Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Rusia și SUA nu se vor lupta. Însă China și SUA, da

De câteva zile, eu observ o grămadă destul de însemnată de fanatici. Iar acești fanatici, pro-americani și adevărați susținători ai cultului personalității, au cu toții un lucru în comun. Faptul că ei consideră SUA drept fiind jandarmul global. Țin să subliniez clar că SUA nu va ataca Rusia. Iar acei fanatici ar trebui să înceteze să facă scenarii în Ucraina. Ei uită un lucru extrem de banal. Distanța dintre Big Diomede, care se află pe partea rusă și Little Diomede, pe partea americană, este de aproximativ 2,4 mile. De ce nu atacă SUA Rusia pe această linie? Pe distanța de aproape 4 km? Deoarece SUA nu va ataca Rusia. Biden și Putin au căzut deja la o înțelegere. Însă, Xi Jinping și Biden mai au de lucru asupra unor aspecte geopolitice.

În mod cert, ceea ce observăm în Ucraina a șocat o grămadă de lume. Pe lângă faptul că „le-a dat peste bot” fanilor digitalizării, prin faptul că este un război convențional, cu arme convenționale, trupele luptând din greu, după ce războiul cibernetic a luat repede sfârșit, pe unii oameni îi șochează și faptul că statele lumii nu sprijină în mod concret Ucraina. Acum o lună, eu făceam o predicție. Am subliniat faptul că, dacă Rusia vrea neapărat, ea va invada Ucraina până la finalul lunii. Ce am scris în acel material? „…Înclin să cred că Rusia (dacă chiar dorește acest lucru) va ataca Ucraina până la sfârșitul lunii. Pământul este destul de bine înghețat, solul este destul de tare pentru a susține tancurile și alte blindate. Primăvara aduce doi generali capabili, Generalul Noroi și Generalul Ploaie, am văzut asta pe parcursul celui de-al Doilea Război Mondial. Generalul Frig poate să fie de partea rușilor, cum a fost și în Al Doilea Război Mondial. Știm că cea mai rece lună a anului la Kiev este luna ianuarie. Bineînțeles, poate că rușii vor aștepta până pe la mijlocul lunii februarie…” Dumneavoastră puteți să citiți materialul aici: https://www.cristoiublog.ro/daca-vrea-neaparat-rusia-invadeaza-ucraina-pana-la-finalul-lunii/. După cum am scris și în titlu, nu va avea loc un război între Statele Unite ale Americii și Federația Rusă. Iar aici mă refer la un război deschis, după cum putem observa acum în Ucraina. Însă, pe viitor, iar eu nu mă refer la viitorul îndepărtat, este posibil să asistăm, în mod activ sau pasiv, la un război deschis între Republica Populară Chineză și SUA. De ce scriu aceste lucruri? Ei bine, haideți să analizăm câteva chestiuni extrem de interesante. Chiar astăzi, 26 februarie, Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a urmărit îndeaproape tranzitul unei nave de război americane prin strâmtoarea Taiwan. Colonelul superior Shi Yi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al APL, a calificat drept ipocrite și inutile încercările făcute de SUA de a sprijini forțele „independenței Taiwanului”. Comandamentul teatrului rămâne în stare de alertă maximă pentru a proteja cu hotărâre suveranitatea națională, securitatea și pacea și stabilitatea regională, a declarat Shi. (https://news.cgtn.com/news/2022-02-26/China-condemns-latest-U-S-warship-transit-of-Taiwan-Strait-17YeN5XNMyY/index.html). Ce putem observa? Analizați această frază, vă rog: Colonelul superior Shi Yi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Teatrului de Est al APL, a calificat drept ipocrite și inutile încercările făcute de SUA de a sprijini forțele „independenței Taiwanului”. De ce sunt inutile? Deoarece China va invada Taiwan. O altă chestiune, extrem de interesantă, analizați aici cum prezintă chinezii situația https://www.cgtn.com/special/Live-update-Ukraine-Russia-border-crisis.html. După Rusia, China va fi următoarea țară care va invada alte state. Vă asigur.

În plus, brusc am uitat de pandemie. Acum, deși nu sunt vaccinat, nu cred că va fi o problemă pentru a lupta într-un eventual război. Oare să nu fie totul o regizare? Să nu fie totul o înțelegere între „mai marii” lumii? Oare Putin nu este cumva produsul Forumului Economic Mondial? (https://www.g4media.ro/vladimir-putin-aparitie-controversata-la-forumul-economic-mondial-de-la-davos-tensiunile-globale-nerezolvate-pot-duce-la-un-conflict-de-tipul-toti-impotriva-tuturor.html. https://www.youtube.com/watch?v=hPClu1BeQIE. https://www.facebook.com/CristianVTerhes/videos/3242635332632559.) Pe scurt, 2 ani de pandemie au fost „șterși cu buretele”. Oare nu cumva s-au înțeles deja? Vom schimba stăpânii? O colonie precum România nu are nevoie de multe, are nevoie doar de un stăpân. Iar trădătorii din sistem ne vor oferi pe tavă și vor și plăti pentru asta. Ei nu ne vând, ei ne dau pe gratis și oferă și diverse beneficii materiale și imateriale viitorului proprietar. Vă recomand și acest articol, https://www.africanews.com/2022/02/25/russia-african-relations-uncertain-amid-ukrainian-conflict/, deoarece Federația Rusă este extrem de implicată în Africa. Pe final, vin către dumneavoastră cu o întrebare. Ne bazăm pe noi, cooperăm și ne ajutăm reciproc, ori ne bazăm pe alții? Vă reamintesc că am mai făcut asta în istorie și nu am ajuns bine. Ne vom urmări interesul național? Ori vom urmări intereselor celor care ne vor abandona? NATO este oare nemuritor? UE este oare nemuritoare? Să privim puțin în trecut. Liga Națiunilor a fost înființată la 10 ianuarie 1920, la inițiativa puterilor aliate victorioase la sfârșitul Primului Război Mondial, și a fost desființată în mod oficial la 19 aprilie 1946. La apogeul său, Liga Națiunilor a fost compusă din 58 de state membre. Din NATO fac parte 30. Din Națiunile Unite fac parte 193 de state, iar din Uniunea Europeană fac parte 27 de state. Dar, stând și analizând, fiecare stat este oare slugarnic? Polonia dorește să fie autonomă, Viktor Orban al Ungariei este cel mai apropiat aliat al lui Vladimir Putin în cadrul Uniunii Europene, iar asta cel puțin la nivel oficial. De ce statele reacționează slab împotriva Rusiei? Dar mai ales, de ce se tem statele de China? Alianța Sino-Rusă o să dea factorilor de decizie mari bătăi de cap. Iar asta vine în momente în care statele sunt putrede pe dinăuntru, la propriu și la figurat. România mai are o șansă. Iar cel mai important și puternic aliat al României este tocmai poporul român.

Decebal către popor
de George Coșbuc

„… Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.
… Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
E rău destul că ne-am născut:
Dar cui i-e frică de război
E liber de-a pleca napoi,
Iar cine-i vânzător vândut
Să iasă dintre noi!”

Fotografie: https://earthobservatory.nasa.gov/images/91638/yesterday-and-tomorrow-islands


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Rusia și SUA nu se vor lupta. Însă China și SUA, da”

  • Daca se vor bate , nu China va incepe razboiul , ci SUA si ar fi un razboi preventiv . SUA nu are alta cale de a-si mentine dominatia , decat calea militara. China joaca GO , incapacitarea adversarului de a misca . Are toate atuurile pt aceasta : un popor pregatit , disciplinat , modest . Singura problema discutabila in relatie cu SUA este partea militara.

  • Nu cred,totusi chinejii sunt rationali,nu cred ca vor sa atace pe nimeni,poate folosesc criza ucrainiana,pentru a forta SUA la negocieri,pe principiul”pe cine sustinem noi este stapan”.Lupta este intre SUA si Rusia,iar ,dupa cum spune maestrul Cristoiu,rusii nu mai sunt demult rationali.Dupa ultimele declaratii rusesti,exista si posibilitate folosirii chiar si a armamentului nuclear.China si SUA sunt competitori,nu neaparat dusmani,ei joaca jocul de sah,(imi dai o tara,iti iau o tara),adica se bat pe prieteni,care are mai multi prieteni pe glob are mai mare influenta,pe cand rusii in loc sa joace pe tabla geopolitica a lumii,cum fac americanii si chinejii,astia au luat tabla de sah(rusii),si o sparg in capul lumii.Adica nu mai actioneaza rational.Adica in orice moment pot declansa razboiul nuclear.Au scos rachetele termobarice,care sunt echivalentul nenuclear al armelor de distrugere in masa ca sa rada Kievul.Practic,daca nu iau Kievul noaptea asta,arunca termobaricele sa rada orasele mari ucrainiene.Ce inseamna o racheta termobarica? O bomba cu puterea unei bombe nucleare,dar care nu imprastie radiatii dupa explozie.Asa ca ,nu va exista un razboi intre SUA si Rusia??? Eu ,ca si multi altii nu mai am certitudinea asta.Poate exista oricand orice posibilitate,inclusiv o inclestare nucleara SUA Rusia.Nimic nu este exclus.Plus ca acum ura lumii nu mai este pe chinezi,”gripa chinezeasca” este nimic pe langa spectrul razboiului de nimicire cu care Rusia ameninta Europa,si chiar intreaga lume.Ne gandim la China,si la Taiwan(pe care China il considera la fel cum consideram noi Republica Moldova),acum,cand Rusii sunt dispusi sa si puna armamentul nuclear la bataie in lupta cu Occidentul pe care il considera neonazist??? Iar Putin joaca tot(pentru ca daca esueaza in Ucraina,el si camarila lui ar putea sfarsi beregatita de proprii generali,asa cum a sfarsit Beria,beregatit de Jukov si Hrusciov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *