În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Redeschiderea creșelor și grădinițelor se amână

Ministerul Educației nu a reușit să finalizeze normele de aplicare ale Ordinului care permite redeschiderea creșelor, grădinițelor și after-school-urilor, deși termenul dat de miniștrii Monica Anisie și Nelu Tătaru era luni la prânz.

Potrivit deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de luni ar fi trebuit să se deschidă creștele, grădinițele și afterschool-urile.

PSD consideră că redeschiderea acestora este „o noua farsă liberală”. „Zilele prostiei PNL continuă să facă victime! Iohannis anunță că de azi se redeschid gradinițe și afterschooluri, Orban face ședință de Guvern, iar rezultatul este tipic liberal: nimic. N-au putut da norme de aplicare fiindcă trebuiau să se așeze la aceeași masă trei liberali, Anisie, Tătaru și Violeta Alexandru. Ministrul Sănătății are o preocupare exclusivă, mega-licitația de măști, ministrul Muncii trăiește în obsesia ei bolnăvicioasă – concedierile, că de construit locuri de muncă PNL nu e în stare. De fapt, acesta este stilul guvernării PNL, promitem ajutor pentru companii, măști pentru nevoiași, spitale redeschise pentru bolnavi, dar nu livrăm nimic. Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale, mai ales că, la Cotroceni, legea dublării alocațiilor se umple de praf”, susțin social-democrații.

USR consideră că redeschiderea grădinițelor este o nouă bâlbă a Guvernului PNL. „Astăzi, 15 iunie, ministrul Nelu Tătaru spune că ordinul cu normele metodologice va fi gata până la prânz și că, odată publicat în Monitorul Oficial, de mâine, 16 iunie, se pot redeschide aceste unități de învățământ particular. Ceea ce nu a spus niciunul dintre miniștrii Cabinetului Orban este cum vor reuși directorii de creșe, grădinițe și after-school-uri să implementeze în doar câteva ore, peste noapte practic, normele de securitate și igienă, astfel încât unitățile să poată fi deschise într-adevăr de marți, iar copiii și cadrele didactice să fie în siguranță”, se arată într-un comunicat transmis de USR.

Senatoarea Silvia Dinică spune că atât în privința grădinițelor, cât și în cea a prelungirii stării de alertă, „deciziile continuă să se ia în ultimul roment, fără a li se explica oamenilor și fără a li se da posibilitatea de a se pregăti și a găsi soluții”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Redeschiderea creșelor și grădinițelor se amână”

  • Guvernul Orban va primi numele ”Guvernul O SĂ”. Întârziați la minte și în fapte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *