În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Refuzînd revenirea la Binomul SRI – DNA, Klaus Iohannis a exprimat la nivel de președinție poziția consecventă a lui Eduard Hellvig

Conferința de presă de miercuri, 7 octombrie 2020, de la Cotroceni ar rămîne în istoria celor două mandate ale lui Klaus Iohannis ca o pierdere de timp și de vorbe de la un capăt la altul dacă n-ar fi existat un moment mai aparte. Acesta a fost constituit dintr-o întrebare pusă de un jurnalist, și nu de unul de rînd, ci tocmai de șeful unui site, G4Media, și răspunsul, mai scurt decît întrebarea, al lui Klaus Iohannis.

Dan Tapalagă, G4Media: Bună seara, domnul preşedinte. Dan Tapalagă, G4Media. Sigur că subiectul numărul 1 în România astăzi e legat de situaţia sanitară, de creşterea numărului de infectări, însă colegii mei au prioritizat acest subiect şi există şi alte priorităţi strategice cum chiar administraţia prezidenţială le-a anunţat într-un comunicat dat chiar ieri, referitor la… după reunirea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, referitor la modificarea Legilor de funcţionare a serviciilor secrete. Problema este, domnule preşedinte, că aceste servicii secrete au pierdut, cum foarte bine știți, din atribuții din cauza unor decizii ale Curții Constituționale, decizii pronunțate în 2016, în 2018, în 2020. Mai exact, ele au pierdut atribuția, dreptul ca informațiile culese să fie folosite drept probe în procesele penale. Din acest motiv, am înregistrat o încetinire a investigațiilor, a anchetelor, și întrebarea este dacă în procesul de scriere a acestor legi intenționați să găsiți soluții pentru a reda serviciilor secrete această atribuție, acest drept de a utiliza informațiile drept probe în procesele penale. Mai ales, o precizare importantă, că printr-o ultimă decizie a Curții Constituționale din 2020, nici informațiile culese pe mandate de siguranță națională nu pot fi utilizate drept probe în procese. Deci, e o problemă? Dacă da, cum intenționați să o rezolvați și dacă intenționați să redați serviciilor aceste atribuții? Vă mulțumesc!

Klaus Iohannis: Nu intenționez să am inițiativă și să redau serviciilor atribuții în cadrul urmăririlor penale sau a proceselor penale. Aceste lucruri, urmărirea penală se face de către procurori, iar judecarea spețelor se face de către judecător. Serviciile secrete și serviciile speciale nu au ce căuta în acest domeniu. Serviciile se ocupă de problemele lor, iar dacă, și conform legii în vigoare acum, în cursul activității lor sesizează posibile fapte penale, da, sesizează parchetul competent, atît, fără să furnizeze probe, fără să participe la obținerea de probe. Nu intenționez să modific sau să solicit modificarea legilor în sensul de a reveni la situația anterioară.”

Tîlcul răspunsului prezidențial poate fi deslușit în profunzime doar prin radiografia întrebării. Așa cum evidențiază Dan Tapalagă, ca urmare a unor decizii ale CCR, Serviciile Secrete SRI, în primul rînd, au pierdut dreptul de a se implica în procesul penal, al celui vizînd corupția, îndeosebi. Despre întemeierea democratică a deciziilor CCR în această privință am scris și vorbit în numeroase rînduri. Nu mai reiau argumentele convocate împotriva sinistrei realități numite de mine Binomul SRI-DNA. Prin Protocoale secrete, anticonstituționale, prin făurirea dinadins a unor prevederi ambigui ale Codului de procedură penală, încununate de proclamarea Corupției drept atentat la Siguranța Națională, Serviciul Român de Informații a căpătat atribuții în inițierea și desfășurarea anchetelor penale în cazurile de corupție și, lucru halucinant, chiar în urmărirea procesului în instanță. Dincolo de încălcarea statului de drept, implicarea SRI în anchetele penale a dus la transformarea luptei împotriva corupției într-un pretext de amestec al SRI în lupta politică. Folosirea tehnicii SRI de monitorizare pentru a strînge probe în vederea anchetei penale, preluarea de către DNA ca probe a interceptărilor SRI din cazurile de siguranță națională au fost tot atîtea căi de scoatere din joc de către SRI a anumitor oameni politici. În același timp, primind mură-n gură de la SRI, procurorii DNA s-au lenevit, s-au deprofesionalizat. Practic, ei luau de la SRI dosarul de-a gata.

Deciziile CCR au scos SRI din procesul penal. Procurorii DNA, obișnuiți să lucreze alții pentru ei, s-au trezit în fața unor dificultăți incomensurabile. Promovați de Codruța Kovesi doar pe criteriul loialității față de ea, procurorii DNA s-au dovedit incapabili să se descurce pe cont propriu. Căpătînd curaj, instanțele de judecată au început să respingă pe bandă rulantă încropelile poreclite de procurorii DNA dosare. Asta a dus la o paralizare a activității DNA. În loc să treacă la promovarea unor procurori competenți, să stimuleze inteligența, talentul în descoperirea suspecților și strîngerea de probe, DNA a intrat în stand-by. S-a creat astfel impresia greșită că lupta împotriva corupției în plan penal a slăbit din cauza unor comploturi puse la cale de CCR prin declararea drept neconstituțională a Binomului SRI- DNA. Scoaterea SRI din procesul penal a fost o necesitate istorică. Ea trebuia însă urmată de măsuri luate de DNA pentru a se descurca pe cont propriu.

Întrebarea lui Dan Tapalagă, de fapt întrebarea de tip editorial, n-a fost întîmplătoare. Ea mărturisea, la conferința de presă, campania dusă de un Grup însemnat – procurori, ONG-uri, site-uri, televiziuni – pentru reîntoarcerea SRI în procesul penal. Argumentul tare al acestei pledoarii:
E o condiție a reluării în forță a luptei împotriva corupției.

Președintele știa că întrebarea nu aparține unui ziarist, ci unui purtător de cuvînt al unei Grupări. Că ea nu exprima simpla curiozitate de jurnalist, ci o provocare de militant. Așa se explică fermitatea (neobișnuită) cu care Klaus Iohannis a respins orice întoarcere la Binomul SRI-DNA.

Exprimă această poziție fermă, categorică, preocuparea lui Klaus Iohannis pentru respectarea drepturilor omului?
Evident, nu.
Klaus Iohannis a dovedit cu prisosință că respectarea drepturilor civile, curmarea abuzurilor din partea instituțiilor de forță sînt ultimele lucruri pentru care ar mișca un deget.

În conferința de presă de miercuri Klaus Iohannis a exprimat la cel mai înalt nivel poziția neclintită a noii conduceri a SRI în privința Binomului SRI-DNA. Chiar de la venirea în fruntea SRI, Eduard Hellvig a pornit o amplă campanie pentru revenirea SRI la atribuțiile sale constituționale:
Cele de apărarea a Siguranței Naționale.

Eduard Hellvig și-a dat seama de pericolul mortal pentru SRI întruchipat de implicarea ofițerilor în procesul penal:

 1. Uriașe cheltuieli de timp, personal și energie au fost făcute de SRI pentru o instituție cu care el, Serviciul, n-avea constituțional nici o legătură: DNA. Asta a dus la slăbirea forței SRI.
 2. Ofițerii SRI au urmat Academia de specialitate convinși că vor lupta cu servicii secrete străine, cu spioni străini, luptă în care își vor dovedi inteligența, talentul. Prin existența Binomului SRI-DNA ei s-au pomenit puși să supravegheze pe nu știu ce baron local cînd acesta se lupta în pat cu ibovnica, să descopere și să probeze fapte de corupție. Pentru tinerii ofițeri SRI acesta a fost o umilire, o dezonoare.

Scoaterea SRI din procesul penal n-a fost opera exclusivă a CCR. A fost – dacă nu exclusiv – opera noii conduceri a SRI.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Refuzînd revenirea la Binomul SRI – DNA, Klaus Iohannis a exprimat la nivel de președinție poziția consecventă a lui Eduard Hellvig”

 • creca hrana acestui coronavirus e stresul.

  nu ma pricep,…ca nu sint medic,
  dar logic vorbind treaba sta cam asa:

  tre sa existe in organism…chestii care pot fi masurate, direct proportionale cu manifetsraea stresului: hormoni de stres,…si or mai fi si alte chestii.
  acest coronavirus devine tot atit de periculos, in organismul uman, pe cit de prezente sint, in organism, chestiile astea care apar in organism ca urmare a manifestarii stresului.

  cu stresul in organism e mai mare, cu atit periculozitatea acestui coronavirus creste, la limita el fiind inofensiv, daca stresul tinde sa fie minim.

  deci nu exista, ca factor agravant, ba chiar mortal, comorbiditatile, ci stresul generat de comorbiditati,
  prin urmare o rezolvare a problemei ar presupune tinerea sub control a martorilor care definesc stresul si modulul lor, eventual prin pacalirea organismului, astfel incat, cu toate ca comorbiditatile exista, ele, prin lipsa prezentei in organism a stresului rezultat din manifestarea comorbiditatilor, ele sa nu influenteze gradul de periculozitate al virusului.
  -teoretic s-ar parea ca diabetul, hipertensiunea, …si ce boli s-au mai dovedit fatale in combinatie cu acest coronavirus, declanseaza ele insele hormoni de stres…ori specifici!, ori de-un singur fel, ori…ambele variante.

  tratamentul cu coronavirus trebuie sa urmareasca stabilizarea martorilor de stres din organism, indiferent daca comorbiditatile exista sau nu.
  un organism perfect sanatos, dar aflat intr un moment de stres…consistent, se poate dovedi incapabil sa se lupte cu virusul.

  toate medicamentele care reduc marimea chestiilor care apar prin organism
  ca efect al manifestarii stresului, pe o directie bine definita, prin urmare martorii fiind extrem de bine definiti,
  sau…la modul general, prin cresterea modulului unui anume martor care masoara stresul general al organismului,
  sau poate… astea doua, adunate,
  se pot dovedi utile in tratamentul impotriva coronavirusului.

  cineva ar trebui sa studieze cum se comporta virusul in cazul in care catalizatorul devine…spre ex, hormonul de stres.
  …sau cum se comporta coronavirusul in cazul in care catalizatorul e…o alta chestie, habar n-am cum ii spune, de prin organism, dar care e rezultata din manifestarea stresului ( de moment!, sau cronic )

  • dinamica naturala a stresului creaza un spatiu pe care coronavirusul il foloseste,
   insa prin simpla manifestare a virusului care foloseste acest spatiu, stresul creste.
   prin urmare dinamica, de la un moment bine definit, incepe sa se autoalimenteze,
   mai simplu spus, una e daca toata populatia unui oras e infectata, cu totul alta treaba e daca populatia infectata este, suplimentar, supusa unui stres, spre ex generat chiar de faptul ca tot orasul e infectat.
   dinamica virusului Lombardia se prea poate sa fie direct proportionala cu dinamica stresului.
   prin urmare pentru a tine un oras sau o regiune sub control, cel care trebuie tinut in friu e stresul

 • Politizarea disperarii (anexa la „Cum fura PNL si medicii in pandemie)
  Exista o repezeala, un relativ, un instinctiv si o doza semnificativa de superficialitate in randul scepticilor. Poate ca sunt eu mai incet la minte sau necalificat in anumite probleme, poate imi scapa ceva asa cum mi a scapat de la bun inceput (eu vreau rationamente nu instinct) precum handicapul faptului ca ma informez de la hotnews si digi24 (un vechi obicei de pe vremea cand eram un prost de dreapta/pentru ca eu sunt experimentat si nu ma mai pacalesc, globalistii. dar nu a fost asa. un obicei de pe vremea cand il consideram pe Obama un politician misto nu o marioneta ucigasa) dar nu am vazut pe nimeni sa distruga pandemia la nivel argumentativ intr un mod categoric nu intr un mod discutabil, construit pe firimituri. Nu exista o schema sistematica care sa imi „aprinda beculetul”. Singura schema demonstrabila e facuta de mine, prin date concrete, verificabile si rationale (pentru ca internetul are memorie nu este la fel ca televiziunea iar „smecherii prosti” nu prea tin cont de lucrul acesta si ii prinzi cu minciuna). Anume: modul abject prin care Alexandru Rafila a manipulat populatia la 16 iulie, instaurand panica, speculand legat de numarul „de 10-20 de ori mai mare a infectarilor reale” iar dupa o saptamana, de la 23 iulie, au inceput sa apara testele la cerere.ADICA: VREAU LEGATURI SI DEMONSTRATII NU NEAPARAT UN VIDEOCLIP CU CUTITUL INFIPT IN SPATELE CUIVA. Dupa inca 10 zile, in 3 august, vine si ne spune faptul ca in randul testelor la cerere se descopera un infectat la mia de teste. Grupul de comunicare nu pune separat TESTELE FACUTE LA CERERE ca sa vedem cati infectati sunt in cazul TESTELOR LA CERERE si in cazul definitiei de caz pentru a le amesteca si relativiza, ascunzand marea escrocherie: modul prin care se sifoneaza banii de la propriul electorat pentru ca, prea putini votanti PSD isi fac teste covid. Profesorul Astarastoae o cam politizeaza. Iar medicii de dreapta ne arata toata ziua poze cu Trump. Dar toti politizam: de la moduri complexe pana la cele mai rudimentare.Politizand pandemia, iti diminuezi spatiu de manevra in care iti misti argumentatia. Apar intrebarile: cautam adevarul despre pandemie si cat politizam pandemia?
  Mergand pe firul logic al mega escrocheriei rafiliano oms ista, putem sa intuim escrocheria de dincolo de testele la cerere. Escrocheria infectatilor reali prin testele facute in definitia de caz. Daca TESTELE LA CERERE sunt un fake (prostul de Rafila ne a spus in 3 august: ies pozitive unu la mie: iar din acei 8-10 infectati se pot manipula pentru ca sunt a drac de putini) de ce sa nu fie si celelalte? Pai, nu prea pot sa fie pentru ca, eu nu prea cred deocamdata intr un virus fabricat pentru furat. Ca… testele PC PCR pot sa dea eroare e una si sa fie un fals total, alta. Cred mai degraba intr un furat pe langa virus. In aceasta galagie globala greu poti scoate zgomotele de fond pentru a analiza esentialul. Interesele noastre imediate sunt afectate iar in aceste conditii, tindem sa dam o conotatie falsa, virusului. Politicienii, la fel ca oamenii de afaceri (aia MARI) se pliaza pe evenimente si le exploateaza in vederea castigurilor. Lucrurile astea trebuie sa le intelegem din start pentru ca aceasta este principialitatea capitalismului occidental. Pe Rafila nu il ia DNA pentru ca are in spate: PNL, U.E si OMS. Poate chiar si pe China care are toate interesele sa ne vada prabusiti din interior. Pe Dragnea il ia pentru ca il are pe Putin. Putin… care nu are nicio influenta institutionala in Romania. Dar… oamenii trebuie arestati preventiv. Daca pe Dragnea nu l a scapat lumea pentru ca nu e capabila sa inteleaga jocurile geopoliticii, banuiesc ca de mine nici nu vor afla daca ma matrasesc astia pentru ca vorbesc prea mult. Asa se poate intampla cu oricare din noi. Si… uite cum suntem redusi la tacere intr o aparenta harmalaie democratica in care ai impresia ca esti liber sa vorbesti si sa gandesti. E voie sa vorbesti daca esti tolomac. Sau daca faci balbe si clipesti din ochi precum Elon Musk si Biden (fara asociere politica intre ei) sau orice american care mimeaza modestia atunci cand vorbeste.
  Dincolo de aceasta nebunie exista lucruri mult mai grave in acest full contact al geopoliticii. Ne alfam in prima linie. Iar cand o sa ne loveasca ceva, vom avea impresia ca ne a lovit trenu pe trecerea de pietoni. Poate ca acesta este preludiul trenului de pe trecerea de pietoni sau doar o modalitate de a „digitaliza occidentul” respectand „libertatile” dar invocand siguranta/necesitatea. Pentru ca, daca vrea, China o face, nu are nevoie de motivatia sigurantei fata de virusi.
  Pentru a intelege un eveniment de amploare, un eveniment in care multe elemente/domenii nu iti sunt familiare iar interesele abunda si informatia este superdistorsionata, trebuie sa inveti sa pui totul in slow motion (daca e nevoie, sa opresti timpul care iti curge normal/sa te dedici: sa muti curgerea timpului tau in alt loc. nu poti prinde un asemenea eveniment „din zbor” numai daca ai un Gherman care iti filtreaza informatiile iar reactia spontana nu te avantajeaza) si sa dai zoom pe fiecare problema in parte. Sa te storci de durere, isterie si interes si sa operezi rational in aflarea adevarului. Cand aparam rafilienii oms isti si autoritatile romanesti care gestioneaza pandemia si luau masuri impotriva restaurantelor, teatrelor, frizeriilor etc ma bazam pe faptul ca exista un grafic facut de DSP uri din care, betivul Orban si ceilalti pacalici iau masuri in functie de unde exista infectati. La inceputul pandemiei ne am luat dupa specialisti rafilieni de la OMS si matusi din sanatate care vorbeau aiurea. Matusile nu stiau de la gripa spaniola despre masti si nu erau capabile sa inteleaga eficienta mastii in Coreea de sud si China (EU STIAM in conditiile in care nu sunt platit ca sa stiu chestuni elementare) iar astia inchideau totul. Perfect normal: covidel fiind un element necunoscut, nu se stiau multe, lucrurile trebuiau transate total. Pragmatism total. Insa, rafilienii ne au mintit urat de tot pentru ca au elaborat o modalitate de a fura de la desteptii de dreapta care s au testat, au decartat si ii vor vota din nou, nu ma indoiesc de asta. I am prins si nu mai avem incredere in ei. Actele vorbesc, povestile daca nu sunt consemnate, nu sunt valabile. Exista grafice facute de catre DSP, legate de modul in care apar infectiile covid? Adica: 10 de la teatru, 30 de la scoala, 10 de la restaurant, 4 de la frizerie si 0 de la votare (asta din urma este o chestie noua, nu au cum sa faca grafice: probabil se iau dupa alegerile din Franta sau dupa analiza timpului si modalitatii de interactiune a oamenilor/dupa expunerea oamenilor)?
  Daca nu se face autopsierea pentru ca e mult de munca si nu e nimic de furat, banuiesc ca.. si graficele acestea nu exista. Probabil se folosesc grafice de la alte tari care fac lucrurile mai temeinic. Poate ma insel. Dar eu nu am gasit grafice numai in functie de localitati/comune/sate nu in functie de locul/domeniul de unde provin infectiile.
  Degeaba ii pocim numele lui Arafat pentru ca, un om care si a dedicat toata viata sanatatii publice din Romania este posibil sa faca anumite compromisuri pentru atingerea obiectivului: protectia cetatenilor. Normal ca e de discutat. Normal ca toate sunt discutabile insa trebuie sa pornim de la principialitatea lucrurilor si sa construim pe langa ele. Nu… cum ne taie capul.
  Arafat ne a tot spus ca exista decizii politice si tehnice legate de anumite masuri. In special despre enoriasi si biserica. Daca la votare „pe drum, inapoi si in timpul votului” nu ne am infectat, se pare ca, la moaste ne infectam. Intr adevar, riscul este mai mare pentru ca vorbim despre deplasari inafara localitatilor si alt timp in care oamenii se expun. Asta este o chestiune logica. Dar grafice despre restaurante, cinematografe etc? Exista si acolo o logica? Pai, o logica elementara ne ar pune sa scurtam programul in scoli. Mai mult: o logica sanatoasa ne ar obliga sa nu incepem scoala. Citesc faptul ca la cinematografe le au dat drumu de la 1 septembrie si acum le inchid.Probabil le vor resdeschide inainte de votul parlamentarelor si le vor inchide de sarbatori 🙂 la fel cum fac cu bisericile. Nu spun ca este usor sa gestionezi o pandemie dar o cam bati de gard, uneori.
  Dar cum este cu expresia imbolnavit de covid versus infectat de covid? Imbolnavirea este o chestiune morbida iar infectarea o chestiune mai usurica. Daca ai mii de infectati zilnic si iti mor 40-50 pe care nu ii autopsiezi pentru ca asa ti a zis OMS nu este o situatie extraordinar de grava incat sa folosesti cuvantul imbolnavire (asa au facut in Italia la inceput: ii bagau in saci pe banda rulanta fara sa caute intelesuri in belirea mortilor si salvarea celorlalti. dupa belire, si au dat seama ca e nevoie de anticoagulant si asa, in principiu, am ajuns la o mortalitate scazuta din cauza covid?) gravitatea situatiei este amplificata de acest cuvant (imbolnavire).
  Cine ii controleaza pe eroi (anexa 3 la Cum fura PNL si medicii de la privat in pandemie)
  A inceput atat de poetic. Smiley s a pliat pe eveniment si a inceput sa cante. Frumos. Dupa luni de zile, eu ma intreb: cine ii controleaza pe eroi. A! Titlul melodiei lui Smiley era „Cine ii salveaza pe eroi”. Nimeni! Pentru ca e PANDEMIE! Are acces la actele medicilor un jurnalist de investigatie? Pai, cum sa aiba daca Covidel il musca? Daca eu i am prins pe astia cu mata in sac CU ACESTE DATE IN VAZUL LUMII, pentru ca nu sunt capabili sa isi faca un sistem de furt pe care nu il poti depista, sunt curios ce putem sa gasim in sertarele reale ale medicilor. Dar degeaba ma trimiteti pe mine pentru ca, trebuie sa cunosti si putina medicina ca sa nu te fenteze asa… la din primele vorbe. Trebuie sa trimiti juranlisti de stanga. Sa fie chiar asa? Jurnalistii de stanga sunt capabili sa descopere ceva? Daca nu au resuit sa descopere lucrurile astea in vazul lumii, ce sa descopere in sertarele DSP urilor sau a spitalelor la modul general? Se vrea sa se descopere sau nu? Banauiesc ca exista si medici de stanga care au interese, care isi iau banul de pe testele la cerere. Banuiesc ca exista si medici care sunt de stanga si de dreapta: in functie de care tabara se afla la putere asa cum exista jurnalisti de stanga si de dreapta. In timp ce populatia agonizeaza, institutiile statului sunt neputincioase sa descopere escrocheria testelor la cerere.

 • Cum fura PNL si medicii in pandemie (am si anexe)

  Am refacut textul pentru ca am descoperit elemente noi (noi de vreo doua luni 🙂 ). Elemente care – ironic – erau asezate in fata mea tot timpul. Trebuie facuta diferenta intre manipularea ideologica si manipularea privind buzunarul cetateanului.
  Multa vreme am cautat conspiratia in geopolitica si am ramas in urma cu smenuiala romaneasca. Dar ii prind din urma. Intr un fel e de bun augur aceasta intarziere pentru ca s au dezvoltat in smenuiala, au avut timp sa fure si sa imi consolideze mie constructia logica.
  Medicii de dreapta ne reproseaza faptul ca nu gasesc zugravi dar experti in medicina, in virus, vad toata ziua pe facebook. Asta pana la urma dovedeste faptul a ne subestimeaza (GRESEALA FATALA) Este adevarat ca nu multi pot pune in ordine cronologica evenimentele, nu multi pot expune chirurgical, mega minciuna. Nu multi sunt pasionati de deconstructie textuala, nu multi sunt pasionati de filosofie si de adevar si nu toti suntem de la inceputurile internetului pe internet (poate unii suntem oleaca de cyborgi ajunsi la o oarecare maturitate). Da’ vorba MARELUI Iohannis: ghinion! Sa le spargem codul:
  In 16 iulie, Profesorul Rafila ne spune „Probabil că numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat” Mediul privat incepe TESTAREA LA CERERE dupa o saptamana, din 23 iulie (cel putin asa apare din declaratiile Grupului de comunicare unde incep sa fie trecute si testele la cerere). Practic, Alexandru Rafila panicheaza oamenii prin aceasta declaratie ca sa ii mane ca pe vite spre testarea la cerere. Aici nu mai vorbim despre o manipulare ideologica ci despre o manipulare in vederea unor castiguri intr o situatie de panica. O escrocherie faraonica de o puritate si de un malefic, extraordinar.
  In 3 august, Rafila ne spune esentialul de la care am pornit constructia logica. Iar eu ma intreb, unde sunt aia „de zece doua zeci de ori mai mult infectati in realitate” daca la cerere se descopera 10 infectati la 10.000 de teste? „pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.”
  08.08.2020 mediafax”Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, anunţă că statul nu a acoperit nici acum costurile pentru testele RT PCR realizate în laboratoarele spitalelor private. Asta în condiţiile în care, spune Hotoboc, 50% din testele RT PCR, solicitate de autorităţi, se fac în unităţile medicale private.”
  Jumatate din testele CERUTE DE STAT (probabil in cazul simtomatiicilor/definitiei de caz) care se fac in laboratoarele private sunt decontate de catre stat? Nu este aceasta un alt mod de a stoarce bani din pandemie? Bun. Hai sa spunem ca asta e doar un „contract cu statul” .Dar sa nu uitam interesul, sa nu uitam ca PNL isi hraneste clientela. Dupa ce va intelege toata lumea dimensiunea escrocheriei (mass media de stanga doarme sau si stanga este implicata in escrocherie? daca este o escrocherie medicala trans nationala, e posibil) cu testele covid de la privat iar lumea va pune presiune pe DNA, PNL o sa gaseasca un tap ispasitor (sau mai multi pentru ca la asemenea dimensiune a escrocheriei e nevoie de mai multi) pe care il/ii salta DNA ul si il salveaza pe Iohannis care o sa dea din umeri si o sa ne explice, din nou, cum e cu virgula coruptia. EL.El ne va spune ca este un luptator anti coruptie. Asemenea escrocherie nu se face fara girul presedintelui.
  De aici incolo e vechiul text.
  Daca PSD fura la asemenea amploare, pana si ultimul votant PSD era saltat de DNA.
  Cifrele prezentate zilnic de catre Grupul de Comunicare, implica: numarul de infectati, numarul de morti, numarul de infectati in urma retestarilor, numarul si categoriile de varsta a mortilor, testele facute in urma protocoalelor blablabla si numarul de TESTE FACUTE LA CERERE
  Acestea din urma sunt facute de catre mediul privat.(aproximativ 6000 la privat si in rest, la stat pana pe la 9-10 mii. asta era in 13 august, conform mediafax).Numarul de infectati in urma testelor facute de privat nu sunt publicate separat (si nimeni nu vorbeste despre ele): adica aia 8-10 infectati,zilnic din 8-10 mii de teste se pun laolalta cu ceilalti infectati ca sa nu para putini si sa nu ne intrebam noi, de ce cheltuim 200.000 de euro sau mai mult, poate chiar 500.000 de euro, zilnic pentru 8-10 teste pozitive din 8-10 mii de teste.
  Vedeti de ce PNL nu trebuia sa coopteze un medic neinregimentat politic? Pentru ca asta s a spart in gura in data de 3 august. Rafila: „pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.”. La vremea respectiva, eu nu am stiut sa pun laolalta piesele pentru a forma un intreg, chiar daca am scris despre chestiune in 4 august.
  Practic, Grupul (nu Iohannis si PNL. Ei nu fac asa ceva. Doar PSD, fura) ascunde aceasta manarie, aceasta modalitate de muls, in spatele infectarilor reale.PNL, fura impreuna cu medicii, zilnic, 10.000 de oameni de cate 300 de lei (pretul testului covid) mai putin 8-10 oameni care ies pozitivi (daca ies).
  p.s momentan nu accept nicio cerere de prietenie din precautie. Situatia e prea grava si deocamdata vreau sa stau la adapost.

 • Domnule Cristoiu,
  Prostia, inconstienta, rautatea, au cuprins Romania. Eu sunt cel care a fondat „Sarbatorile Iasului” de Sfanta Parascheva in anul 1996. Ma cuprinde disperarea cand vad si aud indivizi si individe la televiziuni care vorbesc despre drepturile omului, restictii si Constitutia Romaniei. „Noi murim pentru Isus si Sfanta Paraschiva”, trambita o baba nespalata si fara masca de protectie. O panarama care folosea pluralul pentru identitate. Aproape toate romancele fac „cistita”, o boala rebela a organului sexual feminin, cu dureri atroce. Idioatele nationale spun: „Nu umbla desculta ca ai sa faci cistita”. Javrelor, cistita apare la toate nespalatele care se sterg la cur cu brusture, ciocalai, ziarul „Adevarul”, „Evenimentul zilei”, „Gandul” s.a. Trec cacatul de la „ochiul maro” la vagin. Asa se face cistita, „cinstitelor”. Apoi apareti pe sticla televiziunilor si dati „LINDICATII”. Hala presa. Halal popor. Puneti masca pe botul vostru plin de cacat. Spalati-va mai nesimtitelor si apoi pupati racla Sifntei Paraschiva. „Religia, o fraza de dansii inventata, cu a ei putere sa va aplece in jug”. Tiganii s-au intors si fac ravagii. Curvele s-au intors si ele si se dau acum credincioase.

  • Corect domnu Muresan,asa e,de acord,toate romancutele noastre se troznesc cu aia care dau mai mult(se vand la licitatie la toti bosorogii,pe lovele,cand sunt tinerele),iar cand imbatranesc si devin babe ,si nu le mai vrea nimeni la troznit,fostele „prestatoare” dintr o data devin mari credicioase,evlavioase,bisericoase,cu „frica lui Dumnezeu”,ciurda pe la biserici,pe la pupat moaste,iti recita si din Sfanta Scriptura,corectandu l si pe popa”ca nu stie ce spune la Cartea Sfanta”ca ele stiu mai bine,sanchi,de parca Dumnezeu nu ar sti ce au fost ele in tinerete,”prestatoare” pe bani,care si vindeau”iubirea” la licitatie,la cine dadea mai mult,bosorogi,sefi,directori,patroni,beizadele,si cine naiba le mai platea pentru”iubire”.

 • ..noi, romanii suntem extrem de incantati, fascinati de a dreptul – traim stari de extaz mistic, pt. faptul ca avem un presedinte de tara Klaus Johanis, un sef la sri – Eduard Helvig, un comandant al actiunii – Arafat – toti zamisliti in creuzetul milenar al poporului roman si natiunii romane. Ne simtim reprezentati, dormim linistiti noaptea, suntem increzatori in viitorul copiilor nostri, stiind ca lupii pazesc turma. Nutrim o vesnica si solida recunostinta vasnicilor militari de cariera (sri, sie, si cielalti), care cu priceperea si tradarea lor au facut posibile toate aestea. Ura!

 • Nu cred ca lupul SRI isi va schimba naravul. Sigur, nu va mai demara prin DNA, drum care este deja oricum deconspirat si compromis. Noul vector de atac al SRI este INTERNETUL+MASS-MEDIA. Aici e suficient sa apese niste butoane, sa tocmeasca niste postaci, sa dea drumul la niste inregistrari sau documente compromitatoare in spatiul public. Si toata tara conectata la internet va reactiona cum vor ei. Toti se vor mobiliza la vot cerand „schimbare”. Toti vor sari in sus cand se cere marirea pensiilor, dar vor aplauda cand se reduc drepturile constitutionale. Este DICTATURA PERFECTA, ceva ce nici Ceausescu n-a reusit. Poporul ii va sustine sincer, si orice posturi de radio subversive gen Europa Libera vor fi respinse vehement.
  Heil Iohannis!

 • Da , au schimbat abordarea : competitorii deranjanti nu mai sant eliminati cu justitia ci cu votul via STS . Au gasit o metoda mai „umana ” .

  • Pai ,da ,se stie Iohannis a facut praf binomul,folosindu se de gasca de idioti utili din PSD in frunte cu Dragnea,pe care mai apoi tot sasul i a sacrificat fara mila,la sfarsitul trebii,ca sa nu urle Europa.Adica a gasit niste fraieri care i au facut sasului treaba murdara,ca sa nu si manjeasca sasul mainile,apoi sasul i a belit pe fraierii,care indirect l au servit.O chinezareala,sau o Putineala manevra sasului,de sorginte asiatica faza,a fost diabolic sasul la faza asta.Pai Iohannis a vazut cum binomul l a luat „in primire” pe Base si sleahta lui ,cum Base nu a mai fost jupan,si atunci sasul s a gandit sa nu o pateasca la fel la sfarsitul mandatelor,cu Binomul,sa nu o vada pe Ravasitoarea saltata ca Ileana Cosanzeana a marinarului,care a fost dusa si la beci,si atunci sasul a actionat,dar ca sa nu il ia Europa si SUA la suturi pe sas,sasul a gasit solutia,a lucrat cu „idiotii utili” Liviu si gasca sa din PSD,care dupa ce au facut ” treaba murdara” adica l au scapat pe sas de Binom,au fost prompt sacrificati,desi li s a promis imunitate.

   • Sau schema in mic ,comparata cu marea Schema,in care Putin(care va juca rolul Sasului Planetar,il va sacrifica fara mila pe idiotul util care a jucat rolul lui Dragnea planetar,adica Trump),care a facut SUA praf din interior(asa cum Dragnea a facut PSD praf din interior),si care va fi matrasit de la White house,si va plati si oalele sparte prin SUA,in timp ce Putin sforarul sau,va jura pe toti Dumnezeii ca nu a avut in viata lui de a face cu un idiot asa de mare ca Trump,si ca nici usturoi nu a mancat,nici gura nu i miroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *