Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Românii- Înfrînţi şi uitaţi la Stalingrad

La Procesul mai mult decît absurd de la Judecătoria sectorului 1 (am chemat în instanţă, pentru pagube morale, pe un judecător de la Înalta Curte, Valentin Şelaru, fost şef de Secţie la Parchetul General, şi pe Codruţa Kovesi, şefa DNA, fost Procuror General al României), iau cu mine cartea Înfrînţi şi uitaţi. Românii în bătălia de la Stalingrad. Scrisă de Mihail Vasile-Ozum şi de Petre Otu, cartea a fost tipărită de mine la Editura Ion Cristoiu.

E una dintre cele treisprezece cărţi scoase de mine la această editură, cu care mă mîndresc, deşi a dat faliment.

Nu de alta, dar e prima carte după 23 august 1944 dedicată unui subiect interzis timp de decenii:

Prezenţa Armatei Române la legendara Bătălie de la Stalingrad.

Am luat cu mine cartea din trei motive:

  1. S-o arăt vreunei fătuce din presă rătăcite la proces, pentru a dovedi că Editura Ion Cristoiu, făcută cu banii lui SOV şi cu truda mea, în 1999, a reprezentat un moment cultural postdecembrist.
  2. Să citesc din ea, pentru că am decis să croiesc un dialog despre ea cu Petre Otu la Om cu carte, emisiunea de pe TVR 2.
  3. S-o arăt judecătorului pentru a-i dovedi cît de ticăloasă a fost menţionarea mea în Rechizitoriu.

Din toate cele trei motive, îmi iese doar cel cu judecătorul.
Renunţ la fătuce.
Ar trebui să le explic ce-a fost Bătălia de la Stalingrad.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Românii- Înfrînţi şi uitaţi la Stalingrad”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *