Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Regele Mihai a petrecut Noaptea Învierii împreună cu Gheorghiu Dej

1. Din ziare: Curentul, 21 noiembrie 1942:

Impozitul pe cîini și reglementarea circulației cîinilor

Noul decret lege sanitar-veterinară apărut în Monitorul Oficial No. 272 cu data de 19 Noiembrie 1942 cuprinde următoarele articole referitoare la impozitul pe cîini şi reglementarea circulaţiei cîinilor:

Art. 19. – Pentru cîini, afară de căţeii sugaci, se va plăti un impozit.

Pentru cîinii de vînătoare, de pază, ciobăneşti şi pentru cei din crescătorii recunoscute de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, impozitul va fi cel puţin 40 lei şi cel mult 200 lei, pe cap, anual.

Pentru alte categorii de cîini, precum şi pentru cîinii de pază şi ciobăneşti al căror număr trece peste nevoile obişnuite ale gospodăriei respective, număr ce se va stabili de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, impozitul va fi cel puţin 250 lei şi cel mult 2.000 lei, pe cap.

Impozitul pe cîini se stabileşte prin jurnal al Consiliului de Miniştri şi va putea varia pe regiuni, după cazurile de turbare şi după starea economică a populaţiunii din fiecare regiune.

Impozitul se va încasa de organele fiscale în baza tabelelor de înscriere a cîinilor, întocmite de administraţiile comunale în cursul lunilor Ianuarie-Februarie şi care se vor trimite organelor fiscale respective cel mai tîrziu pînă la sfîrşitul lunei Martie, în fiecare an.

Art. 20. – Veniturile înfăptuite din Impozitul pe cîini se vor împărţi, precum urmează:

  1. Din Impozitul încasat în comunele rurale şi comunele urbane nereşedinţă de judeţ; a) 200/1 revine comunei respective; b) 40% revine judeţului; c) 40% revine Statului.
  2. Din impozitul încasat in municipii şi comune urbane reşedinţă de judeţ: a) 60% revine comunei; b) 40% revine Statului.

Cotele care revin judeţelor, comunelor rurale, comunelor urbane şi municipiilor vor forma un fond inalienabil cu destinaţia specială pentru combaterea epizootiilor, îmbunătăţirea şi intensificarea producţiei animale, precum şi pentru înfiinţarea, înzestrarea cu material şi personal, şi întreţinerea de instituţii de creşterea animalelor şi sanitare veterinare, de interes local, potrivit dispoziţiunilor date de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor.

Art. 21. – Circulaţia cîinilor pe întreg teritoriul ţării se va reglementa de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor.

Cîinii sustraşi de la plata impozitului, precum şi aceia care vor circula contrar dispoziţiunilor date, pe lîngă aplicarea penalităţilor prevăzute în legea de faţă, se vor prinde şi confisca. Aceşti cîini se vor putea ucide sau întrebuinţa potrivit cu hotărîrea administrației comunale respectivă, dată la propunerea medicului veterinar oficial. ”

 

2. Scrie Winston Churchill în prefața Memoriilor sale în șase volume:

„Am aderat la regula mea de a nu critica o măsură privind războiul sau politica după eveniment, decît dacă mi-am exprimat mai înainte, public sau oficial, părerea mea sau am avertizat în legătură cu aceasta.”

Regula ar trebui asumată nu numai de politicieni, dar și de comentatorii din presă. E injust să critici postfactum, cînd știi deja rezultatul, o decizie fie ea politică sau militară.

3. Din ziare: Scînteia, 10 mai 1945:

Slujba Învierii la Sinaia și în Capitală

Sîmbătă, noaptea, vechea mănăstire din Sinaia a fost luminată de sărbătoare şi bucurie. Majestatea Sa Regele Mihai I venea să asiste la Sfînta slujbă a Învierii, însoţit de Casa regală, de aghiotanţi.
Populaţia oraşului s-a strîns în faţa bisericii, aclamînd frenetic pe tînărul Suveran.

Din Bucureşti, au sosit d-nii Gheorghe Tătărescu, vice-preşedintele Consiliului de miniştri, tov. Gheorghe Gheorghiu-Dej, ministrul Comunicaţiilor şi lucrărilor publice, Mihail Ralea, ministrul artelor, alţi demnitari, precum şi reprezentanţii presei.

Suveranul a fost întîmpinat de membrii guvernului în frunte cu d. Gh. Tătărescu, vice-preşedintele Consiliului de miniştri și de bătrînul stareţ al mănăstirii, înconjurat de întregul sobor de preoţi şi de autorităţile civile și militare.

Slujba religioasă s-a desfăşurat într-un cadru impresionant.

Era prima noapte a Învierii în România, în sfîrșit, independentă, mergînd cu paşi hotărîţi pe calea înfăptuirii unui cu adevărat democratic.

Soborul de preoţi însoţea pe bătrînul stareţ al vechei mănăstiri.

Asista și Prea Sfinţia Sa părintele Burducea, ministrul Cultelor.

Membrii guvernului şi înalţii demnitari au prezentat urări Suveranului, după care Majestatea Sa Regele a dat lumină tuturor conform tradiţiei.

Păstrînd bucuria clipei, toţi s-au îndreptat apoi spre noile îndatoriri, spre noi realizări.

D-nii Gheorghe Tătărescu, vicepreşedintele Consiliului de miniştri şi Mihail Ralea, ministrul artelor, au rămas pînă dimineaţa la Sinaia.

Tov. Gheorghiu-Dej, ministrul Comunicaţiilor şi lucrărilor publice a plecat la Ploiești, de unde şi-a urmat drumul la Galaţi unde va face o serie de inspecţii.

Învierea găseşte ţara întreagă, poporul, guvernul şi Suveranul într-o sforţare comună şi unită pe calea înzecirii eforturilor pentru pentru a salva ţara de toate urmele războiului şi a aduce bunăstarea pentru toţi, cît mai repede.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Regele Mihai a petrecut Noaptea Învierii împreună cu Gheorghiu Dej”

  • Ateismul e mai virulent azi decât sub comuniști, care măcar evitau vulgaritatea exprimărilor: pupători de moaște etc.

  • sa ai un cine al tau …face toti banii :)))
    insa numai daca e Carpatin, …hai si Mioritic,
    insa ce sa ai impotriva alora de Bucovina, sau impotriva Corbilor, cita vreme pazesc stana?!:))

    • problema raselor de caini romanesti e ca unii reprezentanti de frunte ai caniselor au cochetat cu hibridarea, …pe motiv ca e la moda. insa inca exista exemplare pure, pe care le recunosti din prima ca fiind asa, iar asta pastreaza vie posibilitatea de a face rost de caini ciobanesti care poarta in ei insisi ecuatia de miscare potrivita unei astfel de rase 🙂

  • https://www.libertatea.ro/stiri/pnl-si-psd-si-au-impartit-angajatii-din-conducerea-filialelor-icr-cine-a-sustinut-o-in-functie-pe-directoarea-de-la-londra-cea-cu-apartament-de-6-500-de-lire-4346813

    Răspunsuri pentru domnul Cristoiu:

    1. Femeia se pricepe foarte bine la amor. Jicman știe ce îi poate pielea. Neavând obligații majore, fiind o fire nonconformistă, pasională și având avantajul fizicului, a bifat unde trebuie. Jicman nu e atât de naiv să recunoască că s-a bucurat de farmecele dânsei, iar ea este suficient de înțeleaptă încât să nu deschidă gură. Bine, în fața lui Jicman a deschis-o. Iar Jicman e uns cu toate alifiile, e mason, îl știe și pe taică-su și are niște pile prin servicii.

    2. Femeia nu voia să fie monitorizată. În apartamentul din centru putea să facă petreceri, putea să facă amor cu cine voia, avea acces la magazinele și localurile din centru, etc. Una peste alta, în apartamentul închiriat putea să facă tot ce voia, fără să o vadă nimeni și fără să dea socoteală.

    P. S. De unde știu? Surse deschise, surse demne de încredere, să zicem. ???

  • Referitor la dialogul dvs. cu I. Cristache despre ICR Londra (din păcate, pe EVZ Play nu se poate comenta, așa că vă scriu aici). Duduia in cauză nu a dat concurs, pt că directorii și directorii adjuncți ai reprezentanțelor din străinătate sunt numiți (ICR îi propune, MAE și Min. Culturii își dau avizul, Comisiile senatoriale de Afaceri Externe și de Cultura, reunite, îi audiază și, după caz, îi validează sau nu). Legea ICR prevede că doar referenții (coordonatori de programe culturale) dau concurs pe post. Directorii și adjuncții lor sunt impuși de partidele parlamentare, conform algoritmului politic din acel moment (dar și referenții au nevoie de „proptele” politice pt a se înscrie la concurs…). Salariile și alte cheltuieli (cazare in spatiile deținute de statul nostru, transportul spre și de la orașul în care funcționează reprezentanța) sunt asigurate de MAE. Bugetele pt activitatea culturală sunt de la ICR, acestea provenind din sumele (insuficiente, mereu in scădere!) din bugetul național de stat aprobat anual de Parlament. Reprezentanțele din străinătate ale ICR sunt, de cele mai multe ori, locuri pt sinecuri in favoarea clientelei politice (rude, prieteni etc.), personalul lor fiind, de multe ori, fără pregătire profesională sau merite in zona culturii. La fel, multe așa-zise „programe de promovare a culturii și civilizației românești”, implicând finanțări deloc nesemnificative, sunt, de fapt, un paravan pt a-i plimba în străinătate (și a-i și plăti!) pe unii care n-au nicio treabă cu actul cultural. Bunăoară, un fost președinte al țării, împreună cu… soția(!), au fost participanți ai unui program in SUA închinat aniversarii aderării României la NATO! Curat cultura, nu-i așa?! Iar cea care a organizat toată daravela asta este – coincidența, bat-o vina! – fina de cununie a celor incluși în amintitul „eveniment”! QED.

  • Cine-i trădătorul după tine, maxtore ? Care sa fie că amândoi au tradat la ruși sau te-ai referit la popa burducea când cu steaua, când cu crucea ?!

  • Germania 2022
    Este aici o afluenta de ciini care sunt cit pisicile doar ca latră și asta pentru ca nu se plătește impozit și nu trebuie asigurarea un fel de RCA
    Ai ciine de talie mijlocie sau mare scoți din buzunar ceva bani pe an in afara de hrana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *