Am inteles corect ca in noul program de austeritate al domnului Ciolacu se regaseste si cheltuirea a cca 6,5 miliarde de dolari pentru 32 de Flying Turkeys (aka F35)?
Nu cred în teza „revolta fiilor împotriva taților” deoarece toți copii de nomenclaturiști făceau studiile superioare în Franța, aveau libertate deplină de mișcare și în general nu aveau chef să muncească nici pe linie de partid nici pe linie profesională, adik le convenea comunismul.
Eu aștept un studiu despre economiile țărilor din est comuniste și de gradul lor de dezvoltare. Poate comparativ – Polonia și România de exemplu.
Ceușescu ne tot spunea că suntem o țară în curs de dezvoltare adik să ne străduim să ajungem din urmă țările occidentale. Aloca în fiecare an peste 30% din PIB pentru dezvoltare.
Și românii s-au străduit.
Marii noștrii ingineri anonimi au construit metroul cu tehnologile intregral produsă în țară, au construit mari șantiere navale de unde au lansat flota României, au construit marile baraje, inclusiv cel de pe Dunăre, au construit petrochimia cu rafinăriile, industria metalurgică cu marile combinate siderurgice, au proiectat și realizat piese uriașe agabaritice pentru hidrocentrale. Din fabrici au ieșit locomotive, autobuze, tractoare, camioane, troleibuze. Ce mai, în orice domeniu românii s-au străduit. Sticlărie, cristaluiri, ceramică, textile.
Rolul cel mai important l-a avut dezvoltarea sistemului de învățământ, școala.
Politehnica, Facultatea de Medicină, Universitatea, Universitatea de Arhitectură, ASE.
Calitatea excepțională a profesorilor. Asigurarea condițiilor de studiu.
–
Cei care au acum vârsta de 30 de ani cred generația părinților a trăit într-o țară săracă, din lumea a treia, comunistă și ignorantă. Total fals. De aia ne tot freacă că vor o țară ca afară și de aia îl văd pe Ceaușescu ca un fel de satana.
Poate că populația credea atunci în comunism și în teza că avuția unei țări nu trebuie să se acumuleze doar în mâna câtorva bogați dar în nici un caz nu ignorantă. Cărțile se tipăreau în număr astronomic față de ziua de azi și era bătaie pe ele în librării. Erau teatre, cinematografe și o pleiadă de actori mari. Generația de aur cum i se zicea.
Din când în când Ceușescu făcea și câte un gest mare pentru populație cum ar fi organizarea unor mari expoziții în galeriile din București. Au fost aduse lucrări din perioana contemporană, considerată până atunci artă decadentă. Îmi amintesc de expozițiea Paul Klee la Muzeul de Artă, apoi pictură franceză contemporană „Școala de la Paris” (impresionișiti, cubiși), sculptură în sticlă contemporană la sala de la subsol Ateneul Român lucrări de Salvador Dali și Marc Chagall (cel care a pictat tavanul Operi dein Paris).
La sala Dalles a fost o mare expoziție a sculptorului Henry Moore.
Imediat la Muzeul de Artă s-a deschis (1970) singura și cea mai mare expoziție retrospectivă Constantin Brâncuși ever!
Au fost expuse peste 50 de opere ale sculptorului, atît din patrimoniul românesc, cât și împrumutate de la muzeele din America (Metropolitan Museum of Art New York ), din Franța și din multe colecții particulare.
Sincer, nu por să apreciez câte zeci de milioane de dolari a costat aducerea lucrărilor.
E existat și o largă expunere a artiștilor contemporani români.
Iubesc lucrările lui Sever Frențiu, un mare pictor suprarealist. I-am văzut lucrările prima dată prin anii 70 într-o sală discretă de expoziții de artă contemporană situată pe strada Nicolae Iorga.
Îl consider cel mai mare pictor român al secolului XX.
Off topic. Propaganda occidentala tocmai a primit un pumn in nas. Premierul Trudeau si parlamentul canadian tocmai ce-au au izbit cu rahatul in ventilator, umpland lumea de un miros pestilential si infiorator. La noi cu cateva exceptii s-a pus batista pe tambal. Atat.
@
‘Propaganda occidentala tocmai a primit un pumn in nas.’
–
io zic ca nu. asta facea si inainte de ‘tocmai’, insa tot asta va face si dupa.
spui sau nu spui ce faci …rezultatul e tot ala: continui sa faci
( spre ex te juri in continuare ca in ucr nu exista tipenie de nazist. (nu e nimic intimplator in povestea specificata, totul a fost proiectat cu tolerante minime. pesemne ca cineva studiaza fenomenul masurind reactiunile care …sint pe calea cea buna:)), adica tind sa nu se mai manifeste nu doar atunci cind o ntorci, cu nerusinare, pe la ploiesti, ci si cind spui verde n fata :)) ) )
–
pentru ca dinamicile s au mondializat, la un moment dat toata povestea din ucr ( implicit dinamica mondiala ) va sta in rasopunsul la aceasta intrebare: sint sau nu sint nazisti in ucr?!
unii s au jurat ca nu, pe acest ‘nu’ fiind cladita toata constructia lor.
in caz ca, Doamne fereste!, sint, …se! va demonstra asta fara vreun dubiu ca asa e, or ‘demonstratia’ nu prea suna bine …nici teoretic )
Aparatul birocratic al României este enorm, consumă multe resurse, iar rezultatele sunt ZERO!
Cât despre partide și scorul acestora la alegeri vom trăi și vom vedea. Momentan partidele mari au scăzut puternic și vor mai scade dacă continuă să nu le pese de țara asta și de cetățenii săi.
Cât despre șpăgăraia din partide chestiunea e cunoscută și tolerată cât interesul este comun. Nu se fac palate, mașini de lux, iahturi mai nou și vacanțe exotice dimineața la prânz și seara din salarii chiar și de la stat.
Reforma asta nu va face nici pe departe ca România să se asemene cu Elveția, să fim serioși!
@ ‘Aparatul birocratic al României este enorm’
–
solutia e adusa n dar de Vremuri. digitalizarea. insa ea in mod normal ar trebui sa fie al doilea pas, primul fiind redefinirea zonelor urbane si a celor rurale. digitalizarea ( la nivelul vremurilor ) ar trebui sa lipseasca din zonele rurale, fiind prezenta exclusiv in megapolisuri ( practic ar rezulta ca exista exclusiv megapolisuri si zone rurale.
lumea mare o ia pe aratura, nu e niciun dubiu, se indreapta spre Artificializare si n ai ce sa i faci. insa tocmai daia se departeaza de Natura. daca ramai legat de ‘lumea mare’ cu ‘toata tarlaua’ atunci …toata tarlaua o s-o ia pe aratura. nu mai bine o despletesti, astfel incat unii sa ramana legati de Natura, daca asta le e dorinta? ( caz in care de fapt ‘nu i te opui Artificializarii, insa ramai de partea Naturii, asta fiind singura varianta in care le poti avea pe ambele disponibile, oricum altfel Artificializarea urmand a i acoperi pe toti )
atunci cind marele flux ( globalizarea ) si a consumat potentialul s a aratat la fata calea pe care unificarea isi va vedea de drum, de dezvoltarea maximala,
refluxul, marele reflux ( insularizarea )
–
de unde rezulta si ca o remodelare a tarii tre sa se dea pe acest val, prin urmare aparitia pe piata a megapolirusilor devine ceva …de bun-simt, tot asa cum si redefinirea zonelor rurale, in corelatie cu marele reflux devine ceva …bun de facut.
–
din aceasta perspectiva ‘reforma care isi arata singura fata’ se manifesta, asta pare a fi clar, …pe un alt nivel, superior in orice caz, insa intre timp …trebuie mulsa vaca, asa ca ‘reforma lui Ciolacu’ e necesara dincolo de orice alta discutie ( asta pentru ca sa mai aiba cine purta discutii… )
autosustenabilitatea megapolisurilor si autosustenabilitatea zonelor rurale e ‘ce se cere’, cel care ‘cere’ fiind ‘marele reflux’,
care vine la pachet cu insularizarea,
care vine la pachet cu nevoia de autosustenabilitate a insulelor
–
vechiul sat e noul stat, iar noul stat e megapolisul
ne intoarcem la ‘sat’, atata to ca intre timp el s a dezvoltat in stil fat-frumos, astazi el aratind fix ca un …megapolis. ( mai exista si satul care s-a manifestat in stil ‘eu sint cel ce sint’, adica satele care au ramas la brat cu Natura, ele putindu se manifesta …tocma daia! si pe Vremurile astea, si pe ‘vremurile noului sat, a megapolisului’
deci …ne intoarcem la sat, atata tot ca el e de bun-simt sa se manifeste prin superpozitii, asta fiind, pesemne, si singura cale prin care faci Pace
–
autosustenabilitatea e cheia noilor rinduieli, proprii Noii Lumi, chiar daca se vor manifesta ambele superpozitii sau doar una dintre ele. marele reflux vine la pachet cu insularizarea care vine legata ombilical de nevoia de autosustenabilitate. ea va redefini din temelie toate sistemele sociale ( pe motiv ca marelui reflux nu i te poti opune, el fiind …un Anotimp )
psd s a primenit. ( dupa dorinta. daca e suficient sau e pe masura vremurilor ramane de vazut. io zic ca nu )
pnl a ramas acelasi, e intepenit, deci lipsit de vitalitate. daca nu se innoieste …moare. e naturala treaba. ( faza e ca ce scrie in numele lor ar fi suficient, insa …lipseste cu desavarsire )
Nu stiu de ce dar pe zi ce trece incep sa am senzatia ca Ciolacu l-a studiat la modul cel mai serios pe Machiavelli.
Am inteles corect ca in noul program de austeritate al domnului Ciolacu se regaseste si cheltuirea a cca 6,5 miliarde de dolari pentru 32 de Flying Turkeys (aka F35)?
https://www.national.ro/dezvaluiri/soft-spion-inteligenta-artificiala-preia-armata-si-externele-802749.html
–
:))))
daca te bagi in cîrd cu IA tre sa fii mai inteligent decit va putea fi ea vreodata, că altfel o alta IA o va papa pe a ta, cu tine cu tot:))
Nu cred în teza „revolta fiilor împotriva taților” deoarece toți copii de nomenclaturiști făceau studiile superioare în Franța, aveau libertate deplină de mișcare și în general nu aveau chef să muncească nici pe linie de partid nici pe linie profesională, adik le convenea comunismul.
Eu aștept un studiu despre economiile țărilor din est comuniste și de gradul lor de dezvoltare. Poate comparativ – Polonia și România de exemplu.
Ceușescu ne tot spunea că suntem o țară în curs de dezvoltare adik să ne străduim să ajungem din urmă țările occidentale. Aloca în fiecare an peste 30% din PIB pentru dezvoltare.
Și românii s-au străduit.
Marii noștrii ingineri anonimi au construit metroul cu tehnologile intregral produsă în țară, au construit mari șantiere navale de unde au lansat flota României, au construit marile baraje, inclusiv cel de pe Dunăre, au construit petrochimia cu rafinăriile, industria metalurgică cu marile combinate siderurgice, au proiectat și realizat piese uriașe agabaritice pentru hidrocentrale. Din fabrici au ieșit locomotive, autobuze, tractoare, camioane, troleibuze. Ce mai, în orice domeniu românii s-au străduit. Sticlărie, cristaluiri, ceramică, textile.
Rolul cel mai important l-a avut dezvoltarea sistemului de învățământ, școala.
Politehnica, Facultatea de Medicină, Universitatea, Universitatea de Arhitectură, ASE.
Calitatea excepțională a profesorilor. Asigurarea condițiilor de studiu.
–
Cei care au acum vârsta de 30 de ani cred generația părinților a trăit într-o țară săracă, din lumea a treia, comunistă și ignorantă. Total fals. De aia ne tot freacă că vor o țară ca afară și de aia îl văd pe Ceaușescu ca un fel de satana.
Poate că populația credea atunci în comunism și în teza că avuția unei țări nu trebuie să se acumuleze doar în mâna câtorva bogați dar în nici un caz nu ignorantă. Cărțile se tipăreau în număr astronomic față de ziua de azi și era bătaie pe ele în librării. Erau teatre, cinematografe și o pleiadă de actori mari. Generația de aur cum i se zicea.
Din când în când Ceușescu făcea și câte un gest mare pentru populație cum ar fi organizarea unor mari expoziții în galeriile din București. Au fost aduse lucrări din perioana contemporană, considerată până atunci artă decadentă. Îmi amintesc de expozițiea Paul Klee la Muzeul de Artă, apoi pictură franceză contemporană „Școala de la Paris” (impresionișiti, cubiși), sculptură în sticlă contemporană la sala de la subsol Ateneul Român lucrări de Salvador Dali și Marc Chagall (cel care a pictat tavanul Operi dein Paris).
La sala Dalles a fost o mare expoziție a sculptorului Henry Moore.
Imediat la Muzeul de Artă s-a deschis (1970) singura și cea mai mare expoziție retrospectivă Constantin Brâncuși ever!
Au fost expuse peste 50 de opere ale sculptorului, atît din patrimoniul românesc, cât și împrumutate de la muzeele din America (Metropolitan Museum of Art New York ), din Franța și din multe colecții particulare.
Sincer, nu por să apreciez câte zeci de milioane de dolari a costat aducerea lucrărilor.
E existat și o largă expunere a artiștilor contemporani români.
Iubesc lucrările lui Sever Frențiu, un mare pictor suprarealist. I-am văzut lucrările prima dată prin anii 70 într-o sală discretă de expoziții de artă contemporană situată pe strada Nicolae Iorga.
Îl consider cel mai mare pictor român al secolului XX.
Off topic. Propaganda occidentala tocmai a primit un pumn in nas. Premierul Trudeau si parlamentul canadian tocmai ce-au au izbit cu rahatul in ventilator, umpland lumea de un miros pestilential si infiorator. La noi cu cateva exceptii s-a pus batista pe tambal. Atat.
@
‘Propaganda occidentala tocmai a primit un pumn in nas.’
–
io zic ca nu. asta facea si inainte de ‘tocmai’, insa tot asta va face si dupa.
spui sau nu spui ce faci …rezultatul e tot ala: continui sa faci
( spre ex te juri in continuare ca in ucr nu exista tipenie de nazist. (nu e nimic intimplator in povestea specificata, totul a fost proiectat cu tolerante minime. pesemne ca cineva studiaza fenomenul masurind reactiunile care …sint pe calea cea buna:)), adica tind sa nu se mai manifeste nu doar atunci cind o ntorci, cu nerusinare, pe la ploiesti, ci si cind spui verde n fata :)) ) )
–
pentru ca dinamicile s au mondializat, la un moment dat toata povestea din ucr ( implicit dinamica mondiala ) va sta in rasopunsul la aceasta intrebare: sint sau nu sint nazisti in ucr?!
unii s au jurat ca nu, pe acest ‘nu’ fiind cladita toata constructia lor.
in caz ca, Doamne fereste!, sint, …se! va demonstra asta fara vreun dubiu ca asa e, or ‘demonstratia’ nu prea suna bine …nici teoretic )
Aparatul birocratic al României este enorm, consumă multe resurse, iar rezultatele sunt ZERO!
Cât despre partide și scorul acestora la alegeri vom trăi și vom vedea. Momentan partidele mari au scăzut puternic și vor mai scade dacă continuă să nu le pese de țara asta și de cetățenii săi.
Cât despre șpăgăraia din partide chestiunea e cunoscută și tolerată cât interesul este comun. Nu se fac palate, mașini de lux, iahturi mai nou și vacanțe exotice dimineața la prânz și seara din salarii chiar și de la stat.
Reforma asta nu va face nici pe departe ca România să se asemene cu Elveția, să fim serioși!
„„Reforma” lui Ciolacu” e …ce e de facut
@ ‘Aparatul birocratic al României este enorm’
–
solutia e adusa n dar de Vremuri. digitalizarea. insa ea in mod normal ar trebui sa fie al doilea pas, primul fiind redefinirea zonelor urbane si a celor rurale. digitalizarea ( la nivelul vremurilor ) ar trebui sa lipseasca din zonele rurale, fiind prezenta exclusiv in megapolisuri ( practic ar rezulta ca exista exclusiv megapolisuri si zone rurale.
lumea mare o ia pe aratura, nu e niciun dubiu, se indreapta spre Artificializare si n ai ce sa i faci. insa tocmai daia se departeaza de Natura. daca ramai legat de ‘lumea mare’ cu ‘toata tarlaua’ atunci …toata tarlaua o s-o ia pe aratura. nu mai bine o despletesti, astfel incat unii sa ramana legati de Natura, daca asta le e dorinta? ( caz in care de fapt ‘nu i te opui Artificializarii, insa ramai de partea Naturii, asta fiind singura varianta in care le poti avea pe ambele disponibile, oricum altfel Artificializarea urmand a i acoperi pe toti )
atunci cind marele flux ( globalizarea ) si a consumat potentialul s a aratat la fata calea pe care unificarea isi va vedea de drum, de dezvoltarea maximala,
refluxul, marele reflux ( insularizarea )
–
de unde rezulta si ca o remodelare a tarii tre sa se dea pe acest val, prin urmare aparitia pe piata a megapolirusilor devine ceva …de bun-simt, tot asa cum si redefinirea zonelor rurale, in corelatie cu marele reflux devine ceva …bun de facut.
–
din aceasta perspectiva ‘reforma care isi arata singura fata’ se manifesta, asta pare a fi clar, …pe un alt nivel, superior in orice caz, insa intre timp …trebuie mulsa vaca, asa ca ‘reforma lui Ciolacu’ e necesara dincolo de orice alta discutie ( asta pentru ca sa mai aiba cine purta discutii… )
autosustenabilitatea megapolisurilor si autosustenabilitatea zonelor rurale e ‘ce se cere’, cel care ‘cere’ fiind ‘marele reflux’,
care vine la pachet cu insularizarea,
care vine la pachet cu nevoia de autosustenabilitate a insulelor
–
vechiul sat e noul stat, iar noul stat e megapolisul
ne intoarcem la ‘sat’, atata to ca intre timp el s a dezvoltat in stil fat-frumos, astazi el aratind fix ca un …megapolis. ( mai exista si satul care s-a manifestat in stil ‘eu sint cel ce sint’, adica satele care au ramas la brat cu Natura, ele putindu se manifesta …tocma daia! si pe Vremurile astea, si pe ‘vremurile noului sat, a megapolisului’
deci …ne intoarcem la sat, atata tot ca el e de bun-simt sa se manifeste prin superpozitii, asta fiind, pesemne, si singura cale prin care faci Pace
–
autosustenabilitatea e cheia noilor rinduieli, proprii Noii Lumi, chiar daca se vor manifesta ambele superpozitii sau doar una dintre ele. marele reflux vine la pachet cu insularizarea care vine legata ombilical de nevoia de autosustenabilitate. ea va redefini din temelie toate sistemele sociale ( pe motiv ca marelui reflux nu i te poti opune, el fiind …un Anotimp )
psd s a primenit. ( dupa dorinta. daca e suficient sau e pe masura vremurilor ramane de vazut. io zic ca nu )
pnl a ramas acelasi, e intepenit, deci lipsit de vitalitate. daca nu se innoieste …moare. e naturala treaba. ( faza e ca ce scrie in numele lor ar fi suficient, insa …lipseste cu desavarsire )