Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

România bază de lansare a atacului NATO împotriva Rusiei sub pretextul că ajută Ucraina să-și recapete teritoriile pierdute

Mi-am intitulat Jurnalul meu video de duminică, 23 octombrie 2022:
NATO trimite tot mai multe trupe și armament în România, pentru că de aici va fi atacată Rusia?

Unii telespectatori s-au întrebat de ce n-ar fi atacată Rusia de pe teritoriul polonez sau al țărilor baltice?
De ce de pe teritoriul României?

Răspund:
Pentru că va fi vorba de o alăturare a trupelor NATO la trupele ucrainene care vor să recucerească Donbasul și Crimeea.
Se va spune că NATO nu atacă Rusia, pentru că teritoriile respective nu sînt rusești.

În ultima vreme, pe fondul escaladării Războiului din Ucraina (lovirea de către Rusia a infrastructurii energetice a Ucrainei a reaprins emoția populară față de agresiunea Rusiei) se discută această variantă, socotită și ca un mijloc de a încheia Războiul prin înfrîngerea Rusiei.

Pe 21 octombrie 2022, postul Tv CBC a difuzat sub titlul The US Armyʼs 101sf Airbone is practicing for war with Russia just miles from Ukraineʼs border materialul realizat de o echipă de reporteri de la o simulare de război cu Federația Rusă a Diviziei 101 aeropurtată, venită în România. Reportajul are elemente mai mult decît semnificative:

  1. Exercițiul a fost unul de luptă și nu de antrenament, cu muniție de război, și a fost un fel de repetiție pentru un asalt aerian asupra trupelor rusești din Ucraina și nu o repetiție a apărării României în caz de atac din partea Rusiei.
  2. Unitatea americană e de atac și nu de apărare.

Presa noastră, devenită din ordine superioare presă de război, în genul celei care a contribuit la Războiul sfînt al lui Ion Antonescu, a publicitat pe larg această știre.
Toate respirînd mândria că țara noastră găzduiește nu un grup de medici americani veniți să facă operații dificile, ci un grup de militari, veniți să tragă cu pușca.

Duminică seara, o nouă știre, publicată cu urale de presa noastră:
Primul convoi cu tehnică militară franceză ajunge în România. Entuziasmul cu care sînt primite tancurile franceze, salutate și de Klaus Iohannis pe Twitter, se apropie de cel cu care națiunea a primit camioanele cu vaccinul Ursulei de la Bruxelles.

Spre România se îndreaptă trupe NATO: oameni, avioane, tancuri, echipamente Radar.
Spre Ungaria lui Victor Orban se îndreaptă investiții străine. Nu e săptămînă în care ungurii să nu inaugureze combinate, terminale feroviare de ultimul răcnet, șosele, chiar și porturi, e drept la marea altora. Terminalul feroviar de la Fenyestlitke uimește prin modernitatea sa. Guvernul ungar finanțează portul maritim de la Trieste. La Budapesta vin manageri de mari firme occidentale pentru a găsi terenul unor investiții uriașe. La București vin și iar vin lideri occidentali pentru a-și vizita trupele sau pentru a anunța un nou lot de trupe și armament. Nici unul nu vorbește de investiții în țara noastră. Cu nici unul nu s-a inaugurat o investiție în ultima vreme.

Pe teritoriul României se află din belșug trupe și armament din aproape toate statele NATO. Ucraina a devenit un uriaș tîrg de arme unde marii producători de armament își etalează și mai ales își prezintă exersînd (cu prețul a mii de morții și răniți ucraineni) ultimele producții. Volodîmîr Zelenski cere zi de zi arme, noi arme. Liderii ucraineni îndeamnă deschis pe occidentali să-și experimenteze armele noi, pînă acum expuse doar la expoziții internaționale sau abia ieșite din producție, pe seama ucrainenilor, deveniți nu atît carne de tun, cît mai ales carne de publicitate a armamentului din toată lumea. Liderii occidentali expediază arme în Ucraina nu de dragul ucrainenilor, ci pentru că marii producători de armament fac presiuni asupra lor să trimită arme produse pe plan local, pentru a le putea face publicitate.

La București, Klaus Iohannis cere noi și noi trupe străine, noi și noi arme. Și liderii occidentali se grăbesc să trimită, presați și de lobyul militar, care vede în aceste deplasări un moment de publicitate gratuită. Pentru a face publicitate la tancurile Leclerc Franța ar fi avut nevoie de sume imense plătite presei noastre și presei internaționale. Știrile date de toate televiziunile românești, angajate în Războiul Sfînt al Presei, fac publicitate pe gratis ultimilor tipuri de arme. Pe gratis le face publicitate și Klaus Iohannis. Ați văzut venind la București investitori străini? Ați văzut vreun lider occidental venit în România pentru a vorbi și despre altceva decît despre trupele și armele pe care urmează să le trimită. La fiecare astfel de Declarație Klaus Iohannis rînjește satisfăcut. România merge înainte sub conducerea sa pe drumul transformării într-o bază militară străină de proporțiile unei țări. Niciodată în istoria noastră modernă n-am primit pe teritoriul național atîtea trupe și atîta armament străin ca în ultima vreme.

De la începutul Războiului, Klaus Iohannis, cu complicitatea PSD, gata să-și vîndă și mama numai pentru a putea împărți și el din Prada numită România, susține că năvala trupelor străine în România ține de întărirea Flancului estic al NATO pentru apărarea în fața rușilor.

Doar atît?
Răspunsul ni-l dă o scenă din Delirul lui Marin Preda. Cu geniul său de a surprinde neliniștea colectivă, marele satiric dezvăluie, prin Achim, semnele că România se pregătea de ceva în primele luni ale lui 1941:

„Achim ştia că din moment ce eşti dat la trenuri, trenuri vezi. Nu lua seama la ele. Le întîlnea în gări, se încrucişa cu ele pe cîmpii şi prin munţi pe unde linia era dublă, unele lungi, nesfîrşite, de marfă, dar a dracului marfă, bălţată, îndreptată în sus cu ţevi care nu puteau fi acoperite: trenuri antiaeriene. Dar şi tunuri cu ţeava scurtă şi groasă. Şi parcă tancurile nu erau şi ele o marfă? Unde mama dracului erau duse? Îl vezi că merge încolo, spre Bucureşti, dar parcă poţi să spui că aia e destinaţia?”

Care era destinația?
Bulgaria, unde Germania susținea că pregătește Operațiunea Marița:

„O armată uriaşă de aproape 700 000 de oameni fu adusă şi masată la noi în România, acele trenuri cu trupe pe care avea să le vadă în februarie Achim Moromete trecînd necontenit spre sud… Treceau în Bulgaria, care, asemeni nouă, acceptase la 8 februarie 1941 ca această masă formidabilă de oameni înarmaţi pînă în dinţi să treacă peste teritoriul ei şi printr-un nou Dunquerque, de astă dată neşovăitor, englezii să fie nimiciţi şi aruncaţi în mare.”

Istoricii arată că Operațiunea Marița a fost un pretext de a aduce în România forțe germane pregătite de atacarea Rusiei. O parte au trecut în Bulgaria. Alta a rămas la noi. Operațiunea Barbarossa era pregătită pentru mai 1941. A fost întîrziată de atacarea Iugoslaviei. În prima parte a lui 1941 funcționa încă Pactul Ribbentrop Molotov. Nemții nu putea să pregătească pe față Războiul cu Uniunea Sovietică. Mareșalul Antonescu, deja înțeles cu Hitler pentru participarea României la Campania din Est, a acceptat venirea în țara noastră a Armatei Germane. În februarie 1941 în România erau aproape 400 000 de militari germani. Mulți s-au întrebat de ce a apelat Hitler la români despre care avea o părere proastă. Dincolo de petrolul de pe Valea Prahovei a contat – și nu puțin – posibilitatea de a declanșa atacul de pe teritoriul României care avea o graniță însemnată cu Uniunea Sovietică.

Klaus Iohannis ne vorbește zi și noapte de apărarea flancului estic în cazul unui atac din partea Federației Ruse.
Pe seama acestei apărări pune el venirea în România a trupelor străine într-o proporție pe care țara n-a cunoscut-o de la plecarea trupelor sovietice.
În realitate, așa cum s-a văzut și din reportajul CBC, grămădirea de trupă și armament NATO vizează trecerea în Ucraina și atacarea rușilor pentru a fi aruncați în mare.
România devine o bază de plecare pentru Războiul NATO cu Armata rusă alături de armata ucraineană.

Ca și în iunie 1941, din România se poate trece rapid granița în Ucraina pentru a lua poziție de luptă alături de armata ucraineană.
Klaus Iohannis a acceptat ca România să fie bază de plecare pentru atacarea Rusiei.
Dintre toți liderii NATO e cel mai agresiv în atacarea Rusiei.
La ordinele sale Sistemul a impus presei o poziție antirusească pe care nici măcar presa Războiului sfînt n-a atins-o.

Românii vor fi alături de trupele ucrainene?
E o întrebare inutilă:
Ce nu face Klaus Iohannis ca să devină secretar general NATO?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „România bază de lansare a atacului NATO împotriva Rusiei sub pretextul că ajută Ucraina să-și recapete teritoriile pierdute”

  • Dacă americanii aveau intenția de a risca o confruntare directă cu Rusia, ar fi primit Ucraina în NATO de mult. Au avut un deceniu la dispoziție. De ce s-ar băga acum?

  • Am urmarit acum emisiunea dlui Ciutacu , la Romania TV, unde l-a avut ca invitat si pe dl Andronic. A fost extrem de deplasata pozitia dlui Andronic, cand pe ecran rula o parte din pastila dlui Cristoiu de ieri, 23.10, in care domnia sa exprima -ca si in prezenta postare- un foarte posibil scenariu prin care NATO sa atace Rusia. Din momentul in care a inceput sa vorbeasca dl Cristoiu, in fereastra se vede cum dlAndronic incepe sa rada, se uita insistent la ceas si antreneaza si pe ceilalti participanti sa vorbeasca in timp ce pe ecrane telespectatorii il vedeai/ascultau pe dl Cristoiu. Jalnica prestatie a dlui Andronic dar si a generalului din platou si a dlui Fifor, care s-au lasat antrenati in aceste dialoguri…nepoliticos dar si deranjant pentru privitori. Probabil ca domnului Andronic nu i-au convenit comentariile acide dar corecte ale dlui Cristoiu referitoare la standardul scazut al jurnalistilor de la “evenimentul zilei”. Culmea este ca atunci cand a trebuit sa isi spuna punctul de vedere , nu au fost capabili niciunul sa spuna punctual unde anume a gresit dl Cristoiu, in afara de infantila replica a dlui Andronic “maestrul Cristoiu care se crede sef de stat major”! Un punct de vedere se combate elegant, politicos , punctual cu argumente…pe care niciunul dintre invitati nu le-au prezentat. Daca gandesti cat de cat si ai vazut documentarul prezentat este normal sa te intrebi cu privire la viitor, pentru ca tonul reporterului american numai pacificator nu era!

  • Suntem ca niște mici pioni pe tabla de șah a marilor puteri ale omenirii ! Dar, oricând „buturuga mică răstoarnă carul mare ” Important ar fi fost și încă este să știm cum sa gestionăm situația prezentă pentru a nu afecta România !Și da, Iulian are dreptate ! Să ne rugăm la Dumnezeu să ii dea înțelepciune lui Putin – pentru ca în iureșul atacurilor ucrainene – să nu răspundă foarte dur la adresa României și a implicări ei în soluționarea acestui conflict prin punerea la dispoziție a teritoriului ei ca zonă de asalt pentru NATO și operațiunile ei de a ajuta Ucraina în recuperarea teritoriilor pierdute și de a dezarmorsa acest conflict !

  • Am și eu o întrebare- pe noi ne întreabă cineva dacă suntem de acord cu intrarea intr-un război care nu e al nostru și dacă suntem de acord cu cheltuielile astea uriesesti pt apărare?!
    Dotările noastre sunt vechi, antice și de demult. Am prins sâmbăta câteva convoaie, pe contrasens, care mai mult scoteau fum decât înaintau…

  • Buna seara Maestre,
    Eu cred ca analiza dumneavoastra este gresita in aceasta speta, pur si simplu prezenta militara straina este binevenita intrucat pe de o parte trimite un mesaj ferm si direct catre Moscova ca aliatzii sunt extrem de seriosi in asigurararea protectiei NATO pe acest areal. Nu am sa comentez despre rusinea crunta prin care trece Romania in acest moment incapabila la 30 de ani de la Revolutie sa produca elementarul praf de pusca in aceasta tara sau munitiile de razboi aferente atat de necesare Armatei Romaniei, pentru ca subiectul in sine este o vulnerabilitate cumplita ce la o adica, poate fi o invitatie pentru o invazie cu succes asigurat din partea gigantului militar numit Armata Rusa, insa este doar o speculatie pentru profani.
    Iar daca industria nationala a fost demolata la ordinul UE iar astazi postacii TFL isti dau numai in capitalistii rusi ca vinovati de serviciu cu ajutorul si complicitatea decidentilor nostri politici, sa nu va suprinda ca nu mai suntem concurenti de temut de dinainte de 1989, cand produceam si exportam armament ieftin, robust si relativ eficient de campurile de lupta.
    Cat despre posibila ipoteza a unui conflict militar in Ucraina in care sa intervina armatele NATO si ai nostri militari sa fim seriosi este o gluma hororr, pentru ca rusii vor percepe ca Vladimir Putin le a spus adevarul si se va crea acel ceva care uneste un popor in lupta cu un inamic comun pe teritoriul lor din vechea Rusie si nimic nu i va mai opri sa si dovedeasca spiritul de luptatori teribili= cu ajutorul total dezinteresat al Chinei.

  • unii spuneau, de curind, ca masinile vor ajunge sa fie un lux.
    se prea poate, insa poate ca motivul e ca cel care devine un produs de lux e combustibilul fosil.
    calea spre masinile electrice se pare ca e una indirecta,
    …cum ne a obisnuit deja Lumea,
    oamenii vor renunta singuri la masinile diesel si otto pe motiv ca ori nu se va mai gasi benzina si motorina, ori va fi suficient de scumpa pentru a modifica paradigma.
    inflatia s-ar parea ca va trece intr un nou ciclu al anotimpurilor, pentru ca nu doar masinile au nevoie de hrana, si si astalalta se va imputina…cel mai probabil artificial.

    • hrana naturala se va imputina. logic vorbind. adica tot asa cum trecerea spre masinile electrice se face prin imputinarea hranei proprie masinilor clasice, si trecerea catre hrana artificiala se va face tot indirect, prin imputinarea hranei naturale.
      pentru ca pe lumea asta semintele civilizatiilor s-au imputinat, de fapt ce s-o mai lungesc, s-au terminat pur si simplu, singura varianta a civilizatiei mare cit planeta mai e doar una: sa renunte la superpozitia Anotimpuri, legandu si ecuatia de miscare ombilical de Timp.
      de unde rezulta ca ne indreptam spre manifestarea hranei artificiale, care nu mai depinde de dinamica Anotimpurilor.
      daca pina acum mergea cu talmes-balmesul Timp-Anotimpuri, acum starea cere limpezire, ori intr o barca, ori in ailalta. ori Timp, ori Anotimpuri ( …n o mai zic si paia cu ori Nemurire ori Vesnicie )

      • pesemne ca unii au zis asa: pai…daca greierii nu sint mancati cu placere atunci sa fie mincati…pen ca altfel mori de foame.
        daca armonia cu Natura va suferi, Natura se va schimonosi pe sine pentru a echilibra dinamicile in lume. cea careia se cade a i se purta grija e armonia cu Natura. dinamica Naturii o va lua razna, insa e ceva de Bun-Simt ca ea sa nu faca asta acolo unde armonia cu ea se manifesta.

  • s-ar parea ca Marele Reflux trece in urmatorul ciclu al anotimpurilor.
    prin urmare ce urmeaza ar fi cam asta: intre Est si Vest va exista si mai putina intersectie

  • Comentariul domnului Cristoiu e foarte bine argumentat,este un cap limpede.
    Din păcate în așa zisa armata romina nu Sint persoane care sa judece la rece situația și să țină cont de români,de interesele lor .
    De ce.?ptr că nu mai avem o tara de care sa fim legați spiritual.Am fost batjocoriți de cei care trebuiau să aibă grijă de ,de popor ,de spiritul
    acestuia .
    Consider că acest conflict nu se va încheia și e posibil că la anul sa se mute .
    Tot la anul se încheie perioada in care SUA putea sa se folosească de Alaska după 156 de ani daca nu e prelungit de către Rusia și atunci revine de facto acesteia.( articole de pe alte situri ).
    Cum vor acționa americanii ?
    Dar rușii care au mentalitate de mare popor învingător in al doilea război mondial.
    Oricum suntem teritoriu de dat la schimb .

  • Nato ameninta cu trupe, Rusia cu bomba atomica iar Romania cu manelele ei politice.

  • Macron și Brigitte se întâlnește a 3a oara cu Papa,într-o audienta privata 55 min.Papa a zis,,Rugați-vă pentru mine,,iar Brigitte,,Ma rog în fiecare zi pentru dvs,,,Cadouri,o medalie de bronz cu Piața Sf.Petru,la schimb cu ,,Tratatul pentru pace a lui Kant din 1796 ,,.Precis ca nu-l aveți în biblioteca și nici pdf

    • @
      un ‘tratat de Pace’ e intotdeauna scris in oameni, nu poti gasi unul in afara oamenilor, spre ex intr o carte.

  • E simplu! Tradatorii vor sa ne bage intr-un razboi care nu ne priveste! In loc sa fim neutri, ne implicam si pentru ce?

    Ucraina nu e in UE, nu e in NATO, nu e democratie. In Ucraina e o semi dictatura, condusa de oligarhi, fara partide de opozitie sau presa libera. Si mai mult Ucraina a fost un stat ostil Romaniei de-a lungul timpului.

    Foarte bine sa ii ajutam umanitar, dar de ce sa facem parte din conflictul lor?

    Noi ii provocam pe rusi, trimitem arme, mercenari, etc si pentru ce? De ce sa fim bombardati si sa murim, sa ne moara familiile si copii pentru ca niste politicieni slugi si-au vandut tara?

    De ce nu se face un referendum, sa intrebe populatia daca vrea sa sufere si sa moara pentru Ucraina? Daca DA, foarte bine sa continue ceea ce fac. Au facut referendumuri pentru lucruri mai putin importante!

    Chiar din tara asta nu se gaseste mcar un politician / partid si pentru romani care sa initieze acest referendum? Suntem condusi si bagati in conflict de un grup de politicieni care la momentul actual nu au nici macar 15% din increderea populatiei, fara legitimitate!

  • Drumul este liber, Dancu a demisionat. Hai baieti la razboi, tot stateau generalii degeaba. Maine in CSAT. Presedintele va cere suplimentarea numarului de soldati NATO, peste 10000, apoi sa vedem ce zice parlamentul. PSD s-a prins, il baga pe Ciuca in fata, el va fi Antonescu 2.

  • D-le Cristoiu, ne baga securistii tradatori in acest razboi, vom fi stersi de pe fata Pamantului!!! Cititi asta cu atentie. Sa vedeti ce o sa vina peste noi. „Părintele Elpidie: România trebuie să rămână neutră în războiul ruso-american, altfel va fi distrusă luni, 28 februarie 2022 // Postolache Ana Maria // ” „De jur-împrejur va fi o mare luptă. O să înceapă în joacă, ca să îi testeze americanii pe ruși, dar nu își pot imagina că războiul va scăpa (va înainta) așa de mult”. Sunt cuvintele Părintului Elpidie din Grecia. Pare o previziune alarmistă. Pozitia Romaniei in razboiul ruso-american Nimeni nu părea să creadă în zvonurile de război. Și totuși situația se înrăutățește pe zi ce trece și încet-încet se instalează panica pentru o eventuală conflagrație. „Vor crede la început că va fi ceva limitat, dar nu se va opri. Se va întinde repede și din păcate Bulgaria va juca, ca să spun așa, un joc prostesc”. Părintele Elpidie a trimis recent un mesaj către români în contextul războiului inițiat de Rusia. Îndemnul principal este ca toți românii să se roage. Să rosteacă de cât mai multe ori această scurtă dar puternică rugăciune: „Hristoase al meu, salvează țara noastră, România! Salvează țara noastră, România și pe noi!” Zgomotele de război se aud deja pe la granițe. Părintele Elpidie spune că se va încerca implicarea țării noastre în război. Citește și – Iubirea declară război împotriva tuturor formelor de rău și urât din lume Pentru cei care se întreabă ce soarta va avea Ucraina, Părintele Elpidie spune că aceasta se va uni cu Rusia. „Vor fi nevoiți să adere. Și nici nu vor avea altă soluție, aceasta va fi cea mai corectă soluție”. Conducătorii noștri trebuie să fie atenți și să nu dea curs presiunilor. „Acest război care va veni acolo va distruge toate țările acestea care se vor implica, le va distruge”. Este important ca România să rămână neutră. Dacă va intra în război va fi distrusă, anticipează Părintele Elpidie. „Să nu intre deloc în război și să se roage cu toții”. Războiul se va da între Rusia și America. Unirea cu nici una din aceste putere nu ne-ar fi favorabilă. „Să nu intre (intervină) în contra America-Rusia. Din păcate, îi pun americanii… americanii sunt criminali. Vor băga multe popoare acolo de jur-împrejur să intre în război contra Rusiei, pentru că se presupune că sunt în NATO”. Ar fi o mare greșeală ca conducătorii țării noastre să se bage în această confruntare. Pentru a evita distrugerea României trebuie să facem multă rugăciune, spune părintele grec. „Neapărat să se roage cu toții, cu toții. Toți românii să se roage, ca să nu lase Dumnezeu, să nu permită Dumnezeu ca conducătorii lor să intre în această contră. Se vor distruge. Să nu fie de partea nimănui”. Acest rău poate fi oprit prin rugăciune. Prin multă rugăciune. „Să folosească toate rugăciunile Sfinților lor pe care îi au acolo”. Este important ca rugăciunea noastră să fie comună. Să participe toată suflarea și rugăciunea pentru țară să se facă la o oră stabilită. Țara noastră nu are cea mai bună poziție în conflagrații. „Pentru că vor să amestece și pe alții la mijloc, vor folosi drumul spre Rusia, adică Bulgaria, România, aceasta care merge drept în sus”. Părintele Elpidie spune că românii ar trebui să le lase cale liberă rușilor. „Dacă România va lăsa loc rușilor să treacă, nu vor păți mare rău. Să nu intre în Război, dar să îi lase pe ruși să treacă. Dacă îi împiedică, îi vor distruge. Drumul acela va fi distrus. Dacă se implică cu Rusia, vor păți multe castastrofe de la americani. Dacă se implică cu americanii, rușii îi vor distruge”. Părintele face apel la inteligența conducătorilor noștri. „Să fie deștepți românii și să spună că: „Nu ne implicăm în război”, dar să nu-i împiedice deloc, nici pe americani, dar nici pe ruși”. Nimeni nu trebuie să facă pe „patrioții”, pentru că vor fi distruși. „Iubesc România ca pe o a doua țară a mea. Și acum simt o legătură că se dezvoltă în interiorul meu, o legătură duhovnicească”. Rușii sunt un popor ortodox. Sunt foarte credincioși, dar există o aroganță care îi împinge la acest război. România nu trebuie să împiedice trecerea trupelor, nici a celor rusești, nici a celor americane. „Pe conducătorii voștri, Dumnezeu să-i lumineze mai mult. Rușii sunt hotărâți de ceea ce fac, nu se vor schimba. Dar dacă conducătorii români vor juca un rol corect, o să scăpați. Altfel veți avea multă foamete”. Izolarea produsă din cauza războiului va aduce o mare foamete în lume. „Și va veni foamete și în România. Multă foamete, de aceea este de preferat, cine poate, să aibă o viețuire autonomă. Vor fi morți de foame. Nu va exista mâncare din cauza izolării”. Nici surse de apă nu vor mai fi curate. Acestea vor fi infectate. Trebuie să facem un lanț de rugăciune ca Dumnezeu să îi lumineze pe conducătorii noștri să aleagă neutralitatea în acest conflict. Viitorul nu se anunță deloc roz. Cei care vor urma lui Satana vor crea cea mai mare distrugere din istoria omenirii. Vor fi boli, foamete și răznoi. „Cred că acum este nevoie și de mâini și de picioare pentru rugăciune. Nu sunt de ajuns doar mâinile”.”

  • Sevastopolul este vegheat de Institutul de puscasi marini, care pare imens cat Casa Poporului, iar din 3 in 3 ore suna goarna acolo pentru diverse activitati ale militarilor scoliti acolo. Se aude sunetul pana in cele mai indepartate colturi ale orasului, astfel ca psihologic si mental, toata lumea ia parte la activitatea militarilor. Adica sunt treji cu mintea si pregatiti psihologic. Dimineata tot poporul de acolo de la mare pana in deal stie ca e desteptarea si apoi antrenamentul pe marele platou, la 10-11 se bate pas de defilare in parcul cu monumentul eroilor, la pranz goarna anunta iesirea pe mare, si destul de des alarma, ziua sau noaptea, dar este o chemare anume, auditiv o recunoaste orice locuitor. In rada portului misuna de o parte marina ucrainei( gri) iar pe cealalta parte marina rusa(alba) iar operatiunile si aplicatiile le fac impreuna. Crimeea este un teritoriu numai din piatra, asa ca in subsol sunt niste lucrari mai ceva ca la metroul din Moscova. Drumul spre Crimeea este marginit de paduri dese si intunecoase, iar daca ai intrat pentru vreo nevoie fiziologica, te vei trezi escortat de un om al padurii, imbracat intr-o haina plina de frunze, fara chip si fara umbra. Iti arde una pe spinare cu patul pustii si te scoate in suturi din padure, indicandu-ti popasul de la benzinarie. Una la 300 km, eventual! Dar vei prefera orice, dar nu o noua intalnire cu ” padurarul”. Nu ai cum sti ca toate padurile alea sunt baze de antrenament pentru armata. Si nu sunt ucrainieni sau tatari, ci rusi! Cat despre maiestria armatelor NATO, asa stia si Hitler la Stalingrad, ca armata lui e nebiruita! PENTRU CA ACELA CARE LUPTA PENTRU CREDINTA, POPORUL SI PAMANTUL SAU NU POATE FI BIRUIT! CONDUCEREA ROMANIEI SE TRANSFORMA IN AGRESOR PENTRU A STERGE URMELE CORUPTIEI DIN 1989 PANA ASTAZI. ASERVITI K.G.B SI G.R.U. DUPA ANUL 2000 SI-AU SCHIMBAT STAPANII. LOAZELE ARDELENE SI OLTENESTI SUNT IN PRIMA LINIE A TRADARII DE TARA…GRUPUL DE LA CLUJ ESTE INTRUCHIPAREA IUDEI SI GRUPUL OLTENILOR AIDOMA! DAR, MARI SI MULTE VOM VEDEA…Ciuca stie cat este de impostor si Iohannis cat de tradator, Dancu la fel ..din 1990 se indeletniceste cu gargara si HOTIA. CUM SA UNELTESTI SA ITI ATACI VECINUL? FIX ASA A FACUT SI UCRAINA CU RUSIA…A PUS LA CALE MARSAVII, CAUTAND RAUL VECINILOR…SI ROMANIA FACE LA FEL…UCRAINA E DESERTIFICATA …AVETI GRIJA, CACI ROMANIA POATE FI LA FEL! LEGATI CATEAUA DE GARD CA VA FI BAI MARE! CA AVIONUL CU 7 MILITARI TRIMISI NOAPTEA IN RECUNOASTERE LA MAREA NEAGRA…PROSTOCRATIA FACE TEMBELISME IN NUMELE POPORULUI!!! LEGATI CATEAUA SAU IMPUSCATI-O PENTRU CA VIATA DUPA MOARTE POATE FI INFERN.

  • Postul de televiziune care a transmis stirea este CBS american nu CBC canadian
    Doua zile la rind 21-22.10 si acum 15 ore deci a treia zi CBS a transmis corespondente din romania privind trupele americane
    Din păcate nu se pot pune poze aici imaginile sunt in mare aceleasi montate diferit textul insa este ușor actualizat
    Am explicat la jurnalul Dvs video contextul pe care eu il consider favorabil si plauzibil pentru ceea ce vedem si traim
    Sa provoci Rusia de dragul Ucrainei si pe urma sa te miri ca iti cade o bomba chiar si clasica in cap asta da prostie
    Sa ne rugam la Dumnezeu ca Putin sa fie mai înțelept decit conducătorii nostrii si sa nu raspunda la provocările care nu mai contenesc
    Sa multumim celor care i-au dat lui Johanis al doilea mandat

  • Ați intrat în corul celor care vor război?
    Nu cred că NATO va atacă Rusia sub pretextul că ajută Ucraina!!!

    • Eu cred că NATO ( AMERICA) abia așteaptă.Altfel nu s-ar fi ajuns în situația de față.

    • Domnul Cristoiu este un filorus declarat ,asta stim.Insa realitatea este cu totul alta,decat o clameaza el.Adevarul este,cred eu ,ca ,cei de la Pentagon au informatia ca RuSSia neonazista are in plan atacarea Romaniei(de altfel trompetele Putleriste au si declarat o public la postul public(veceul TV) al Neonazistilor rusi cand au zis ca vor sa arda Carpatii,asta pe langa faptul ca vor sa inece copiii Ucrainieni,ca soldatii Ucrainieni i ineaca pe ei,pe nazistii Putleristi,in gloante).De aceea au trimis americanii trupe,sa le reaminteasca gunoaielor naziste rusesti ca atacand Romania ataca si trupele SUA,si daca rusnacii nazisti fac asta ,asta inseamna ca declara razboi SUA.(Cu consecintele de rigoare).E de fapt o actiune preventiva ,nu o interventie in Ucraina,este de fapt un mesaj transmis Putleristilor dementi ca Articolul 5 ramane in picioare,in caz ca vor atacarea Romaniei sau a vreunei alte tari NATO,asa cum vrea dementul scelerat,Putler zis si ANTIHRIST.

      • Si apropo de amenintarea nucleara a Rusiei,bai filorusilor pai si NATO are o gramada de focoase nucleare,si NATO poate pulveriza nuclear intreg teritoriul Rusesc,si asta in maxim o ora,plus ca rachetele nucleare ale NATO chiar functioneaza,ale rusilor in schimb daca functioneaza precum armata rusa,teama mi este ca rusii ar putea sa si distruga propria tara mai tare cu propriul arsenal nuclear chiar mai rau decat ar face o arsenalul nuclear NATO.Adica sa le sara rachetele nucleare in aer chiar in RuSSia lor.Asa sa va enervez pe voi trolii rusi .Iar ca rusii i au batut pe Hitler si Napoleon,pai rusii au fost sustinuti de englezi ,si de Americani in al doilea razboi mondial ,logistic vorbind altfel nu castigau nimic.Acum rusii lupta taman cu SUA si Marea Britanie,cei care i au scapat de Hitler si Napoleon.Si ,apropos rusii au mancat o bataie crancena in anii 1854 1856 in razboiul Crimeii de la Britanici si Francezi.Acuma,intamplator sau nu are loc al doilea razboi al Crimeii(tot pentru Crimeea).Ironie a sortii.

        • Napoleon si Hitler s au dus spre est sa cucereasca.Noi luptam sa aparam Europa si Civilizatia de atacul BARBARILOR RUSI care au pornit nu ca sa cucereasca Ucraina,ci ca sa atace intreaga Europa,sa macelareasca,sa tortureze sa violeze sa jefuiasca,si sa distruga intreaga Europa,si sa creeze un un complex de lagare tip gulag in intreaga Eurasie.RuSSia vrea cucerirea intregii lumi,a si spus o dementul ala rus,ca toata Planeta este Pamant Putlerist.Asa a vrut si Hitler si in final a pierdut.Asta vrea si RuSSia,si va avea aceeasi soarta ca si Germania Nazista.Cine stie,poate pe Tovarasul Xi il tenteaza Siberia,ca are gloata multa in China lui.Ar avea ce face Tovarasul Xi si harnicul popor chinez pe acolo,e mult de construit.

          • De aia au venit americanii,pentru ca stiu sigur ca urmeaza un atac al RuSSiei impotriva Romaniei(au informatia certa),si vor sa il preintimpine ,transmitand un mesaj RuSSiei Putleriste”orice vreti sa incercati stim deja,abtineti va,si vedeti va de Ucraina ca oricum o luati pe coaja”.De fapt RuSSia se pregatea de atacarea Romaniei,aveau asta in plan,de aia vin americanii,pentru ca stiu asta sigur.Nu balivernele Maestrului,ca vezi Doamne ataca SUA RuSSia,si o fura putleristii de la Ucrainieni,doar ca nebunii de rusnaci cred ca pot continua in Ucraina si sa atace si Romania.Si SUA i atentioneaza sa stea cuminti.

          • Nu mai voiam sa scriu pe site ul asta filorus ,dar cand am citit ce spune Cristoiu,m am luat cu mainile de cap,pai a ataca trupele ruse ,de pe teritoriul nostru cu trupe Americane,asta inseamna a le oferi pretext rusilor sa apese pe acel buton.(Exact ceea ce RuSSia isi doreste sincer de fapt).NU ,asta in NICI un caz,nimeni cu logica in cap NU ar face asa ceva.Mi se pare mult mai logic ca ,de fapt SUA stie ca RuSSia pregateste atacarea Romaniei,si muta pe tabla de sah pentru a preintampina acest lucru.De fapt RuSSia se pregateste sa atace militar Romania,iar miscarea de trupe americana incearca sa preintampine acest atac.

          • Asa ca bai slugi Putleriste ,stim ca RuSSia se pregatea ca sa atace militar Romania,dinspre Crimeea,in perioada imediat urmatoare si planul a cam fost dejucat,miscarea lor fiind prevazuta.Asta arata actiunea americana.Nu vrajelile voastre.

  • Organizarea teritoriala si geografia locurilor Ucrainei nu este ca a unui stat european. Este tipic ruseasca. Pana ajungi intr-o localitate, mananci un sac de paine. Padure, lac, miriste, deal, iar padure, miriste, lac, smarcuri si iar vreun deal sau movila. Iarna este perfect sa cauti papucii lui Stalin intr-un asa teritoriu. Intr-o calatorie in Crimeea, cu ceva ani in urma, am vazut foarte multe institute si institutii varuite, vopsite, renovate si cu lacat pe usi. Ghidul meu mi-a spus ca Rusia trebuie sa fie in permanenta pregatita de razboi si cand domneste pacea, pentru ca multi poftesc la cascavalul rusesc( resurse). Acele institutii se activeaza in cateva ore, in caz de necaz. Intr-un market modern situat la malul marii am vazut fel si fel de masinarii acoperite cu un fel de huse din inox prinse in suruburi, care toate insemnau cea mai mare si moderna fabrica de armament a rusilor. Atunci am auzit de masina mortii, care este inexpugnabila si de neatins. Un monstru care toaca tot in cale. Delfinii se antrenau cu lopatele din lemn in bazinul Baraklavei, la vedere. Flancul estic despre care bat campii ai nostri nu e un teritoriu, ci o adevarata masinarie de razboi, pregatita permanent. Rezervele de hrana si apa sunt pentru minim 500.000 de oameni minim 6 luni. Tehnica ca tehnica, dar si tehnica are nevoie de elementul om, pentru a functiona. Si in conditiile in care populatia este amestecata si toti stiu deja ca occidentalii lupta pana la ultimul rus sau ucrainian, poate doar Zelenski si gasca lui sa ii astepte. In rest, cine cunoaste spiritul razbunator al slavilor, va vedea si simti cum generalul iarna chiar si singur face minuni. Aproape 50.000 de romani au murit in Crimeea in valea lupilor, nu le-au fost repatriate trupurile, nu exista o cruce si nici o pietricica in cinstea jertfei lor. Dar Regele Mihai I s-a dus la Moscova sa ia ordinul Pobeda din mana lui Stalin. Iohannis vrea sa faca la fel! De ce sa il vrea Iohannis terminat pe Putin? Ca spera sa stea in Miami si prin birourile americane. Romanii raman vecini cu rusii, ceea ce masinariei occidentale nu ii pasa. Napoleon, Hitler si acum Biden cu NATO …3 lectii pe care popoarele occidentului nu le-au inteles! De 32 de ani avem presedinti tradatori de neam si tara! TRADATORI SI ATEI. ADICA DUSMANI AI POPORULUI ROMAN! Si nimeni nu vorbeste despre faptul ca baza Kogalniceanu s-a extins pana si in baza Babadag…locul fostei unitati militare a puscasilor marini romani. Nu mai avem armata, dar avem o sleahta de politicieni imbecili si tradatori! 13 iunie …ziua de nastere a lui Iohannis este data acolo ca ZIUA AVENTURIERULUI…asta ar fi trebuit sa spuna tot statului paralel, daca nu ar fi la fel de vandut si tradator…UN AVENTURIER BUN DE NIMIC…STRANGE DOAR AVERI SI CAUTA FUNCTII. DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT DE MAIMUTAREALA LUI DE DUMINICA!

  • Daca se va intampla asa ceva , Putin va folosi „toate mijloacele ” pt aparare .
    Sa ne fereasca Dzeu !

  • Johannus si guwernerul &parlamentul lui trebuiesc alungati imediat si declarata neutralitatea si neimplicarea in niciun razboi. Nu vrem iarna nucleara si nici front aici. Momentan nu avem interes.

  • Era de asteptat ca inca de la Incheierea parteneriatului militar cu Ucraina,vom ajunge la situatia de azi ca sa vedem si Romani luptand pe meleaguri straine în Ucraina,într-un război care nu e al nostru. Iohanis,trădătorul de neam și tara știa la ce ne expune, dar nu ne-aspus nimic și nu ne spune nici acum. Măcar de ar fi in stare sa ceara de la Ucraina,teritoriile românești ocupate,asa cum spune prof. Marga.
    Intre ORBAN și Iohanis exista diferenta profunda in sensul ca primul are dragoste de Tara și de Popor, iar al doilea ,habar nu are ce sunt acestea.

  • Planul NATO pentru pregatirea unei actiuni in Ucraina a fost lansat inca din 29 aprilie 2022, cand presedintele Romaniei, a informat Parlamentul, ca la propunerea primului ministru a aprobat trupe americane de reactie rapida si trupe franceze sa stationeze pe teritoriul României Acum, din presa se spune ca sunt peste 5000 soldati străini NATO. Dl. Ciolacu si Dna Gorghiu ar trebui sa ii numere bine, daca este așa, vor intra la treaba, sa aprobe si Parlamentul ceva, doar nu intram in razboi ca „vrem noi”. Poate se vor gandi si la pace, ajutam dar nu este razboiul nostru. Poate se vor trezi din prostie.

    • Eu cred ca e un bluf in speranța deșartă că rușii se vor spria. Dacă nu e un bluf, atunci este o greșeală foarte mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *