România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Românii au cea mai mare încredere în Biserică, Armată și Academia Română

Românii au cea mai mare încredere în Biserică, Armată și Academia Română – potrivit primului barometru al vieții religioase din România prezentat astăzi la București. Cu toate acestea, deși se consideră persoane religioase și cred în Dumnezeu, românii nu merg la Biserică decât o dată pe săptămână, ocazional, sau doar la sărbătorile mari, relevă datele aceluiași studiu. Biserica, Armata și Academia Română se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației – arată datele studiului. Peste 71% dintre cei chestionați au spus că au încredere foarte multă în Biserică. Pe locul al doilea se află Armata, cu aproximativ 61%, urmată de Academia Română cu aproape 46%. Topul încrederii este completat de primărie, poliție și Ministerul Sănătății. La polul opus se află guvernul, parlamentul și partidele politice, care împreună nu reușesc să câștige încrederea decât a aproximativ 32% dintre cei chestionați. Deși se consideră persoane religioase și cred în Dumnezeu, românii nu merg la Biserică decât o dată pe săptămână, ocazional, sau doar la sărbătorile mari, mai arată datele studiului. Majoritatea respondenților consideră că educația religioasă este necesară, în timp ce 22% răspund că părinții răspund în acest caz. Doar 5% spun că nu trebuie să existe educație religioasă în școli.

Studiul a fost realizat telefonic, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, de Centrul de Cercetări Sociologice Larix în parteneriat cu Secretariatul de stat pentru culte și Institutul de Ştiințe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române. Eșantionul este reprezentativ pentru populația României, iar marja de eroare este de plus-minus 3%. (Rador)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Românii au cea mai mare încredere în Biserică, Armată și Academia Română”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *