Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

S-a pus în mișcare Operațiunea: Tragerea pe sfoară a PSD!

Alexandru Muraru nu e nu numai Reprezentantul special al Guvernului României pentru promovarea Politicilor, Memoriei, Combaterea antisemitismului, dar și liderul organizației județene Iași.

În această ipostază el a făcut duminică, 7 iulie 2022, unei agenții de presă următoarea Declarație în legătură cu prevederea din Acordul de Guvernare de rotire a premierului la anul astfel încît locul lui Nicolae Ciucă să fie luat de un reprezentant al PSD:

„România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei. Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”.

Mai departe baronul local PNL deapănă și alte argumente în favoarea propunerii sale, cum ar fi faptul că PSD și așa deține ministere cheie sau că o preluare de către PSD a funcției de premier ar duce la declanșarea luptei pentru putere în partid.

Esențial rămîne argumentul Războiului din Ucraina.
De cînd s-a declanșat, el a fost în România argumentul pentru orice ticăloșie. Au crescut prețurile nu pentru că noi guvernăm prost, ci pentru că e război la hotarele noastre. E nevoie ca Guvernul să nu fie criticat, deoarece în condițiile Războiului de la granițele noastre asta ar însemna destabilizarea țării.

Folosirea acestui argument de către Alexandru Muraru trebuie adăugată, pentru a realiza proporțiile noi ticăloșii (tragerea pe sfoară a PSD), faptului că Alexandru Muraru e un intim al lui Klaus Iohannis. Rareș Bogdan, despre care a circulat și circulă zvonul că ar fi un apropiat al Cotrocenilor, e un biet copil față de Alexandru Muraru în materie apropiere de Klaus Iohannis.

De multe ori, Klaus Iohannis l-a folosit pe Alexandru Muraru pe post de Pahonțu al politicii românești.
Avem toate datele pentru a crede că declarația lui Alexandru Muraru nu e rodul unei treziri cu fața la cearșaf. Ea se vrea un test lansat de Klausă Iohannis pentru a vedea dacă Nicolae Ciucă n-ar putea rămîne premier pînă în 2024.

Ce interes ar avea Klaus Iohannis în afacerea asta?
Unul foarte simplu.
Între Klaus Iohannis și Stăpînii lui Mircea Geoană s-a ajuns la un miș-maș:
Funcția de secretar general al NATO în schimbul sprijinirii lui Mircea Geoană la prezidențiale.

Klaus Iohannis vrea ca Nicolae Ciucă să fie candidatul PNL la prezidențiale. Nu pentru că l-ar vrea pe Nicolae Ciucă președinte, ci pentru că favoritul său de adevăratelea, Mircea Geoană, trebuie să aibe dinspre Dreapta un fel de Viorica Dăncilă pentru Klaus Iohannis.
Doar un candidat de mediocritatea exemplară a lui Nicolae Ciucă din partea Dreptei ar face posibilă, în turul al doilea, victoria unui candidat al Stîngii.

Ca să-i iasă aranjamentul Klaus Iohannis are nevoie de un Nicolae Ciucă beneficiar în fața PNL al autorității de premier.
Dacă Nicolae Ciucă e premier PNL n-ar avea curaj să-l refuze în materie de candidatură.

N. B. Și PSD? PSD ce va face? Va înghiți gălușca?
Răspunsul trimite la ce-ar cîștiga față de ceea ce cîștigă în prezent miniștrii și baronii locali PSD dacă ar avea premier pe Marcel Ciolacu.
N-ar cîștiga nimic față de ceea ce li se oferă din belșug în guvernarea cu Nicolae Ciucă premier.
Dimpotrivă, există riscul ca un Marcel Ciolacu premier să tragă de urechi vreun ministru PSD sau să refuze vreun baron local.

Cît despre Marcel Ciolacu nici o problemă.
Păi de ce avem DNA?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „S-a pus în mișcare Operațiunea: Tragerea pe sfoară a PSD!”

  • pe vremea Marii Revolutii, in fapt a Metamorfozei, ce stie clar-cristal este ca de fiecare data cind sistemele sociale dau semne ca se echilibreaza va urma un ‘impuls’ care le va dezechilibra si mai si.
    povestea asta e…Lege pe vremea Metamorfozei.

    cum necum actualele sisteme sociale vor ajunge…Cenusa,
    din ea nascandu se…
    a doua oara!,
    ‘Sistemele Sociale Artificiale’

    aceasta nastere, …a doua nastere, e ‘din Natura’ in afara ei, moment in care se naste si Definitia Artificialului ( care acusica e in Gestatie )

  • de ceva timp, insa la vremea potrivita, S-a pus în mișcare Operațiunea:’Tragerea pe sfoară a politicienilor’

    ei, neavand habar ca sint trasi pe sfoara in stil plenar, fiind pusi la indoiala in acelasi stil,
    isi vad de ale lor, clasice toate, spre ex se trag pe sfoara unii pe altii

    • pas cu pas politicienii-oameni doar isi vor demonstra impotenta. si vor face asta pentru ca li se ofera toate, absolut toate sansele sa-si demonstreze capabilitatea

  • … ați putea folosi „Vimeo” ca și altă dată…
    Multa sănătate, va urmăresc cu plăcere!

  • Domnule Cristoiu, cred că această situație convine de minune PSD-ului. Oricum, „liberalul” Ciucă este mai mult socialist iar măsurile luate sunt mai aproape de doctrina psd-ista decât de cea liberală care, între noi fie vorba, nu se mai regăsește în partidul confiscat de foștii PD-iștii ai domnule Băsescu care, precum bine știți, s-au desprins din PDSR-ul domnului Iliescu.
    Deci, nu văd de ce s-ar schimba premierul când el este un PSD-ist veritabil iar acțiunile sale vor fi decontate la alegeri de așa zisul PNL.
    În locul domnului Ciolacu, l-aș pupa dacă ar accepta să rămână premier până în 2024!

  • Încurcate sunt căile Domnului dar cei de la PNL fabulează in corpore! Le doresc să aibă parte exact de ceea ce au făcut tuturor românilor!
    PSD-ul s-a ascuns după masca uitării…

  • Marele Jack, Excelenta, Maestre, Domnule Cristoiu !!!

    Nu uitati de harta Romaniei Mari !!!

    Va rugam !

    Mii de multumiri !

  • Eu nu vreau să mai aud de PNL, nu vreau să mai aud de dreapta!
    Ne-au călărit președinții de dreapta timp de 25 de ani! Vă dați seama? Ne-au mîncat ficații la toți!
    Ăștia de dreapta l-au întrecut și pe Ceaușescu care a fost președintele României doar 15 ani!
    Să se ducă PNL cu Mutu lor cu tot unde s-a dus PCR!
    Asta-i dictatura PNL nu mai e democrație!
    Ultimul lor președinte, Iohannis, l-a tăiat și pe Băsescu la cât de rău s-a dovedit pentru acestă țară.
    E un țăran frustrat că e minoritar!
    De aia nu respectă nimik din istoria acestei țări, asta apropos de ce nu a fost prezent la Mărășești.
    Nu ne respectă pe noi, nu ne respctă istoria, e șovin și intolerant față de români.
    Eu nu mai vreau PNL la guvernare, nu vreau un premier general de armată ca în Africa, nu-l vreau pe Ciucă!
    După 25 de ani e nevoie de o Schimbare că ne sufocăm cu toții!
    Ciolacu să demisioneze și să lase cale liberă PSD-ului.
    Să facă alegeri, să se miște ceva în acest partid că zici că de trei ani sunt la priveghi!
    Teodorovici înapoi la finanțe urgent, până nu ne înecăm ca țiganu la mal!
    PSD au oameni pregătiți nu numai baroni locali.
    AUR mișcă-te! Ce faci! Lasă nunta, pune umărul aici să scăpăm de dominația nenorocită a peneleului, fă opoziție!

  • O singura miscare poate sa salveze Romania de distrugerea totala: AUR sa renunte la candidat propiu si sa il sustina pe Piperea.

    • Aici e calcaiul lui Ahile al romanilor si pe asta se bazeaza Sistemul, neunirea nationalistilor.
      Neintelegerea asupra unui candidat unic .

  • Asta pentru ca lipsiți de cultura nu știu proverbul
    Socoteala din tirg nu se potrivește cu cea de acasă

  • Johan nu are o alta calitate care sa îl recomande in funcția de secretar general NATO decât aceea de yes man,o papusa dezarticulata de lemn,dar poate de asta au nevoie acolo.
    O sa îl împingă pe Geoana in funcția de președinte ,ca salvator din poziția de secretar NATO al țării de la invazia rusa,politica ce se preconizează in aceasta situație va fi una preponderent militară,de achiziții de fiare vechi ,ce se apropie de expirare din celelalte tari,aeroplane și șenilate depășite.
    Statul,dacă exista și funcționează trebuie sa asigure și sa garanteze siguranța alimentara a populației,resurse majoritare ar trebui canalizate pentru irigații,silozuri,interzicerea vânzării pământului agricol către străini,subvenții pentru agricultori și crescătorii de animale,ei dar nu ne lasa UE ,nu ne da bani pentru asemenea investiții,încă mai e e pământ de cumpărat.
    Din păcate noi nu am avut ca premier unul ca Orbán al Ungariei care sa bată cu pumnul in masa la Bruxelles ,ci unul ,tot Orbán care prefera sa zdrăngăne la mandolina,și din ceea ce se vede nici nu vom avea in curând.

  • De unde concluzia: te caci pe ele de „alegeri”, nu noi alegem cine sa administreze Romania. Herr ciolhanis se crede superior tuturor, e atit de prost incit nu a inteles ca atunci cind o sa fie trintit, o sa dea vestu’ cu el de pamint de-o sa-i rupa noada. Naivitatea asta in rindul politicienilor te-ar face sa rizi daca nu te-ar afecta direct…mai ales ca esti platitor de taxe bani aruncati pe girla,bani ca sa huzureasca retarzii gen herr. Geoana e la fel de idiot ca si ciolhanis. Daca pleaca un prost si e inlocuit cu alt prost, inseamna ca Romania nu mai e demult Romania. Repet ce-am mai scris pe aici: in afara de umflatu’ propriilor buzunare, altceva n-au facut „alesii” nostri. Daca au facut ceva, ala se numeste dezastru. Au facut praf si pulbere tot ce-au atins. Clasa noastra politica e o haita de impostori, mincinosi prefacuti,puturosi si lasi. Uite un exempluL e unu Romeo Raicu, nu mai stiu pe unde-si lalaie zilele, i-am auzit numele intimplator intr-o discutie intre alti romani la un parc. Nu stiau ei ca si eu vorbesc romaneste. I-am auzit cum rideau de tipu’ asta Raicu.Unul dintre romanii din parc am inteles ca a fost coleg de scoala cu politicianu’ asta Raicu. Ii povestea celuilalt de ce Romania e in halul in care e. Pt ca mincinosi puturosi ca raicu asta sint la conducere. Zicea ca in scoala raicu asta era un prost si-un puturos, un escroc de mic, incerca sa faca doar bishnitza si sa-si fraiereasca colegii de clasa. Acum cica-i mare politician. Clasa politica e subiect de glume proaste in ziua de azi. In afara de gargari la ce altceva se pricep dom’ puliticienii nostri?Nu partidele, capushele astea, ar trebui sa propuna cine sa candideze, ci rezultatele muncii candidatului sa vorbeasca.Daca ii intrebi pe toti talimbii astia care s-au perindat prin politica, ce au realizat efectiv, raspunsul o sa fie ceva gen:”….aaaahhh….mmmmhhhh, aaaa…” adica exact ce-au facut: O LAIE. Nici n-ar fi in stare sa numeasca un lucru concret realizat. De palavre nu mai are nimeni chef, chestii gen „daca si cu parca s-au intilnit intr-o barca” sint pt gradinita, pt adulti trebuie sa vina cu exemple concrete, explicatii logice si dovezi ca au realizat ceva. Ce-l recomanda pe Geoana sa fie viitor presedinte in Romania?ABSOLUT NIMIC. Ar avea aceeasi prestanta si realizari pe care le-a obtinut si herr ciolhanic.Adica un mare CIUCIU, vorbe-n vint aruncate din virfu’ buzelor in timp ce-si dau ochii peste cap precum cocotele….e jenant sa vezi cine vrea sa conduca o tara. Sa stea la shpritz si sa-si vada de viata sa ma lase-n pace cu ce vor ei. Sa ma intrebe ce vreu eu, si-l sa-i lamuresc de-o sa le iasa pe nas.Daca in peste 30 de ani de rahat numit politica, livbertate si democratie, rezultatele obtinute sint zero pe linie, zero barat, zero absolut, ce pizda masii mai vor? Ce nu le ajunge?ce mai spera? Sa las eposturile mostenire progeniturilor lor rasfatate si rupte de realitate? Daca in 30 de ani s-a ajuns sa avem bogati si saraci, s-a ajuns sa avem facute studii pe tema reducerii abandonului scolar, despre ce relizari marete vorbest neghiobii care vor sa devina presedinti?Cum e posibil ca intr-o tara unde toti copiii mergeau la scoala, aveau acces la scoala oriunde in tara asta, aveau sansa sa fie admisi la un liceu bun, sa fie admisi la o facultate daca munceau si ii ducea capu’, iar azi s-a ajuns ca scoala sa fie un privilegiu?Bogati si saraci? Nu zau!Deci cine a distrus un mod de viata si a impus stilul asta bezmetic si distrugator? Nu imbecili gen geoana, ciolhanis, basesti si tzapi de risu’ curcilor?Cine a adus o tara intreaga in halul in care-i azi?Solutia nu e sa fie acceptati aceeasi lasi,mincinosi si prosti la hatzurile tarii, solutia e sa refuze cel care are drept de vot, sa refuze sa se mai complaca in mascarada asta impusa de straini, sa refuze sa accepte astfel de teatru ieftin si de prost gust.Avem oameni care ar fi capabili sa faca bine pt tara, e timpul sa fie lasati sa vorbeasca, sa fie ascultati macar.Nu vreau sa mai aud cum viitorul candidat linge-n cur UE-u’, sau il linge serios pe amerolac. Astia nu vor avea in veci votul meu. Vreau sa aud cum viitorul candidat se dezminte de shacalii astia neghiobi si perfizi, cum tine partea tarii lui si nu mai cade in genunchi ,ao ceva ca la inalta poarta in fata sultanului din trecut. Azi avem prea multi sultani si sint toti de-o calitate indoielnica, si-au pus singuri caftanul de sultan pe ei fara sa inteleaga ca e de calitate proasta si ca e o improvizatie…la fel ca si proiectele cu care vin si pe care arunca miliarde drept la gunoi, miliarde din taxele pe care eu si altii ca mine le platim an de an, de-o viata.Asa ca sa ma lase-n pace si geoana si ciolhanis cu scrisnelile lui hidoase, si basesti, si orice alt cacanar, cioflingar si shmecher care crede ca ma pacaleste sa pun stampila pe moaca lui. Vreti sa va spun e cine as vota, de ambitie si as vota de data asta: pe Viorica Dancila ca tot ati pomenit de ea. Dintre toti cei enumerati, pe ea as pune stampila de vot. Cel putin ar incerca sa faca ceva.Problema e ca si pe ea a lovit-o pupincureala cu mersu’ spre vest, desi e clar ca nu are incredere in vest. Daca mai traia Vadim, poate ca lumea l-ar fi votat pina la urma, ce-ar fi putut sa iasa rau> Sa-i injure mai bine pe straini? Da’ si?Ce-ar fi facut strainii? Si-ar fi luat jucarelele si s-ar fi carat la ei acasa? Ar fi zis, „o, vai, dam afara Romania din UE”????? Pai nu vedeti ca hunii se joaca cu vorbele si cu UE-ul?Nu vedeti ca pe hun in doare-n basca de oricine si orice, el merge inainte cu ce vrea si numai, si numai, si numai cu ce vrea curu’ lui de hun?I-a dat afara din UE? Pai cum sa piarda UE-ul un contribuabil/ Cum s apiart\da UE-ul friiele cind vine vorba de resurse si control in regiune. In final ce e important pt UE?CONTROLUL ABSOLUT.Nu asta?/Atunci cum sa nu fie ei, in cirdasie cu amerolacu’, cei care fac de fapt „alegerile”?????Ciolhanis? Ptiuuu, mie- scirba. Geoana? Ptiuuu, mi-e scirba. Daca ma apuc sa-i insir acii, ciolacu, rares bogdanel,murarei si resul de muraturi, lipitori si pupincuristii cunoscuti si aia mai putin cunoscuti,cacarafati si popesti si ce pizda masii mai sint cu un ochi dupa faina si celalalt dupa slanina,pt toti simt aceeasi reactieL BLEAHHHH VOMIT. MI-E SCIRBA. La munca nu la japca cu trintorii astia prefacuti si parveniti. Curve nerusinate sint mnealor, nu oameni politici, nu profesionisti.Niste eunuci si impotenti. Caraghiosii natiunii vor musai sa ma conduca pe mine. Iete na, ca nu mai vreau eu sa ma conduca vreunu’.Uite asa, na.Aia e.

    • Sa îl învie pe Ceaușescu,ca in filmul Mumia,poate el ne-ar scoate din haznaua in care suntem,sa îl mai învie pe Titulescu,pe Maniu,pe Hantonescu și am face de un guvern,fără partide.

  • Doar tatonare ? Sau certitudine ? Poate are dreptate Tătucul în toate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *