Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Românii iau în bășcălie totul, inclusiv posibilele dezastre

Genialul prozator. La 1 ianuarie 1894, Caragiale îi trimite unui anume G.N. Grideanu o Carte poştală.
Zic, un anume, silit de împrejurări. Excelentă ca transcriere exactă a epistolelor marelui dramaturg, Corespondenţa, editată de Academie în seria Opere, păcătuieşte prin absenţa referirilor la persoanele, contextul şi subiectele abordate. Scrisorile lui Caragiale sînt încîntătoare şi luate în sine. Ele şi-ar spori infinit importanţa dacă ar fi însoţite de note de istorie. Contează din acest punct de vedere cui îi sînt adresate scrisorile sau chiar cărţile poştale, ce subiect e pus în discuţie, motivele pentru care scriitorul pune mîna pe toc.

Pentru a şti cine era G.N. Grideanu şi de ce-i scrie astfel Caragiale, am căutat prin dicţionare, inclusiv prin faimosul Dicţionar al Contemporanilor, întocmit de Dim R. Rosetti.
Jale mare.
Nimic despre personaj în Enciclopedia română, scoasă la Minerva, în Dicţionarul enciclopedic ilustrat al editurii Cartea românească, în Enciclopedia Cugetarea, realizată de Lucian Predescu.

Mă resemnez cu datele trecute de Caragiale la Destinatar:

„D-sale
Domnului G.N. Grideanu
Membru etc., etc., etc. român
La magazinul său propriu cu firma
La Coconaşul tricolor
Loco”.

Caragiale trimite Cartea poştală unui „apropitar” de magazin, probabil alimentar. Astfel se explică într-un fel conţinutul.
Savoarea textului – un text de circumstanţă, în genul celor iscălite de Nichita Stănescu pe Notele de plată de la restaurant – ţine însă de autor.

De genialul Caragiale care face proză pînă şi pe Cărţile poştale:

„Crenvirştul internaţional salută cu respect cîrnatul român.
Berea cosmopolită felicită cu stimă pelinul naţional.
Berarul Caragiale salută şi felicită cu dragoste pe confratele său d. G. Grideanu, supranumit Coconaşul român.
La mulţi ani cu fericire şi cu toate cele dorite,
I.L. Caragiale
Membru român al Societăţii internaţionale a Chelnerilor din tînărul Regat al României”.

*

D-ale românismului. Eugeniu Arthur Buhman, fost şef al Serviciului de poştă, telegraf şi telefon al Casei Principelui Moştenitor Ferdinand, descrie în memoriile sale o secvenţă care confirmă năravul românilor de a lua totul în băşcălie, inclusiv posibilele cataclisme.

Duminică, 11 aprilie 1910, el notează în volumul Patru decenii în serviciul Casei Regale a României. Memorii 1898-1949:

„În Capitală se vorbeşte de cîtva timp cu mare emoţie de apariţia anunţă pentru 6/10 mai a cometei Haley, care revine o dată la fiece 76 ani. Se spune că orbita Pămîntului va traversa coada cometei care este compusă din gaze înăbuşitoare. O anume categorie de bucureşteni, printre care am mulţi prieteni, încearcă să mă convingă că nu trebuie lăsate nebăute şpriţurile de prin bodegi «că dacă e vorba să murim de cometă, la ce să le mai lăsăm pe pămîntul uscat!» Amicii mei Chiriţă Ranetti de la «Furnica», Iancu Brezeanu de la Teatrul naţional şi sculptorul Späthe m-au asigurat că sunt ferm decişi a executa cu sfinţenie programul de mai sus!“

*

Rolul benefic al incendiilor în Istorie

Revăzîndu-mi notiţele din care ar urma (dacă mai am timp s-o fac, desigur) să extrag, după legea apei turnate în vin, un text mai mare, descopăr în două locuri însemnări despre rolul incendiilor în modernizarea Istanbulului.

S-ar cuveni să mă întorc la cele citite despre incendiile de la un capăt la altul (pornite de la Cornul de Aur şi terminate la Marea de Marmara), în urma cărora noile construcţii erau supuse unor reguli mai aspre.

Aceste reguli se anunţau de la bun început pline de slăbiciuni, uşor de dibuit de speculanţii imobiliari.
În consecinţă, un nou incendiu prăduia noile construcţii, tot din lemn.

Speriaţi de revolta colectivă, demnitarii avansau noi legi.
De remarcat că, după primul incendiu, o oarecare îmbunătăţire avea loc.
Noile legi, emise după al doilea incendiu, chiar dacă pipernicite şi otova aplicate, duceau, totuşi, la o mică modernizare.

Mi-am zis mai demult să scriu un eseu mai amplu despre rolul dezastrelor în modernizarea marilor oraşe ale lumii: Londra, Lisabona. Deşi am vrut să trec şi Constantinopolul printre aceste aglomeraţii, acum sesizez că oraşul de pe Bosfor cere o nuanţare.
Celelalte oraşe europene s-au modernizat imediat după un dezastru. Constantinopolul a avut nevoie de 100 de ani de dezastre pentru a se moderniza pe jumătate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Românii iau în bășcălie totul, inclusiv posibilele dezastre”

  • Asa e Cib cu Nordul si cu Sudul,apropos noi o sa facem bascalie si de Apocalipsa.Cel putin daca Apocalipsa ma va prinde ,imi voi stoarce mintea sa scot cea mai tare Bascalie,care sa bata Apocalipsa,adica Apocalipsa Bascaliei.Asa sa mi ajute Dumnezeu.Sau Allah.Care o fi mai tare. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  • Domnu’ Cristoiu,

    Se spune ca tot tiganu’ se naste lautar si tot romanu’ glumet. Ceea ce nu-i rau, zic eu, ca altfel ar innebuni sub presiunea „realitatii”.

    Pe vremea lu’ nea Nicu, era unu’ care spunea bancuri ore in sir. Radeam de ne durea burta si ne lacrimau ochii. Il rugam pe romanu’ ala sa se opreasca, sa nu mai spuna inca un banc ca simteam ca nu mai rezistam de-atata ras. Ce altceva puteam face? Ca si acum, de altfel. Ce poti face cand vezi atata prostie la varfu’ societatii? Cand toate popoarele (cu mici exceptii) au fost inchise cu forta in case, cele mai bune glume le-am auzit tot de la romani. Ceilorlalti nici nu le trece prin cap ca s-ar putea face glume pe seama pandemiei. Romanu’ insa a scos-o si-peasta: „expertii au descoperit ca virusu’ a facut o noua mutatie prin care ne afecteaza digestia, asa ca OMS-ul ne obliga sa purtam de-acum nu doar masca pe gura, ci si pampersi la fund”… 🙂

    Cand e vorba de bascalie, romanu’ e campion mondial!… 🙂

  • Vă vine să credeți?
    Ieri Ursula von der Leyen a pronunțat cuvântul „femei” în discursul său. A zis că e îngrijorată de soarta femeilor și a copiilor din Afganistan.
    Dintr-o dată a uitat ce ne tot spunea că femeile sunt „persoane”.
    Poate acum și-a dat seama de aberațiile susținute de ea pînă acum.
    Chiar și organizaţiile internaţionale, alea care interzic pronunțarea cuvintelor „femeie” „mamă” „femeie gravidă” sau „femeie care alăptează” au spus în declarațiile lor „femei afgane”.
    Deducem că ori singurele femei de pe Terra au rămas doar în Afganistan, ori că prostia și nebunia conducătorilor a ieșit la suprafață. Clar e a doua variantă.

    • Eu as jupui-o de vie pe cutra aia de von der leyen,o tzarancoaie,ca toate celelalte tzarancoaie ajunse la „brusel”,care nu-s in stare nici sa fiarba un ou,da’au opinii politice si cum sa faca si sa dreaga in anume situatii.Putin se tine cu miinile de burta de ris cind vede cite „femei intelijente” are bruselu’ mai ales,se joaca cu ele pe virfu’unghiei de la deshtiu mic.Multi au fost revoltati cind ursulica a fost la turci si erdogan a pus-o practic la colt, in picioare,fara sa-i ofere un scaun.Eu am ris cu pofta,pt ca asta arata parerea lui erdogan,nu despre femei,ci despre”lidarii”europeni de orice fel.Ursulica e una dintre cele mai periculoase incompetente de la UE,e genul de cutra care se ridica in timp ce calca pe spatele si beregata altora,nu are NIMIC de oferit UE-ului si nici macar tarii ei,cu astia de la brusel,in general,e un singur lucru care-i aduce acolo,si anume EGOUL PERSONAL si interesele de grup.Nimeni nu ajunge acolo daca nu-si reprezinta interesele strict personale sau ale vreunui grup de banditi.Noi avem reprezentante acolo de boala,bolilor mintii,niste toante care se lasa manevrate de o ursula,o cehia sau letonia care au ca reprezentanti muieri tupeiste si cu un IQ scazut.Daca o letonia cu o tzaranca cu IQ redus ca reprezentanta,poate afisa superioritate in fata reprezentantelor Romaniei,iti dai seama ce-i la UE si cit de usor ii vine unei coane ursula sa se joace cum vrea ea in cercul lor.ursulica a terminat o scoala medicala,daca era buna in meseria ei,nu mai facea atitea gafe,te astepti ca cineva care termina o scoala medicala sa stie diferentele intre femei si barbati,te astepti sa fi auzit macar de „gene – genetica”,unde mai pui ca e si mama si bunica.Iti dai seama citi fluturi au la cap reprezentantii UE-ului si pe ce cale imping, fortat, tari intregi. Femei ca ursulica nu-s acolo sus in UE ca sa rezolve ceva cu adevarat,dimpotriva,sint puse acolo ca oligofrenii care stau in umbra cu interesele lor meschine,sa obtina usor ce vor,or o ursulica sau o cocirleazma ca alea care reprezinta Romania, sint foarte usor de „coordonat”ca sa zic asa,e usor sa ai tute cu un bagaj de cunostinte generale egal cu zero si usor de intimidat.Cu asa „lidari” se poate intoarce lumea cu fundu’ in sus si nu in sens pozitiv,bun,dimpotriva…Apropos de capiatele care reprezinta Romania, avem 5 reprezentante:Carmen Avram,Maria Grapini,Ramona Strugariu – astea 3 au „studii”facute la Iasi(ce coincidenta,toate 3 au studiat la Iasi), si Corina Cretu, Rovana Plumb,astea doua cu studii la Bucuresti.In rest ne reprezinta”barbati” pe care daca ii iei la bani marunti,fiecare dintre ei,fara exceptie,se reprezinta pe ei si interesele lor personale, fiecare e un oportunist mai mare decit celalalt si care stiu ca locul lor e asigurat acolo in UE daca se pun bine cu „UE-ishtii” ca de electoratu’roman ii cam doare-n cur.Daca astfel de reprezentare in UE e posibila pt Romania,nici nu vreau sa-mi imaginez cum sint reprezentantii celorlalte tari mai ales celor asemanatoare cu Romania,nu pot avea acolo reprezentanti in adevaratul sens al cuvintului,loiali tarii pe care o reprezinta, e un fel de troaca in care unii vor ce vor si restul trebuie sa se supuna.Deci cu asa „barbati” cum are Romania ca reprezentanti(Blaga,Busoi,pomadatu’ala de raresh bogdanel,ciolos,falca,mandea,ghinea,muresan,hava,negrescu,pislaru, tomac si vreo doi banditi de la udmr,plus sa nu-l uitam pe toarashu destept basescu),a cam tunat si i-a adunat,deci e mai usor de inteles cum cele 5 destepte mentionate mai sus, au”reusit”sa intre in UE sa reprezinte Romania. Ele sint de fatzada acolo,ca daca se putea,barbatii ue-ului ar fi umplut si scaunele in care au asezat muierile,pe post de”bibelou”. Cind „politicul corect” a inlocuit orice,inclusiv bunul simt si logica de baza,inseamna ca asa zisii reprezentanti sint fie incompetenti intelectual fie rau intentionati,sau amindoua,deci n-au ce cauta acolo.Ba mai mult,daca o tara,cum ar fi Romania de exemplu,are reprezentantii acolo in UE care,sa zicem,nu-s de acord cu nebunia asta cu politic corect,inteleg ca ue-ul tine o cale gresita pt viitor,de ce nu vii acasa si sa informezi superiorii,mai marii conducatori ca UE-u’e razna si varza,deci ce cautam in grupu’ de bezmetici care nu ajuta omenirea cu nimic,dimpotriva…fac ei, reprezentantii,asa ceva?NU,de ce-ar face-o cind salariul lor e 7000 de euro pe luna,plus privilegii serioase.Ce conteaza tara,e important contul personal din banca si faptul ca poti sa stai picior peste picior cind te fotografiaza in salile de sedinte aproape de „lumea buna” ca sa-ti arati sandalutele noi sau dunga la nadragi…Cit de usor trebuie sa le fie nemtzalailor,prin ursule sa futa creierii asa zisilor reprezentanti din alte tari,cum e Romania.Cind se pune ceva la cale, nu m-ar surprinde daca sedintele nu se desfasoara intr-un cadru ca cel prezentat(cu alt context,dar asa de asemanator cu ce se intimpa azi), din filmul”Conspiracy”….Ursulica e un fel de Eichmann, ramine de vazut cine-i adevaratul Heydrich mai ales ca tante anjelic e in drum spre iesire…Toate-s noi si toate-s vechi, cei ce-au vrut sa conduca lumea macar o data in istoria lor,nu vor renunta la „ideal”niciodata,se vor grupa si regrupa si vor incerca din nou si din nou sa fie ei deasupra sa faca ei planuri pt altii.Nemtzalaii aveau planuri facute pt fiecare tara pe care credeau ca-au cucerit-o.Din tarile membre UE, cite tari fusesera calcate de trupele lor? Iar azi sint tari membre UE?????Nu vede nimeni cinismul de care dau dovada adevaratii conducatori ue?Cum e mai usor sa prinzi mustele?Cu zahar sau cu otet?De ce sa nu fie in rindurile de sus cite o „duamna” de-a nemtzalailor de exemplu, sau cite un reprezentant de-al lor din rindul celor”acceptati”ca urmare a ideii de „incluziune, fara discriminare de culoare,religie etc”?E mai usor de trecut cu vederea si mai usor de acceptat de catre restul”membrilor”,cind neamtzu’ vrea sa obtina ceva, una e sa te roage vreun „inclus”care reprezinta germania da’ el/ea s-a nascut in Turcia sau Afganistan,iar tu accepti rugamintile, ca in final n-ai de ales,nu poti fi perceput ca „gica contra”din cine stie ce motive,si alta e sa vina vreun Weber sau Zimniok sa-ti ceara acelasi lucru,reactia ta ar fi diferita.
      Apropo: domnule Cristoiu,daca cititi comentariile celor ce posteaza aici,ati considerat sa faceti o investigatie mai adinca referitor ca cine sint europarlamentarii UE-ului?Dupa mintea mea,atit cit pot eu sa adun 1 cu 1 fara calculator, cred ca daca luati lista tuturor europarlamentarilor o sa ajungeti sa spuneti”opaaaa,asta nu e tata”(ca-n filmu’ ala”La portile albastre ale orasului), ce se intimpla aici? Incotro se indreapta troaca asta?
      „Adriana” dvs ar trebui sa reprezentati Romania pt ca sigur, fara urma de dubiu,ati fi loiala unor principii nu numai de bun simt,dar corecte din toate punctele de vedere.Eu v-as vota fara ezitare.

  • Lisanona poate s-a modernizat acu 200 de ani, în prezent e cea mai moartă capitală.
    În centru sunt toate clădirile abandonate, goale. Unele sunt închiriate de diverse firme.
    Noaptea e un oraș fantomă fiindcă toate ferestrele sunt în beznă iar orașul nu e locuit.
    Singurele puncte interesante sunt zidurile decorate cu azulejo.
    Nu mai spun că la ora 10 seara toate restaurantele se închid. Pur și simplu vin și îți iau farfuria din față.
    Istanbulul în schimb este un oraș fascinant. Am fost decât în partea veche europeană și puțin în partea asiatică.
    Este o plăcere să vizitezi acest oraș. Este un punct de atracție pentru turiștii de pretutindeni.
    Iubesc Istanbulul, este curat, primitor și uimitor. Mozaicurile de la Chora sunt extraordinare.
    Și piețele lor, felul cum își expun mărfurile.
    Îmi place toată forfota de acolo, înghesuiala. Este un oraș viu.

  • cea mai adanca manifestare a Unificarii nu cumva se gaseste in inima ‘statelor nationale’?

    Globalizarea e o dinamica expirata,
    la nivel macro n-ai ce sa mai aduci la acelasi numitor comun.
    pina si talibanii din Afganistan au 4G.
    singura care poate continua procesul de aducere la acelasi numitor comun a lumii Mari este dinamica proprie taramului micro.

    de ce s-a manifestat mai intai Globalizarea? pai creca pentru faptul ca dinamicile micro aveau nevoie de un cuib..stas, pentru a se putea propaga in Intreg.

    Globalizarea a fost cea care a demolat granite.
    insa Unificarea foloseste alte granite, micro,
    prin urmare, pentru ca aceste granite, vizate de Unificare, sa fie spulberate
    e nevoie ca ele sa se manifste plenar.

    care e starea proprie manifestarii plenare a acestor granite care se manifesta la nivel micro?
    pai care sa fie, starea in care natiunile se manifesta plenar.

    de unde rezulta ca pasul urmator este ‘manifestarea statelor natiuni’.
    se prea poate ca acest pas sa fie initiat cu Afganistanul?
    privind..din zare…asa pare.

    Granitele se manifesta prin superpozitii.
    una se manifesta la nivel macro,
    cealalta la nivel micro.
    Globalizarea a vizat macrogranitele.
    Unificarea vizeaza microgranitele.

    daca Globalizarea a presupus un soi de revarsare a apelor, Unificarea creca presupune un soi de intoarcere a apelor in propria matca-matrice.
    tot ce misuna prin lume,…ca apa, se va retrage in propriul cuib.

    cam ce inseamna asta?
    pai…cel mai mare offside care s-a manifestat pe planeta asta de cind e ea:)))
    care va genera cea mai mare diferenta de potential posibila.
    cu alte cuvinte…va genera suficienta energie pentru a-i permite Lumii Mari sa…Renasca.( ca acu sta-n geam, impaiata )

    se vorbeste despre migratie, privind spre Afganistan.
    pai…mai nenica, asta e mica copila fata de migratia fundamentala pe care refluxul ‘apelor’ din Lumea Mare o va genera.

    rezumat:
    Unificarea e urmatorul pas.
    asta presupune manifestarea ‘statelor natiuni’.
    colosala diferenta de potential care se va manifesta va genera cea mai capabila rearanjare fundamentala a populatiilor de pe planeta.

    cea mai adanca manifestare a ‘statelor natiuni’ este ‘cetatea’ cu ‘cetatenii’ ei cu tot.
    noua ‘cetate’, adica vechiul sat, adica ‘noul stat’ este…
    Metropola!
    Statul…de tip nou acesta este: Metropola.

    egalizarea diferentelor de potential dintre metropolele lumii mari aduce cu sine…unificarea, adica si demolarea microgranitelor.

    asta inseamna…functionarea lumii mari pe o singura ecuatie de miscare.
    teoretic!:)) practic…hai sa stam si sa privim, si ajustam ‘poza’ in functie de cum…bate microvantul :))

    Maeste, hai la Film!:))), ca creca e cel mai tare din istoria filmelor:)), ca e…vorbelor lipsite de imagini, adica inversul filmului mut!:))),
    ceva gen…cum ‘te fac’ un film…din vorbe!:))

  • S-a modernizat poate cu mai mare greutate Istanbulul , dar numai din ce se arata la televizor , se vede de la o posta ca este de zeci de ori mai modern ca Bucureștiul ! Așa ca,, tot raul spre bine „a fost pentru Istanbul în urma dezastrelor, chiar dacă lucrurile au demarat mai greu . Problema este ca la noi nu demarează mai nimic, deși atât dezastrele (cutremure , inundații, vijelii ) cat și evoluția politica, sociala și economica ne-au dat multe semnale de alarma pană acum !

  • Mi-a placut foarte mult acest articol, as citi mai multe de acest fel,imi inveseleste ziua.Acum depinde ce intelege fiecare prin”dezastru”. De exemplu,ca”dezastru” poate fi interpretat un examen pierdut de catre un student,sau ca nu i-a venit prietena la intilnire la statuia de la Bucur Obor dupa ce el a asteptat-o doua ore in plin soare,iar ea era blocata in maxi-taxi-ul care se misca cu viteza melcului din cauza nu stiu carei reparatii facute taman pe soseaua ce ducea la Bucur Obor si n-au mai ajuns sa-l vada impreuna pe „Sandokan”,ala a fost un „DEZASTRU”de nedescris s.a.m.d.Romanu’ reuseste sa se ridice,de cele mai multe ori,deasupra a ceea ce percepe ca”dezastru”, ba chiar si deasupra adevaratelor dezastre,cum a fost cutremurul din’77.Dupa cutremur,imi amintesc tristetea tuturor si-mi amintesc cum in seara aceea nefasta de Vineri cum oamenii au sarit unii in ajutorul altora,ba mai mult,imi amintesc cum tata conducea cu groaza printre blocurile unde locuiam si se ruga in gind sa ne scoata mai repede dintre blocuri,pe un teren deschis undeva si cum a spus ca in viata lui n-a vazut traficul sa se desfasoare atit de ordonat si cu soferii atenti si foarte disciplinati in trafic.Imediat dupa cutremur,cu toata jalea de atunci, imediat au aparut bancuri.Nu-mi amintesc tot bancul,dar era unul despre nea Nicu care juca sheptica in rai si l-a suparat pe Doamne-Doamne care i-a dat un 7,2 sa-l invete minte;imi cer scuze nu-mi amintesc bancul cu cap si coada,in general nu-mi plac bancurile unde se vorbeste in gluma de Dumnezeu.Dar la vremea aia,dupa asa o nenorocire,bancul a aparut imediat. Sa va mai spun o poanta haioasa de la Politehnica.Ce gaseai scris pe banci in sesiunea de examene. Avusesera examen aia de la Aeronave de la zi.Nu toti treceau,asa ca aveau timp sa scrie traznai. Ce-a scris pe banca un picat,pt el a fost dezastru sa piarda examenu’ la Mate speciale: „In balta patru ochi luceshte.ie doi peshte.Ma dau batut,viu la toamna” („viu” nu „vin”) – si nu,baiatu’ nu era analfabet, dimpotriva a terminat in paralel Aeronave is ASE…Oricit incercau profesorii sa se abtina si sa pastreze distanta aia profesor-student,nu rezistau sa nu rida in hohote cind treceau printre banci si verificau sa vada daca n-ai ceva scris pe acolo.Toti care ajungeau la banca asta, rideau in hohote…Mi-e teama ca spiritul asta al romanilor,vointa asta de-a merge inainte indiferent de situatii,incepe sa se diminueze.De citiva ani ma ingrozesc stirile despre oamenii care-si iau singuri zilele,de tragedii cu copii si batrini.E ca si cind spiritul ala istet indiferent de situatie e cam pe cale de disparitie,oamenii isi gasesc cu greu optimismul ala care se reflecta chiar si prin bascaliile facute in orice situatie.Mi-e dor de acasa asa cum era acasa, mi-e dor de vorbele batrinilor care spuneau cu tilc multe lucruri,chiar si-n situatii serioase…sa mai scrieti domnule Cristoiu,sa scrieti cit mai mult…

  • S-o fi modernizat Istanbulul mai greu, nu stiu. Dar la ora actuala e buricul turismului mondial. Ceea ce nu vor reusi nici Londra nici Parisul, nici macar in cele mai roze vise. Parca toate natiile Pamantului se intalnesc acolo. Este fascinant.
    PS Faptul ca noi luam in bascalie aproape totul e un plus din punct de vedere al sanatatii mentale. E o forma de supravietuire si poate unul din cele mai mari daruri pe care ni le-a dat Dumnezeu cand ne-a slobozit pe aceste meleaguri. Nu mi-as dori nici macar o secunda sa am seriozitatea si scortosenia unui nordic. Mi-as trai viata in van. In sudul Europei se traieste, in nordul ei doar se programeaza moartea cat mai riguros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *