Renate Weber nu va beneficia de pensie de serviciu sau specială

Renate Weber a fost pusă în situația de „a-și dovedi nevinovăția”, după ce liberalii, care au cerut revocarea ei din funcția de Avocat al Poporului, au vehiculat informația că a sesizat Legea pensiilor speciale la CCR deoarece este și ea beneficiară.

Instituția a făcut următoarele precizări:
Pentru a putea beneficia de pensie de serviciu/specială, Avocatul Poporului trebuie să aibă un stagiu minim de cotizare la sistemul public de pensii de 15 ani, conform art. 2 lit. c) și art. 53 alin. (2) din Legea nr. 263/2010.

Avocatul Poporului în funcție, doamna Renate Weber, NU îndeplinește condițiile prevăzute de legea sistemului unitar de pensii publice, pe considerentul că nu are un stagiu de cotizare de 15 ani la sistemul public de pensii.

Doamna Renate Weber, în calitate de avocat în Baroul București a contribuit la constituirea fondurilor de pensii din cadrul Casei de Asigurări a Avocaților. Prin urmare, doamna Renate Weber este exclusiv beneficiara unei pensii plătite din fondurile Casei de Asigurări a Avocaţilor (instituție de drept privat).

În aceste condiții, orice alte prevederi speciale referitoare la dreptul de pensie al doamnei Renate Weber sunt inaplicabile.

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading