Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Reînarmarea Europei și trădarea CIA

Ce a avut loc la Bruxelles la data de 20 martie? Optsprezece state au semnat acordul de proiect al Agenției Europene de Apărare (EDA) pentru achiziționarea de muniție, în colaborare. De ce este important acest acord: „Proiectul deschide calea pentru ca statele membre ale UE și Norvegia să procedeze pe două căi: o procedură rapidă de doi ani pentru cartușe de artilerie de 155 mm și un proiect de șapte ani pentru achiziționarea mai multor tipuri de muniție. Au semnat: Austria, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Portugalia, România, Slovacia, Suedia și Norvegia. Mai multe state membre și-au exprimat deja intenția de a se alătura inițiativei în curând, în urma procedurilor naționale. Cu respectarea deplină a deciziilor naționale suverane și fără a aduce atingere caracterului specific al politicii de securitate și de apărare a oricărui stat membru al UE, proiectul poate fi utilizat pentru a reface stocurile naționale ale statelor membre și/sau pentru a ajuta Ucraina” (mai multe detalii: https://eda.europa.eu/news-and-events/news/2023/03/20/eda-brings-together-18-countries-for-common-procurement-of-ammunition#). Un semnal și mai clar pentru realiștii și neo-realiștii de pretutindeni, războiul redevine o chestiune de actualitate și nu rămâne un capitol prăfuit prin scrierile din sertarele Istoriei.

În Statele Unite ale Americii, George Walker Bush a ajuns să fie numit mincinos. De către cine? De către liberali? Nu. De către democrați? Nu. De către libertarieni? Nu. Chiar de către CIA-iști săi, de către oamenii pe care i-a ținut aproape de „inima și sufletul său”, pentru a-l ajuta prin mijloace și tactici operative specifice, de la metode soft –„puțină” manipulare, până la închisori secrete – unii și alții afirmă că ar exista și la noi în țară, între noi fie vorba. Chiar George Bush, cel de-al 41-lea președinte, a declarat că fiul său „s-a confruntat cu cea mai mare provocare a unui președinte de la Abraham Lincoln încoace” (https://www.whitehouse.gov/about-the-white-house/presidents/george-w-bush/). Astfel încât, cei de la CIA s-au dovedit de folos pentru noul părinte fondator al războiului împotriva terorismului și al terorii. Ce spun cei de la CIA: „A denaturat activitatea noastră la CIA pentru a vinde invazia din Irak. Este timpul să-l numim ceea ce este: un mincinos”. Cine sunt cei doi foști oficiali CIA care au vorbit cu Insider înainte de a se împlini 20 de ani de la invazia americană în Irak? Nu am aflat și nu vom afla prea curând. Doar au și ei nevoie de pensiile lor, ar fi păcat să se streseze și „să se sinucidă”, prin aruncarea de la balcon ori prin înec în cadă. CIA-iștii au făcut o relatare directă a încercărilor administrației George W. Bush de a denatura informațiile și de a afirma o legătură între Saddam Hussein și Al-Qaeda. De fapt, dovezile adunate de către cei de la CIA sugerau că nu exista o astfel de legătură. Una dintre aceste conexiuni false a fost o presupusă întâlnire care ar fi avut loc între Mohamed Atta, principalul deturnător de avioane de la 11 septembrie 2001 și agenți de informații irakieni la Praga. În decembrie 2001, vicepreședintele de atunci, Dick Cheney, a participat la emisiunea „Meet the Press” și a afirmat în mod fals că întâlnirea a fost „destul de bine confirmată”. O telegramă a CIA din 2003 afirmă că „niciun oficial” din cadrul guvernului american nu avea dovezi că întâlnirea de la Praga a avut loc cu adevărat. Cu toate acestea, ea a devenit o parte esențială a argumentelor publice ale administrației pentru lansarea operațiunii de invazie a Irakului la data de 20 martie 2003, un conflict care avea să curme cel puțin 300.000 de vieți. Anii de serviciu ai oficialilor în cadrul CIA însumează peste patru decenii, așa că sunt niște veterani trecuți prin diverse jocuri politice. Măi să fie, cine credea că și în SUA au loc astfel de mixturi politico-militare fatale, pentru cetățean, chiar și cel străin? (mai multe informații: https://www.businessinsider.com/george-bush-liar-cia-mohammed-atta-prague-911-iraq-invasion-2023-3).

Guvernul sud-coreean a fost nevoit să regândească un plan care ar fi ridicat limita maximă a orelor de lucru la 69 pe săptămână, față de limita actuală de 52, după ce a stârnit reacții de protest în rândul lucrătorilor din generația Milenialilor și din generația Z. Lucrătorii din puternica economie din Asia de Est se confruntă deja cu unele dintre cele mai lungi programe de lucru din lume, ocupând locul al patrulea după Mexic (unde contează cantitatea și nu calitatea), Costa Rica (alt stat exploatator) și Chile (alt stat care nu este nici pe departe apropiat de tigrii asiatici) în 2021, potrivit OCDE, iar moartea prin suprasolicitare („gwarosa”) se crede că ucide zeci de persoane în fiecare an. Cu toate acestea, guvernul a susținut planul de creștere a plafonului în urma presiunilor exercitate de către grupurile de afaceri care căutau un impuls de productivitate, asta până când, același guvern s-a lovit de opoziția vehementă a tinerei generații și a sindicatelor (mai multe: https://edition.cnn.com/2023/03/18/asia/south-korea-longer-work-week-debate-intl-hnk/index.html). Un lucru pe care îl susțin de mult timp încoace. În multe state de pe Glob, oamenii de afaceri au preluat în mod oficios puterea guvernamentală și o folosesc după bunul lor plac, iar marionetele politice doar vin și pleacă, pentru a salva aparența democrației și a lipsei grupurilor de interese.

O analiză independentă (rămâne de văzut) care a vizat starea actuală a Poliției Metropolitane din Londra a produs o serie de constatări condamnabile, printre care se numără rasismul instituțional, misoginismul și homofobia. În raportul final de 363 de pagini s-au evidențiat: „probleme sistemice și fundamentale în cadrul poliției, care necesită o reformă radicală”. Premierul Rishi Sunak a declarat pentru BBC că este esențial să recâștige încrederea oamenilor. Rămâne să vedem dacă reformele vor genera mai multă securitate pentru beneficiarul final al securității – cetățeanul, ori dacă vor aduce și mai multe riscuri, amenințări și vulnerabilități la adresa londonezilor (mai multe detalii: https://www.dw.com/en/londons-metropolitan-police-slammed-in-report/a-65054897).

Un studiu extrem de interesant: „Numărul tot mai mare de sateliți artificiali și de resturi asociate care există pe orbită la altitudini joase sporește luminozitatea generală a cerului nocturn, amenințând astronomia terestră, precum și o diversitate de părți interesate și ecosisteme care depind de cerul întunecat. Prezentăm calcule privind creșterea potențial mare a luminozității globale a cerului din cauza obiectelor spațiale aflate pe orbita joasă a Pământului, inclusiv evaluări calitative și cantitative ale modului în care ar putea fi afectată astronomia profesională. Proliferarea resturilor este deosebit de îngrijorătoare… se așteaptă ca evenimentele generatoare de resturi să conducă la o creștere rapidă a luminozității cerului de noapte, împreună cu riscuri serioase de coliziune pentru sateliți…Spațiul și cerul întunecat reprezintă un patrimoniu imaterial care merită să fie păstrat și protejat în mod intenționat pentru generațiile viitoare”(studiu: https://www.nature.com/articles/s41550-023-01904-2#Fig1).

Micuța Davosistă Greta și tovarășii ei au avut parte de o mică premieră. Un tribunal suedez le-a dat undă verde Gretei Thunberg și altor sute de activiști pentru climă pentru a intenta un proces colectiv împotriva statului suedez pentru „politică climatică insuficientă”. Chiar sunt interesat de cum va evolua chestiunea. Și o să împărtășesc ceea ce aflu cu tine, dragă cititoare și stimate cititor. În plus, unealta de spionaj aproape perfectă, reprezentată de către TikTok-ul chinezilor, ajunge acum la cel puțin 150 de milioane de utilizatori lunari în SUA, de la 100 de milioane în anul 2020. Un business profitabil pentru chinezi. Fac și bani, dar obțin și o mulțime de informații.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *