Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Renate Weber – un posibil candidat la alegerile prezidenţiale

Unanimitate. Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale a României au decis, cu unanimitate de voturi, că hotărârea Parlamentului pentru revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională.

Iar decizia Curţii este a doua „rangă” în materie de nerespectarea statului de drept încasată de coaliţia de guvenare, foarmată din PNL-USRPLUS-UDMR, după avertizările venite din partea Comisiei de la Veneţia, transmise în scrisoarea semnată de Gianni BUQUICCHIO şi adresată conducerii celor două Camere ale Parlamentului.

De asemenea, poziţia exprimată de judecătorul român la CEDO, Iulia Motoc, de susţinere a deciziei CCR, prin care s-a decis că revocarea Avocatului Poporului a fost neconstituțională, este o altă reacţie care taxează abuzul grosolan al actualei puteri.

Contextul generat de pandemia care a acaparat întreaga lume şi a constituit pretextul pentru o „Mare Resetare” a mentalităţilor şi instituirea unei noi ordini internaţionale, a fost prilejul pentru numeroase abuzuri şi încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, totul sub pretextul protejării vieţii şi a sănătăţii cetăţenilor.

Evident, nici România nu a fost ocolită de noile trenduri şi realităţi mondiale, astfel că cetăţenii români au avut de-a face, pe parcursul anului 2020, cu o serie de măsuri excepţionale cu impact în toate domeniile vieţii, de la cel social, economic şi până la cel al justiţiei.

Instituirea unor măsuri neobişnuite pentru populaţie, precum Starea de Urgenţă sau Starea de Alertă, au fost însoţite de o serie de abuzuri din partea Guvernului, precum amenzile uriaşe aplicate celor care, din diferite motive, au încălcat restricţiile de deplasare impuse prin ordonanţele militare, sau de decizii aberante, cum au fost cele instituite de Ministerul Sănătăţii, precum internarea forţată a pacienţilor asimptomatici.

În faţa tuturor acestor abuzuri ale puterii, suportate cu stoicism de către români, în plan politic nu a existat nicio reacţie. Partidele de opoziţie, care ar fi trebuit să cenzureze şi să sancţioneze abuzurile unui guvern minoritar, fără nicio majoritate în Parlamentar, au tăcut mâlc.

În perioada acestor abuzuri întreaga Opoziţie a fost anesteziată. Fie că unele partide erau într-o realţie toxică sau duplicitară cu Palatul Cotroceni, fie că altele sperau ca în urma alegerilor parlamentare să fie cuplate la resursele guvernamentale, fie că altele erau conduse de lideri slabi şi fricoşi, iar altele au fost ghidate de habarnişti în tainele consultanţei politice, în faţa exceselor „Noii Dictaturi” partidele din opoziţie i-au trădat pe români.

În multe state europene, mii de oameni au protestat față de restricțiile şi abuzurile impuse în această pandemie. În Germania, Marea Britanie, Croația, Elveția, Austria, Serbia etc, mii de oameni au cerut autorităților să renunțe la regulile de protecție pe care le considerau exagerate. Iar în multe cazuri, protestele au degenerat în confruntări dure cu forțele de ordine.

Românii nu au ieşit în stradă. În schimb, au ales o altă formă de protest. Ceva mai paşnică. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, 70% din populaţia cu drept de vot a taxat prin neparticipare toate abuzurile şi umilinţele pe care a trebuit să le îndure un an întreg. A fost cel mai mare absenteism din istoria alegerilor după 1989. O undă de şoc care a zguduit din temelii viaţa politică.

În contextul în care partidele politice şi-au uitat rolul de reprezentare a intereselor cetăţenilor, românii au avut prilejul să afle că există, totuşi, o instituţie care le poate apăra drepturile şi libertăţile constituţionale. Iar această instituţie este cea a Avocatului Poporului.

Condusă cu o mână de fier de către Renate Weber, instituţia Avocatului Poporului, a fost singura speranţă a românilor abuzaţi de către guvernul condus de liberalii lui Klaus Iohannis, ajunşi la Palatul Victoria în urma unor jocuri de putere. În apărarea românilor, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională OUG 32/2020 şi OUG 1/1999 privind starea de urgenţă, OUG 34/2020 privind amenzile pentru nerespectarea ordonanţelor militare, Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în urma tuturor intervenţiilor pe care Renate Weber, în calitate de Avocat al Poporului, le-a făcut la Curtea Constituţională, prin care a solicitat sancţionarea şi eliminarea tuturor abuzurilor la adresa cetăţenilor, a devenit principalul „inamic” al regimului Iohannis – PNL.

Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019” – se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

Este de aşteptat ca războiul dintre Avocatul Poporului şi coaliţia formată din PNL-USRPLUS-UDMR să continue şi după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial. Mai ales că premierul Florin Cîţu a anunţat deja că pregăteşte o guvernare în forţă, bazată pe Ordonanţe de Urgenţă

Indiferent de finalitatea acestei confruntări, prin apărarea drepturilor şi libertăţilor românilor, Renate Weber a acumulat un capital de încredere din partea cetăţenilor pe care îl poate utiliza cu succes la alegerile prezidenţiale din anul 2024. Un capital de încredere suficient de mare încât să tracteze un partid politic în Parlament, în contextul în care alegerile prezidenţiale vor fi cuplate cu cele parlamentare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Renate Weber – un posibil candidat la alegerile prezidenţiale”

  • Despre Calin Georgescu nimic ?
    Probabil o sa faca echipa cu R W pentru functia de premier.

  • Ramane de vazut care va fi acest partid politic – tractat.
    Sper ca nu ala a lui kwj..

    • Vedeți deserviciul precum și opinia potrivnică ce sunt determinate de Ion Cristoiu ? Povestind el , șugubăț cum îl știam , calitățile Renatei Weber a și provocat adversarii . Și , tot la fel cum știm , adversarii nu sunt în măsură să facă obiectiv analiza personajului , oricare ar fi el și judecă cu rânza . Judecă ei cu rânza deoarece sunt rânzoși în fața oricăror variante politice sau nu ce nu satisfac rațiunile lor de regulă înguste . „Maestrul” , așa cum este definit de mulți , mulții ale căror opinii le-a controlat de-a lungul timpului , putea foarte bine și documentat de la ’48 cum îi place să zică , să pună în antiteză calități și defecte , merite și erori ale persoanei Weber , aflată în funcții sau ca și individ social , fără a insinua o posibilă candidatură la viitoarele alegeri președințiale . Nu , „Maestrul” o analizează direct din postura aceasta , posibilă
      și posibila oricărui cetățean român , aceea de candidat .
      Păi rumânul nostru rânzos cum îl știm și mereu pus pe harță după câteva țuiculițe , ce altceva așteaptă . Veți vedea cu „urechile” dumneavoastră cum , madam Weber , va deveni un subiect arzător și va sfârși sfâșiată și dezarticulată asemenea oricărui țâști-bâști aflat în treabă să-și vânture calitățile . Astfel veți afla că obișnuiește să nu poarte chiloți , că o străbunică a unui soț nelegitim a fost proprietar de bordel , că (moștenire genetică) a avut un văr de-al doilea suspectat de autism și , ceea ce la depășește pe toate , soțul actual are o amantă pe numele căreia și-a trecut întreaga avere inclusiv cele 6(șase) case din Sibiu care , lucru cert , nu au aparținut niciodată lui Johannis . Așa sunt desființate persoanele publice de către formatorii de opinie consacrați precum face azi Cristoiu cu Renate Weber . Punându-le anticipat în discuția opincarilor , viitorii votanți , înainte ca acestea să își propună măcar să își facă abonament la „Opinia Publică” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *