Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

S-a spart gheața! românii din SUA dau în judecată autoritățile fiindcă admit un număr limitat de persoane la serviciile religioase, în timp ce lasă acces unor mulțimi mari de oameni în supermarket-uri

În România, bisericile nici măcar nu au fost redeschise, în timp ce multinaționalele și-au ținut permanent supermarket-urile deschise.

De Paști, românii au stat în case, în timp ce bulgarii au mers la slujbele religioase, cu menținerea distanței fizice între ei. Înainte de Paști, Klaus Iohannis a spus românilor: „Stați acasă, altfel după Sărbători vom avea înmormântări”: românii au stat acasă de Înviere, dar după Paști au continuat să moară în număr mare, fiindcă s-au îmbolnăvit în magazine sau alte locuri publice unde au avut acces. În Bulgaria, în schimb, nu a fost nicio tragedie Coronavirus provocată de participarea publică la slujbele de Paști: Bulgaria a raportat 88 de cazuri începând din martie 2020. Cum ar veni, alte state au președinți, în timp ce România are un „activist”.

Două comunități ale românilor din Chicago

… au chemat în instanță pe guvernatorul J.B. Pritzker, deoarece  a lăsat supermarket-urile deschise pentru mulțimi mari de oameni dar a prelungit în schimb perioada de închidere parțială a bisericilor locale, indiferent de mărimea lor: mai precis, nici în prezent nu pot participa la slujbe grupuri mai mari de 10 persoane. Exemplul românilor din SUA ar putea fi urmat de cultele din România (în special Biserica Ortodoxă Română, BOR, majoritară) care, în mod incalificabil, au lăsat libertatea religioasă a instituțiilor și comunităților de creștini la îndemâna unui președinte și a unui guvern abuzivi, cu probleme mari în respectarea drepturilor constituționale în general, și a dreptului la credință religioasă, în special.

În timp ce Bulgaria, de exemplu, a sărbătorit Paștele

… anului de grație 2020 la biserici, în comunitate, în aer liber și nu a fost nicio problemă, în România, prin eforturile „negociatorilor” BOR și ale guvernului Ludovic Orban, cu implicarea abuzivă a Președinției, românii au stat ascunși în case și niște „mascați” au împărțit lumina sfântă unor delegații de alți „mascați” – locatarii din blocuri și case: a fost un spectacol jenant, decis la Cotroceni și acceptat de Patriarhia României, care a distrus măreția și solemnitatea unei extraordinare sărbători a creștinătății.

Pe 8 mai 2020, firma de avocatură Liberty Counsel

… care reprezintă două comunități românești puternice din Chicago, a dat în judecată pe guvernatorul statului nord-american Illinois, J.B. Pritzker, pentru abuz și discriminare: practic, Ordinele executive ale lui Pritzker nu permit nici în prezent servicii religioase care să admită mai mult de 10 persoane, indiferent dacă participanții îndeplinesc sau adoptă măsuri de distanțare socială și permițând în același timp, ca entități non-religioase (supermarket-urile, magazinele de băuturi alcoolice, farmaciile de marijuana, cluburile de depozitare și magazinele „big box” ș.a.) să primească în continuare mase mari de oameni fără niciun control sau vreo limitare ca număr de persoane.

Horațiu Mihet, care este vice-președintele de la firma de avocatură

… Liberty Counsel, el fiind născut la Timișoara, a declarat pentru presă că „Statul nu poate interzice adunările Bisericii, permițând în același timp același lucru altor adunări laice”, adăugând că „Bisericile nu sunt orfani constituționali care cerșesc firimituri, ci mai degrabă moștenitori deplini ai promisiunii constituționale a Primului Amendament și a tratamentului egal în condițiile legii”. Guvernatorul J. B. Pritzker este un membru al Partidului Democrat, o formațiune cvasi-socialistă, anti-religie, care este în opoziție la Partidul Republican al președintelui SUA, Donald Trump. Faptul că astfel de decizii precum cea a lui Pritzker, decizii de care depind exercitarea unor drepturi colective garantate de Constituții, ajung la un moment dat la cheremul unui singur politician manevrat printr-o extremă politică, este o problemă serioasă pentru o societate democratică precum cea cea americană.

În România, președintele Klaus Iohannis a intervenit dur

… și neconstituțional pentru a se opune unei înțelegeri ce permitea accesul la slujba de Paști (la biserici, în aer liber, cu respectarea distanței între oameni) care intervenise între ministrul de Interne Marcel Vela și BOR (aprilie 2020). Susținut de propaganda „rezist” din partide (gen USR) sau din Divizia Presă (Europa liberă, ziare/com, Digi, Coloneleasa etc), Iohannis a spus „Eu vă spun stați acasă. Altfel după sărbători vom avea înmormântări”. Românii au stat acasă de Sărbători, dar după Paști au continuat să moară în număr mare, fiindcă s-au îmbolnăvit probabil în magazine sau alte locuri publice unde au avut acces.

Intervenția lui Iohannis de la Paști

… purta intrinsec un „déjà vu” și să reamintim aici că în octombrie 2015, un consilier important al președintelui Klaus Iohannis, Sandra Pralong, se declara public împotriva predării Religiei în școli. La vremea respectivă, Pralong afirma că oamenii adevărați (sic!) nu au nevoie de religie, pentru că aceasta ar forma „docili, adică obedienți, timorați, asistați și slugarnici”. De atunci și până în prezent, fonduri rulate, acțiuni, declarații și personaje de pe fluxurile de știri au confirmat că portretul făcut de Pralong în 2015 este, în fapt, copia fidelă a roboțelului neo-marxist „rezist” activat de ONG-uri, care târăște flipchart-uri la trainiguri și lozinci scumpe la mitinguri în piața Victoriei, și căruia i se garantează împrumutul oricărei ideolgii occidentale printr-o finanțare nerambursabilă sosită eventual printr-un „filantrop” globalist.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „S-a spart gheața! românii din SUA dau în judecată autoritățile fiindcă admit un număr limitat de persoane la serviciile religioase, în timp ce lasă acces unor mulțimi mari de oameni în supermarket-uri”

  • Cu ce se mai ocupă BOR? Vinde lumînări? 😀

  • Ăştia au o treabă cu bisericile? Guvernatorul J.B. Pritzker, care ţine bisericile închise în Chicago-Illinois, nu este creştin. El provine dintr-o foarte-foarte bogată familie evreiască care, proprietară a lanţului hotelier Hyatt, a vrut să ia Hotelul Bucureşti din capitala României în anii ’90, împreună cu familia israeliană Ofer. La rândul ei, familia evreiască Ofer a ridicat ilegal monstruoasa clădire Cathedral Plaza din Bucureşti, cu care sufocă catedrala catolică Sfântul Iosif (şi domină, ca înălţime, şi un sediu vecin al SRI-ului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *