pe copii și pe … 😀

   • Propaganda americana care spune ca Rusia va sucomba sub sanctiuni ,pai da Nikolai pentru ca Rusia nu are economie moderna ci traieste din vanzare de resurse brute precum o tara africana si din vanzare de arme in rest canci,Rusia chiar va sucomba economic.Iar China asteapta,sa infulece Rusia.Si o va infuleca.

    • Eu vorbeam de mesajul de mai sus care spune altceva, cred că n-ati înțeles, ăla pe care îl combateți și dvs spunând că românii sunt antirusi. Să vă explic mai simplu, eram de aceeași perere.

   • Cu razboiul termonuclear as considera si eu ca este exclus asa ceva(daca am presupune ca liderii Rusi sunt normali la cap).Insa despre Putler,Dughin,si alti demeni neofascisti din Rusia nu am garantii ca ar fi normali la cap.Ci dimpotriva.Asa ca nu poti sti,avand in vedere ca astia nu sunt chiar normali la cap(Putin si ai lui apropiati).

  • Si pana in 2024 Rusia va fi oricum „mancata ” de catre China,asa ca orice discutie la Rasarit se va face cu Imperiul Chinezesc.

 • Buna ziua stimati cititori ai acestui articol si ai comentariilor,
  Va rog sa verificati mai intai pe internet de cate ori a batut campii acest Larry C. Johnson si de cate ori s-a adeverit ce a spus. E cunoscut si in Australia pentru profetiile sale idioate, pentru a-si face publicitate ca si consultant de business. Mai mult interviul a fost dat initial unui site de aberatii conspirationiste, ofera chiar si carti conspirationiste, al carui proprietar are multe antevedente in presupuneri aberamte si conspirationiste, cum ar fi cele despre JFK.
  Pe scurt, TROMBOANE !!!
  Cu MINCIUNI nu se poate construi nimic.

  • Pai se stie ca reteaua de tentacule KGB ist nazisto Putleriste are oameni in toata lumea inclusiv in SUA,asta este secretul lui Polichinelle.Faza cu razboiul din Ucraina este ca acum cam toti agentii kagebisti de peste tot din lume incep sa iasa la suprafata ,sa se deconspire.Acum se arata in chiloti in fata intregii planete.Apropo este evident ca Operatiunea Rusa nu are cap ,nu are coada,armata rosie nu are nici o strategie militara,nici o coordonare a operatiunilor militare,actioneaza precum o hoarda mongole,care nu are insa Han si generali,actioneaza aiurea,fara obiective clare,doar actioneaza si distruge haotic,fara cap fara coada in unitati care actioneaza independent unele fata de altele,fara strategie militara,precum niste carteluri mafiote inarmate militar cu arme performante care actioneaza total haotic,fara nici o urma de disciplina sau obiective militare clare,pur si simplu ucid ,jefuiesc si distrug fara noima.

 • CENZURA DICTATURA si multa PROPAGANDA!
  https://youtu.be/WQ7vy2JxH0U

 • Pana una alta cu marea cenzura iohannista trei sferturi din presa romaneasca mi se pare a fi pro Putin.Asa ca mai lasa ti ma cu cenzura.2 3 voci sunt pro occidentale in rest Propaganda Rusa trage asupra Romaniei mai rau ca si sistemul hipersonic de rachete putinist.Daca Putin ar dori cucerirea Romaniei,nu ar avea nevoie de invazie,are berechet cozi de topor in zone cheie in mass media,in zona de bussiness,in partide politice,in economie cu care poate oricand organiza o lovitura de stat,un puci prin care sa instaleze un guvern pro rus la orice ora.De aia s a dus Biden in Polonia,pentru ca stie ca Rusia ar ataca NATO militar prin Polonia,nu ar ataca Romania niciodata ci s ar folosi de cozile de topor kagebiste infiltrate peste tot ca sa organizeze o lovitura de stat,un puci rapid prin care sa instaleze rapid un guvern pro rus.Ce l impiedica momentan pe Putin si gasca sa faca asta este puternica rusofobie a romanilor de rand.

 • Cam multa iubire pentru Rusia lui Putler la unii,cine stie,poate ipoteza mea cu Reteaua Neonazista Globala a continuatorilor celui de al Treilea Reich care il sustin pe Putler si gasca lui din Rusia o avea un sambure de adevar.Apropo trupele paramilitare a le lui Putler se numesc Wagner.Wagner era compozitorul preferat a lui Hitler.Nu suna unora un beculet???

  • Nu e multa, Tudy. E doar activitate foarte intensa in perioada asta.
   Si faza cu blocarea de site-uri a fost degeaba, au aparut altele nou-noute, s-au reactivat altele mai vechi, se face popularizare prin „mijloace specifice”, s-au gasit solutii…

 • Rusia controleaza cel mult sa zicem 20% din teritoriul Ucrainei(incluzand desigur Crimeea),asa ca o mare”victorie” au obtinut rusii dupa ce au folosit tot ce se putea folosi din armamentul conventional de care dispune Rusia,plus ca si au bagat mai toata armata(si au pierdut si vre o sase sapte generali pe acolo).Pana nu ai dominatia la sol asupra intregului teritoriu al unei tari,nu poti spune ca ai cucerit o tara.Si chiar si asa,daca incepe o insurgenta ca si in Iraq(sau razboiul de partizani)poti ,ca si cuceritor sa stai 20 de ani intr o tara,sa ti toci resursele acolo si in final sa obtii o victorie a la Pirus(o victorie echivalenta cu o infrangere catastrofala ,vezi Afghanistan,Vietnam si Iraq).Asa ca sa ma lase expertul vietii(vre un trumpist fan Putler).Tot ce au obtinut rusii e ca au ras Mariupolul ucigand civilii pe acolo si facand acel oras sa arate ca dupa un bombardament cu celebra lor Tsar Bomba.

  • Afganistan are munti, Vietnam jungla, iar Irakul o populatie musulmana care a putut fi radicalizata usor. Ucraina are o mare campie arata si un amalgam de populatii discriminate, catre toate granitele sale. Din pacate vom fi in curind la granita NATO cu Rusia.
   Nu as vrea sa fiu azi detinator de hotel la Marea Neagra, nici macar pe litoralul bulgar….

   • Mai degraba cu China care va cumpara Rusia ,la sfarsitul trebii cu 100 de sticle de votca.Pentru ca economia rusa va fi PA.

    • @
     tudy, lu matale iti lipsesc citeva mii de ani din baza de date.
     chinezii…si nu numai ei le au cu dinamicile cuantice inca de pe vremea cind s au aplecat asupra acupuncturii, spre ex.
     ‘razboiul ‘ despre care vorbesti se poarta pe taramul cuantic, prin urmare unii sint prsgatiti nativ pentru vremurile astea, care sint…Vremurile Superpozitiilor,…dupa cum creca stii, totusi:))

    • Tudy, dar sunt deja in acelasi Spatiu monetar chinez, rubla fiind deja o chinezarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *