Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

România, țara lui Covid. Experiența mi-a arătat că procedurile sunt foarte proaste, dotările spitalelor sunt foarte proaste, iar corupția e prezenta peste tot

Multi ati aflat ca tata a avut o problema de sanatate si o parte dintre voi ati donat sange. Eu si parintii mei va multumim ! Vreau insa sa stiti si ce s-a intamplat in aceasta perioada – pentru ca intamplarile ne vor face pe toti constienti de deficientele lumii in care traim si, sper, ne vor impulsiona sa actionam, pentru a indrepta, impreuna, lucrurile.

Experienta prin care familia mea a trecut mi-a aratat ca procedurile sunt foarte proaste, dotarile spitalelor sunt foarte proaste, iar coruptia e prezenta peste tot. Cei care s-au dovedit onesti, au respectat etica, mi s-au parut in aceasta imprejurare nefericita exceptii, o minorotate. Catre ei se indreapta respectul meu si al familiei mele. Catre ceilalti, criticile. Pentru ca este important sa separam oamenii de calitate de ceilalti, nu sa ii punem la gramada, si sa o facem tare, clar si fara frica ori de cate ori avem ocazia, ca lumea in care traim sa fie mai buna.

Cei care ma cunoasteti, stiti deja ca sunt adepta purtarii mastii si a respectarii distantei sociale, cred in covid si ma tem de el. Respect procedurile si regulile. Pentru ca sunt ingrijorata de aceasta boala, am decis sa imi fac periodic test Sienna – pentru anticorpi covid. Ultimul de acest fel a fost pe data de 8 septembrie si a fost negativ.

In data de 9 septembrie seara, tatal meu a avut un accident in urma caruia nu s-a mai putut misca, parea paralizat de la brau in jos si avea dureri atroce.
Pe 10 septembrie dimineata am chemat salvarea. I-au facut doar un algocalmin (in ciuda celor 100 lei pe care ii dam toti cand vine salvarea, din pacate) si mi-au spus ca daca vrem musai la spital trebuie sa il coboram noi pana la masina, la parterul blocului. Au spus ca nu se fac internari decat in situatii exceptionale, de teama covidului. Dupa 4 ore, am chemat iar salvarea (iar 100 lei). De data aceasta, la insistentele noastre, l-au luat la spital. Dupa 6 ore in care nu ne-a raspuns la telefon, pentru ca era la triaj si “deranja”, m-a sunat sa il iau: ceruse externarea. Avea fractura de col femural de grad 4, care este o urgenta chirurgicala, dar el nu intelesese despre ce este vorba. Iar personalul spitalului era fericit ca a mai scapat de un pacient.

Cu ajutorul unei prietene inimoase am reusit sa il ducem la un alt spital, unde am fost foarte bucurosi ca a fost primit si intenrat. Urma sa fie operat.
Doar ca a doua zi, vineri, pe 11 septembrie, aceeasi prietena m-a sunat sa imi spuna ca tata a fost gasit pozitiv la Covid 19 si e transportat la spitalul suport din Medgidia – singurul de acest fel care primeste bolnavi cu afectiuni ortopedice atat de grave.

Am asteptat sa ma anunte cineva de la spital sau DSP, dar nu s-a intamplat asta.
Sambata si duminica am sunat eu la DSP, de zeci de ori, dar nu a raspuns nimeni.
Desi nu mi se comunicase nimic oficial si nici macar tatalui meu nu i s-a spus de ce e mutat in spitalul de la Medgidia, ne-am inzolat.

Luni dimineata, pe 14 septembrie, la 5 zile de la ultimul contact cu tatal meu si de la testul Sienna negativ si fara niciun simptom, eu, mama si copilul meu ne-am dus la spitaalul CFR si am facut contra cost testul PCR. Una peste alta, am platit 900 de lei.
Testul a fost gata a doua zi: toti negativi.

Luni seara, adica la 5 zile de la ultimul contact cu tata, 6 zile de la Sienna negativ si cu un proaspat PCR negativ, niciunul cu vreun simtom de vreun fel, am primit telefon de la DSP, care ne-a bagat in carantina. Niciun argument de-al nostru nu a functionat, au spus ca un contact se poate pozitiva oricand in primele 14 zile, ca asta e procedura si trebuie sa o respectam.

Bine, “trebuie sa o respectam” se refera la pulime – categorie din care familia mea, buna pentru statistica, face parte. Toti avem in anturaj smecheri care isi fac PCR, iese negativ si nu mai stau in carantina. Dar stiti cine face asta in mod programatic ? politicianul roman ! Premierul Orban, de la care nu aveam mari asteptari, ca a mai facut asta, dar si Nicusor Dan, care la doar o zi dupa ce a devenit primar, deja a capatat apucaturi de politician roman tipic. Ambii au fost in contact direct cu purtator confirmat de Covid 19 intr-un studio tv, mai mult de 15 minute, si-au facut test PCR si au iesit imediat din izolare. Sau au stat asa, de ochii fraierilor, cateva zile (nici alea complet inchisi). Cam 5 zile, cate aveam noi de la ultimul contact cu pacientul pozitiv + teste PCR + Sienna.

E grav sa ti se spuna ca ai Covid, asa ca ne asteptam ca odata ajuns in spitalul suport Medgidia si inainte sa fie asezat alaturi de alti bolnavi confirmati cu Covid, tatalui meu sa i se repete testul PCR – despre care unii medici ne-au spus ca da erori in 30% din cazuri. Nu a fost asa.

Conform procedurii imbecile, tata a fost testat dupa abia 8 zile, si asta doar pentru ca nu a avut niciun simptom, absolut niciunul, altfel ar fi fost retestat dupa 14. Avea insa dureri groaznice de sold si o stare tot mai proasta.

E greu de imaginat ca un om de 70 de ani, cu diabet de tip 2 si multe alte probleme medicale are Covid dar nici macar nu stranuta, nu ? As fi preferat neindoilelnic sa platim noi retestarea ca sa nu trecem prin ce a urmat.

Stiti ce s-a intamplat in aceasta perioada ? Am trait un calvar toti. Paralizat de la brau in jos, tata nu a putut sa se spele, sa mearga la baie sau sa duca lingura la gura. Personalul intra destul de rar in camerele bolnavilor de covid. Nu cred ca va imaginati cum e sa ai fractura de col femural grad 4, sa fii pe sectia covid si sa ai nevoie de plosca – pe care nici macar nu iti poti urca singur soldul.
Celor care au intrat totusi sa il ajute in aceasta perioada le multumim enorm.

Noi, nefiind Orban sau Nicusor Dan nu am putut ajunge la el. Repet, ca e important.
Tata a fost retestat in ziua 8 si in ziua 12 si a iesit negativ in ambele cazuri, astfel ca a fost trimis inapoi la Constanta pentru operatie – asta chiar inainte ca noi, contactele lui, sa iesim din izolare.
Este cazul sa stiti si cum am petrecut noi, in aceasta perioda:

In ziua 7 din cele 14 zile de izolare, politistii de la Sectia 3 au reusit in sfarsit sa gaseasca adresa noastra. Pentru ca a fost atat de dificil sa gaseasca o adresa formata din strada, numar, etaj, apartament, ca sa isi marcheze victoria, s-au dus direct la doamna administrator de bloc si i-au spus ca suntem contat covid si ca daca ea sau vecinii ne vad parasind apartamentul, sa sune imediat la sectia 3 – la numarul de telefon indicat si sa ne denunte. Apoi, aceasta si-a facut datoria si a anuntat vecinii.

Din ziua 7 si pana in ziua 14 politia locala a venit zilnic, uneori si de 3 ori pe zi, chiar si la ora 21.30 la usa noastra, sa verifice ca stam in casa. Veneau la ore diferite, cate 2, ca sa poata face proces verbal daca nu ne gasesc. Ne-au spus ca sanctiunea aplicata in caz de parasire a domiciliului este sa stam inca 14 zile inchisi la Techirghiol, contra cost, 5000 lei de persoana. De fiecare data ne cereau numarul de telefon pe care il aveau scris gresit, si gresit a ramas pana in ziua 14. Pun mai jos si imagini din fata blocului – unde sectia 3 nu observa nimic in neregula si cu covidul se sta bine.

Eu am lipsit de la serviciu, copilul de 3 ani s-a urcat pe pereti de la atat stat in casa iar in ultimele 3 zile am mancat doar paine cu branza, ca doar asta mai aveam in frigider si nu am mai cerut livrari, ca la cum se uitau vecinii la noi, ne era jena si sa mai deschidem usa.

Una peste alta, urgenta chirurgicala a tatalui meu s-a rezolvat dupa 14 zile de intarziere, cand situatia lui medicala devenise mult mult mai proasta.
Si, desi a fost externat luni, abia ieri, 9 octombrie am primit Biletul de iesire din spital, in care ghiciti ce scrie? IGG NEGATIV, IGM NEGATIV la Coronavirus pe data de 22 septembrie (la 11 zile de la asa-zisul test pozitiv).
Cel mai probabil, tata nu a avut niciodata Covid.
Si acum incepe sa fie bine, reinvata, incet-incet sa mearga. Dar ar fi fost mult mai bine daca era diagnosticat la timp, internat pe loc si operat imediat.

Si, din acest motiv, iata ce imi doresc eu sa se schimbe urgent in tara mea:
· pacientii PCR Covid pozitiv sa fie retestati in ziua 3 – pentru confirmarea diagnosticului si sa li se faca si test pentru IGG si IGM. Pana la confirmare, acestia sa fie complet izolati. Diagnosticul sa fie pus dupa repetarea testelor.
· pentru contactii covid: sa se faca PCR si IGG /IGM in ziua 7: daca ambele arata ca nu sunt bolnavi, sa fie lasati liberi
· sa nu mai fie refuzate internari si operatii din cauza covidului
· sa nu mai fie necesar sa dai spaga la spital; s-au dat salarii mari ca nu mai existe coruptie, mai stiti? cer prera mult ?
· politistii sa nu mai anunte vecinii ca o persoana este contact covid
si tot politistii sa se ocupe de mizeria din parcuri – unde se “postesc” tigari si bauturi – si de ce au ei de facut si nu fac – o mie de lucruri
· toata lumea sa respecte procedurile – inclusiv politicienii si smecherii (Dl. Orban si dl. Nicusor, daca nu va place procedura, schimbati-o, ca fix pentru asta v-am angajat noi, romanii. Schimbati-o, nu o incalcati.)
Voi ce ati vrea sa se schimbe urgent ? Ce credeti despre aceste lucruri ?

C

Later edit:
Am uitat sa mentionez ca tatăl meu a primit 3 zile de Khaletra in spitalul suport, începând cu ziua 4, complet de-aiurea.
De asemenea, am uitat sa mentionez ca atat de zeloasa politie locală ne-a adus deciziile cu doar o zi înainte de data la care urma să ieșim din carantină.

(Text de Cristina Mitchievici Vlaicu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „România, țara lui Covid. Experiența mi-a arătat că procedurile sunt foarte proaste, dotările spitalelor sunt foarte proaste, iar corupția e prezenta peste tot”

  • „test Sienna – pentru anticorpi covid”

    „Pe malurile Sienei, în faeton de gală,
    Cezarul trece palid, în gânduri adâncit;
    ….”

    evident,ggglll nu stie de varianta originala cu „siena”.

  • Perfect de acord cu tine ADI dar acest popor de idioți trepanați nu văd decît ruși,comuniști, chinezi,ciume roșii etc.mai mult nu am ce comenta deoarece așa gînesc și eu dar nu ai cu cine,soarta noastră ca propritatea lui johanus este pecetluită,noapte buna popor roman

  • Trist si grav.Eu vreau sa nu se mai faca teste la cerere pentru ca aici este mega escrocheria. Am scris despre chestiune dar nu se autosesizeaza nici un ziarist.
    Cum fura PNL si medicii in pandemie

    Am refacut textul pentru ca am descoperit elemente noi (noi de vreo doua luni 🙂 ). Elemente care – ironic – erau asezate in fata mea tot timpul. Trebuie facuta diferenta intre manipularea ideologica si manipularea privind buzunarul cetateanului.
    Multa vreme am cautat conspiratia in geopolitica si am ramas in urma cu smenuiala romaneasca. Dar ii prind din urma. Intr un fel e de bun augur aceasta intarziere pentru ca s au dezvoltat in smenuiala, au avut timp sa fure si sa imi consolideze mie constructia logica.
    Medicii de dreapta ne reproseaza faptul ca nu gasesc zugravi dar experti in medicina, in virus, vad toata ziua pe facebook. Asta pana la urma dovedeste faptul a ne subestimeaza (GRESEALA FATALA) Este adevarat ca nu multi pot pune in ordine cronologica evenimentele, nu multi pot expune chirurgical, mega minciuna. Nu multi sunt pasionati de deconstructie textuala, nu multi sunt pasionati de filosofie si de adevar si nu toti suntem de la inceputurile internetului pe internet (poate unii suntem oleaca de cyborgi ajunsi la o oarecare maturitate). Da’ vorba MARELUI Iohannis: ghinion! Sa le spargem codul:
    In 16 iulie, Profesorul Rafila ne spune „Probabil că numărul real de cazuri de COVID este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat” Mediul privat incepe TESTAREA LA CERERE dupa o saptamana, din 23 iulie (cel putin asa apare din declaratiile Grupului de comunicare unde incep sa fie trecute si testele la cerere). Practic, Alexandru Rafila panicheaza oamenii prin aceasta declaratie ca sa ii mane ca pe vite spre testarea la cerere. Aici nu mai vorbim despre o manipulare ideologica ci despre o manipulare in vederea unor castiguri intr o situatie de panica. O escrocherie faraonica de o puritate si de un malefic, extraordinar.
    In 3 august, Rafila ne spune esentialul de la care am pornit constructia logica. Iar eu ma intreb, unde sunt aia „de zece doua zeci de ori mai mult infectati in realitate” daca la cerere se descopera 10 infectati la 10.000 de teste? „pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.”
    08.08.2020 mediafax”Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, anunţă că statul nu a acoperit nici acum costurile pentru testele RT PCR realizate în laboratoarele spitalelor private. Asta în condiţiile în care, spune Hotoboc, 50% din testele RT PCR, solicitate de autorităţi, se fac în unităţile medicale private.”
    Jumatate din testele CERUTE DE STAT (probabil in cazul simtomatiicilor/definitiei de caz) care se fac in laboratoarele private sunt decontate de catre stat? Nu este aceasta un alt mod de a stoarce bani din pandemie? Bun. Hai sa spunem ca asta e doar un „contract cu statul” .Dar sa nu uitam interesul, sa nu uitam ca PNL isi hraneste clientela. Dupa ce va intelege toata lumea dimensiunea escrocheriei (mass media de stanga doarme sau si stanga este implicata in escrocherie? daca este o escrocherie medicala trans nationala, e posibil) cu testele covid de la privat iar lumea va pune presiune pe DNA, PNL o sa gaseasca un tap ispasitor (sau mai multi pentru ca la asemenea dimensiune a escrocheriei e nevoie de mai multi) pe care il/ii salta DNA ul si il salveaza pe Iohannis care o sa dea din umeri si o sa ne explice, din nou, cum e cu virgula coruptia. EL.El ne va spune ca este un luptator anti coruptie. Asemenea escrocherie nu se face fara girul presedintelui.
    De aici incolo e vechiul text.
    Daca PSD fura la asemenea amploare, pana si ultimul votant PSD era saltat de DNA.
    Cifrele prezentate zilnic de catre Grupul de Comunicare, implica: numarul de infectati, numarul de morti, numarul de infectati in urma retestarilor, numarul si categoriile de varsta a mortilor, testele facute in urma protocoalelor blablabla si numarul de TESTE FACUTE LA CERERE
    Acestea din urma sunt facute de catre mediul privat.(aproximativ 6000 la privat si in rest, la stat pana pe la 9-10 mii. asta era in 13 august, conform mediafax).Numarul de infectati in urma testelor facute de privat nu sunt publicate separat (si nimeni nu vorbeste despre ele): adica aia 8-10 infectati,zilnic din 8-10 mii de teste se pun laolalta cu ceilalti infectati ca sa nu para putini si sa nu ne intrebam noi, de ce cheltuim 200.000 de euro sau mai mult, poate chiar 500.000 de euro, zilnic pentru 8-10 teste pozitive din 8-10 mii de teste.
    Vedeti de ce PNL nu trebuia sa coopteze un medic neinregimentat politic? Pentru ca asta s a spart in gura in data de 3 august. Rafila: „pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.”. La vremea respectiva, eu nu am stiut sa pun laolalta piesele pentru a forma un intreg, chiar daca am scris despre chestiune in 4 august.
    Practic, Grupul (nu Iohannis si PNL. Ei nu fac asa ceva. Doar PSD, fura) ascunde aceasta manarie, aceasta modalitate de muls, in spatele infectarilor reale.PNL, fura impreuna cu medicii, zilnic, 10.000 de oameni de cate 300 de lei (pretul testului covid) mai putin 8-10 oameni care ies pozitivi (daca ies).
    ……………..
    Politizarea disperarii (anexa la „Cum fura PNL si medicii in pandemie)
    Exista o repezeala, un relativ, un instinctiv si o doza semnificativa de superficialitate in randul scepticilor. Poate ca sunt eu mai incet la minte sau necalificat in anumite probleme, poate imi scapa ceva asa cum mi a scapat de la bun inceput (eu vreau rationamente nu instinct) precum handicapul faptului ca ma informez de la hotnews si digi24 (un vechi obicei de pe vremea cand eram un prost de dreapta/pentru ca eu sunt experimentat si nu ma mai pacalesc, globalistii. dar nu a fost asa. un obicei de pe vremea cand il consideram pe Obama un politician misto nu o marioneta ucigasa) dar nu am vazut pe nimeni sa distruga pandemia la nivel argumentativ intr un mod categoric nu intr un mod discutabil, construit pe firimituri. Nu exista o schema sistematica care sa imi „aprinda beculetul”. Singura schema demonstrabila e facuta de mine, prin date concrete, verificabile si rationale (pentru ca internetul are memorie nu este la fel ca televiziunea iar „smecherii prosti” nu prea tin cont de lucrul acesta si ii prinzi cu minciuna). Anume: modul abject prin care Alexandru Rafila a manipulat populatia la 16 iulie, instaurand panica, speculand legat de numarul „de 10-20 de ori mai mare a infectarilor reale” iar dupa o saptamana, de la 23 iulie, au inceput sa apara testele la cerere.ADICA: VREAU LEGATURI SI DEMONSTRATII NU NEAPARAT UN VIDEOCLIP CU CUTITUL INFIPT IN SPATELE CUIVA. Dupa inca 10 zile, in 3 august, vine si ne spune faptul ca in randul testelor la cerere se descopera un infectat la mia de teste. Grupul de comunicare nu pune separat TESTELE FACUTE LA CERERE ca sa vedem cati infectati sunt in cazul TESTELOR LA CERERE si in cazul definitiei de caz pentru a le amesteca si relativiza, ascunzand marea escrocherie: modul prin care se sifoneaza banii de la propriul electorat pentru ca, prea putini votanti PSD isi fac teste covid. Profesorul Astarastoae o cam politizeaza. Iar medicii de dreapta ne arata toata ziua poze cu Trump. Dar toti politizam: de la moduri complexe pana la cele mai rudimentare.Politizand pandemia, iti diminuezi spatiu de manevra in care iti misti argumentatia. Apar intrebarile: cautam adevarul despre pandemie si cat politizam pandemia?
    Mergand pe firul logic al mega escrocheriei rafiliano oms ista, putem sa intuim escrocheria de dincolo de testele la cerere. Escrocheria infectatilor reali prin testele facute in definitia de caz. Daca TESTELE LA CERERE sunt un fake (prostul de Rafila ne a spus in 3 august: ies pozitive unu la mie: iar din acei 8-10 infectati se pot manipula pentru ca sunt a drac de putini) de ce sa nu fie si celelalte? Pai, nu prea pot sa fie pentru ca, eu nu prea cred deocamdata intr un virus fabricat pentru furat. Ca… testele PC PCR pot sa dea eroare e una si sa fie un fals total, alta. Cred mai degraba intr un furat pe langa virus. In aceasta galagie globala greu poti scoate zgomotele de fond pentru a analiza esentialul. Interesele noastre imediate sunt afectate iar in aceste conditii, tindem sa dam o conotatie falsa, virusului. Politicienii, la fel ca oamenii de afaceri (aia MARI) se pliaza pe evenimente si le exploateaza in vederea castigurilor. Lucrurile astea trebuie sa le intelegem din start pentru ca aceasta este principialitatea capitalismului occidental. Pe Rafila nu il ia DNA pentru ca are in spate: PNL, U.E si OMS. Poate chiar si pe China care are toate interesele sa ne vada prabusiti din interior. Pe Dragnea il ia pentru ca il are pe Putin. Putin… care nu are nicio influenta institutionala in Romania. Dar… oamenii trebuie arestati preventiv. Daca pe Dragnea nu l a scapat lumea pentru ca nu e capabila sa inteleaga jocurile geopoliticii, banuiesc ca de mine nici nu vor afla daca ma matrasesc astia pentru ca vorbesc prea mult. Asa se poate intampla cu oricare din noi. Si… uite cum suntem redusi la tacere intr o aparenta harmalaie democratica in care ai impresia ca esti liber sa vorbesti si sa gandesti. E voie sa vorbesti daca esti tolomac. Sau daca faci balbe si clipesti din ochi precum Elon Musk si Biden (fara asociere politica intre ei) sau orice american care mimeaza modestia atunci cand vorbeste.
    Dincolo de aceasta nebunie exista lucruri mult mai grave in acest full contact al geopoliticii. Ne alfam in prima linie. Iar cand o sa ne loveasca ceva, vom avea impresia ca ne a lovit trenu pe trecerea de pietoni. Poate ca acesta este preludiul trenului de pe trecerea de pietoni sau doar o modalitate de a „digitaliza occidentul” respectand „libertatile” dar invocand siguranta/necesitatea. Pentru ca, daca vrea, China o face, nu are nevoie de motivatia sigurantei fata de virusi.
    ……..
    Pentru a intelege un eveniment de amploare, un eveniment in care multe elemente/domenii nu iti sunt familiare iar interesele abunda si informatia este superdistorsionata, trebuie sa inveti sa pui totul in slow motion (daca e nevoie, sa opresti timpul care iti curge normal/sa te dedici: sa muti curgerea timpului tau in alt loc. nu poti prinde un asemenea eveniment „din zbor” numai daca ai un Gherman care iti filtreaza informatiile iar reactia spontana nu te avantajeaza) si sa dai zoom pe fiecare problema in parte. Sa te storci de durere, isterie si interes si sa operezi rational in aflarea adevarului. Cand aparam rafilienii oms isti si autoritatile romanesti care gestioneaza pandemia si luau masuri impotriva restaurantelor, teatrelor, frizeriilor etc ma bazam pe faptul ca exista un grafic facut de DSP uri din care, betivul Orban si ceilalti pacalici iau masuri in functie de unde exista infectati. La inceputul pandemiei ne am luat dupa specialisti rafilieni de la OMS si matusi din sanatate care vorbeau aiurea. Matusile nu stiau de la gripa spaniola despre masti si nu erau capabile sa inteleaga eficienta mastii in Coreea de sud si China (EU STIAM in conditiile in care nu sunt platit ca sa stiu chestuni elementare) iar astia inchideau totul. Perfect normal: covidel fiind un element necunoscut, nu se stiau multe, lucrurile trebuiau transate total. Pragmatism total. Insa, rafilienii ne au mintit urat de tot pentru ca au elaborat o modalitate de a fura de la desteptii de dreapta care s au testat, au decartat si ii vor vota din nou, nu ma indoiesc de asta. I am prins si nu mai avem incredere in ei. Actele vorbesc, povestile daca nu sunt consemnate, nu sunt valabile. Exista grafice facute de catre DSP, legate de modul in care apar infectiile covid? Adica: 10 de la teatru, 30 de la scoala, 10 de la restaurant, 4 de la frizerie si 0 de la votare (asta din urma este o chestie noua, nu au cum sa faca grafice: probabil se iau dupa alegerile din Franta sau dupa analiza timpului si modalitatii de interactiune a oamenilor/dupa expunerea oamenilor)?
    Daca nu se face autopsierea pentru ca e mult de munca si nu e nimic de furat, banuiesc ca.. si graficele acestea nu exista. Probabil se folosesc grafice de la alte tari care fac lucrurile mai temeinic. Poate ma insel. Dar eu nu am gasit grafice numai in functie de localitati/comune/sate nu in functie de locul/domeniul de unde provin infectiile.
    Degeaba ii pocim numele lui Arafat pentru ca, un om care si a dedicat toata viata sanatatii publice din Romania este posibil sa faca anumite compromisuri pentru atingerea obiectivului: protectia cetatenilor. Normal ca e de discutat. Normal ca toate sunt discutabile insa trebuie sa pornim de la principialitatea lucrurilor si sa construim pe langa ele. Nu… cum ne taie capul.
    Arafat ne a tot spus ca exista decizii politice si tehnice legate de anumite masuri. In special despre enoriasi si biserica. Daca la votare „pe drum, inapoi si in timpul votului” nu ne am infectat, se pare ca, la moaste ne infectam. Intr adevar, riscul este mai mare pentru ca vorbim despre deplasari inafara localitatilor si alt timp in care oamenii se expun. Asta este o chestiune logica. Dar grafice despre restaurante, cinematografe etc? Exista si acolo o logica? Pai, o logica elementara ne ar pune sa scurtam programul in scoli. Mai mult: o logica sanatoasa ne ar obliga sa nu incepem scoala. Citesc faptul ca la cinematografe le au dat drumu de la 1 septembrie si acum le inchid.Probabil le vor resdeschide inainte de votul parlamentarelor si le vor inchide de sarbatori 🙂 la fel cum fac cu bisericile. Nu spun ca este usor sa gestionezi o pandemie dar o cam bati de gard, uneori.
    Dar cum este cu expresia imbolnavit de covid versus infectat de covid? Imbolnavirea este o chestiune morbida iar infectarea o chestiune mai usurica. Daca ai mii de infectati zilnic si iti mor 40-50 pe care nu ii autopsiezi pentru ca asa ti a zis OMS nu este o situatie extraordinar de grava incat sa folosesti cuvantul imbolnavire (asa au facut in Italia la inceput: ii bagau in saci pe banda rulanta fara sa caute intelesuri in belirea mortilor si salvarea celorlalti. dupa belire, si au dat seama ca e nevoie de anticoagulant si asa, in principiu, am ajuns la o mortalitate scazuta din cauza covid?) gravitatea situatiei este amplificata de acest cuvant (imbolnavire).
    mai mereti in pula cu covidu vostru pentru ca eu am dat de o tema superba:fericirea. O tema care, am impresia ca o sa ma faca sa stralucesc pe cerul filosofiei. Normal ca voi aveti impresia ca virgula covidu e mai important, dar covidu asta trece iar ideile profunde raman mai multe decenii sau poate chiar secole.
    ………
    Cine ii controleaza pe eroi (anexa 3 la Cum fura PNL si medicii de la privat in pandemie)

    A inceput atat de poetic. Smiley s a pliat pe eveniment si a inceput sa cante. Frumos. Dupa luni de zile, eu ma intreb: cine ii controleaza pe eroi. A! Titlul melodiei lui Smiley era „Cine ii salveaza pe eroi”. Nimeni! Pentru ca e PANDEMIE! Are acces la actele medicilor un jurnalist de investigatie? Pai, cum sa aiba daca Covidel il musca? Daca eu i am prins pe astia cu mata in sac CU ACESTE DATE IN VAZUL LUMII, pentru ca nu sunt capabili sa isi faca un sistem de furt pe care nu il poti depista, sunt curios ce putem sa gasim in sertarele reale ale medicilor. Dar degeaba ma trimiteti pe mine pentru ca, trebuie sa cunosti si putina medicina ca sa nu te fenteze asa… la din primele vorbe. Trebuie sa trimiti juranlisti de stanga. Sa fie chiar asa? Jurnalistii de stanga sunt capabili sa descopere ceva? Daca nu au resuit sa descopere lucrurile astea in vazul lumii, ce sa descopere in sertarele DSP urilor sau a spitalelor la modul general? Se vrea sa se descopere sau nu? Banauiesc ca exista si medici de stanga care au interese, care isi iau banul de pe testele la cerere. Banuiesc ca exista si medici care sunt de stanga si de dreapta: in functie de care tabara se afla la putere asa cum exista jurnalisti de stanga si de dreapta. In timp ce populatia agonizeaza, institutiile statului sunt neputincioase sa descopere escrocheria testelor la cerere.
    p.s nu mai am chef sa sisntetizez din nou pentru nush ce ziaristi. Mi am pierdut vremea suficient pentru o tara de tolomaci. Daca se gaseste cineva sa valorifice nisa, e bine… daca nu… si asa e bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *