Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

România, țara lui Covid. Ghinionul de a nu avea la îndemână un Paracetamol 

Un prieten bun, coleg de copilărie, are Covid. 43 de ani, stare bună, nu bea, nu fumează, nu troncăne.
S-a internat la Craiova cu simptome.

În prima seară de spitalizare, până să fie închis în salon, asistenta i-a spus să ia un paracetamol dacă se simte rău.
– De unde?, a întrebat el.
– Păi nu aveți la dumneavoastră?
N-avea.

A făcut pneumonie, cu un plâmân afectat, i-a fost dat antibiotic.
În a 8-a zi de tratament starea i s-a deteriorat brusc. Febră mare, respirație scurtă. O nouă radiografie a arătat că are ambii plămâni afectați, i s-a spus că este grav, că ar trebui să i se administreze Remdesivir, dar că nu au. Acum făcuse și pneumonie bacteriană pe care ar fi putut s-o ia din spital.

A început să-și sune alți prieteni – unii cu bani și influență. Eu sunt cel din copilărie, cum spuneam. Prietenii cu influență și bani au pus mâna pe telefon. Cu amenințări, cu promisiuni, cu relații, într-un final i s-a dat Remdesivir. După 3 zile i-a coborât temperatura. E bine. Are cicatrice pe plămâni cum are Băsescu pe ficat. (Mihai Radu-jurnalist)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *