România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Realitatea întrece fantezia: Steaua la retrogradare

Din serialul greu de crezut ,,Realitatea întrece fantezia”, azi un episod incredibil.
Privesc clasamentul campionatului de fotbal de la noi și nu pot să îmi cred ochilor. Steaua este pe locul 14 din 16 echipe, adică la retrogradare. Unde sunt timpurie când era prima echipă de club din Europa?

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.
Aceasta reprezintă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc la nivel de club, pe care Steaua Bucureşti o putea repeta în 1989, când a jucat din nou finala competiţiei, dar a fost învinsă clar de formaţia italiană AC Milan cu 4-0.
Acum, Steaua- FCSB e a retrogradare, după ce echipa pușcăriașului Becali, nu a putut trece de gruparea pușcăriașului Mititelu.

FCSB a terminat la egalitate cu FC U 1948 Craiova, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa a treia a Superligii de fotbal.
FCSB a deschis scorul în debutul reprizei secunde, prin estonianul Joonas Tamm (47), la prima sa reuşită în România.
Oaspeţii au egalat prin italianul Andrea Compagno (58 – penalty), după un fault comis de Joyskim Dawa asupra lui Andre Duarte. Lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma consultării arbitrajului video.
FCSB a avut două bare, ambele prin Florinel Coman (45, 90+3).
Echipa antrenată de Nicolae Dică a mai avut şi alte ocazii clare de gol, ratate de Coman (17), Ovidiu Popescu (40) şi Ianis Stoica (47).

Şi craiovenii şi-au creat o serie de ocazii mari de gol, dar portarul Ştefan Târnoveanu s-a opus la şuturile lui William Baeten (13), Juan Bauza (34), Francois Marquet (84) sau la lovitura de cap a lui Compagno (22). Bauza a irosit o şansă uriaşă (19), singur cu portarul Târnovanu.

FCSB a rămas fără victorie după trei etape din Superligă.
Dacă ne mai gândim că Rapidul a câștigat în Oltenia, duminică a fost seară frumoasă!

Ce spuneți dacă Steaua – FCSB retrogradează?
Marele derby de România adică Dinamo – Steaua se va juca în liga secundă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *