Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Rolul aperitivului în politica românească

1. Ioan Valahul e un personaj simbol în Princepele lui Eugen Barbu. Şoaptele literare susţin că personajul îl are drept prototip real pe regretatul Ioan Lăncrăjan. Oricum, pentru Eugen Barbu, el se vrea vocea autohtonă a românului peste care trec, asemenea valurilor peste pietrele statornice, domniile vremelnice. De aceea, spusele sale Princepelui au valoare emblematică:

„Poate ai nevoie de linguşitori, cum au toţi puternicii zilei, dar nu de linguşitori trebuie să se bucure Stăpânii pământului, ci de cei ce-i ceartă şi le arată cât de greu atârnă păcatul lor ce nu seamănă cu al tuturor…”.

O justificare profetică a presei independente postdecembriste. Ale cărei mustrări trebuie să-i bucure şi nu să-i supere pe puternicii zilei.

2. Despre năravul românesc al bodegăi pe post de catedrală am mai scris. Găsesc în prima tabletă din seria Manual de morală practică, tipărită în „Adevărul literar şi artistic”, 12 august 1928, un pasaj pe care mi-l amintesc ca citit și altădată, nu știu dacă și postat aici, în Jurnalul gîndurilor mele. Mă grăbesc să-l consemnez, deoarece el subliniază un nărav românesc denunțat și de Caragiale în acel dă-i cu bere, dă-i cu vin al Cetățeanului Turmentat. În postdecembrism am remarcat nu de puține ori rolul de destin al restaurantului în viața politică a României. Arghezi numește asta crearea și dezvoltarea instituției zise și a aperitivului:

„Ferește-te de acela care nu se îmbată, care nu curvăsărește, care nu joacă birlicul, care nu doarme prea mult şi care îndură muncile fără murmur. Acela face una din aceste trei lucruri: sau citeşte, sau gîndeşte, sau se roagă – şi aceste trei lucruri sînt funeste, dacă se propagă. Deschide peste drum de casa lui o «bodegă«». «Aperitivul» e o binefacere de mare însemnătate. El a dat rezultate mai mari decît toată organizaţia de stat, mai sigură decît Cenzura, mai concrete decît Siguranţa, mai clare decît Constituţia. Nimic nu amorţeşte mai fericit ca gustările însoţite de șpriț, bere şi spirt. Repetat de două ori pe zi, aperitivul consacră majorirăţi şi unanimităţi succesive, fereşte mintea de scaiul comparației şi de păcatul deducţiei, permite unui popor să fie cuminte şi felicitat în toate zilele de presa bună și în toate discursurile de oratori. Aperitivul îndeamnă pe funcţionar să primească ofrandele pe subt mînă, ale clienților de autorităţi, îi prepară un suflet molcom şi gras”.

3. Mai bun decât „Liberalul” si chiar decât alte cotidiane independente, oficiosul PNŢ „Dreptatea”, ne oferă azi, când istoria anilor 1944-1947 e deja lămurită, multe prilejuri de lectură încântată. Ziarul lucrează împotriva guvernului Petru Groza cu toate instrumentele unei orchestre bine puse la punct: pamflete, dezvăluiri senzaţionale, replici prompte şi deseori ucigătoare, analize politice de o acuitate excepţională, multe datorate lui Nicolae Carandino, umor de înaltă calitate. Poate pretinde oricând un loc de frunte în antologia hazului autohton caricatura dedicată siglei electorale a PCR. Cum aceasta era secera şi ciocanul, desenul înfăţişează un tip slăbănog căruia un altul îi retează gâtul cu secera, dându-i în acelaşi timp cu ciocanul în cap. Memorabilă tableta „Nea Ghiţă-Dej la Muzeul Louvre”, din 31 august 1946! Liderul comunist se afla la Conferinţa de Pace de la Paris. „Dreptatea” îi aranjează o vizită imaginară la Louvre:

„Competinţa notorie a d-lui Gheorghiu-Dej a fost expediată la Paris. E nevoie de luminile ei, acolo unde se aşază pacea lumii şi soarta României. Surmenat, s-a sustras pentru câteva ore multiplelor sarcini, ca să viziteze celebrele galerii de artă ale Parisului de totdeauna. Aşa la povăţuit tovarăşul interpret şi ghid. Custodele se introduce cu o «flatterie» la adresa României: – «Ştiţi excelenţă, că o româncă travestită în sfânta Genevieva veghează simbolic peste Parisul adormit? Aţi vizitat, cred amfiteatrul Sorbonei. Puvis de Chevannes şi-a imortalizat acolo soţia, româncă din istorica familie a Cantacuzinilor … ». Neîndemânarea tălmaciului (traducere-traditore) făcu pe nea Ghiţă să intervie: – «Le-am luat moşiile Cantacuzino şi la toţi ciocoii. Am făcut cea mai revoluţionară reformă agrară … ». Francezul încearcă să iasă din perplexitate: – «Chevannes a pictat alegoria acum 70 de ani. Dar să începem vizitarea». Trec din sală în sală. Se opresc în faţa Venerei de Milo. – «Iată o ciungă de amândouă braţele! De ce nu i se pun din marmoră la loc? S-ar suda bine. Să fie femeie întreagă ca lumea … ». Nea Ghiţă-Dej caută să fie subtil şi ambiguu. – «Eu mă pricep în tot felul de suduri… Este meseriile mele. Am căpătat şi brevet în sudură, aici la Paris, zilele astea»”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Rolul aperitivului în politica românească”

  • prin urmare cum intelegem noi Marea Revolutie, pe calea cea mai simpla?
    cum adica…cum?!, evident…pe calea cea mai simpla:)), adica asta:
    ne uitam la Marea Resetare. ea ne da date suficiente pentru a pricepe Marea Revolutie:)))

  • vad ca nu prea se nghesuie lumea sa priceapa care e treaba cu Gestatia,…despre care am vorbit mai jos,
    adica cu ‘vremea’ care e definita de la momentul in care dorintele sint…’dorite’, pina la vremea in care dorintele se…nasc in Realitate, practic implinindu-se in felul asta.

    Gestatia asta e ultraspeciala, din cite vad, si dinamica ei povesteste chiar despre Marea Revolutie,
    pentru ca, daca ai reusi so faci sa nu se mai manifeste ( despre Gestatie vorbesc), se intampla o chestie ultraspeciala :
    Trecut-Prezent-Viitor, adica 3-6-9 ( ala despre care vorbea si NicolaTesla ) devine, brusc, 6-6-6,
    mai simplu: daca o dorinta se implineste ( la limita ) fix in momentul in care ea e…’dorita’,
    Trecutul devine Prezent,
    Viitorul, care e ‘definit’ doar pentru ca Gestatia se manifesta, se suprapune peste Prezent ( pentru ca Gestatia devine…’timpul lui Planck’ )
    iar Prezentul e egal cu sine insusi.
    deci Trecut-Prezent-Viitor devine…Prezent-Prezent-Prezent :))))) ( oricum Timpul nu exista, asa ca nu e o problema sa se ntample asta )

    despre 3-6-9. esentele Unoiversului, a vorbit Nikola Tesla,
    despre 6-6-6…am citit io undeva:))),
    iar despre legatura ombilicala intre 3-6-9 si 6-6-6 tocma ati citit!, ca tocma ce am scris eu:))), povestea fiind in esenta simpla, pentru ca la mijloc e doar…anularea manifestarii Gestatiei, sau mai bine zis de tinderea ei spre o manifestare echivalenta cu ‘timpul lui Planck’
    ( apropo, ‘timpul lui Planck’ nu e…timp, ci ‘vreme’, insa el inglobeaza in sine…toate Anotimpurile, daia e atat de deosebit )

    • norocul meu a fost ca dupa unificare, mama a aflat prea tarziu de gestatie, ca creca nu astepta nici macar timpul lui Planck sa mi dea eject.

      • pe diliu’ ăsta ți ai găsit să-l citești?
        acușica îl auzi zicând ca mama lui e Yin, daia gestatia in cazul lui n a existat, la modul absolut vorbind, că ăsta așa vorveste cind e dus.
        plus ca o s-o bage paia cu…
        nu se zice eject, ci e-jet, cu e de la E!, și te mai și enervezi. lasă-l, nu merita, îți zic io…

  • Marea Resetare, aia din capul celor care conduc lumea, e…una,
    Marea Revolutie e cu totul altceva. Marea Revolutie e o exprimare absoluta, daia si SE manifesta, prin urmare o face plenar independent.

    prin urmare la ce asistam noi azi, cind privim planeta asta?
    cum la ce, asistam la metamorfoza…pentru unii ( mai cu seama pentru cei care seteaza Marea Resetare ) inexplicabila!:))), a Marii Rsetari inspre Marea Revolutie:)))

  • doctrina Marii Revolutii este Anti. AntiNatura.

    m-am tot gandit la o chestie care mi se parea iesita din comun: cine sa tina, nenica, in frau, o dinamica atat de complexa cum e cea a Marii Revolutii?!
    m am gandit ca in spate e o inteligenta artificiala,ba poate chiar in cardasie cu un computer cuantic , …ca altfel nu puteam sa mi explic cum de poate fi tinuta in frau o dinamica…gigantica, ca asa e dinamica Marii Revolutii.

    uite ca m-am razgandit.
    nimeni nu tine in frau dinamica Marii Revolutii.
    ea SE manifesta. asta fiind ceva tare de tot. Elena Stoican m a inspirat, ieri.
    cum asa? pai uite asa:

    intamplari manifestate in Istoria Trecutului au fost in esenta doar o…cizelare a unor intamplari care erau scrise deja in Istoria Viitorului.
    adica…’dorintele’ care erau…oarecum lipsite de Pace, insa aveau un numitor comun cu…un bine definit ‘ghem de dorinte’
    s-au nascut in Realitate!, prin urmare au trecut din Gestatie in Realitate, caz in care ‘ghemul de dorinte’ ( dorinte care au acelasi numitor comun ) tocmai ce a fost…’curatat’ de ‘scame’:)),
    prin urmare el doar si-a cizelat Sorocul, desavarsindu-l )
    adica? adica i-a cizelat SE-ul, de unde mi am zis ca…ia sa vezi, nenica, ca Marea Revolutie SE manifesta!:))))

    prin urmare: io creca astia, prin lumea mare, au diverse planuri marete, …in ele fiind varate visuri ultramarete!, nu gluma. faza e ca…tare mi-e ca planurile lor sint infasurate…de un plan gigantic, Planul Marii Revolutii, care deja e scris in Istoria Viitorului, acest gigaplan fiind alcatuit printr-o asamblare…la nivel cuantic…a planurilor gigantice are maretilor conducatori ai lumii:))) :)))))
    deci…daia nu si dau ei seama ca planurile lor, daca ar fi asamblate, arata ca un plan care-i scoate plenar din joc, pentru ca ei chiar cred in planurile lor:)), fiecare avand, cel mai probabil, planul lui…
    :))))

    asa ca…n-are sens sa si mai bata capul cineva cu Marea Revolutie, ea SE manifesta, daia e atat de implacabila, pentru ca ea e, asta in mod absolut, asamblata din ‘ghemurile de dorinte’ care deja! erau in Gestatie, in Istoria Viitorului, ghemuri care au adunat intr insele dorinte ale oamenilor manifestate poate chiar cu mii de ani in urma, io zic ca e chiar mai complexa chestia, in ghemurile astea fiind prezente dorinte manifestate inca de cind a facut omul ochi pe planeta asta, pentru ca Nemurirea de atunci s-a manifestat, ca dorinta…, sio care dorinte au ramas neimplinite, insa in Gestatie, pina pe vremurile aseta, adica ale Marii Revolutii
    ( cind, cu pasi de Melc, toate dorintele scrise in Istoria Viitorului si ramase pina pe vremurile astea in Gestatie, vor ajunge implacabil la Soroc, nascandu-se in Realitate ,
    deci Marea Revolutie e, pina la urma, o suma de dorinte care se inghesuie la Strunga pentru a se naste,
    buluc!,
    in Realitate.
    si…ce dorinte sint astea, nenica!,…unele grandioase, una dintre ele, care e si cea mai ‘veche’ dorinta ramasa neimplinita pina pe vremurile astea fiind chiar…Nemurirea )

  • ‘”Globalizarea a început să pălească, scrie Niall Ferguson. Istoricul britanic vine cu șase argumente în sprijinul acestei afirmații.’

    vaaai, deci Globalizarea chiar a expirat? tare!:)))
    hai cu Unificarea!:))))
    ( mai exact cu ‘globalizarea’ la nivel micro, ca Globalizarea a fost o ‘globalizare’ care s a manifestat la nivel macro,
    ‘globalizarea’ exprimandu-se prin superpozitii: Globa;izare – Unificare ( yin-yang, gen ) )

    disparitia de pe ecrane a Globalizarii inseamna ca cea care se naste…din cenusa Globalizarii e…mama ‘globalizarii’!
    mai simplu: ceea ce urmeaza e o ‘globalizare’ pina dincolo de prasele.( si, pentru ca Unificarea se manifesta pe vremea Marii Revolutii, ea are ca tinta suprapunerea Civilizatiei peste dinamici Antinatura, adica Artificiale. adica tinta Unificarii se suprapune peste tinta Marii Revolutii )

  • Azi am o zi proasta, nu stiu cum mi-as putea pastra calmul interior cind vad cum apare iar cacarafat cu „indicatzii pretzioase” si cu ce are voie sa fac unu’, altu’, unde poate merge, nu poate merge, cu masca, fara masca….nu stiu cum sa zic fara injuraturi, da’ se se mai duca-n pizda masii de aici ca nu-l mai suport nici pe el,nici pe restul de trintori si tilhari care fac pe politicienii.N-am ajuns la virsta pe care o am, sa-mi dea voie, auzi aici, SA-MI DEA VOIE un cacarafat cind sa ies din casa, cit Odoi sa respir, cit COdoi sa expir si asa mai departe…cind oi avea nevoie de grija lui parinteasca, o sa-l anunt in scris, da’ pina atunci sa faca bine sa dispara odata ca mi s-a acrit si de chelia lui, pufaituri, strimbaturi, aratat cu degetu, ridicat din sprincene, pe scurt NU-L MAI SUPORT DE FEL.PUNCT,AJUNGE, or demisioneaza de buna voie, or sa-l concedieze ca m-a scirbit pina la matze. GATA. MARSH CACARAFAT, MARSH.
    Apoi cind il vad pe citzu…domnule, individul asta citzu, e un psihopat periculos.Lasind la o parte ca-i praf si pulbere la meserie, ca om e un nenorocit.Comportamentul si aparitiile astea ale lui, aparent blajine,m-au convins ca individu’ e sarit d epe ax, pe bune…Ce cauta nulitatea asta in Shparlament????Mai e de shparlit pe acolo????Asa ca, apropos de #1 din articolul dvs., idiotii nationali de azi, ar trebui sa se bucure daca n-o s-o patzeasca ca nea Nicu, saracu, Dumnezeu sa-l odihneasca.Faptul ca oamenii isi spun nemultumirea, e in dezavantajul oamenilor.Astia de azi sint imuni la critici, imuni la etica, imuni la decentza elementara, imuni la nevoile cetatenilor, imuni la orice tine de tara asta, in schimb devin excesiv de maleabili cind vine vorba de ce vor pt ei, cum ar fi: salarii, pensii speciale, sporuri, privilegii, diverse cheltuieli personale decontate de stat…e, la asta ii vezi cum umbla cu rinjetul mare si dintzii stricati la vedere. Ma revolta, ma scirbeste, m-am saturat intr-un hal greu de descris, mi-e scirba de politicieni si atitudinea lor de porci cu creier lipsa. Parerea oamenilor e luata afara din context, unii care scriu, cum scriu si eu, pot avea probleme din cauza imbecililor de la putere care in loc sa se corecteze pe ei, sa faca lucrurile pt care au fost cica „alesi”, ei platesc politze, pedepsesc, ca la gradinita, pe cei ce ii injura sau le spun verde in fata ca-s timpiti,Doamne da’ ce timpitzi. Cum ziceam, am o zi proasta, numai cretini, oligofreni si geriatrici ocupa functii mari si-n Romania si in lume. Asta nu-i de bun augur….Cit priveste minciuna asta gogonata, covid, varianta delta, melta, cucuzbenta, omicron sau cum or mai boteza ei minciuna asta, ar face bine s-o incheie. Daca UE-ul are de-a face cu interesele unora, nu-i motiv ca toti politicienii sa joace sceneta asta prost scrisa si prost jucata. Am inteles, e virus parshiv, un nenorocit invizibil si periculos, da’ GATA, AJUNGE, Pfizer si-a facut experimentele,asa cum a declarat degeneratul ala de CEO, nu exista altceva mai testat in istoria omenirii, cum e cacatu’ asta de asa zis vaccin. Deci UE-u’ sa si-l bage-n cur, sa se spele pe cap cu el, da’ sa termine cu gargara si fonfaiala pe tema asta.Vor vaccin obligatoriu, restrictii?Bun, sa si le faca la ei in vest, in Romania ajunge, ati innebunit populatia si ati innebunit voi acolo in politica insistind pe o tema unde credibilitatea clasei politice e in hazna.Romania sa dea exemplu in a spune adevarul, sa dea exemplu de putere, curaj, tarie morala, si sa-i puna la punct pe pupazoii aia din UE…pupaza aia de von der lindic, sa ma ierte Dumnezeu, numai scuipati merita boarfa aia prefacuta. Sint romani care inteleg parodia covid si interesele unora ca von der lindic si cu toate astea se complac in situatie si fac jocurile acestor nebuni de legat.Mengele era mic copil in comparatie cu istericii si istericele astea de azi, iar prin comparatie, IQ-ul colectiv al fufelor si parazitilor de la UE e mai mic decit al unuia nenorocit de la natura si care s-a nascut cu incapacitate de a invata si gindi si are nevoie de ajutor permanent pe viata.De ce nu se pune punct mascaradei?De cine le e teama atora de la noi? Prea multa fandoseala si fanfaroneala pe tema posturilor ocupate de unii si altii, citzu, cacarafat, altii ca ei…daca nu-s buni, se vede ca au interese meschine si abuzeaza, apai sa fie inlocuiti imediat ca nu crapa tzara asta fara ei. Ei vor sa mentina minciuna asta si haosul,ei n-au curaj sa puna punct minciunii in UE?de ce stau pe posturi atunci????? Apropos de #3 din comentariul dvs…toti neghiobii astia pe care nu-i mai suporta nimeni, toti au cursuri te miri unde…la Londra, Paris, prin germania, prin Israel,la amerolaci nu mai zic, e o moda sa treci Atlanticul sa participi la un curs de 2 ore si sa-ti dea o diploma de participant cu care vi apoi in Romania si te lauzi ce educat esti…da’ cind esti pus in fata faptului implinit, in fata unei situatii care cere niscaiva creier, eeee,atunci incep problemele si diploma aia luata ca urmare a unei plimbari cu boeingu’ pe banii contribuabilului, isi arata adevarata valoare. Amerolacii invata de la noi strategie si tactica militara(nu e gargara, e realitate), iar noi cica invatam de la ei „menegiment”, „mentenantza”, „eiciar” si alte bazaconii si aiureli care mai mult le fute creierii decit ii ajuta la orice.Deci si-ai nostri politicieni contemporani, se pot lauda ca-s buni la „suduri”fel si fel…sint „iesperti” in de toate, de la medicina, inginerie, economie,educatie, sint unii acolo in politica care s-au”sudat” bine de scaune cu diplome capatate in felul in care am descris…iar rezultatele „educatiei” lor se vede din toate punctele cardinale si intre ele.Ce mai „ie plini de meserii, meseriasii astia”…Am lasat #2 din articolul dvs la urma, intentionat…”Ferește-te de acela care nu se îmbată, care nu curvăsărește, care nu joacă birlicul, care nu doarme prea mult şi care îndură muncile fără murmur. Acela face una din aceste trei lucruri: sau citeşte, sau gîndeşte, sau se roagă – şi aceste trei lucruri sînt funeste, dacă se propagă.”…Ca sa citesti ceva de calitate,ceva cu sens, ceva care or sa te bine dispuna,or sa te invete ceva,in zilele noastre, devine :misiune imposibila”…Milioanele de scrieri, maculatura ceritificata nu altceva, face dificil sa poti alege cartile alea valorease intr-o mare de nimicuri. Pina si Nutzu Camataru a scris o carte…cine-o citi asa ceva, nu stau sa-mi storc creierii sa n-am surprize neplacute, da’ asta e genul de caryi care se gasesc azi, dai cu tunu’ sa gasesti o carte pe care s-o vrei cu adevarat. eu as vrea sa cumpar cartile scrise de Mircea Dogaru, am umblat in tot Bucurestiul si n-am gasit macar o coperta, o pagina, nimic scris de el. Aia e ce-as vrea sa citesc, nu prosteala care mi se vira pe git ca „optiune”, ca sa am de unde sa aleg. Nu cantitatea conteaza, ci valoarea.Daca s-ar scoate la vinzare carti demne de citit, ar ramine goale toate rafturile librariei. De gindit in zilele noastre devine o problema. Cind esti inconjurat cu prosti si vezi ca se fac numai prostii, simti cum ti se strepezeste creierul si mintea, te blocheaza atita prostie pe toate planurile.Ca sa gindesti fara sa-ti pese de ce e in jurul tau, cred ca te face mai putin om, nu sintem roboti, sintem oameni, a gindi e un dar, o consecita a educatiei si experientei acumulate, a dorintei de a te ridica cit poti pe puteri proprii si a face bine in jur. Eu vad cum unii se strofoca sa faca rau altora si aia ma enerveaza pina la punctul ca vreau sa ma ascund undeva unde nu-i mai vada sau aud pe neoamenii de felul asta.Cit priveste ideea de rugaciune, ma revolta ce se intimpla cu simbolurile care n-ar trebui jucate in picioare de dragul politicului corect…Ca sa mi-o reprezinti le Fecioara Maria cu barba si cu pruncul in brate, mi se pare de neiertat,mi se pare o insulta la cel mai elementar IQ posibil. S-a inceput ridiculizare multor simboluri: l-au prezentat pe Mos Craciun ca fiind homosexual, acum Fecioara Maria cu barba, nu mai ce simbol vor sa-l transforme in lesbiana….CITA NEBUNIE SI PERSISTENTA sa intoarca totul cu susu’-n jos…Cum e posibil sa fie acceptate devierile astea ale unora din tari considerate civilizate?????La aia se rezuma a fi „civilizat”????Iar daca nu sint de acord cu asa ceva, asta ma baga in categoria „necivilizati”????Doamne apara si pazeste, astia care vin cu astfel de idei si le fac si publice prin reclame sau mai stiu eu ce, sint beti sau drogati cind vin cu asemenea creatii????Iar politicienii, cenzorii aia la posturile TV, ei ce au cind nu reactioneaza la astfel de blasfemii si aproba spre difuzare asa ceva??/Astia ce au?Paduchi pe creier?Umbla beti?Drogati?I-a hipnotizat cineva si nu-si mai revin?Care-i problema lor,pt ca eu gasesc revoltator sa-mi tii teoria chibritului pe teme unde credibilitatea politicianului e zero barat, te porti cu mine de parca-s copil cu minte inapoiata, dar accepti ca simbolurile cu semnificatie pt orice muritor sa fie terciute, calcate in picioare, terfelite de parca totul incepe sa se transforme in bordel. Chiar nu au rusine si aia care concep astfel de monstruozitati si astia care accepta si dau fonduri pt asa ceva….Deci ce sa inteleg???UE-ul vrea sa distruga pe veci sezonul de sarbatori, perioada cind copiii il asteapta cu sufletul la gura pe Mos Craciun, iar ei il transforma in poponar, apoi oamenii de pe tot Pamintul se roaga la Fecioara Maria si-si spun pasurile in speranta ca-i ajuta, si asta trebuie terfelit?Ne rugam la Fecioara Maria cu barba????E trans?Lesbi?Ce e? Se vrea distrugerea bisericii pt ca are putere mai mare decit a parasutelor din UE, dar din pacate pt Iudele astea, planul lor va esua, oamenii accepta multe, pina la un punct, or anul asta, dupa doi ani de minciuna, distopie sanitara, s-a ajuns prea departe, cu magariile ieftine, mirlanii nejustificate. Asa ca ROMANIA IESI DIN UE, OESI DIN TROACA ASTA DE SARITI DE PE FIX. ROMANIA SE POATE REFACE SINGURA, N-ARE NEVOIE DE NICI UN STRAIN, ARE NEVOIE DE GOSPODARI CHIBZUITI, NU DE LENESI, PERFIZI, ANALFABETI SI TILHARI. Aia e.

    • Bine, foarte bine zis!

    • Strigăm la lună! N-are cine să audă! Curvăsăreala politicianistă e dusă până în vârful Europei! Când am văzut că Laura Kovesi e aleasă acolo, într-un asemenea post, nici măcar în urma unor voturi democratice, mi-am zis că, gata, nu mai e nimic de făcut! Și creatura va veni, va descăleca și va fi impusă Președinte de țară! Să vezi atunci curvăsăreală generalizată! Cum să nu fie plină piața de maculatură când Klaus Iohannis scrie o carte sub orice valoare literară, dar care e tradusă și în alte limbi! Am citit-o cu dezgust – doar din curiozitate – și m-am umplut de ură viscerală. Se pare că Dumnezeu vrea să vedem cu ochii noștri, ca într-o apocalipsă-semnal, cât de jos poate ajunge umanitatea! Ceea ce spuneți e profund și adevărat! Când sunt în acvariu, poate că peștii transmit semnale că nu se simt confortabil, dar nu-i aude nimeni! Se izbesc doar de pereții de sticlă, pereți care-i aruncă înapoi! Așa sunt și strigătele noastre: în van!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *