România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Retragerea din Herson – începutul sfârșitului pentru Rusia în Ucraina

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Retragerea din Herson – începutul sfârșitului pentru Rusia în Ucraina”

 • Maestre draga iar gresiti. Occidentul nu este preocupat de faptul ca are Francois, Giancarlo sau Hans cu ce sa-si plateasca curentul si caldura. El este preocupat de ca face patronul de la Mercedes, de la Fiat si de la Renault. Care pierd bani multi maestre. Banii aia se duc in campanii electorale si se pierd sinecuri, vile si metresse. Nu-i chiar asa de simplu. Spre deosebire de Putin care zice lumea ca este dictator si-i poate lua banii unuia, in occident banij nu sunt ai statului. Sunt ai unor baieti. Si daca baietilor nu le mai da balanta e rau. Luati cazul Gosh, libanezul de la Renault arestat in Japonia. A fost extras. Mau stie cineva pe unde e? Si vorbim de Japonia, samurai, alea alea. Nu asa se oune problema. Intr-o zi un nene a zis ca daca glicemia este peste 90 ai diabet. Bigpharma si-a frecat mainile si a zis ura. Dar au venit alti banditi de la asigurari si au zis nu ura. Si s-a convenit pe la 120. Cam asa se joaca.

 • In plus maestre, cand eu va urmaresc este deja ora 22:30 11 nouembrie. Ieri era mare involburare ca republicanii, care dupa unii concetateni de-ai nostri trepanati sunt rosii ca geaca li Johannis, adica comunisti, ceea ce este fals, nu au reusit valul rosu. Azi mucles. Ce face cotetul CNN? Nu jubileaza? Ma asteptam la sampanii! Care este adevarul? Sau asistam la o interferenta pe fata a Rusiei in sistemul electoral american. Adica Tata Mosu s-ar putea sa aiba nevoie de un gest al Moscovei ca sa nu fie aruncat peste bord? Sa para un eliberator de o patrime de judet? Adica vine Soigu si de capul lui hotareste sa salveze armata rusa care pana acum n-a folosit nici o arma din arsenalul modern si o retrage dincolo de Nipru. Credeti ca avem ciunga in cap? Dumneavoastra credeti oare ca atunci cand rusii vorbesc cu americanii la telefon o fac cum se cearta comentatorii dumneavoastra? I don’t belive it!!! Alta Maskirovska! Va spun ce cred eu. Blinken: Bai Serghei(Lavrov) nu mai bombardati ma centrale electrice ca mor oamenii de frig!
  Lavrov: Si cum ma-ta pe gheata mai vinzi tu arme boule daca ne purtam cu manusi!
  Maskirovska maestre!

 • Maestre draga va luati cuvintele inapoi. Dumneavoastra ati spus de nenumarate ori ca granita va fi la Nipru. Nu stiu de unde aveti harta din generic dar regiunea parasira de rusi din oblastul Herson reprezinta o patrime. Tot dumneavoastra ne-ati tot povestit de maskirovska. Se vorbeste in ultima vreme despre pace si despre nervii intinsi ai occidentului. Nu vorbim acum de strategii militare ca nu suntem militari, dar eu cred ca este singura concesie care o va face Putin. Acea patrime din Herson. Mai mult, circula prin multe ziare filme cu bucuria ucrainiana filmata in Herson. Ce observam? Totul este intact. Pai unde este invadatorul criminal care darama fara noima? Nu credeti ca maskirovska este tocmai transmiterea de imagini in care prostimea dun occident sa realizeze ca a fost mintita? Unde este Bucha? Cei 100000 de dinti? Chireac radea la antena 3 de armata rosie iar ieri spynea ca rusii sunt maestrii in razboiul hibrid vorbind de Moldova. Soigu se retrage oficial si nu este demis? Pana acum au circulat zvonuri cu o multime de generali, macelaru din Siria, care au fost aruncati peste bord. Rusia nu poate fi cucerita maestre pt ca este prea mare. Nu ai cum sa dai cu rachete spre Moscova pt ca oricum vor cadea, in plus risti sa-ti vina tie in cap unde nu te astepti. Avioane nubvad cum ajung acolo. Va inchipuiti divizia 101 aero sau nu purtata marsaluind prin stepa? Rusia nu este nici Iraq, nici Libia, nici Egipt si nici Afganistan. Va contrazic dar America nu a castigat decat in Panama. I-a batut Castro in Golful Porcilor cu doua avioane. In rest a facut haos si a plecat. Atentie la MASKIROVSKA maestre draga!

 • Domnu’ Cristoiu,

  Daca cineva ia in serios tot ce se scrie prin „mass-media” are sanse reale sa ajunga rapid de-a dreptu’ nebun… 🙂

  Pai saptamana trecuta vuia presa cu „stirea” ca ucrainienii nu mai au nici curent nici apa in locuinte asa incat locuitorii din Kiev erau sfatuiti sa plece pe alte meleaguri, iar acum hopa!, mai e un pic si castiga razboiu’ cu Rusia… Ce sa mai zic?

  Trebuie ca unii sunt tare „infierbantati” la minte ca sa inventeze o „sinteza” din toate acestea. Da’ no, ce stiu eu, poate unii chiar reusesc sa „croseteze” tot felu’ de teorii.

  Eu unul prefer sa raman la ce vad cu ochii mei si ce gandesc cu capu’ meu…!

 • Maestre, cred ca va pripiti.
  Rusii au un istoric in a evacua orase dpdv strategic. Au facut-o cu Moscova in timpul invaziei lui Napoleon si au mai facut-o si pe timpul razboiului Ruso-Suedez.
  Rusii vor reusi in urmatoarele 3 sau 4 saptamani sa activeze cei 300000 de oameni (posibil chiar mai multi) in mai multe divizii. Sa nu uitam ca Rusia are si un contingent masiv in Belarus.
  Ucraina a pierdut in jur de 12000 de oameni atacand Kershonul, in timp ce rusii au pierdut 2000. Ucrainienii au inceput deja sa intre in rezerve si sa recruteze cu forta in Ucraina.
  Vine iarna si inghetul, lucru prielnic pentru o contraofensiva rusa de proportii impotriva unei forte acUcrainiei ce este ingrijorata ca populatia civila ramane fara caldura si hrana pe perioada iernii.
  Pana si englezii banuiesc ca retragerea e o cursa intinsa de rusi: https://www.dailymail.co.uk/news/article-11411551/Is-Russias-retreat-Kherson-actually-trap-laid-Ukraine.html

 • De e ai mobilizat 300000 de militari dacă ai vrut sa te retragi?
  Buna parte din combatanții militari ucrainieni sunt mercenari in condițiile in care rușii par infiniti au sa vrea la casele lor de Crăciun ceea ce poate sa ducă la o puternica demobilizare in rindul Ucrainei
  Lista privind ceea ce primesc ajutor ne arată ca disponibilul militar intern este aproape de zero
  Cine a citit cărțile scris de Erwin Rommel știe ca principala problema a frontului este lungimea liniei lui
  In opinia mea nu ai de ce sa ții ocupată o zona care in afara de teren arabil și o capitala de județ nu are mimic strategic
  Golită de populația civilă recucerirea ei poate sa fie făcută prin bombardarea tip”Irak” la metru pătrat
  Totuși este de remarcat ca la ora actuala Rusia singura se bate cu restul lunii – sunt unii cărora asta le pare echitabil
  Sunt unii care discuta in termeni limitativi – Rusia stat agresor – da este in măsura in care Rusia a procedat la fel ca NATO in apărarea kosovarilor
  Și dacă opinia mea este corecta atunci de ce blamam cu atita putere Rusia
  Rusia cred eu a pierdut un singur război in aceste 9 luni – cel mediatic
  Rusia a fost făcută praf de media internațională și de prostia și incultura celor care răsfoiesc știrile
  In 9 luni de lupte și atrocități comise de Rusia civilii ucrainieni morți au fost doar de trei ori mai mulți decit cei morți in 10 zile de revoluție in România
  La pastila Dvs din 19.11.2022 am sa spun și eu ceva despre luptele la cotul Donului – bunicul meu a fost acolo

 • Cred că vă grăbiți să trageți concluzii. Să nu ziceți hop înainte de a sări gardul! E bombardată regiunea Herson din plin și nu numai.

 • Personal cred că va grăbiți. Retragerea din Herson era prognozată de ceva timp și justificată militar de venirea iernii. Dincolo de Nipru zona e mai bine apărată iar Rusia se poate concentra pe operațiunile mult mai importante din Donețk. Armata ucraineană va recupera un oraș depopulat care va fi ras la pământ în perioada următoare. Haideți mai bine sa vedem ce se întâmplă. Inclusiv ucrainenii dar și occidentali se tem că acolo se întinde o momeală strategică a rușilor.

 • strart-ap…

  vestul salbatic n a disparut, doar s-a metamorfozat. interesul national se manifesta pe acest taram, al vestului salbatic. ‘vestul salbatic’ a functionat paici in sens invers!, adica impotriva interesului national. spre ex in loc sa-i iei paia care se ocupau cu productia si sa i dai pe brazda…noi i am spulberat. nu mai avem pacatosi!, ura!, insa nici productie.
  tocmai dasta nici nu avem ( cu citeva exceptii ) mari afaceri romanesti, pur romanesti, pentru ca interesul national a lucrat pe contrasens. povestea e complexa, insa e fundamentala. in interes national se dezvolta anumite afaceri prin orice mijloace, inclusiv la ordin, daca nu cumva mai ales :))

 • pai…ori e Niprul granita intre Est si Vest…ori nu mai e! :))
  rusii trecusera granita, …acu s-au retras. nu e nimic iesit din comun, mai degraba e un soi de antrenament pentru ‘Niprul, zidul Kievului’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *