Kremlin: „Toată lumea vrea să evite o ciocnire directă între Rusia și NATO. Rusia va fi pregătită să dea cel mai decisiv răspuns țărilor care se vor implica în războiul din Ucraina”

Rușii suferă că în carantină nu se pot plimba prin parcuri și păduri

Corespondentul Radio România Actualități la Moscova, Alexandru Beleavski, a vorbit, sâmbătă, seara, la cristoiuTv despre felul în care trec rușii prin pandemie. Contrar aparențelor, rușii se împotrivesc impunerilor și au un dezvoltat simț al răzvrătirii față de autorități. „Există această veșnică frondă față de putere, care este undeva în interiorul lor. Au, pe de o parte dependența și dorința ca statul să facă pentru tine cât mai mult, și pe de altă parte neîncrederea în stat și dorința de a face cumva peste, contra”, a povestit jurnalistul. El a spus că lumea nu a luat în serios măsurile și a făcut orice pentru a le încălca. Rușilor le place să se plimbe prin parcuri și păduri, pentru că sunt și păduri în Moscova. Când s-au închis parcurile, unii au sărit gardul, dar au fost depistați, deoarece există și o monitorizare aeriană. Au fost trimiși acasă, nu amendați. În Moscova cele mai mari amenzi se dau celor care refuză testarea, nu celor care încalccă dispozițiile. De asemenea au o„boala grătarelor”, împrumutată din Caucaz. După ce le-a fost interzis să iasă în natură, au făcut grătare pe bloc. „Este un sport național. Orice ieșire la iarbă verde sau la casele de vacanță, presupune și asta, grătarul, e un ritual întreg. Există parcuri publice unde primăriile au instalat grătare”, a spus Beleavski.

Strategia lui Putin este foarte interesantă. El a adoptat metoda „țarul e bun, boierii sunt răi”, în sensul că a pasat responsabilitatea măsurilor nepopulare la guvernatori, iar el pare de partea poporului, însă nimic nu mișcă fără știrea lui. De unde și expresia că Rusia are o „conducere manuală”.

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog