Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

România parcă e o cuconiță slabă de înger, incapabilă să spună cuiva „Nu”

De câțiva anișori e mare bătălie în România între Airbus și Bell Helicopter pentru dotarea armatei noastre. Francezii fac o fabrică la Ghimbav, vine și președintele lor la inaugurare, americanii fac lobby îndrăcit pentru Bell, mai ales prin ambasadorul Hans Klemm, toată lumea se întreabă ce va fi în final, mai ales că guvernele noastre promit ambelor tabere că le cumpără elicopterele. Dar nu poți să-i servești pe ambii, desigur, cu atît mai mult cu cît trebuie să se asigure și mentenanța pentru sculele zburătoare. Și acum pică bomba: sub ochii noului ambasador Zuckerman, guvernul Orban semnează zilele astea un Memorandum cu un al treilea fabricant, americanii de la Lockheed, pentru construirea unui mega-centru european de mentenanță și, of course, obișnuita, de acum, promisiune că vom cumpăra elicoptere Black Hawk produse de Lockheed, marele rival american al Bell. România parcă e o cuconiță slabă de înger, incapabilă să spună cuiva ”Nu”.
(Preluată de la Bogdan Tiberiu Iacob)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii