Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Rebeliunea oltenilor liberali contra lor înșiși

Nici nu s-au încheiat bine alegerile, că a pornit războiul în Olt. În PNL Olt, mai precis. Retras din cursa electorală pentru Primăria Slatina în favoarea președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, Mario De Mezzo, a prins un loc călduț în Capitală. Premierul Ludovic Orban l-a numit director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). Nici nu s-a instalat bine, că și-a găsit menirea, aceea de trimis al partidului pe la toate televiziunile devenind un Codrin Ștefănescu de dreapta.

Mezzo apucase să-și anunțe candidatura la primărie încă de anul trecut, însă în martie a fost retras pe motiv că n-a reuşit să crească în sondaje, dar și pentru că el a fost impus de la București și oltenii nu au tolerat așa ceva.
Acum, spre satisfacția lui Mezzo, Voiculescu a pierdut în fața lui Emil Moț de la PSD. Rezultatul a fost umilitor. Emil Moţ a obținut 49,74%, iar Liviu Voiculescu, 27,23%.

Mario De Mezzo îi cere demisia și-i îi face un pomelnic al greșelilor.

„Liviu Voiculescu, presedintele PNL Olt, trebuie sa plece. Prin demisie sau prin demitere, nu conteaza, cert este ca trebuie sa plece. Iata de ce:

– In decembrie, Liviu Voiculescu a spus in mai multe sedinte de Birou Politic Municipal ca are 28% in sodajul efectuat de Bucuresti. In septembrie a obtinut 27% la alegerile locale.
Sa ai 28%, sa muncesti noua luni de zile cu o organizatie intreaga, investind resurse de timp, de bani, de energie, oameni, doar ca sa ajungi la 27%, adica sa SCAZI este cu adevarat o „performanta” politica. Demisia!

– In Slatina, sunt 48 de sectii de votare. Liviu Voiculescu nu a castigat absolut in niciuna dintre aceste sectii de votare. In absolut niciuna. Nici macar in sectia de votare unde a copilarit si unde in mod normal ar trebui sa il cunoasca toata lumea, nici macar in sectia unde locuieste acum…nicaieri. Sa fie 48 de sectii de votare si sa nu castigi niciuna este cu adevarat o „performanta” politica. Demisia!

– Toti ceilalti candidati care conteaza au obtinut peste numarul de voturi al votului de partid/ consilieri locali. Emil Mot, candidat, a obtinut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Marius Balasa, candidat, a obtinut 1000 de voturi peste voturile consilierilor locali. Liviu voiculescu a obtinut 500 de voturi SUB consiliul local. Asta inseamna ca aproximativ 500 de oameni au venit la vot, au dat increderea consilierilor PNL, dar au spus cu voce tare NU VREM LIVIU VOICULESCU PRIMAR. Cu adevarat o „performanta” politica. Demisia!

– In anul 2019, la europarlamentare – cea mai neinteresanta runda electorala pentru cetateni, PNL Slatina a obtinut 6900 de voturi. La alegerile locale, cele mai interesante pentru cetateni, un an mai tarziu, Liviu Voiculescu a obtinut 6800 de voturi, mai putine decat la europarlamentare, o adevarata „performanta”. Demisia!

– Mai mult decat atat, Emil Mot si-a pastrat numarul de voturi (cu vreo 500 de voturi peste 2016), aproximativ 12.500. Liviu Voiculescu a obtinut 6.800 de voturi, dupa ce in 2016 candidatul la primarie obtinuse 9300 de voturi. O scadere masiva, o adevarata „performanta” politica. Demisia!

Nu spun ca eu as fi castigat alegerile, nici nu conteaza. Dar spun ca in momentul in care ti-ai asumat castigarea alegerilor si ai avut cel mai rasunator esec in 30 de ani, pe cel mai mare val politic pe care PNL il are de 30 de ani, pentru acest esec si inabilitate politica, se impune demisia sau demiterea. Nu am sa spun ca am fost dat afara din sediu si ajutorul meu a fost refuzat – dupa SINGURA campanie PNL castigata in Slatina in 30 de ani, aceea condusa de mine. Dar voi vorbi despre aroganta lui Liviu Voiculescu, despre lipsa de respect la adresa liberalilor cu vechime care au fost desconsiderati si lasati pe dinafara, despre blaturile pe care le-a incercat si care nu i-au iesit. Despre aroganta in relatia cu presa, despre aroganta in relatia cu alegatorii, despre aroganta in relatia cu cei care au venit sa munceasca cu credinta in aceasta campanie am sa spun atat: oamenii au taxat toate aceste lucruri cu un vot de blam. Slatina nu il vrea, sa plece acasa”, a scris De Mezzo pe Facebook.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii