Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Reacția furibundă a Sistemului la transparentizarea Pandemiei

Scandalul numit deja al datelor privind Pandemia și vaccinarea, în care s-au confruntat nevoia de transparență și nevoia de secretomanie, a atras atenția asupra unei aberații a ultimilor ani.
Într-un comentariu din Evenimentul zilei (un cîștig pentru ziar prezența lui Sorin Roșca Stănescu în calitate de analist politic) Sorin Roșca Stănescu semnalează această aberație a moment istoric actual. E vorba – scrie Sorin Roșca Stănescu, întreprinzând și o radiografie a cazului – de secretomania imposibilă, incredibilă, halucinantă care învăluie o instituție a României de azi – Grupul de Comunicare Strategică. Acest grup este responsabil de manipulările din Pandemie, de toate deciziile care au restricționat în chip abuziv libertățile individuale, de panica la nivel de teroare creată în timpul stării de urgență.

Suntem în România anului 2021, o țară membră a Uniunii Europene, membră a NATO, presupus democratică după 30 de ani de orbecăire prin hățișul tranziției. O țară democratică presupune, mai mult, cere în chip definitoriu, transparența tuturor instituțiilor din cadrul statului, inclusiv a Serviciilor Secrete. Acestea diferă de Serviciile Secrete poreclite ca fiind de poliție politică din dictaturi tocmai prin transparență. Firește o transparență care nu are cum să meargă pînă la capăt. Există zone în care Serviciu Secret al unui regim democratic își păstrează pentru sine informațiile, dar în mare parte activitatea serviciilor secrete în democrație e supusă regimului transparenței.

Grupul de Comunicare Strategică este cea mai secretă, dacă se poate spune așa, instituție din România și chiar și din Uniunea Europeană. Secretă ca structură, secretă ca decizii, secretă ca proceduri, secretă mai ales în materie de componență. Ca orice instituție secretă de o – repet – secretomanie incredibilă într-un regim democratic, acest Grup de Comunicare Strategică a dat naștere la zvonuri, la fake-news-uri, la bănuieli, la suspiciuni. Oricum, nici Serviciul Român de Informații și nici Serviciul de Informații Externe nu sunt atît de secrete în ceea ce privește, să spunem, componența. Știm de exemplu componența și chiar CV-urile celor care conduc Serviciul Român de Informații și a celor care conduc Serviciul de Informații Externe.

Așa cum arată Sorin Roșca Stănescu, nici măcar partenerii de guvernare ai PNL, deci membrii ai coaliției majoritare, demnitari în Guvernul Florin Cîțu n-au putut afla, oricît s-au străduit din punct de vedere oficial, componența acestui grup de persoane și cu ce se ocupă, care sunt procedurile cărora li se supun. A eșuat Vlad Voiculescu, a eșuat Dragoș Cătălin Teniță, vicepreședintele grupului de deputați USR. Acesta a făcut o interpelare în parlament în legătură cu Grupul de Comunicare Strategică și n-a primit nici un răspuns.

Sorin Roșca Stănescu avansează o ipoteză – care trebuie luată în seamă. Și anume că în spatele acestui grup se ascund oameni din Serviciile Secrete ale României, din instituțiile de forță, care prin intermediul Grupului au condus și au și conduc practic țara în Pandemie. Deși Sorin Roșca Stănescu n-o spune, eu cred că e vorba de o înlocuire a Binomului SRI-DNA cu Grupul de Comunicare Strategică, așa cum Lupta împotriva corupției a fost înlocuită cu Lupta împotriva pandemiei.

Așadar, prin intermediul Grupului, Sistemul instituțiilor de forță a condus și conduce România. Datele pe județe ale infectărilor, ale internărilor de Covid 19, ale celor de la ATI, ale morților, date publicității ar fi făcut imposibilă manipularea țării prin intermediul Grupului. Grupul de Comunicare strategică oferă cetățenilor doar datele la nivel național. Orice altă informație este refuzată. Și dacă orice dată la nivel județean sau ținînd de procesul alcătuirii Comunicatelor nu sînt la dispoziția presei, a ONG-urilor, a opiniei publice, în general, datele reale pot fi falsificate de Grup în așa fel încît, alături de manipularea făcută de cioclii Apocaliptici în frunte cu Raed Arafat, să poată fi justificată orice încălcare a drepturilor omului.

Mai ales în ultima vreme, după ce s-a decis stabilirea pe județe a restricțiilor în funcție de numărul de infectări, refuzul de a oferi date defalcate pe județe a transformat Pandemia într-un mijloc de distribuire de favoruri politice de la Centru. Numărul de infectări determină restricțiile. Numărul de infectări depinde însă de numărul de teste. Cum datele pe județe sînt refuzate, opinia publică nu știe de ce un județ beneficiază de libertatea dată de culoarea verde și un altul de restricțiile date de culoarea roșie. Numai că numărul mic de infectări depinde de numărul de teste. Așa s-a făcut că în secret județele cu baroni locali puternici și-au permis să nu facă teste și astfel să cîștige capital politic, în timp ce alte județe, obligate să facă teste, au generat pierderi de capital politic.

Secretomania Grupului de comunicare strategică își are temeiul în folosirea Pandemiei pentru a conduce țara din umbră.
Așa se explică proporțiile enorme luate de un fapt în aparență minor.

Pe 4 martie 2021, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu publică toate datele legate de testarea Covid pe județe și incidența în fiecare localitate.
O măsură firească, banală, aș zice, într-o democrație definită prin transparență. Această Măsură stîrnește un scandal de proporții. Premierul României cere pe 8 martie 2021 Corpului de Control să verifice dacă Ministerul Sănătății a respectat procedurile privind datele Covid.
Repet, Vlad Voiculescu n-a făcut altceva decît să aplice la Pandemie legile transparenței.

În loc să-l felicite, premierul îi trimite pe cap Corpul de Control. Informații ulterioare arată că Florin Cîțu a făcut prostia asta la presiunea Instituțiilor de forță. Acestea au invocat, în stil de Švejk, păstrarea secretului militar.
În realitate, ele au reacționat furibund pentru că secretomania a fost instrumentul cu care au condus țara în Pandemie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Reacția furibundă a Sistemului la transparentizarea Pandemiei”

  • Evit in general sa dialoghez peste „gard”, dar vad ca Adriana Petrescu a ridicat astazi o minge la fileu interesanta. „The Recovery and Resilience Facility…” s-ar traduce cam asa…s-o luam pe bucati: „facility” are aici sensul de inlesnire / impulsionare; „recovery” are sensul de recuperare/insanatosire; „resilience” se traduce prin abilitatea unui sistem (de regula bilogic, dar nu musai) de a-si reveni rapid dupa ce a fost supus unor conditii vitrege…si acum sa-mi incerc talentul de a traduce din „woodaneza” de Brussels in limba de lemn mioritica: „Impulsionarea procesului de revenre (la normal?) si a capacitatii de recuperare rapida din situatii dificile este intrumentul cheie bla, bla, bla…”. Toata povestea suna precum bancul cu magarul supus experimentului in urma caruia trebuia sa invete sa traiasca fara apa si mancare. Exact in ziua in care cei de controlau experimentul au ajuns la concluzia ca in sfarsit magarul a invatat sa traiasca doar cu aer (pe motiv ca magarul a incetat sa mai raga dupa apa si mancare) bietul magar a decedat. Oricum, nu fiti tristi pentru bietul dobitoc…magarul a participat voluntar, atras peste masura de potentialele beneficii ale experimentului.

  • Am citit recent ca Radu Tudor face parte din Consiliul Director al SMURD, persoana juridică privata înființată cu banii lui Soros, condusa de Arafat si finanțată masiv din bani publici. Sa ne mai miram ca acest individ cu adevarat sinistru care este Arafat si care cere imunitate totala in fata legii pt orice cheltuieli facute in ultimul an e invitat de permanenta la A3? Cred ca Guvernul Romaniei este de fapt o societate pe acțiuni înregistrată in SUA.

  • Maistre, SRS delireaza de multe ori. Nu va lasati atras de delirul lui.

  • Păi …ce să comunice când răceală este trecută la COVID peste noapte … ce date oficiale toate se fac in baza testelor nu a tratamentului (aspirină , paracetamol si ffff mulți asimptomatici )cam ce raport sa faci ?

  • Pandemia le-a venit „manusa ” baetilor : ascunde incompetenta , matrapazlacurile , contractele fara licitatie , infiltrarea prastafanilor in functii banoase , interzicerea adunarilor si pregateste interzicerea celebrarii Sf Pasti . Ce poti sa-ti doresti mai mult ?

  • Cel mai periculos este raportul intre testare si cazuri pozitive, unde se demonstreaza manipularea agravarii pandemiei. In testarile la cerere, procentul de pozitivare este extrem de mic, majoritatea pozitivarilor fiind declarate in definitii de caz, cine se interneaza, in procent de 50% este declarat pozitiv covid, si internat in spitale covid, care ajunsesera goale.

  • Se vede de la o posta ca nu sunt transparenti deloc. GCS emite informari care dintre care mai netransparente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *