Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Românii sunt prea mici ca să fie discriminați rasial!

România – Franța, 13.02.2002. Francezii ne-au făcut „țigani” – nu a fost considerat rasism.

CFR Cluj – Slavia Praga, 20.08.2019. Suporterii echipei adverse scandează „țiganii, țiganii” – meciul continuă, nu e considerat rasism.

Napoli – Steaua București, 2010. Italienii ne spun că suntem „o rasă de rahat, neam de țigani de rahat” – partida se joacă, nu este considerat rasism.

19.04.2010. Umoristul Jonathan Lambert execută ceea ce el a numit “salutul romanesc”: s-a ridicat în picioare, s-a aplecat puțin, a întins mâna și a rostit rugător: „Vă rog, domnule!” (români=cerșetori) – Lambert e bine mersi, nu a fost considerat rasism. (https://www.youtube.com/watch?v=IZJsSpyY-4M&ab_channel=IdeiSiSubterfugii).

06.09.2012, înainte de România-Franța, în timpul emisiunii „Les Guignols de L’Info”: „Nu sunt sigur că meciul va începe pentru că atunci când arbitrul va arunca moneda în aer pentru a stabili împărțirea terenului, nu e sigur că o să cadă pe pământ, cu toți românii ăia acolo. […] Se știe că sportul național în România nu este fotbalul, ci cerșitul. […] Trebuie să ne temem de contactul direct cu românii pentru că au păduchi”. (https://www.youtube.com/watch?v=E3ZpCF1ZLxM&ab_channel=OvidiuDrobot%C4%83) – „este doar o ironie”, nu a fost considerat rasism.

Simona Halep – Sloane Stephens, 10.06.2018. Halep câștigă Roland Garros. „O româncă a câştigat la Roland Garros”, este mesajul care însoţeşte fotografia, iar personajul care apare în caricatură strigă pe străzi: „Fiare vechi, fiare vechi” – „doar o caricatură”, nu e considerat rasism.

Sebastian Colțescu spune „dă-i cartonaș lu ăla negru”, fără conotație peiorativă. Partida PSG – Bașakșehir se oprește, jucătorii ies de pe teren, toată lumea îl molestează și este acuzat de rasism.

(Text de Alin Goga)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Românii sunt prea mici ca să fie discriminați rasial!”

  • O inscenare ordinara impotriva impotriva unui cetatean al unei tari considerata de mana a doua in Europa.Bietul om nu este aparat mai de nimeni din tara natala ,doar de cativa oameni onesti din sport.Rusine din partea noastra.Dar ce sa faci cand buna parte dintre cei care ar trebui sa ia atitudine ling clantele „partenerilor” pentru cativa euro.Bietul Coltescu plateste pretul obedientei josnice fata de interesele straine care au infestat Romania precum un cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *