Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

România nu va putea fi în continuare gestionată de medicii birocrați

Sîmbătă, 9 mai 20 20, au fost publicate pe site-ul MAI măsurile zise de prevenire și control după 15 mai 2020, dată la care, în fine, România, rămasă în coada Europei, la acest capitol, va trece la primele măsuri de relaxare.

Pe perioada Pandemiei, din Coronavirus s-au hrănit mediac multe persoane. Dacă ne gîndim la lăcomia cu care au consumat minutele de dare în stambă pe televiziunile Presei Miluite, le putem raporta pe aceste persoane la niște hiene. Au fost mai întîi Cioclii apocaliptici, în frunte cu starleta tuturor timpurilor postdecembriste, Raed Arafat. Au venit apoi șefii și șefuleții responsabili cu arestarea noastră la domiciliu: Nelu Tătaru, Făt Frumosul contraconst al presei, Marcel Vela, zis și Acea Geacă, Ludovic Orban, Klaus Iohannis. Și-a vîrît și el tărtăcuța în poză Ionel Dancă, despre care am aflat că dă cu mătura prin Cancelaria premierului.

A trecut vremea Coronavirus.
A venit vremea măsurilor de relaxare.
Hienele trăiesc acum din interesul public pentru măsurile de după 15 mai 2020.

Nu e de mirare, că Marcel Vela, Acea Geacă, a fost vineri, 8 mai 2020, la Digi24, foaia vitelor de pripas a regimului Iohannis, pentru a vorbi despre Planul de măsuri pe care avea să-l pună a doua zi pe site-ul MAI.

De la publicarea măsurilor m-am întrebat cine le-a întocmit. O întrebare legitimă, ivită din naivitatea mea de a crede că în România e democrație și, prin urmare, orice Document prevăzînd măsuri de interes public trebuie să înceapă prin a preciza cine l-a făcut. Documentul de pe site-ul ministerului nu face nici o precizare despre autorii propunerilor de măsuri.

Duminică, 10 mai 2020, numitul Acea Geacă a binevoit să publice pe pagina sa de Facebook un mesaj în care se spune cine a lucrat la Document scriind despre:

„Măsurile propuse de către medicii specialiști în epidemiologie și boli infecțioase (pentru prima etapă de relaxare cînd se va trece în Starea de Alertă)”

De la început să remarcăm faptul că e vorba doar de propuneri. Firește ale medicilor, deși cei care le-au alcătuit nu sînt medici cum nu sînt eu cardinal. Raed Arafat, pe care-l cred autor al multor năzbîtii din acest Document, o fi fost medic cîndva, la terminarea facultății. De ani întregi e funcționar public. Ce mai încolo și încoace, un birocrat al medicinii. Ce poate fi mai rău. Un funcționar pus să-i călărească pe medici. O mai fi știind să facă injecții? Tare mă tem că nu. Adrese, circulare, ordine sînt sigur că știe să facă. Injecții nu sînt prea sigur.

Într-un interviu acordat mie la cristoiuTv, fostul premier Adrian Năstase a comentat pe larg aserțiunea sa din 13 aprilie 2020 de pe blog:

„România este gestionată, în momentul de față de medici. Sigur că analizele lor, sfaturile lor sînt importante dar ne vom confrunta, în curînd cu efectele economice și sociale ale crizei coronavirusului. De aceea, oamenii politici ar trebui să privească dincolo de orizont și să pregătească ieșirea din viitoarea criză economică. Cum? Voi mai comenta.”

În interviul dat tot pe 13 aprilie 2020 Adrian Năstase susținea că măsurile de relaxare, ca și cele de interzicere trebuie să aparțină politicului:

„Ion Cristoiu: Ați afirmat în comentariul de astăzi de pe blogul dumneavoastră că România este gestionată de medici. Am înțeles ce ați vrut să spuneți. Vreți să ne explicați ce înseamnă gestionată de medici?

Adrian Năstase: Dacă deschideți televizorul, bănuiesc că și acum, veți vedea ministrul Sănătății în vizită nu știu unde, pe Raed Arafat explicînd că trebuie să stăm în casă, cel de la Jandarmerie văd că iese ceva mai rar acum. Este o preocupare, absolut firească, normală, dar eu am vrut să subliniez faptul că este nevoie și de o gestionare absolut politică, este nevoie de o implicare firească a Parlamentului. Este nevoie de un grup de analiză. Grupul strategic se ocupă, dacă am înțeles eu bine, doar de chestiunile medicale, de comunicare. Cred că ar fi important să fie creat un grup de lucru de oameni înțelepți care să gîndească măsuri pentru lunile și anii care vor urma. După părerea mea, România care a făcut, care a avut o anumită evoluție, chiar dacă au fost multe puncte slabe și criticabile în acești ani, în deciziile care s-au luat și lucrurile care s-au întîmplat, riscă să intre, nu doar în recesiune generală, ci și într-o criză internă care să genereze efecte sociale. Începem să le vedem. Și ele se vor amplifica.”

Fostul premier avertiza că măsurile de relansare a vieții nu pot fi decise doar de medici sau mai precis de birocrații din Sănătate.
Eu spun însă că aceste propuneri nu pot fi rodul exclusiv al nici unui grup restrîns de funcționari, care văd viața dintr-un birou. Ar fi fost normal ca toate instituțiile interesate în deschiderea de după 15 mai să fie solicitate să trimită la Guvern propriile propuneri de măsuri pe care le vor lua în vederea protecției de Coronavirus. Aceasta deoarece măsurile nu pot fi doar sanitare. Ele trebuie să țină cont și de interesele proprii ale diferitelor instituții. Trecerea la prima etapă de relaxare va cere poate pentru unele domenii măsuri care, luate, ar face falimentară deschiderea activității. Toate firmele și instituțiile trebuie să-și cumpere din bugetul propriu echipamente. Acest lucru, alăturat unor restricții drastice pot duce firmele la faliment. Mai mult ca sigur toate vor crește prețurile. Cum multe domenii țin de consumul din timpul zis și liber, e greu de crezut că pentru a se distra cetățenii vor dispuși să plătească dublu, stînjeniți și de măsurile de restricție. Propunerile ar fi trebuit să vină dinspre realitate spre birourile guvernamentale și nu invers, cum s-a întîmplat cu cele întocmite de birocrații din Sănătătate. Dacă ar fi fost așa, s-ar fi preîntîmpinat propunerile halucinante ca în biserici să nu fie pupate icoanele. Poate că BOR ar fi propus așa ceva. Da, dar ar fi venit dinspre Biserică spre Stat și nu dinspre Stat spre Biserică.

Dacă pentru restricții a fost simplu, deoarece România a avut de imitat un model unic european, pentru relaxare va fi complicat.
Nu există un model unic european. România are în față zeci de modele de imitat. Și cum e greu să alegi dintre ele, măsurile de relaxare vor fi un dezastru. Mai ales că ele au fost date pe mîna birocrației medicale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

92 comentarii pentru articolul „România nu va putea fi în continuare gestionată de medicii birocrați”

  • Nikola, Serban,
    Cei care va urmaresc si-au dat seama de mult timp ce ticalosi sunteti amândoi. Voi mi-ati adus aminte acum si de Domi, pe care l-ati hartuit amândoi, pâna s-a retras si el. Nu, mincinoaso, ti-am spus si atunci, Domi era Domi, nu eram eu! L-ati hartuit si pe el pâna a renuntat sa mai posteze.
    Ratatilor, prin evocarea acelor momente, nu ati reusit nimic altceva decât sa informati pe toata lumea ce comportament de sociopati ati avut amândoi dintotdeauna pe acest blog.
    Vai de capul vostru, hartuitorilor!

    • Deci, ramâne cum am stabilit:
      /
      Plina lumea de indivizi ca Serban si Nikola, niste mediocri care sunt certati cu buna crestere, niste personaje pline de complexe si frustrari, care îsi cauta refugiul pe un site, acolo unde îsi pot ascunde neputinta, dându-se destepti si importanti, jignindu-i pe cei din jur si facând tot posibilul sa-i alunge pe cei care îi surclaseaza.
      .

      • Deh ba, nu-si permite toata lumea cazane BMW la mana a doua si vacante in mlastinile din Bretania la camping 5 stele, cate 3 garoi in pat.In septembrie, ca-n august e coronavirusi! 😀 😀

    • Da, bazdaganie! Intamplator si ala dadea lectii de franceza si era ¨specialist¨ in Bretania..
      Nu esti tu, e unul din aia 6 cu care stai in cort!

      • Parca si Ada stia franceza! Dar daca stau sa ma gândesc bine si Cib cunoaste bine franceza, m-a si corectat o data!
        Iubito, cred ca eu sunt si Ada si Cib si oricine vrei tu!
        Ce faci, nu ai somn? Vrei sa-ti acord o consultatie în urgenta?

        • Ai vise umede, garoiule? Go fk a duck!

          • Uite, unde te duce gândul, perversa mica! Vrea omul sa-ti fac un bine si tu te gândesti doar la prostii!

          • … sa-ti faca… ouais.

          • Gata, a trecut ora 12 si a iesit porcul din tine, Cenusareaso??? 😀

        • Nici Sanepid nu erai tu, nu-i asa??? Ia de-aici mizerabile cum te mai lamentai din pozitie Sanepida:
          ¨Iar delirezi, Nikola .Eu nu sunt persoana careia crezi tu ca-i adresezi aceste înjuraturi murdare¨
          ¨Ti-am zis sa te calmezi, d-le Nikola, pentru ca ma confunzi¨ 
          ¨Eu nu sunt Geo. Lasa prostiile … ¨

          • Da, si? Doar nu era sa recunosc ca sunt Geo, când SANEPID aparuse cu scopul de a-i da o lectie prietenului tau nepretuit, hartuitorul nr. 1 al mai multor site-uri.
            .
            Ia zi-mi, certareato, de ce nu vrei sa-mi spui care este parerea ta despre cele doua articole pe care i le-a dedicat Avramescu acestui „mârlan jegos” pe care-l sustii tu în mârlaniile lui jegoase, fara nicio jena?!
            Mâine o sa ti redau textele acelea semnate nu de oricine, ci de o personalitate din lumea jurnalismului, ca sa nu uiti niciodata ca nu doar eu am vrut sa scap un site de un nenorocit ca el!

          • Si-acum, A+, sunt chemat pentru o consultatie într-un EHPAD. Tine-mi pumnii, parce que le coronavirus SARS-CoV-2 est encore là.

          • Si asta era un motiv sa-ti ascunzi identitatea mai, cocota masculina? Dar cine esti tu, ba, Zorro?? 😀
            Iar Avramescu ala nu stiu cine e si chiar nu ma intereseaza! Cu atat mai mult cu cat pare sa-ti fie tie vreun mentor, luceafar, ceva!

          • Nu va da ba, echipamente? Tre sa-ti tin eu pumnii ca sa faci o consultatie? Zi-i din usa sa plece acasa, ca n-are nimic..

  • Bazdaganie ipocrita! De ce nu ne povestesti cum dialogai tu cu tine, de pe cele doua conturi, schizofren cu personalitate multipla??
    SANEPID a scris     
    Sa va fie rusine, Nikola si Geo!
    ……………………………………..
    Geo a scris
    SANEPID, eu îmi cer scuze si de la Ion Cristoiu si de la cititori, postaci…
    Dar uita-te cu atentie la postarile din ultimele saptamâni si vei vedea ca Nikola ma provoaca. Individul nu posteaza niciodata la subiectul editorialului, ci posteaza doar ca sa faca scandal.

    • Si uite ce-ti scriam eu la vremea aia, nestiind ca esti aceeasi zdreanta, cu aceeasi obsesie bolnava:
      Nikola a scris
      Geo Matei, ai coborat la nivelul Sanepidului, numai ala zicea ca daca-l contrez, o fac in favoarea lui G. Serban..
      Dar nu lua in calcul ca nu avea NICIO postare care sa nu faca referire, intr-o forma sau alta, la Serban..

      • Îmi bateam joc de tine, toanto! Si eram foarte inteligent si inventiv în speranta ca o sa te potolesc, ca erai turbata rau! Daca nu-l atacam si pe Geo, m-ai fi banuit…
        Rascolitoareo, mai rascolesti mult blogul ca sa demonstrezi ca eu am avut întotdeauna dreptate, si nu tu?
        Ti-am mai spus când l-am inventat pe SANEPID: în perioada în care Serban o hartuia pe Roxana, adresându-i injurii si obscenitati! Atunci am vrut sa-i dau o lectie nesimtitului! Erai si tu prin preajma, nu ti-ai tras o clipa de urechi prietenul, dar atunci te conversai politicos cu Geo. Ai turbat doar când SANEPID ti-a atacat febletea, pe printul iesit din boscheti ca sa mânjeasca acest blog, ca pe altele, de altfel!

        • Sictir, boaita duplicitara! Erai la fel de milog si de pervers ca si acum!

        • Ca sa fie clar cine esti tu:
          .
          Aparuse SANEPID ca sa-l deratizeze pe Serban care-i adresa Roxanei vorbe murdare si obscene, iar tu, ca întotdeauna, ai sarit ca arsa, fara ca SANEPID sa fi avut treaba cu tine! De ce? Pentru ca ai vrut sa-l aperi ca de obicei pe Serban! Si daca-ti spun ca esti sluga lui credincioasa si ca, în mod tacit sau nu, participi si tu la toate actiunile lui de hartuire a postacilor, te superi!
          Nu te mai supara, femeie, ocoleste-ma, iar eu te voi lasa în pace!
          Ia spune tu aici, în fata adunarii postacilor, de câte ori te-am rugat sa nu ma mai provoci, ca sa nu mai avem aceste discutii idioate pe blog?
          Hai pa, ca tre sa plec, tu, între timp mai mediteaza!

          • Uauuuu … Simt nevoia să precizez , poate cineva nu se prinde , că laudele îmi erau adresate MIE !
            De atunci mă tot dezinfectez , dezinsectizez și deparazitez ,să șterg dîra de limax cleios ce a lăsat-o Ghio pe mine !

          • Uite ba limax sleios, pe cine salvai tu:
            SANEPID a scris    
            Maestre Cristoiu, concediati-va administratorul, daca nu ati facut-o pâna acum!
            Felul în care este jignita doamna Violeta Tani de catre Gabriel Serban este inadmisibil.
            ………….
            Si apropos de sluga, mai usor cu limbile pe scari, ca asta nu s-a racit inca:
            geo a scris pe 26/04/2020 la 20:02Ba, sper sa nu-ti stearga nepotu’ comentariile ca îs la fix toate!

          • Si uite si cum am sarit ¨ca ars¨ sa-l apar:
            SANEPID a scris:
            Nikola, cib, va rog sa-mi spuneti daca agreati mizeria din raspunsurile pe care le-a dat Gabriel Serban Violetei Tani.
            …………………………………………………
            Nikola a scris:
            Sanepide! Daca vrei sa aperi onoarea cuiva, gaseste totusi un personaj mai decent decat acela care-si porcaieste, in mod arbitrar, milioane de conationali…

      • Deci Ghio se conversa cu Sanepid ? Foarte tare , am tot zis eu că are multiple personality disorder. Să vezi cînd s-o conversa cu Dart Vader , Rocky 4 și Django Unchained !

        • Mai mult, m-am prins că tot el era si domi, idiotul ăla sinistru. Bă, sincer, mi-am mai imbunătătit imaginea despre oameni, cand văd că in loc de trei ordinari, era doar ăsta singur. La puterea a treia, ce-i drept.

          • Aaaaaa , da daaa, Dummi , de la Dumm =prost , în germană

          • Nikola, Serban,
            Cei care va urmaresc si-au dat seama de mult ce ticalosi sunteti amândoi. Voi mi-ati adus aminte acum si de Domi, pe care l-ati hartuit amândoi, pâna s-a retras si el. Nu, mincinoaso, ti-am spus si atunci, Domi era Domi, nu eram eu! L-ati hartuit si pe el pâna a renuntat sa mai posteze.
            Ratatilor, prin evocarea acelor momente, nu ati reusit nimic altceva decât sa informati pe toata lumea ce comportament de sociopati ati avut amândoi dintotdeauna pe acest blog.
            Vai de capul vostru, hartuitorilor!

          • … de mult timp…

          • Ce faci bazdaganie, nu erai de garda??? Iar ai mintit, porcule?

          • Sunt în garda, scroafo!

  • Pentru Vela & Co despre relaxare …

    Nu enumerați lucrurile permise deoarece puteți omite unele dintre ele care apoi sunt sancționate de poliție.

    Enumerați doar activitățile interzise cu încadrarea amenzilor aferente fiecăreia.

    Așa este și în Codul Rutier unde este menționat ce nu ai voie să faci și care sunt amenzile aferente…

  • Nu mai bateti campii. Guvernul Romaniei se pregateste sa ingradeasca drepturi si libertati fundamentale, prevazute de Constitutie, prin Ordoanta de Urgenta. Adica sa impuna vointa partidului aflat la putere in slujba regimului autoritar din Romania.
    Sclavi, treziti-va!

  • Iertare, tuturor, daca am gresit cu ceva!

    • Nu este cazul, linisteste-te! Unui individ de teapa lui Serban nu trebuie sa-i ceri scuze niciodata!
      În rest… nu uita ce te-am sfatuit!

  • E clar ca azi e ziua scuzelor pentru mine – „catharsis”

  • Scuze! „cate-o” ca sa respectam regulile versificatiei. Este o metoda inteligenta de sublimare si chatarsis. Nu avem deocamdata altceva la indemana decat aceasta „pietricica”

  • …Batand campii cu gratie
    In cate o conversatie
    Asa cum imi place mie
    Sa trecem de pandemie

  • „Omul sfinteste locul”. Cine citeste alambicata si indelunga mea postare de ieri si nu numai, intelege. Nimeni nu e cu stea in frunte crezand ca e Soarele, dar cel putin sa facem putin efort si sa avem bunavointa.

  • Pe de alta parte eu nu am nimic a reprosa ideilor lui Serban, ca de altfel ale nimanui, toate merita citite si luate in seama, dar nu gasesc locul aici pentru injurii, limbaj nedemn de om si postari inafara subiectelor fara nici un strop de analogie sau conexiune

    • Bineînteles ca ai dreptate.
      Ai grija ca, atunci când o sa apara, individul o sa te atace cu insulte si injurii!Probabil o sa i se alature si Nikola. Îti dau un sfat: nu fa greseala pe care am facut-o eu mereu, aceea ca, enervat fiind, le-am raspuns lui amândurora cu aceeasi moneda si certurile acelea interminabile s-au prelungit nepermis de mult aici, pe un blog unde nu ar trebui sa existe asemenea postari.

      • … fara „lui”…

        • Doamne, ce lingușitor slinos ești, bazdagane!

          • … zise cea care se linguseste oribil pe lânga Serban, copiindu-i prostul obicei de a hartui postaci, participând la actiunile lui mizerabile!
            Ce nu-i place potaii, nu-i place nici Nikolei, asta da linguseala!

          • Ti-am cerut de doua ori pana acum sa imi dai un singur exemplu de linguseala si nu ai fost in stare. Asta ca ma dezgusti o stii de pe vremea cand Serban nici nu mai scria p-aici, ti-o repetam zilnic. Raportarea celor din jurul tau la TINE nu are nicio legatura cu relatia dintre ei, poate doar in mintea unui schizofrenic paranoid!

          • Îti spun doar ceea ce ti-am mai spus si altadata.
            .
            Faptul ca atunci când Serban ataca nejustificat pe cineva adresându-i insulte, tu îti faci aparitia si-i tii isonul, ba mai lansezi si tu câte una, faptul ca mintiti la unison amândoi, petru a jigni si discredita demonstreaza ceea ce ti-am spus.
            Si da, ai început sa te comporti cu mine ca o ticaloasa, pe vremea când Serban nu posta, dar uiti ca subiectul primelor noastre certuri a fost tot Serban, pe care îl linguseai si-n lipsa!
            Cara-te!

          • Ia zi jigodie mincinoasă si băloasă, pe cine am atacat eu anul ăsta in afară de tine?????
            Nu l-am pomenit pe Serban niciodată pe vremea aia, minti cum respiri!..de fapt cum duhnesti. Pentru că dacă iti ceri să aduci vreo probă, UNA SINGURA, o dai iară că timpul tău pretios nu-ti permite. Mie mi-a permis insă, ori de cate ori a fost nevoie.
            Iar tie, sa mănanci kkt cu două maini, văd că-ti permite… Hai sictir, vierme! Mi-e prea scarbă!!

          • Ha, ha, anul acesta?! Pai… anul acesta, pâna sa apara Serban, ai fost un timp mai cuminte… apoi ai disparut o vreme, ca sa reapari imediat dupa Serban si sa va reîncepeti samavolniciile împreuna!

          • Esti o mare mincinoasa! Vrei exemple?
            .
            Oricine poate sa citeasca postarile de ieri! Eu nici nu am postat jos, unde tu si Serban ati avut treaba cu mine în mai multe postari! Nici macar o replica nu ti-am dat la ceea ce ai scris despre mine!
            .
            Reciteste si cere-ti scuze, mincinoaso!

          • Păi dă un exemlu, vierme! Ce o tot dai cotită, rânjind si grohăind fortat???
            Ai făcut o afirmatie referitoare la anul asta, pentru că anul trecut nu m-am suprapus la postări cu Serban!

          • ALTUL IN AFARA DE TINE!!! Iti scriu ca la prosti!

          • Te prefaci ca nu ai citit ceea ce ti-am spus despre postarile tale de ieri, mincinoaso?!

          • Pentru a treia oara!!!! Tu zici:
            -¨atunci când Serban ataca nejustificat pe cineva adresându-i insulte, tu îti faci aparitia si-i tii isonul, ba mai lansezi si tu câte una¨
            Eu iti raspund:
            -¨Ia zi jigodie mincinoasă si băloasă, pe cine am atacat eu anul ăsta in afară de tine?????¨
            Esti in stare sa raspunzi la asta, sau recunosti ca mananci kkt cu polonicul????

          • Vaaaai, ce mincinoasa esti! Hai sa-ti demonstrez ceea ce mi-ai cerut pentru anul trecut ca mi-am amintit!
            .
            Anul trecut, posta CINEVA despre despre care nu-m amintesc cum se numea, era o persoana în vârsta care facea ciclism si care se certa urât cu Serban, dupa ce Serban se pornise sa-si bata joc de înfatisarea si de fizicul lui.
            Tu ce ai facut în aceasta perioada, mândruto???!!!
            O sa-ti spun eu ce faceai, chiar daca tu vei avea din nou tupeul sa ma contrazici mintind.
            Ei, bine, Serban îl umilea ca ultimul ticalos pe ciclist, iar tu îl completai cu un devotament cretin, adresându-i si tu câte-o jignire bietului om în tandem cu hartuitorul. Îmi aduc aminte foarte bine ca Serban te aplauda pentru asta de la etaj si te ruga sa postezi si tu acolo, lânga el, sa va fie mai usor sa-l atacati împreuna pe omul acela în vârsta.
            Si-acuma, mai bine nu mai continua, dupa ce ti-am demonstrat cu vârf si îndesat ca esti o mincinoasa si ca tu esti aceea care ai mâncat tot timpul kkt!

          • Îl chema Jită , bă secule . Era un biet retardat , bătrîn , cu 2 dinți în gură , care se dădea Eddie Merckx pe aici și făcea o gargară haștagiană de numa .
            Cînd am plecat eu , Jită posta bine mersi pe aici . Acuma de ce nu mai postează , tot din cauza mea , năpîrcă ?

          • Bazdaganie, pe ala il aperi tu??? Asta iti aduci tu aminte, ca era ¨o persoana în vârsta care facea ciclism¨???
            Era un ordinar ca tine, dar mai batran, si da, imi placea sa-i mai ard cate una dupa casca de cascopitec.
            Uite-ti iubitul cam cum scria: ¨nu mai plange bah laba trista la groapa mea ! Stii vorba asta veche? Plangi mah la groapa ta ! Bah ceafa lata,bai ardei umplut,nu ti-am zis mah ,fii barbat,nu ma mai musca de cour,musca-ma de plua !¨

          • Mi-am adus aminte, ticalosule, îl chema JIPA, nu JITA !
            Si nu am zis ca el s-a retras, ci am descris felul în care îti bateai joc tu împreuna cu Nikola cea cuminte de bietul om!

          • Nikola, proasto, prin citatul acela nu faci decât sa demonstrezi ca Jipa fusese provocat de Serban, abia apoi i-a raspuns asa!
            Nebuno, iar rascolesti tot blogul? Uite ca l-ai rascolit degeaba!

          • Raspunde-mi, femeie, de ce Jipa vorbea asa doar cu Serban? (Desi ai fi meritat si tu sa te jigneasca la câte mizerii i-ai spus. Dar eu ma refer la ceilalti, în afara de voi doi, hartuitorii blogului.)

          • Vorbea la fel cu multa lume, pentru ca era un porc agramat, nu credeam ca o sa cobori asa de jos sa-l lingi si p-asta..He,he,he. Nevertebrata esti, ba!

          • Vezi, mincinoaso, ca acum recunosti ca anul trecut „te-ai suprapus cu Serban la postari” dupa ce ai mintit ca nu a fost asa ???!!!
            Hai, ura si la gara, ca mai am putin si intru în garda!

          • Minti, Jipa vorbea murdar doar cu Serban, pentru ca dementul asta îsi batea tot timpul joc de el! Si tu îi tineai isonul lui Serban, pardon, trena… ca de obicei!

          • Ba cretinule, postarea are mai mult de un an; m-oi mai fi suprapus ca perioada in scurtele momente in care isi facea un cont nou si pana il dadeai tu in gat la FB si-l suprimau..Atata ai gasit inadvertenta si te dai cu tartita de asfalt?? Da, viteazule! Ai infrant din nou! 😀
            SIC-TIRE!

          • Si daca iti gasesc postari ale lui Casco in care ¨vorbea murdar¨¨’ cu altii, promiti sa-i inghiti tu toata murdaria???

          • Nu-i mai cere niciun exemplu , bă , de fapt , nu-i mai cere nimic , că n-are . E obișnuit să emită panseuri tembele , dacă-ți dă vreun exemplu e sigur falsificat și argumentat ca real doar pt că AȘA A ZIS EL.
            Lasă-l să existe , fără el viața ar fi mult mai tristă pe aici , nu știu ce ne-am face dacă nu ne-ar ofei ocazia să comentăm cum e cu Beamveurile ca noi la mîna a paișpea , ciubucele ce i le dă statul francez de 26 000 € , faptul că e medic , că stă în Franța , are casă în Bretagne , fix unde-mi spusese mai dăunăzi ( doar pt că am fost eu acolo )că e foarte nasol , că plouă , bat vînturi și apa e rece , azi nu i se mai pare chiar așa , ba chiar locuiește acolo !!!!, merge în vacanță la camping de lux , 5 stele , la Noirmoutier , cam la 200 km maximum de prezumtiva lui casă de pe cea mai frumoasă plajă din lume , probabil tot pe plaja aia merge și la simpozioane gratis , chiar plătite , tot la 5 stele , pe scurt , Ghio merge pe apă și transformă apa-n vin , ce mai …
            Dacă-l blochează Titanul , o să plîng după el

        • Intri-n gardă , bă Ghio ? Doamne , nu mă lăsa ! Și felcerii intră-n gardă ? Poate-n gard .
          A , bine , ești de gardă pe unitate SRI , aia da . Unde ai sector , la weceuri ?

          • Nu, ratatule, intru în garda la spital, pentru ca sunt MEDIC! Si nu fii invidios, ca-ti face rau la stomac si o sa dai vina degeaba pe Helicobacter pylori !
            A+

          • … nu fi, adica… Ha, ha!

          • Eee intră-n gardă…intră-n gard, dar a scris gresit, că e rangă si se dă cu trotineta prin curte pe paturile bolnavilor. Că dacă are vreo legatură cu medicina, asta e, brancardier! 🙂

          • Acu văz că ai scris acelasi lucru…

          • Bine , Ghio nu FII trist
            Că Bîzgan e securist !

          • Se dă nu cu paturile, ci cu tărgile alea pe roti ..

      • Ghio , ia și tu , mămico , un Xanax , ceva , un Prozac , o măciucă-n cap , ce găsești la îndemînă ,că pari în criză paranoiacă majoră , tu chiar nu te-ai prins că n-ai șanse în fața mea și a lui Niccollo ?
        Singura , dar firavă , ar fi să te controlezi dracului în imprecațiile tale de diliu obscen , poate mai scapi o vreme , altfel vei fi f.. enchiur pînă vei face haemoroizi și la amigdale .
        Succesuri , bă , mie-mi convine !

        • Taticule, nu am nevoie de urarile tale! Schimbul asta „elevat” de idei licentioase cu Nicola ma mentine în forma! Este ca si când as dezlega un rebus, sau as învata o limba straina ca sa ramân mereu vigilent si cu neuronii în perfecta stare de functionare! Scorpia nici nu stie de ce o bag în seama, ti-am spus doar tie!

          • Si baga bine la capsorul tau mic cu minte neteda ceea ce ti s-a spus mai sus:
            .
            „Pe de alta parte eu nu am nimic a reprosa ideilor lui Serban, ca de altfel ale nimanui, toate merita citite si luate in seama, dar nu gasesc locul aici pentru injurii, limbaj nedemn de om si postari inafara subiectelor fara nici un strop de analogie sau conexiune”

          • Asa te păcălesti, măi viermus? Că-ti răman cei doi neuroni in perfectă stare?
            Păi e bine bă, unul te ajuta la condus si celălalt la făcut cortul, ce-ti mai trebuie altceva, oligarhule? 😀

  • Multumesc Geo. Dar parerea mea este ca omul trebuie sa faca un minim efort sa-si merite painea. Sunt doua postari, nu numai cea reluata de catre tine.

  • Cat despre intelepti ce sa mai vorbim, fiindca ei au deschis calea de acum. Cum sa vorbesti de munca daca o asociezi cu „relaxarea”? Cele doua se exclud dintru-inceput. Si nu e singurul exemplu al ultimilor 30 de ani in care totul este pe dos si cu susul in jos, de la cuvinte si intelesul lor alterat, la scara valorilor. Gratie „marii opere”. Mare babilonie!

  • Institutiile de la care ar trebui sa se ceara pareri sunt tot ale aceleasi entitati care guverneaza acum in pandemie si prin urmare nimic nu ar fi nou, ci in acelasi registru. Nimeni nu risca sa iasa din front; daca pana si Guvernatorul Bancii Nationale s-a conformat la ordin si a iesit din cazemata sa mearga in deal, ceea ce cred ca este o premiera. Sper ca ati observat ca toata lumea este aliniata. Noi aici mai batem campii sa ne fie pandemia mai usoara.

  • Absolut corecte toate afirmatiile din gandul zilei. Presupusa stare de alerta va fi doar in mintea unora neexistand suport legal. Dictatura unor medici ai momentului a falimentat Romania. Masurile de siguranta ce vor fi luate in toate domeniile vor scumpi toate serviciile si produsele pentru a compensa randamentul scazut. Multi prestatori de servicii vor ridica preturile si isi vor pierde clientii si asa din ce in ce mai putini. Este mai mult decat sigur ca se va declara faliment pe banda rulanta.
    Singurele cai viabile de revenire economica mai rapida vor fi investitiile sustinute din transport pe cale ferata si drumuri, lucrari de ameliorari funciare si sectorul agro-zootehnic.
    Ce vor ramane vii in memoria romanilor vor fi restrictiile si umilintele cu precadere ale persoanelor cu varsta de 65+ in perioada starilor de urgenta. Aceste lucruri nu numai ca nu se uita, dar nici nu se iarta dat fiind ca iertarea este dumnezeiasca…

    PS1. Sa nu uitam de „performanta” Smurd-ului redovedita ieri chiar fatza celui de al treilea om in stat. Daca pentru el nu s-a intervenit in timp util, ce te faci cu omul de rand care suna viu la 112, iar cand isi fac timp personajele, in caz ca vor gasi adresa, il gasesc mort…
    PS2. Banuiesc ca si „diaspora” formata din cei ce muncesc inafara tarii s-a lamurit de ce le-au promis PNL+USR si ce le-au dat. Afacerea „sparanghelul” este un exemplu dar si o palma crunta celor ce au plecat la munca vrajiti de mirajul occidentului.

  • Mai Serbane, stiu ca e cam prea dimineata, dar vezi ca ai doua postari scurte de la mine la articolul maestrului de ieri, de la „Gandurile lui Cristoiu”. Sper ca ai reusit sa-ti cumperi baterie, desi e greu in pandemie.

    • Ar fi trebuit sa-i dai aici replica, sa nu se oboseasca, citind în urma. Da-mi voie sa-l ajut eu:
      .
      stan patitu a scris pe 11/05/2020 la 08:23
      Sa ne mai intrebam de ce norodul este asa si pe dincolo daca nu are rabdarea sau curiozitatea sa citeasca doua pagini? Ca eu Stan am rezistat sa citesc scurtele dar inteminabilele jigniri, certuri, prostii in afara subiectelor in limbaj subuman. Asta e diferenta intre stanca si mamaliga. Vezi?

      • Corect, Stan Patitu!
        Nu trebuie sa ne întrebam nimic! Plina lumea de indivizi ca Serban si Nikola, niste mediocri care sunt certati cu buna crestere, niste personaje pline de complexe si frustrari, care îsi cauta refugiul pe un site, acolo unde îsi pot ascunde neputinta, dându-se destepti si importanti, jignindu-i pe cei din jur si facând tot posibilul sa-i alunge pe cei care-i surclaseaza.

        • Limaxule, murdăresti, corupi si compromiti orice atingi! Lasă oamenii in pace, nu le mai sări tu in ajutor ca să-i atragi langă tine in mocirlă..

          • Si cum era aia ca tu nu ma ataci niciodata primul, iar azi m-ai ¨omenit¨ de doua ori pana sa intru pe blog??? 🙂 Pe cat de respingator esti, pe atat de patetic!

          • Care mocirla, femeie, aceea în care te târâi tu si amicul tau, Serban, si în care va zbateti amândoi doar ca sa-i alungati pe unii de pe aici împroscându-i cu mizerii?!
            .

          • Prostănac esti, limace! Ai răspuns ca ăla din banc:
            -Bazdaganie, am auzit ca ti-ai luat o bătaie in gară la Titu, soră cu moartea.
            -Da bine, bă, aia-i gară ??? 😀 😀

    • Pățitule , stai flexat , scurte au ba , nu le procitesc , nu ești în aria mea de interes . Se -ntîmplă , nu mai manifestă interes unul pt altul chiar și cuplurile căsătorite , darămite noi aici .
      După cum ai văzut , chiar dacă a ținut morțiș limbricul Ghio să-ți atragă și el atenția că o să ai , nu am avut nicio treabă cu tine , eu sînt de părere că scrisul , de orice fel , eliberează , ba te mai învață și ortografie .
      Ieri doar am remarcat , în stilul meu mai special , că ai postat Descrierea Codrului din Frații Jderi , chestie care , pentru mine , a fost un obstacol insurmontabil în liceu.La fel e și cu Anotherone bites the dust , acolo încă nu am apucat să mă pronunț .
      De multe ori mi se-ntîmplă și mie să n-am chef să scriu la cestiune , cui nu-i convine n-are decît să sară peste , că eu nu oblig pe nimeni să mă citească .
      Preocuparea mea specială pt Ghio e veche și se datorează faptului că e o secătură securistă , băsistă , johanistă , porcuristă, haștagistă și nihilistă , că e un diliu agresiv și catîr , că scrie ca o cizmă de mor de plictiseală , că e infatuat ca un manelist cocalar și că , mai nou , de prin nov încoace , a devenit subito medic bogătan , cu Beamveu și cu 26 000 € bacșiș de la stat , plus alte imbecilități ce le debitează p-aciia , spre delectarea mea , a lui Niccollo și Cib , ba chiar și a altora .
      În rest , scrie cît îți permite limita de caractere a blogului , doar că fii mizericordios , cînd e foarte lung , pune un semn , ceva , cu Atenție , lungime care vă poate afecta emoțional , să sar mai ușor .

      • Ba, se pare ca reusesc sa te cumintesc daca în situatia data ai reusit sa te abtii si ai vorbit fara insulte si injurii cu Stan Patitu, dupa ce acesta ti-a spus niste adevaruri care ti-au lezat cu siguranta înfumurarea aia a ta de om prost.

        • Nu mi-au lezat nimic, secătură . N-am nicio treabă cu Pățitul , nu ni se intersectează drumurile. Nici nu știu ce adevăruri mi-a spus , că nu le-am citit

  • Domnule Cristoiublog,
    Aveti un canal pe Youtube, Cristoiu TV, pe care il urmaresc cu placere si interes.

    Stiti ce as vrea sa vad eu in fiecare seara pe Cristoiu TV in saptaminile urmatoare?

    Va spun: un interviu, prin internet – desigur, de 5-10 minute cu Viorel Catarama despre starea sanatatii sale. Sintem foarte curiosi de evolutia/involutia starii sale de sanatate.

    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *