Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Rușii ne spuneau Țiganii lui Antonescu

Un legendar comandant sovietic despre noi

Vasili Ciuikov a fost comandantul Armatei a 64-a de pe malul vestic al Donului în timpul retragerii Armatei Roșii în fața înaintării germane și române spre Stalingrad. După începerea bătăliei de la Stalingrad a fost numit comandant al Armatei a 62-a, apărătoarea orașului. În 1962 au apărut la Moscova memoriile sale sub titlul Început de drum. La scurt timp au fost tipărite și în variantă românească, la editura Militară. Pe vremea cînd lucram la o carte despre Stalingrad (am fost la Stalingrad de două ori, pentru a vedea locurile în care s-a dus bătălia crucială pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial) am citit cu creionul în mînă și Memoriile legendarului comandant rus de la Stalingrad, faimos în rîndul ostașilor și pentru felul său neconformist de a fi. După cum era de așteptat am dat și peste referiri la români. Era de așteptat, deoarece românii erau la vremea respectivă, alături de nemți, dușmanii Armatei Roșii în bătălia pentru Stalingrad.

E mai mult decît seducător să vezi Armata română și din perspectiva dușmanului. De această temă m-am preocupat de fiecare dată cînd am iscodit Stalingradul și de fiecare dată am remarcat un adevăr descoperit în Primul Război Mondial. Reportajul vizitei Kaiserului în România ocupată, despre care am scris în Historia, dezvăluia că nemții nu ne considerau dușmani. Obsesia Kaiserului sînt rușii. Pe noi ne tratează ca pe niște amărîți, obligați să luptăm alături de ruși de „trădătorul” Ferdinand. Pe parcursul Campaniei din Est din cel de-al Doilea Război Mondial am fost aliații nemților în confruntarea cu rușii. Mărturiile rușilor despre noi amintesc de cele ale nemților din Primul Război Mondial. Niște amărîți, constrînși de conducători criminali să ne luptăm cu sovieticii. Vasili Grossman publică în Krasnaia Zvezda, după Ofensiva din 19 – 20 noiembrie 1942, un reportaj despre prizonierii români. Imaginea e una de amărîți, împărtășită chiar de femeile ruse, care văzînd prizonierii noștri (rușii nu se ostenesc să ne păzească prea tare), gîndesc cu voce tare că sîntem țigani. Țiganii lui Antonescu – așa cum ni se striga prin megafoane să ne predăm de către rușii din tranșeele din față. Părerea despre noi ca luptători e proastă. Ciuikov e trimis ca reprezentant cu puteri depline al Statului Major al Armatei 64 să oprească înaintarea nemților dinspre sud. Împreună cu nemții vin și românii, din Corpul 6 Armată al lui Dragalina, cel care luptat în linia întîi din februarie 1942. Scrie Ciuikov în Început de drum:

„În fața elementelor noastre de siguranță, formate din unități de cavalerie, inamicul lăsase forțe puține – în mare parte subunități române. Acest fapt ne liniștea oarecum.”

Redacția de la București pune o steluță pentru a putea așterne în subsol această notă:

„Autorul are, probabil, în vedere faptul că, datorită stării de spirit antifasciste a maselor poporului român, muncii desfășurate de PCR, tot mai mulți ostași și ofițeri români deveneau potrivnici războiului nedrept antisovietic, ceea ce a făcut ca și comandamentul hitlerist să fie alarmat de instabilitatea liniilor românești.”

***

Importanța titlului

De mai multe ori am scris că gazetăria de succes pornește de la titlu. Eu de exemplu aveam pe vremuri faima de a fi unul dintre cei mai buni dătători de titluri din republica presei. Prin titlu bun eu înțeleg titlul care atrage, care agață, titlul care sare în ochi și te invită să citești conținutul. Nu mă refer la titlul tendențios, menit a manipula cititorul încă din titlu, utilizat pe scară largă azi de presa on line. Nu mă refer la titlul la mare vogă în prezent, cel pus pentru a obține click-ul, de regulă gen afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul, titlul gen etichetă falsă la cîrnați sau la bere. Mă refer la titlul despre care vorbește și Arghezi în tableta Pro Domo din Informația zilei, 1 mai 1943:

„Oricîte fotografii ar tipări, pentru eludarea dificultăților de meșteșug, o sută de clișee nu fac cît un titlu și cît un text. Am povestit, o dată, vizitînd redacția unui mare cotidian din Paris, așteptat în fiece dimineață cu neastîmpăr de două milioane de cititori, importanța atribuită de direcție unui gen de redactori, plătiți foarte scump pentru o singură însărcinare: a unui titlu dinamic. Erau vreo cincisprezece titrieri, retrași fiecare în cîte un cabinet dintr-o aripă a monumentalei redacții în fierbere permanentă și agitați plecînd și întorcîndu-se, apucînd-o pe Sena, alergînd cu metropolitanul sau cu taxiul pe bulevarde. Titlul fericit venea cîteodată de la treizeci de kilometri, prin telefon. Din zece, douăzeci era ales cel mai suculent”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Rușii ne spuneau Țiganii lui Antonescu”

  • Solicitare de
    ”Cooperare Informativo-Informationala IN PARTICIPATIUNE”

    Domnule Cristoiu,
    Pentru mine, ca „Freelancer, PALEO-Astronautics Special INVESTIGATIONS, Photo & REPORTER”, ati fost si Ati RAMAS un „Coleg INVENTATOR Ceva MAI MARE”, de cand cu „Faza ANTOLOGICA” a CONCEPTULUI „Umoristic IN FALSH”, al „Gainii Cu TREI Picioare, Care NASTE Pui VII, si-i Mai SI…ALAPTEAZA” !
    La Vremea „aceea”, NU din „Simpla INTAMPLARE” (…ci, Foarte COMPLEXA…), tot in Paginile Ev.Z. (…”alintat” drept „BULINA ROSIE”…), ajunsesera si Niste VAGI „ecouri” -…atat cat „Era PERMIS” de catre „Derularea DISCRETA a Anchetei Cu RAMIFICATII Extrem de STUFOASE” -…unele, POATE, NE-Scoase la MASA De Ruleta a „CASINO-ului MULTI-International”, unde SE JOACA extrem de TARE, „Soarta VIZIBILA si Mai PUTIN Vizibila” a „unora” dintre Inventiile SIMPLE -…dar NU si SIMPLISTE !…-, Pe NEDREPT „acuzate” ca „Ar Face CONCURENTA NE-Loyala INDUSTRIEI si Comertului Guildei IMPORTATORILOR”, sau ca „Au Fost CONCEPUTE cu 3.000-100.000 de Ani -…terestri…- Mai INAINTE de A Fi NEVOIE de Ele”, etc. !
    Ma refer, in aceste randuri, la SERIA de DEZVALUIRI din ceea ce, De-a Lungul Anilor SCURSI -…in VAN, pentru MINE, „Inventatorul ROMAN, Pe NEDREPT Hingherit si Extrem De PAGUBIT, alaturi de Ministerul DE FINANTE al Statului ROMAN”…-, s-a „cristalizat” in DOSARUL EXTREM DE VOLUMINOS -…si, Cu Mirosuri PESTILENTIALE, „Mai CEVA” decat „Scandalul GUNOAIELOR -…inca…- NE-Procesate, ZICE-SE, de la Sectorul 1…”, folosit Ca PARGHIE pentru debarcarea ”INCOMODEI” de ”Madame CLOTILDE”, care ”REFUZA sa Asigure Par’ An’Daraturi DAMBOVITZENE”, sub Forma de Contracte Cu Valoare TRIPLA…-, DOSAR al Anilor 1992-1996, cu Titlul de „MEGA-Power” !
    Trecut de „Borna TEMPORALA a Varstei de 70+” (…”young old”, But NOT „years old”…), in Plina PSEUDO-„covidariseala” Planetaro-INTERGALAKICA -…poate, Cam „Tele-Portata” de la Bordul Astronavei IN DERIVA, desemnata drept ASTEROIDUL „MouMOUAMA”…-, am Primit Niste REPROSURI de „Talie INTERGALAKTICA”, precum ca, „Din Cauza Unui RETROGRAD de Inventator CA MINE, care Face Valuri Tzu-Namy pentru Acordarea de Copy-Rights ROYALTIES si Despagubiri RETROACTIVE, din 1994-1996 Pana La ZI”, ACUM, la Atatia ANI de la „Intrarea In ERA VARSATORULUI, cand Tat OM-ul TREBUIE Sa PRESTEZE Absolut ORICE, Fara NICI O PRETENTIE, si, In NICI UN CAZ, Pretentii NESIMTITE De Bani”, asadar, „DOAR din cauza Unuia CA MINE”, a Auzit FIUL „Celui cu CEARCEAF PE CAP, din Tara SIMUNULUI”, de niste „CHELTUIELI Foarte SI Nejustificate ale VECHIULUI Sultan”, a Ordonat CERCETARI AMANUNTITE si, „A Inchis ROBINETUL Celor U.S.$ 2.000.000 ANUAL”, Sume ACORDATE unor „Anumiti FUNCTIONARI”, pentru A-l „Aduce La SAPA DE LEMN”, pe „Inventatorul ROMAN, Cu PRICINA”, ca sa „Nu POATA Sa PLATEASCA necesarele TAXE ANUALE pentru MENTINEREA si Valorificarea IN NUME PROPRIU a respectivei INVENTII ”Anti-PETROLIERE”, si, pentru ca EL, Sa FIE ANUNTAT, PRIORITAR, Cat Mai OPERATIV, despre ORICE Alta INVENTIE si OPORTUNITATE DE INVESTITIE a Petro-Dolarilor, etc”, INVENTII si Oportunitati care AR PUTEA sa „eclozeze” Din Mintea RUMANULUI -…ajuns Pensionar Gr. 3 De INVALIDITATE, „Cu OKAZIA” unor „Evenemente TRAUMATIZANTE, Extrem De VIZIBIL, Foarte SI Regizate”, din „arpegiul” Foarte CETOASEI „manele” desemnate drept Afacerea -…”In PIERDERE” pentru Statul Roman…-, „RODIPET”-Gate…- (…vizitati, Cat INCA Mai EXISTA, Site-ul AMATORICESC de la http://www.ratopsecret.orgfree.com/Page2.html… ), „pezevenghi” care NU ACCEPTA sa se „inregimenteze” in „Viziunea MARELUI Her Calergy”, si a „PSEUDO-Fratiei IN FALSH”, auto-Intitulata „Loja P-2”, care „L-a POTCOVIT si pe ex-Capitanul De la BIROUL 2, al Armatei REGALE Romane, Ceausescu Nicolae, si pe ex-Capitanul PETRESCU ELENA, de la Aceeasi PAROHIE, si, Prin EI, DOI, inclusiv pe Tanarul -…la „vremea” BOROBOATZEI…-, de Ne’a GORBY”, dar, SI pe MULTI „altii”, cu „Ideea MAREATA” -…si PREA „Facuta Cu DROTUL”…-, de A INLOCUI „Vechile GENERATII de TERESTRI si Europeni, care CER Pentru Munca Lor Diverse Sume NESIMTITE de BAAAAAAAANI”, cu „Generatii TINERE” -…preponderent, Din China…-, care NU STIU Sa Se APERE de Magia AFRO-Indoneziana, si Pot Fi SANTAJATE si TERORIZATE cu Importul de FORTA DE MUNCA din CHINA, INDONEZIA, Africa, etc”, pana la Nivelul ”ZERO Bani”, doar Pe Mancare si ”LOC DE DORMIT”, dar, SI „Fara PRETENTII de Imperechere ANIMALICEASCA” -…NE-Controlata prin Inginerie GENETICA…-, precum „A PRO-O-ROCIT Marele Isaak Asimov”, in Volumul „Mai Putin STIUT de catre MARELE Public”, intitulat „SOARELE Gol” (…”Ne-PROTEJAT”…)/aka, „The NAKED SUN” !
    Eu, „hingherit” DEJA de Foarte NEPERMIS de MULTI ANI, in Aceasta NISA a INVENTIILOR, si PREGATIT „sufleteste” Sa Ma IMPLIC Cu Tot ELANUL „Tineretii Multi-&-LATERAL IMBOBOCITE a Celor 70+ young-old”, in Domeniul Extrem De Vast al CONSTRUCTIILOR, respectiv la Institutul de Costructii, Studii In Limbi Straine -…Facultatea de „Utilaje Tehnologice” si Facultatea de TRANSLATORI Si Interpretariat IN CONSTRUCTII…-, as dori, INITIAL, sa va „transfer” Niste „Capete De At-Ze INFORMATIONALO-Informative, Pe care N-am TIMP Sa Le VERIFIC si Sa Le „documentez” CORESPUNZATOR -…ca Un Fost Sculer-Matriter, Operator Utilaje C.N.C. de Electro-Eroziune Cu ELECTROD MASIV, si Operator Utilaje de Gaurit si Frezat IN COORDONATE/M.G.C., din Matriteria de la Ex-I.I.S. ElectroAparataj, Care Am FOST si SUNT…-, unele dintre ele, EXTREM De STRANII, cu Aparente „eludari” ale ”Legitatilor CLASICE din domeniul TIMPULUI si SPATIULUI” -…de Genul „Romanian X-Files”…-, potrivit carora, ADEVARATUL Print si Proaspat REGE, cunoscut drept „CAROL al Doilea”, Plecat IN TROMBA, impreuna cu Un Capitan si cu Un MAIOR despre care Mi S-a SPUS prin „Mijloacele SPECIFICE”, ca S-ar NUMI -…este INCA „si” Foarte VIU, „inregimentat” in randul Calugarilor FRANCISCANI, chiar POST-WWW2, prin Decembrie 1945, cand avea „doar” 48 de „anisori” si Un Foarte ”pacatos” de Cancer Pulmonar, de Origine TABAGICA…-, asadar, Mi S-a SPUS ca ACUM, S-ar Numi „Colonel Agent HERCULES” si, DEOCAMDATA, „Si El”, PREFERA sa Transfere TINERETULUI Dotat Cu Mijloace TEHNICE ULTRA-Avansate, acel (NE-)Caz din Ianuarie-Februarie 1923, al RAPIRII -…de catre Personajul LEGENDAR si INCONFUNDABIL al „Fluierarului PESTRIT din HAMELN”, Infiltrat pe Post de „Piesa De MARE Rezistenta”, in cadrul „Delegatiei ETEROCLITE” a Sectei ”BAHA”, care, Prin General MORUZZOFF, a Apelat la REGINA-Mama, MARIA -…Vaduva „Syn-UCISULUI Rege Ferdinand”, Caz SEPARAT, in care „unealta” folosita a constat Intr-O Scrumiera-CADOU „De Provenienta NE-Identificata, De La Un ADMIRATOR”, confectionata din Crystal DE BOHEMIA, care Continea O DOZA -…Cu MULT Mai MARE…-, de RADIUM, fata de Reteta STANDARD, pe care Nici Un Anchetator, Civil ori MILITAR „inca” NU A Testat-o cu Contoarul „GEYGER-MUELER”…-, asadar, SI Colonelul „Agent HERCULES”, de la ex-„Biroul 2, De Contra-Informatii MILITARE, al Armatei REGALE Romane” -…echivalentul „ABWEHR”, din Germania „Celor 12 Calugari-LAMA ai Sectei D’ Ungh P’ Oh”, PATRONATI de Contestatul Personaj al unui HIMLER, fondatorul GESTAPO si al Trupelor „WAFFEN”-SS…-, a OPTAT pentru CONTINUAREA Unei „Anchete Foarte SI Discrete”, derulata de CADRE Cat M.A.I. Tinere si BINE Instruite, PREFERABIL, Absolventi de Facultati DE FIZICA, etc, DUBLATE de „Personaje PASIONATE de ISTORIE, FIZICA, PALEO-Astronautica si FENOMENE Conexe”, in CLARIFICAREA „acelei” RAPIRI a Printului REGAL al Regatului ROMAN -…Fiul ADEVARATULUI Rege CAROL Al II-lea si al Printesei GRECIEI, Elena -…BLOND si Cu Ochi ALBASTRI”…-, CAZ Extrem De Complicat, SUPLIMENTAR, cu Un „Transfer IMPOTRIVA Naturii”, In ”TRECUT fata de Locul si Data NASTERII”…-, acesta, ulterior, „Primit Pe Post De CADOU Din Partea Zeilor-DEVAS” -…conform LEGENDEI despre „Astrologul Curtii Regale a Makedoniei si Sotia Regelui FILIP al MAKEDONIEI -…aparent, Avand BARBATIA „legata” prin ATAC cu „Arma FEROMONICA”…-, DUPA Ce „A Fost RECUNOSCUT In Fata Comandantilor MILITARI si ai POPORULUI, drept URMAS LEGITIM la Tronul si Coroana Regatului MAKEDONIEI”, consecutiv unor „Inscenari Ale Marilor Preoti, IN COOPERARE Cu Zei-DEVAS Foarte DISCUTABILI” -…aparent, VENITI (…pentru MODIFICARI Ante-Calculate ale ISTORIEI si „realitatii” APARENTE a Terrei…), dintr-un POSIBIL „Alt FRAME al Apei TIMPULUI/Continuumului Spatio-Temporal”, a Ajuns „Copilul-MINUNE, Favorizat De Zeii-DEVAS, numit ISKANDER”, apoi, Dupa Diverse ”CARNAGII IN LANT”, destinate „Sa MODIFICE Aspectele Social-POLITICE si STATALE terestre”, DUPA ce A PULVERIZAT Imensa Armata a Imperiului Indiei si pe Imparatul INDIEI, a fost „linistit” DEFINITIV, de catre Marii Preoti BRAHMANI, care, L-au Invitat „Fara Armura DE LUPTA si ALTE Arme”, pentru A Fi INCORONAT ca „Imparat Al LUMII”, urmas al fostului „Imparat Planetar ATLANT”.
    In MOMENTUL aparitiei „Primelor RAZE ale Soarelui”, Preotii BRAHMANI I-au Asezat -…Pe Capul RAS DE PAR…-, „misterioasa” COROANA A Ultimului Imparat ATLANT, si, In Vazul Tuturor COMANDANTILOR MILITARI MAKEDONENI si ai „vulgului”, PRETENDENTUL la „Coroana IMPARATULUI Atlant”, a…CAZUT ca Un BRAD „secerat de topor” !
    Pretinsa „explicatie” a Preotilor BRAHMANI a constat in „Incalcarea FLAGRANTA, ANTERIOARA, a INSTRUCTIUNILOR Multi-Milenare”, atunci cand, Cerandu-i-se SA DEZNOADE -…”manual”, Cu Rabdare si Multa Migala”…-, asa-zis-ul „Nod GORDIAN”, Prea-Increzatorul In SPRIJINUL FARA LIMITE al Zeilor-DEVAS, A Scos SABIA si A DESPICAT respectivul „NOD GORDIAN” !
    Unele „Amanunte Extrem De Interesante” despre „Tragicul si Mysteriosul EVENEMENT”, eu, Personal, ”cred” ca Le-am DETEKTAT in Paginile FINALE ale unui PSEUDO-Roman „Science-Fiction” Din Tineretele MELE, intitulat „Coroana NEAGRA” !
    Cele 7 „etaje” -…de Forma TRONCONICA…-, ale COROANEI Imparatului LUMII, aduse de catre Marii Preoti BRAHMANI, erau Prevazute PE GENERATOARE, „interpolat”, FIECARE, cu cate 4 ”Creioane din Rubin NEGRU”, PRELUNGIREA „razelor” CONCENTRATE DE FIECARE DIN CELE 28 DE CRISTALE DE RUBIN, „intalnindu-se” LA BAZA CREIERULUI „purtatorului”, in Zona desemnata drept „CHIASMA OPTICA” !
    Nu este LOCUL, deocamdata, Sa DEZVOLT „Continuarea Anchetei si Ipotezei DETECTIVISTICE” de FREELANCER, „Prived DETEKTIVE in the STELLAR Dust”, asa ca, precum „Late, AGATHA CHRISTYE” -…dar, De Sex Masculin…-, De Foarte MULTI Ani -…terestri…- Am PUS si PUN Verdictul:
    „Intergalaktic, Space-Time MURDER”
    P.S.:
    Plecat „IN TROMBA”, sa-si RECUPEREZE „Fiul RAPIT” de catre Delegatia Sectei „BAHA I U L’Ah”, proaspat Recunoscuti OFICIAL, In Fata ZIARISTILOR si Operatorilor Cinematografici AI VREMII, de catre Regina-MAMA, Maria, VADUVA „Late-King FERDINAND”, drept „Cult RELIGIOS MONDIAL, Al VIITORULUI, care VA URMA Religiilor Crestine, CATOLICE si ORTHODOXE, Religiilor HINDUSE, MOZAICE si DE ORICE ALT TIP”, aparent, „Fluierarul PESTRIT Din Hameln”, Membru al respectivei Delegatii BAHA, a „Dorit FOARTE FIERBINTE sa RECUPEREZE si Acel COFRE-FORT cu Cele 400kg de Lingouri De Aur Foarte PUR, Ceresc” -…probabil, De Natura METEORITICA…-, initial OFERIT catre CASA REGALA a Romaniei, drept „P’Esh CASH”, pentru Actul DE RECUNOASTERE „In Premiera PLANETARA”, a „respectivilor” IPOCHIMENI, drept „Cultul Religios Al VITORILOR 2000 de Ani”, si, Respectivul COFFRE FORT fiind Foarte BINE ASCUNS de catre Cumnatul Generalului Moruzzoff, ANTREPRENOR IN CONSTRUCTII, din EPOCA, cu Multe PROIECTE aflate IN DERULARE, a „bantuit” PSYHIC si Fizic, prin TOATE INCAPERILE Palatului REGAL al „vremii”, si, NE-Gasind ACEL Coffre Fort si Incarcatura sa PRETIOASA -…IMPRUMUTATA „Pe Cuvant De Magician”, de la Banca londoneza „GRINGOTTS”…-, Extrem de FURIOS, cand A NIMERIT in Camera Micului MOSTENITOR, un Copilas SYMPATIC, Avand, DEJA, SUVITE de Par BLOND, si Ochi Albastri -…ca ai Mamei sale, Printesa Regatului Greciei, ELENA…-, pana sa-si DEA SEAMA Bonele, GUVERNANTELE si Majordomul REGAL, efectiv, A INSFACAT Copilul, I-a „Amortit Magic” prin HYPNO-Sugestie, pe TOTI Cei Din ACEA Incapere, vreme de Minim 30 De Minute, interval in care, IMPREUNA CU Intreaga Delegatie „BAHA”, Imbarcati in Trasuri DE PIATA, Inchiriate, s-au PUS IN MISCARE Intempestiv, DUPA Amanari REPETATE a RE-Intoarcerii In INDONEZIA, si, DEJA, iesisera DINCOLO de Barierele Bucurestilor !
    Pana S-a DAT ALARMA, pana ce CASA REGALA a Inteles Intreaga GROZAVIE a Situatiei Total INEDITE, pana ce Generalul Moruzzoff A INJGHEBAT un PLAN De ACTIUNE, desemnand pe Un Capitan si Cel Mai Bun OFITER DE CONTRA-Informatii Militare, DISPONIBIL IN ACEL MOMENT, Maiorul „Agent HERCULES”, ca Sa-l Insoteasca pe NEFERICITUL Tata si Proaspat REGE, caruia I Se RAPISE Copilul, s-au IROSIT Cel putin 6 Ore PRETIOASE, care, Pana la CONSTANTA-Port, ulterior, PANA LA Granita Cu Bulgaria -…spre care Se Indreptase Delegatia „BAHA”…-, cu Toate EFORTURILE LOR DISPERATE, Nu Au MAI Putut fi recuperate.
    Osiile TRASURILOR „De Piata”, INCHIRIATE, din cauza Vitezei EXAGERATE Impuse de catre „Fluierarul Pestrit” -…aparent, Conducatorul NE-Declarat al Delegatiei „BAHA”…-, se DISTRUSESERA, Cei PATRU Birjari Fiind ABANDONATI impreuna cu O Parte Din Bagaje, si Cate O Punga Cu GALBENI TURCESTI, drept CONSOLARE, pe „motivatia” ca Delegatia „trebuia” Sa Prinda Un ANUMIT Pachebot, care Venea la Constanta O DATA Pe Trimestru.
    Membrii Delegatiei „BAHA”, impreuna cu „Printul RAPIT”, in loc sa mearga in Portul DE PASAGERI din Constanta, plecasera PE JOS, catre „Un ANUMIT Punct de la Granita Cu BULGARIA”, despre care „Fluierarul Pestrit” STIA ca-i Poate DUCE RAPID, „Pe O Scurtatura din APA Timpului”, catre „O Asezare Omeneasca DE PRIETENI”, la care SA VANDA „Printul RAPIT” Contra Unei SUME In AUR si Pietre Pretioase care SA ACOPERE „Contra-Valoarea acelui COFRE FORT cu 400 kg. AUR Pur, CERESC”, ce „TREBUIA, Musai si OBLIGATORIU sa fie RETURNAT” catre Mysterioasa Banca „GRINGOTTS”, din Londra.
    Expeditia DE RECUPERARE a Printului RAPIT, Fara Sa Aiba CUNOSTINTA de Urmarile IMPREVIZIBILE, Ulterioare, Urmarind URMELE lasate de catre Rapitorii din Delegatia „BAHA”, a Intrat prin GURA Tunelului-Portal Spatio-Temporal, de la Granita Cu BULGARIA, dar, NE-Reusind Sa-i PRINDA Pe RAPITORI, Au Decis Sa Se INTOARCA, „Urmarindu-si Propriile Urme”.
    Din MOTIVE absolut De NE-Inteles -…”Atunci”, ca SI in Prezentul Contemporan …-, ADEVARATUL „CAROL al II-lea”, A DISPARUT „Fizic”, a RE-Aparut, parand ca „Doreste Sa SPUNA Ceva Foarte IMPORTANT”, apoi, BRUSC, efectiv, A DISPARUT Pentru TOTDEAUNA !
    Dupa ce Au Asteptat 2-3 ORE ca Sa RE-Apara alaturi de ei, Capitanul si Maiorul „Agent HERCULES” au luat hotararea DISPERATA de A Iesi La Capatul DINSPRE Regatul ROMAN al Tunelului, ajunsi AFARA, s-au Deplasat PE JOS pana la CONSTANTA-Port, de unde Au Cerut INSTRUCTIUNI, Prin Telefon, Generalului Moruzzoff !
    Spre Marea lor ULUIRE, au constatat ca, De La Intrarea LOR, pe „urmele” Delegatiei „BAHA”, in Tunelul de la Granita Cu Bulgaria, TRECUSERA, „deja”, 4 ani, intre timp, Se Petrecusera MULTE ALTE Evenimente, si, Au Fost RE-Chemati LA BUCURESTI.
    „Scurtand COADA VULPII”, dupa „retetarul” VANATORULUI din Nuvela Sadoveniana „La Hanul ANCUTEI”, deocamdata POT SA VA INFORMEZ ca „buclucasul” de COFRE FORT cu Cele 400 kg de Lingouri de Aur Pur, „ceresc”, dupa ce „I-a Provocat DECESUL prin 12 Impunsaturi De BAYONETA, la JILAVA, in VREMEA pretinsei Revolte LEGIONARE”, bietului General Moruzzoff, A Continuat SA FACA VICTIME, din randul UNOR diversi AGENTI Foarte SPECIALI, trimisi intre 1945-1969, in R.P.R.-R.S.R., din „Cetzosul ALBION”, pentru „A DIBUI” ceva „At-Ze INFORMATIVE” despre „Ascunzatoarea BINE ALEASA” de catre Cumnatul ex-Generalului Moruzzoff !
    In FINAL, La Multa Vreme DUPA „Tulbureala PSYHO-Militara” a PRETINSEI „Rivalutii IN FALSH”, din DECEMBRIE 1989, La PSEUDO-„mineriada” A DOUA, Care A Condus la DEMOLAREA Cu Un INCARCATOR FRONTAL, a „Unei Ferestre OARBE”, a Cladirii ce Adapostea SEDIUL ”Partidului National-Taranesc”, ADEVARATA „Miza” a PSEUDO-Rivalutiei ROMANE si A ”Lantului De MINERIADE”, buclucasul de COFRE FORT cu 400 kg de ”Aur PUR, CERESC”, a fost „extras”, si, „Taga-DAM-Taga-DAM”, Asezat Pe Gheara EXTRACTOARE a ACELUI Incarcator FRONTAL, a DEFILAT, FALNIC, In INTREGUL Bucuresti, sub PAZA „relaxata” a Unor SAS in „Uniforme De Zidari, NOI-NOUTZE, Mirosind INGROZITOR a NAFTALINA”, BIETUL „COFRE FORT Imbuibat cu 400kg de Lingouri de Aur Pur, CERESC”, al Sectei „BAHA” din 1923, a parcurs LUNGUL DRUM pana la Aeroportul BANEASA, unde A Fost Urcat In Interiorul unui „anumit” Avion De Afaceri, Modelul ”LEAR JET”, Cu Motoarele PORNITE, si ”FARA INSEMNELE -…”regulamentare”…- ale Apartenentei De TARA”, care A DECOLAT IMEDIAT, fara Minimalele „Controale VAMALE”, etc !
    Amaratii de „telectuali” care „Au Luat-o PE COAJA cu Foarte Mult Simt DE RASPUNDERE”, si care CONTINUA, Periodic, „Sa-l BLAGOSLOVEASCA Extrem de NEGATIV”, pe Bietul „Ne’a NELU”, ca INTOTDEAUNA In ISTORIA ROMANIEI MODERNE, au fost O Imensa MASSA De MANEVRA pe TABLA DE SAH a ISTORIEI, „Parata IN FALSH” cum ca „Ar Fi” SI…”Contemporane” !
    Daca Prea Stimatul COLEGA-Inventator al Conceptului de „Gaina Cu 3 Picioare, care, etc, etc, etc”, are Bunavointa de A Pune Bazele unei „Cooperari INFORMATIONALO-Informative, IN PARTICIPATIUNE”, cu un „Intergalaktic MUNCHOUSEN-Freelancer Space Time, Special PALEO-Astronautics INVESTIGATIONS Photo and REPORTER”, din Toate CELE…”De la STELE Adunate si Oamenilor TERESTRI, Inapoi RE-Date”, ale unei Vieti EFERVESCENTE de 70+ „young old”, s-ar Putea DA „De LUCRU” unei REDACTII de Istorici SI Cercetatori ”M.A.I. Putin CONVENTIONALI”, care „Nu AU TIMP Sa Se Plictiseasca NICIODATA” !
    Daca-mi REUSESTE actuala AUTO-Planificare de „Diversificare In Domeniul CONSTRUCTIILOR si AUTO-Finantarea Prin Eforturi PERSONALE”, evident ca Se Va Diversifica SI „Frontul De Lucru” !
    Deocamdata, Inchei AICI aceasta A TREIA „Tentativa De Cooperare”, Cea Din 2010-2011, De la Bufetul din KAUFFLAND, urmata de Cea din Ianuarie 2020, de Langa Cladirea ”C.E.C.”, vis-a-vis de Muzeul DE ISTORIE al Romaniei, ramanand NEFRUCTIFICATE !
    Cu deosebita consideratie,
    CORCIOVA I. DRAGOS-P.F.A./romanian LEGAL ENTITY
    C.I.F.:20180151/2005
    http://www.ufomutusliber.orgfree.com

  • Armata romana a fost dispretuita atat de amici,vezi declaratiile ofiterilor din cadrul Misiunii franceze,anii 1917-1918,”trupe slab instruite,soldati analfabeti, ofiterii romani fara nicio stiinta militara,proveniti din invatatori,functionari spertzari,stalpi de cafenele patrioti tari in gura,abuzivi, aplicau soldatilor ,care nu pricepeau comada dreapta-stanga,traduse apoi paie -fan, bataia ca unica metoda de instructie” sau a generalilor germani in perioada aliantei din WW 2, „in romani nu poti sa pui nicio baza”,totusi mai acceptabili decat ungurii sau italienii cat de „aprecierile” inamicilor sovietici-prieteni tovarasi de lupta dupa ce ne-am predat la 23 august ca oile, ce sa mai vorbim. Doar istoricii romani incearca alte variante…, jenante, gen steluta Redactiei de la Bucuresti ! Cred ca singurele aprecieri pozitive si atunci destul de pasagere, le-a primit Armia romana in Razboiul de independenta din 1977-1978,cum l-am numit noi, Razboiul Ruso-Turc cum este cunoscut in istoriografia europeana,dupa Plevna ca la inceput la primele bubuituri ale tunurilor otomane la Vidin plugarii nostri deveniti Curcani sau Dorobanti sau cam defecat pe ei la propriu, si, sa zicem ,Marasti-Marasesti- Oituz desi unii zic ca determinante au fost cele doua regimente de cazaci care nu trecusera de partea bolsevicilor.PS. Datele sunt culese si din Revista lunara Historia, director Ion Cristoiu.

  • Articolul este de cel mai prost gust, mai ales fiind scris de un așa-zis român. Sau nu ești român, domnule Cristoiu? Nu văd ce este seducător în a etala umilințele la care am fost și încă suntem supuși de către unii sau alții. Pe de altă parte, orice natâng poate deveni ”legendar comandant” dacă are la dispoziție milioane de soldați pe care poate să-i trimită la moarte fără teama de a da socoteală cuiva.

    • @anonim,anticipat te asigur ca sunt foarte roman dar ma bazez pe date istorice,sunt parerile fostilor,(actualilor ?!,) amici-inamici.

  • VI Concluzii de etapa
    Fapte
    I Iasi
    -Zona Iasi era zona de razboi sub autoritate militara germana .
    -Nu exista nici un document oficial al conducerii statului sau esaloanelor inferioare ale armatei , jandarmeriei si administratiei in general in care sa se ordone asasinarea evreilor din Iasi .
    -Germania si-a asumat evenimentele de la Iasi
    Concluzie
    Acuzarea lui Antonescu pt masacru nu are baze faptice si este rauvoitoare .
    II Trenuri
    Trenurile constituite pt scoaterea evreilor nesiguri din oras au fost gandite cu buna credinta , in favoarea salvarii de vietilor omenesti .
    Concursul de imprejurari nefericite au determinat pierderea de vieti omenesti

  • Maestre, Va intrebati intr-un monolog unde sunt alcaida si isis?
    Pai in curand vor fi „Afganii si Tiganii”… lui Iohannis.
    2020: 6158 cereri de „azil”, 90% de la Afgani.
    2019: 2586 cereri de „azil”
    2018: 2138 cereri de „azil”
    Iata de ce Iohannis a fost rasplatit cu premiul Kallergi. Ca sa azvarle cu Romania si mai departe de sufletul ei. Asa cum si de Centenarul din 2018 si-a batut joc.
    La TVR1 s-a dat un scurt reportaj cu ciocolatiii de la (si adusi de) ONU, migranti in Ro.
    Nu ne mai recunoastem tara. Semnatura lui Iohannis.
    https://stiri.tvr.ro/plang-foarte-des-e-o-perioada-foarte-dificila-avem-un-numar-record-de-refugia-i-dupa-ce-grani-ele-au-ramas-deschise-pentru-ei-in-pandemie-mul-i-incep-o-via-a-noua-aici-departe-de-razboi_887385.html

  • Exista in istoria moderna o situatie in care Rusia a declarat razboi Romaniei, a invadat Romania, a emis pretentii teritoriale? In cele 2 razboaie mondiale, Romania a fost oare ocupata de Rusia si am format aliante cu alte state din vest pentru eliberarea tarii? Oare nu Germania ne-a hotarat soarta, pornind al doilea razboi mondial, si apoi invingatorii au impartit Europa, zona ruseasca si cea americana-engleza?. Romania a fost o curva politica, si bine ar fi sa mai ramana.

  • Iar pentru multi dintre noi rusii sunt,foarte simplu,cea mai mare amenintare pentru Europa.

  • Adica mai astept dovezi despre laboratorul din Wuhan ca sa cred povestea asta,nu e imposibila povestea,insa e posibil ca unii de la Est sa ne faca cu vremea si cu cicloanele din Marea Neagra asta o cred posibila.Toata presa romana indiferent ca este iohanista sau antiohanista urla ,cat de rai sunt chinezii cu laboratorul lor,asa o fi poate,insa nimeni nu isi pune nici macar o intrebare,marea presa asa zisa pro americana si prooccidentala de la noi,ce i cu cicloanele astea artificiale,si cu „fabrica de nori”din Marea Neagra.Pentru ca eu nu cred ca ciclonul asta din Marea Neagra este 100% natural.Conspirationisti,sa va vad ca va puneti intrebari.Ca ma uit si eu pe cer,si nu mi se pare ca i doar Mama Natura,nu stiu dar norii astia ciudati par facuti intr o „fabrica de nori” prin Marea Neagra.Adica Romania foarte posibil sa fie tinta unui atac geoclimatic.Si ghici ,cine oare,va las sa cautati singur raspunsul.

    • „Razboiul meteorologic – Emil Strainu

      Un general din conducerea NATO, Fabio Mini, a facut declaratia anului, avertizand ca omenirea se afla intr-un razboi mondial climatic de cativa ani.

      In conditiile in care cei mai multi oameni se asteptau ca urmatorul razboi mondial sa aiba la baze armele conventionale, se pare ca cele mai importante guverne ale lumii au aprins deja un alt fel de conflict. Acest razboi este unul nou, care are la baza armele chimice concepute pentru modificarea climei.

      Generalul NATO Mini a oferit un interviu socant unei televiziuni italiene si sustine ca cel de-al Treilea Razboi Mondial este in plina desfasurare, iar cea mai puternica arma este cea cu care se modifica clima. Din aceasta cauza, lumea din ziua de astazi este lovita de furtuni puternice, cutremure majore, tsunami si alte evenimente care pot aduce moartea.”

      (Razboiul meteorologic – Emil Strainu)

  • Si pentru ca tot eram tiganii lui Antonescu(Jirinovschi ne zicea tigani italieni),si acum pentru rusi suntem tiganii lui Biden,au zis sa ne spele,cica putin,si drept dovada ne au bagat pe gat vestitul ciclon de pe Marea Neagra,ei cu laboratorul de facut nori din Crimeea.Daca ciclonul din Marea Neagra e ceva natural eu sunt Joe Biden insusi,retineti ❗ Dar nu cred ca Biden vorbeste romaneste.Oricum zilele astea se vede la lucru fabrica de nori din Crimeea ,in care cred mai mult decat in laboratorul din Wuhan.

  • Adica ne faceau natiune de sclavi,pentru ca inainte de emancipare cei de etnie erau robi cam peste tot la fel ca si afro americanii in america,adica sclavii tuturor,asta voiau sa zica rusii ca suntem noi,adica umilita maxima pentru noi.Cu toate astea rusii ,dupa terminarea razboiului ne au tratat cu cea mai mare barbarie,mult mai barbar decat pe nemtii pe care i invinsesera.Oricum faza e ,ca vorba aceea „poti tu face cate i face din dusman nu i face frate”.Rusii considera si acum UE adica Europa drept o putere fascista care trebuie distrusa,si cucerita,ne considera pe toti fascisti,si pentru ei criminalul si anticristul Stalin drept un erou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *