Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

S-au încheiat cei doi ani de Pandemie. Doi ani de aberații. Doi ani de jaf

Vineri, 4 martie 2022, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o Declarație de presă cu valoare de Mesaj către Națiune prin care a proclamat de la cel mai înalt nivel de conducere a țării:
Sfîrșitul Pandemiei.

Din punct de vedere practic, Klaus Iohannis a ieșit în spațiul public pentru a dezvălui decizia luată de el după „o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu” de a nu mai prelungi dincolo de 8 martie 2022 starea de de alertă. Cu acest prilej, domnia sa a ținut să precizeze:

„Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărît să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final.

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare pînă acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate.”

De doi ani, de cînd durează Războiul mondial numit Lupta cu Pandemia, cînd se decideau măsuri de relaxare, Klaus Iohannis își consacra întreg discursul prezentării amănunțite, pînă la nivel de moașă comunală, a măsurilor de relaxare, dar și a interdicțiilor care rămîn în vigoare. De data asta sarcina anunțării și explicării măsurilor pe care el și-o asuma cu bucuria celui care alte lucruri cît de cît bune nu avea cum să anunțe, a fost transferată „autorităților abilitate”. Din întreg discursul, partea despre ridicarea stării de alertă a fost expediată într-un fragment din debutul intervenției. Restul alocuțiunii a fost consacrat Bilanțului Războiului dus de România cu Coronavirus. N-a fost vorba de un Bilanț de etape, ci de unul final. Chiar dacă a ținut să ne avertizeze că „trebuie să rămînem vigilenți și pe mai departe” și că „obiceiurile bune de prevenție, dobîndite în ultimii doi ani, trebuie menținute” (să ne spălăm mai departe pe mîini, evident), totuși Klaus Iohannis a proclamat sfîrșitul Pandemiei degradînd Pandemia la nivel de Epidemie. E ceva asemănător degradării unui ciclon la nivelul de vînt puternic.

Că e vorba de proclamarea solemnă a Finelui de Pandemie ne-o arată grija lui Klaus Iohannis de a mulțumi pe toată lumea angajată în Război prin pupici publici la cel mai înalt nivel. Au primit pupici, pe rînd, autoritățile, cadrele medicale, cetățenii și românii în general. A rămas fără pupici presa miluită.

Explicabil.
Klaus Iohannis știe mai bine decît toți că Liderii de opinie, influencerii, site-urile și televiziunile de știri care s-au luptat nu cu Virusul, ci cu toți cei care au încercat să gîndească și cu mintea lor, nu numai cu cea a Autorităților, au primit de la Guvern pe față și pe șest generoasa răsplată financiară a osîrdiei lor. Vor fi unii care-mi vor atrage atenția că luptătorii pentru respectarea interdicțiilor absurde, chiar și cu prețul punerii la îndoială a libertăților individuale, care au administrat bulane pe spatele celor care și-au permis să se întrebe, care au creat și întreținut o atmosferă apocaliptică menită a înlesni frica, au făcut asta din convingere.

Răspunsul meu:
Vineri, 4 martie 2022, Klaus Iohannis a proclamat Sfîrșitul Pandemiei. Pe lîngă renunțarea la starea de alertă, asta înseamnă relaxarea absolută a populației. Proclamarea s-a făcut brusc, de parcă președintele ar fi retezat cu un paloș capul balaurului. Sau ca să apelăm la o altă comparație, ca și cum Coronavirus, speriat de Vladimir Putin, a luat-o la fugă din România, chiar dacă aceasta e membră NATO. Așadar, începînd de vineri, 4 martie 2022, nu va mai exista pericolul unui nou val, nu va mai fi aglomerație la ATI și, mai ales, la cimitire. Dacă vreunul dintre noi, dintre cei care au avut îndoieli în legătură cu Pericolul Coronavirus, ar fi făcut asta, întreaga armată pro interdicții, pro-vaccin s-ar fi năpustit asupra respectivului făcîndu-l în fel și chip în numele dreptului la viață. Vă mai amintiți ce-a pățit celebrul regizor Cristi Puiu doar pentru că a îndrăznit să se întrebe de ce trebuie ca spectatorii filmului său să poarte mască? Dacă respectivii ar fi crezut sincer în Pericolul Pandemiei acum i-ar fi sărit în cap președintelui. După anunțarea Sfîrșitului Pandemiei, împotriva lui Klaus Iohannis nu s-a auzit nici măcar o tuse semnificativă.

Mult mai important, Klaus Iohannis n-a avut nici măcar o literă de mulțumire pentru Cioclii apocaliptici.
Raed Arafat, Virgil Musta, Ovidiu Jurma, Gabriel Diaconu, Dentista, Beatrice Mahler ne-au terorizat timp de doi ani, zi de zi, cu profețiile lor apocaliptice, cu zbieretele de a respecta interdicțiile, cu bruftuluirea noastră, a românilor, pentru că sîntem proști, deoarece nu-i ascultăm.
Deși au fost instrumente oarbe ale Autorității în instaurarea și întreținerea Dictaturii Sanitare, Cioclii apocaliptici au fost tăiați de Klaus Iohannis de la rația de pupici.

După cum era de așteptat anunțul potrivit căruia Războiul cu Pandemia s-a încheiat, deoarece Pandemia a devenit Epidemie, a fost însoțit de un Bilanț.
Cei doi ani de luptă cu Pandemia au fost doi ani de gafe, de bîlbîieli, de comunicare dezastruoasă, de aroganță imbecilă, de prostie cu fes ale Autorităților.

Klaus Iohannis n-a suflat o vorbă despre asta.
Pentru el „unele deficiențe acute” nu și-au avut cauza în proasta gestionare de către el și acoliții săi a Pandemiei, ci „în lipsa reformelor sistemice tocmai în domeniile de care aveau nevoie”. Dacă au lipsit reformele sistemice, s-ar fi cuvenit ca la finele Războiului președintele să anunțe măsuri pentru promovarea reformelor. N-a făcut-o.

Cei doi ani de Pandemie au fost anii celor mai mari cheltuieli nesăbuite din partea Autorităților.
Sub pretextul luptei împotriva Pandemiei n-a existat nici cea mai mică grijă pentru cheltuirea chibzuită a banului public.
De la izoletele care zac în depozite pînă la dozele de vaccin care vor fi aruncate la canal s-au aruncat bani pe fereastră de către Autorități.
Bani din taxele și impozitele noastre.
Ca să nu mai vorbim de corupția înfiorătoare înflorită în domeniul de achiziții ale materialelor sanitare:
Dezinfectant, măști, seringi, teste antigen, vaccinuri.

De mai multă vreme atrag atenția că Parlamentul ar trebui să ceară Premierului să prezinte în Parlament un Raport amănunțit asupra felului în care s-au cheltuit banii în timpul Pandemiei.
Parlamentul înseamnă PNL, PSD, UDMR.
Cum să ceară Parlamentul acestor partide un astfel Raport cînd Clientela politică a Coaliției de guvernare a jefuit țara în numele Pandemiei?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „S-au încheiat cei doi ani de Pandemie. Doi ani de aberații. Doi ani de jaf”

  • Adevarul este ca au lipsit reformele sistemice exact în domeniile de care era nevoie.

  • Pe motivul razboiului din Ucraina se instaleaza cenzura, se dau legi aberante de control, vezi cea care tocmai a trecut de camera deputatilor. Toate aceste drepturi luate asa vor ramane! Cei care s-au isterizat cu pandemia acum se isterizeaza cu Ucraina, inclusiv presa.

    E foarte bine ca exista demonstratii anti razboi, dar acum sunt permise, ba chiar te invita. Acum nu mai e pandemie, nu mai e Covid? Cand oamenii demonstrau pasnic in Austria anti restrictii ii rupeau cu bataia, ca nu aveau voie mai mult de 1000. Acum sunt zeci de mii si se inchid ochii. Asta nu e dubla masura? Cei care iau de buna propaganda si aplaudati cenzura chiar nu vedeti cum sunteti folosititi?

  • Daca facem niste teste pana atunci, sigur nu-i apuca iar?

  • Razboiul a incheiat ”pandemia” cu asigurarea impunitatii tuturor celor care au calcat in picioare conventii internationale,legi nationale si bunul simt in ultimii 2 ani.Big pharma a incasat miliarde si a colectat date cum nici nu ar fi indraznit sa viseze,milioane de oameni au fost terorizati,ruinati si imbolnaviti mental si fizic iar acum,cand un studiu din Suedia a dovedit ca secvanta mRNA din vaccin se transcrie in ADN in corpul cobailor,se constata ca nu mai e nevoie de certif.de vaccinare.Adaugati la lista celor care au luptat pt.sanatatea si drepturile noastre si pe prof.Sucharit Bhakdi,pe sotia lui,Karina Reiss si pe Prof. Arne Burkhardt carora mii de oameni le datoreaza viata si sanatatea.1.5 milioane de oameni se vantura prin Europa fara vaccinuri,masti sau teste,si demonstratii pro Ucraina au loc in toate capitalele occidentale,dar infectarile au devenit neglijabile,fiindca virusul e solidar cu Ucraina si anti Putin.Criza migrantilor va insemana alte miliarde incasate,si o forta de munca ieftina care va fi usor de integrat in EU,spre deosebire de sirienii de acum 11 ani.Alte miliarde vor fi incasate de industria de armament-doar Germania a anuntat ca va aloca 1000 de miliarde pt.modernizarea armatei,si nimeni nu se va mai mira de pretul urias al gazului.In fine Ucraina va plati cu rezervele ei naturale recontructia infrastructurii si armele pe care le primeste acum.Pandemia si razboiul nu trebuie privite ca 2 evenimente separate,si ca etape in inlocuirea democratiei cu eco marxismul corporatist si a drepturilor individuale cu sistemul de credit social.

  • Domnu’ Cristoiu,

    S-au incheiat doi ani de aberatii, da’ urmeaza alti sapte…?
    In timpul pandemiei am vazut si-am auzit lucruri de neimaginat inainte. De-acum ma astept la orice.

    • nu chiar la orice:)))
      ci la cel mult o dezvoltare in stil fibonacci a ceea ce ati vazut si auzit 🙂
      insa…cam da!, si la… cel putin o dezvoltare in stil fibonacci a ceea ce ati vazut si auzit deja :))))

  • Domnule Cristoiu, nu ma deranjeaza daca nu-mi publicati comentariile.Ce ma deranjeaza e ca jurnalistii, unii tineri si prosti, copiaza din ce scriu,fara sa faca legaturile corecte…una la mina, a doua…ca se inspira jurnalistii din comentarii,nu-i bai, dar cine altcineva isi mai vira coada pe site-ul dvs?SeReIu”local?Din afara?avetyi si dvs vreo colaborare cu vreo ambasada ceva? Se cauta tzapi ispasitori pt viitor doar asa ca poata fi distrasa atentia spre alte goange?Sau pt ca e comentariu mai lung trebuie citit de „cineva”?de-ai dvs?De-ai altora?Ar fi interesant de stiut, ma rog, de confirmat mai degraba…

  • Până și China a ținut un moment solemn pentru victimele din pandemie.
    Al nostru a uitat repede sacii negrii.

    • Pai da, iar aia de-au murit s-au simtit mult mai bine dupa ce-au tinut chinezii momentu’ ala. Cica s-ar fi publicat in presa interviuri cu decedatii, iar aia au jurat cu mana pe inima ca multumesc din inima partidului pentru faptu’ ca momentu’ n-a fost d-ala obisnuit, ci d-ala cat se poate de solemn. Ce pot sa zic ? Avem nevoie urgent de-un partid d-asta care se pricepe la momente. Daca se poate, unic. Nu de altceva, da’ nimeni n-ar avea curaj sa comenteze ceva la adresa lui.

      • 64.000 de decedați în pandemie ți se par prea puțini pentru un moment solemn?
        Comemorarea face parte din ritualurie de înmormântare, ca și slujbele și pomenile.
        România în ultimii doi ani a trecut prin momente grele.

  • Mdeh, treaba a afost practicata la nivel inalt cam prin toata lumea (inclusiv prin Rassia). De unde se presupune ca tot mapamondu’ va trebuie sa fie judecat. Astept cu incredere momentu’ in care toata sefimea de stat de prin lume va fi chemata la Parchet. Si, fireste, astept si demisia sefimii respective. Apropo, tov sef de stat al Rassiei nu doreste sa ofere un exemplu ? Sa fie primu’ care demisioneaza, recunoscand ca toata povestea cu marele vaccin Sputnik a fost o smecherie.

  • Klaus Iohannis e așa cum și-a zis: un politruc. Oricine altcineva, în locul lui, ar fi zis acum: ”Vedeți? Eu v-am zis de anul trecut, de prin iunie 2021, că am învins pandemia urmare a succesului vaccinării, dar nu m-ați crezut!” Să avem în fruntea țării un om așa de înțelept și noi să-i ignorăm spusele!? Dar, trebuie să recunoaștem, că nu a vrut nici să ne umilească. De aceea n-a făcut nicio aluzie la mesajul lui din iunie trecut! Chiar că avem un Președinte potrivit cu poporul care l-a ales.

    • Ehei, ia sa fi avut noi in fruntea tarii un om adevarat, unu’ care sa zica : „Ce virus, neica ? Vrajeli ! Cum, tot occidentu’ trepideaza ? Asa, si ? Aia e fraieri, nu ca noi, care stim mai bine. Bah, astia de la parlament, ia dati voi repede o lege in care sa ziceti ca tot occidentu’ e prosti ! Toata chestia asta e … cum ii zice … manipulizare d-aia. Nu tine la jmekeri ca noi. Ce, noi suntem fraieri precum francezii, italienii, belgienii ? Nu, frate, noi n-avem virus p-acilea. Si chiar dac-am avea, ne doare la shpanga, ca doar nu ne face pe noi un virus d-ala. Si-apoi, doar n-o sa cheltuim banii poporului pe porcarii d-alea de se se baga-n vena. Nu, frate, noi cheltuim banii poporului pe orice altceva. Ca tot veni vorba, bah ministre, n-ai nevoie de niste lamborghine si bemveuri pe la ministeru’ tau ? Sa vada vestu’ ca avem valuare !”.

  • Virusul s a inmuiat, sa nu ne culcam pe o ureche, dupa interventia rusiei in ucraina o sa nascoceasca un virus mutant din motive diferite (cresterea radiactivitatii in nu stiu ce zona, etc). Sunt in stare de orice. Putin a subliniat ca occidentul i au pacalit dupa 90 cu extinderea nato, nu cumva i au pacalit si cu tratatul din 2015 dupa anexarea crimeei? Adica in 7 ani nu s a intamplat nimic, garanti Franta si Germania?

    • NATO s a extins pentru ca popoarele din Est stiu ca Rusia va invada orice tara care nu este NATO.Rusii se simt pacaliti ca li s a redus aria de invadare odata cu extinderea NATO.Singura tara vinovata pentru extinderea NATO este Rusia.Daca Rusia nu ar fi o tara cotropitoare si imperialista nu s ar fi extins NATO.

      • NATO s-a extins sa poată sa controleze lumea, ca SUA sa își vândă producția de armament(familia Biden prin fiul comisionar știe bine despre ce e vorba) și pentru aceasta sa creeze și sa întrețină scenarii de război,dar totul se poate întoarce împotriva lor,alianță Rusiei cu China pe care au forțat-o se va întoarce împotriva lor,sfera lor de influența se va restrânge,balanța puterii se va schimba .
        Ca sa fie treaba echitabila ar trebui sa vina și rușii cu rachete in Cuba ,Mexic,cum ar fi? Apoi nu se poate ,cum sa vina ei lângă America? Cum sa mai mănânce tihnit obezii Americii hamburgeri,burgeri,hot dog cu amenințarea directa a rachetelor rusești,le-ar sta in gât ,nu ei nu au voie numai noi ,ce sa mai zic,câte bombe atomice au găsit in Irak?Americanii sunt orice dar nu îngeri binefăcători sa fim serioși.

  • Deci sa revenim cu picioarele pe pământul romanesc și sa ne vedem de aventurile noastre într-o zi obișnuită.Institutiile de stat sau informatizat,Ce inseamna?.Ca nu mai poți întra Nicăieri,tribunal,primărie,adm financiara,casa de pensii,bănci,spitale și chiar alimentare.Nu ai nevoie deocamdată de QR pentru ca vei găsi câte un robot iar dacă îți va răspunde un angajat ți se va răspunde Nu se poate.Apoi trebuie sa ai multa carte și pasiune pentru a te descurca pe net.Cui și cum te plangi
    ?

  • Zilele trecute toată lumea comenta vizita d Ursula.Dar nimeni nu vorbește de Kadri Simson comisarul pe energie al UE.Cautand pe net un TV ieftin,al meu sa stricat cică,am fost socata de noile preturi ale aparatelor casnice .Cică noile norme energetice după 1.03.21,Prietene cu Mediul au reclasificat clasele energ.si se vor pune și coduri QR pentru verificare.Ce ma fac dacă prefer sa duc rufele la Nufarul și nu vreau mașina de spălat.

    • Nu cred ca scumpirea are legatura cu noile clase energetice. Acestea sunt aplicate deja la noi de vreo doi ani.

  • ?? ?? ??

  • Sunt destui oameni in Romania care ar avea nevoie de un ceai cald si sute de tineri bolnavi de cancer care apeleaza la mila publica fiindc a n-am auzit de vreun politician sau mare om de afaceri are sa ofere unui copil sau tanar banii necesari tratamentului ,normal,in strainatate.Statul nici atat iroseste banii pe fiare vechi numite arme.Sigur refugiatii trebuie tratati conform conventiilor internationale insa peste Romania pare ca s-a abatut o ipocrizie bolnava.

  • o lume moare, o alta lume se naste.
    lumea…veche trebuie lasata sa si dea duhul, iar cea noua se cade a fi nasita.
    sa aduci dinamici proprii invechitei si expiratei lumi, care trage sa moara, in ‘viata’ noii lumi… nu e eficient. si asa nu e ‘timp’ pentru a mesteca noua lume, sa te mai incurci si cu cea veche, care oricum e pe duca,…ar insemna sa-ti irosesti ‘timpul’ care oricum e… mult prea inghesuit.

    • atunci cind Noua-Lume e deja samanta, nu te poti manifesta avand ceva impotriva ei, ci mai degraba fix invers, adica fiind una cu ea. ca asta se cade a fi facut stand pe temelia care e Natura…, si asta e adevarat.

    • Noua Lume se cade a fi nasita fara sa preia si Cenusa celei invechite, expirate. Cenusa care oricum se perpetueaza este cea manifesta in mod natural, …in oamenii care vor popula Noua Lume. indiferent cum arata Noua Lume, ea tre sa se nasca ‘pe curat’. iar asta este ceva fundamental.

      • Deux ans déjà ?

        • nu sint… rai, oamenii…doar sint.
          🙂

          • cu drag le-am spus „oamenii rai” 🙂 . Sunt convins ca si ei, autoritatile site-ului, tot cu drag l-au blocat pe razvan.l (practic pe mine 😛 ) pentru niste emoticoane cu steagul Ucrainei. Era suficient sa imi stearga comentariile cu aceste emoticoane, ca intelegeam eu, dar asa sunt oamenii rai.

          • exemplele pe care acestia le inspira pot fi bune sau rele, asta asa e

          • :)) singura chestie la care ,ma gindesc acu e…mai exact cine e ‘autoritatile site-ului’ :))

          • @online: autoritatile site-ului sunt de fapt Autoritatile Siteului. Adica cei cu drept de viata sau eutanasiere a utilizatorului. Dar e site-ul lor, deci e dreptul lor sa elimine utilizatorul dupa bunul plac, nu pot sa fac plangere la Maestru sau la dl Ciuca.

          • astfel va functiona si inteligenta artificiala 🙂

          • cind eram mica lucram ciorapi de lina, la 5 carlige, cu mamaia mea, de fulare nu mai zic :))
            atunci cind greseam venea mamaia si, scotindu mi cirligele de pe ochiuri imi strica lucratura pina unde credea de cuviinta, insa o putea desira chiar pina la capat:))

          • @online: ce frumos! eu doat priveam la ea, ca aveam/am o indemanare de …. sa nu-mi lasi nimic pe mana… :)))
            (pentru autoritatile siteului: ne bucuram si noi ca ne-ati anuntat ca s-a terminat pandemia, e sambata, va rog nu va suparati ca scriem cam off-topic, va rog frumos!)

  • Minciuna si manipulare ordinara a Vestului cu pandemia Covid-19. FORTA PUTIN! ….sper sa ajunga cu tancurile la Bruxelles si sa distruga din temelii ” Uniunea Europeana” a p___i…M-am lamurit si cu Vestul capitalist…voma…

    • Da boule,vor ajunge la Bruxelles dupa ce vor ucide si masacra toate popoarele in calea lor,inclusiv pe tine Butkus(dupa ce iti vor viola mama/sotia/iubita/fiica dupa caz si iti vor masacra rudele in fata ta).Stai cuminte Putinist mic,dupa ce vor reusi sa prade si sa distruga Ucraina,vor avea parte de o victorie a la Pirus,adica victoria pentru ei va fi mai catastrofala ca si infrangerea,cu banii blocati,cu economia varza,cu armata decimata,cu Ucraina cucerita devastata,pe care vor trebui sa o reconstruiasca pe banii lor(ca din Vest nu mai pupa capital),cu insurgenta pe teritoriul Ucrainei gen Iraq,asa ca Putin va reconstitui URSS ul omorindu si tara Rusia,pe care trebuia sa o ridice.

      • Iar China e o camatareasa egoista rece si nemiloasa care isi calculeaza foloasele cu raceala,banii pe care rusii i vor primi de la China vor fi dati cu un pret urias,s ar putea sa isi vanda parti mari din Siberia la chineji,sau sa se vanda ei robi la chineji pentru banii chinejilor.

      • Putin se pisa si defecheaza pe propria lui tara,el si clica lui este interesat de bani pentru el si clica lui,el vrea sa reconstitue URSS pentru ca nu a mai ramas nimic de sparlit in Rusia,si voia sa si bage clica si pe el la sparlit Ucraina,de aia e furios.Putin ameninta cu razboiul nuclear stiind bine ca in cazul unui razboi nuclear cele mai multe focoase vor cadea pe teritoriul Rusiei,dar isi baga P..a in Rusia lui si in cetatenii ei.Pe el il intereseaza sa isi mentina puterea si banii pentru el si clica lui.Cand a amenintat cu bomba nucleara asta a si facut,a aratat ca isi baga cariciul in rusii lui.

  • Războiul mondial numit Lupta cu Pandemia de covid a luat o pauza, ca a intrat pe scena, cu tupeu, Razboiul mondial numit Lupta cu Pandemia de efecte ale razboiului ( din Ucraina )

    insa pentru ca ‘razboiul mondial’ este de fapt o Revolutie, Razboaiele de mai sus,…dupa ce se vor privi in ochi, o vreme, se vor armoniza, ca ele in simbria Revolutiei sint rinduite, deci au acelasi numitor comun.

    ce s-a inteles din Lupta cu Pandemia de covid se va pricepe si din Lupta cu Pandemia de efecte ale razboiului,
    insa unii vor face din lupta cu Pandemia de covid…istoric pentru Lupta cu Pandemia de efecte ale razboiului.

    astfel,
    … ‘cei doi ani de luptă cu Pandemia au fost doi ani de gafe, de bîlbîieli, de comunicare dezastruoasă, de aroganță imbecilă, de prostie cu fes ale Autorităților’
    se va metamorfoza astfel:
    anii care urmeaza, de lupta cu Pandemia de efecte ale razboiului, vor fi ani in care…gafele, bilbiielile, comunicarea dezastruoasa, aroganta, prosia,…, vor fi de 1,6 ori mai capabile decit s-au dovedit pe vremea Pandemiei de covid.
    mai simplu: daca Pandemia de covid a fost ceva ‘rau’, atunci Pandemia de efecte ale razboiului va fi ceva de 1,6 ori mai ‘rau’, ca ‘dezvoltarea’ povestii e una de tip fibonacci.
    asta pina revine pe scena si zmeoaica cealalta, Pandemia de covid, caz in care armonia dintre pandemii va ridica la cer limita ‘raului’…

    Revolutia Mondiala e cea mai potenta exprimare a unui ‘razboi mondial’. starea potrivita, prin urmare, era, inca de acum…citiva ani, ‘starea de Revolutie’.
    ce mai conteaza ce ‘stari’ activezi sau dezactivezi, daca starea potrivita masurii vremurilor nu e activata?!

    lumea deja s-a schimbat in mod fundamental.
    mastile, restrictiile autoimpuse, vor ramane parte a vietii cotidiene, intrand in…’bun-simt’ ( abia asa se poate masura influenta fundamentala a anilor de pandemie, prim masurarea modificarilor aparute pe taramul bunului-simt, adica al dinamicilor manifestate in lipsa manifestarii reactiunilor )

  • Dl Cristoiu, ati fi se accord sa inlocuiti denumirea de dulap cu fosa ?
    Ati avut dreptate….Jurma zis si viermisor, alaturi de zana maseluta ne explica ei ce se intampla in Ukraina!

  • Pe modelul ” Ceausescu judecat pentru singele varsat”, trebuie acum ” Iohannis judecat pentru singele varsat” in pandemie, inalta tradare, subminarea economiei nationale si genocid in timpul pandemiei prin administrarea dezastruoasa a României!…R trebui judecat si condamnat la moarte….sau impuscat ca Ceausescu fara judecata…

    • Pai pe ceasca l-au aranjat niste unii in frunte cu un mare mahar scolit pe la Moscova. Unu’ de rasarea soarele cand tragea el un zambet d-ala – cica – fotogenic. Presupun ca urmatoru’ mare mahar scolit pe la Moscova ii va urma exemplul. Dupa care se va inscauna mare tzutzar si va avea grija ca toti pretenarii sa acapareze tot ce se poate. Ca, deh, oamenii erau „emanati”, adica, in traducere, ce era al altora era de fapt al lor. C-asa e cand esti emanat de undeva.

  • aha,aha:
    -cand scapam de comunism,
    treci cu noi la „lupta cea mare”?????

  • La subiectul prezentat in articol, daca ma pornesc, ma mai opresc cind o sa ajung pe lumea cealalta…Cretinii astia ar trebui investigati, judecati si pusi dupa gratii,sint periculosi pt societate. Cretinul acela de „pisiatru”, impostorul asta, nu ar trebui lasat sa se joace de-a „doftoru'”, tipu’ e varza tocata marunt, el este cel care are nevoie de consiliere serioasa,el e mai afectat la cap decit apcientii aia pe care-o prosteste cu gugumanii infantile.L-ati uitat pe nea colonelu ala rujat, Valerica Sulica Gheorghitzi, ala care tocmai si-a luat plata pt minciunile ordinare pe care le debita desi se vedea ca nici el nu crede ce soune…l-au pus doftor shef la spitalul SRI, pai unde in alta parte, nu?Acesti ticalosi au distrus vieti.Imi amintesc situatii din perioada cind scosese ciolhanitu asta nenorocit, tancurile in Bucuresti ca sa prinda covidu’ de „organ”(nici azi nu e clar daca covidu’ avea cuc sau pupaza), iar batrini neajutorati si singuri, fara nimeni pe aproape care sa-i ajute, plingeau la usa blocului, sau aia care stateau la parter se rugau de cite un trecator sa le cumpere si lor o piine…E POSIBIL ASA CEVA????Toti il judeca pe putin ca e „dictator”, da ei ce sint?Mai buni? In momentul in care nu puteai nici sa ai dialog cu ei, toti cretinii astia care se dau „autoritati”, cum se numesc?????Muma dictatorilor?Tatsu????E stat in stat, si sat fara ciini, revolta pe care o simt oamenii la adresa jigodiilor astira nu poate fi cintarita, masurata, e imensa, nu exista unitate de masura care sa evidentieze scirba pe care o simt oamenii fata de acesti impostori periculosi pt om. Ce repede au trecut scirbele la pedepse de zici ca eram intr-un lagar de concentrare, gheto, inchisoare ceva…ce-au facut ei nu e crima impotriva oamenilor???Ei sint primii care ar trebui sa dea socoteala pt faptele lor…mai era si miorlaitu’ ala Jurma care aparea de nu stiu cite ori pe zi sa schelalaie ce periculos e virusu’…ma da’ ce repede le-a trecut frica de virus cum a inceput putin sa dea cu bombe peste oameni, bietii oameni nevinovati care n-au avut saracii incotro si-au parasit casele,munca lor, modul lor de viata ca sa scape de asa nebunie…culmea, nici n-au apucat bietii de ei sa fuga din Ucraina ca la granite s-a uitat complet de covid, uite asa , peste noapte.Tot UE-ul cu hamerica cu tot, toti bezmeticii care au pornit si intretinut nebunia covid si-au creat probleme de sanatate la milioane de oameni, inclusiv la copii, toti fara exceptie ar trebui luati la bani marunti…Rusine de nedescris pe obrajii mai grosi decit shoriciul ai acestor cretini cu pretentii de „alesi”, iar acum uite ce se intimpla cu situatia din Ucraina….au terminat-o cu fondurile de trilioane date pe covid, acum profita de nenorocirea unor oameni nevinovati si toti vad din asta un mod de-a face alte trilioane….uite aici un exemplu: si-a pus cineva problema cind situatia e de asa natura ca o tara se trezeste la granita cu refugiati, ca acum cu Ucraina, ii primesti in tara si-i ajuti,asa e omeneste, asa ar trebui sa fie relatiile intre adevaratii oameni…un om trebuie sa ajute pe altul la nevoie si la necaz…intrebarea e insa, face vreo tara lucrul asta de-a moaca?Pt ca am convingerea ca NU. Cei care ajuta cu adevarat sint voluntarii care se mobilizeaza imediat si ajuta si ei cum pot, dar asa zisul „stat” foloseste nefericirea si nenorocirea altora ca sa caoete fonduri.Tarile care se confrunta cu situatii cu refugiati, sigur sint compensate de la un buget comun, ca-i international, sau e o organizatie anume care se ocupa cu asa ceva, nu stiu, de aceea va intreb pe dvs jurnalistul domnule Cristoiu – puteti afla daca Romania, Polonia, Ungaria vor beneficia de fonduri speciale de la UE pt aceasta situatie???Daca e asa cum spun, la ce sume se ridica aceste „recompense” ca sa zic asa? La ce buget merg compensarile de acest fel?Al carui minister sau in ale carui buzunare….Uite cum functioneaza asociatiile de caritate: ati observat ca toti politicienii, fosti presedinti, fel si fel de milionari,miliardari, sub pretext ca „doneaza” ca sa ajute, isi deschid fel si fel de „asociatii” de caritate? Pina si la noi in Romania, fel si fel d eparashute si ex asa zis „vedete” si-au facut astfel de „asociatii de caritate”…de ce oare?Uite de ce: la astfel de asociatii, de obicei sint angajati care trebuie platiti.Cel ce face astfel de asociatie, de obicei e pe post de director, CEO, presedinte, cum le place lor sa se laude isi pun un titlu care sa le fie lor pe plac…dar cu cit e titlul mai pompos, cu atit e si salariul mai pompos, inclusiv la asa zisele asociatii de caritate fara profit…faptul ca e „fara profit” nu inseamna ca salariul maharului nu e de la jumatate de miliona in sus(pe an)..apoi deplasarile pe care le face pe toata planeta, ca sa ajute bineinteles(nu asa?) sint decontate de asociatia de caritate…adica transport,hotel,mese, tot…nu mai zic ca daca se joaca de-a „donatul” si-si da inapoi la propria”firma” de caritate, poate sa scada”donatia”de la taxe…intelegeti pina aici?Am zis pe scurt cum am putut eu mai bine…Deci ce intelegeti pina aici? Ca firmele astea de „caritate” ii „ajuta” pe unii sa aiba o viata de lux „ajutindu-i” pe altii…tineti minte tzunamiul de adcum citiva ani? Stiti cite milioane au fost donate de oameni de rind care chiar au vrut sa ajute pe altii la necaz????Niste sute de milioane…stiti cit a ajuns efectiv la oamenii afectati de tzunami?Sub 2 milioane….uite cum functioneaza, pe scurt, las la o parte faptul ca se fura ca-n codru si contabilii au grija sa faca actele sa arate ca totu-i corect: cind eu donez 1 dolar ca sa ajut pe cineva, dolarul asta se imparte in mai multe(dau exemple la intimplare ca sa-mi fac punctul de vedere inteles): 50 de centi la salariul maharului, 15 centi la transport(termen foarte vag…), 5 centi la cite un intermediar,10 centi vama, 15 centi alte cheltuielo…cit a rams efectiv pt ajutor? 5 centi. Doar 5 centi ajung la omul necajit din dolarul ala donat de fraier. pai nu-ti vine sa-i iei la pumni pe aia care profita de nenorocirea altora si sub pretext ca-i doare sufletul de semenii lui si vrea sa-i ajute, in realitate ii dore-n cur de oricine si orice, ei isi traiesc viata la maxim….S-a ajuns la punctul ca sint atit de multe firme de asa zisa „caritate” ca nu poti sa stii in care sa ai incredere….uite la ratatii astia din anglia, la imbecilii astia care orice ating, doar distrug…da-le o companie pe mina si in 3-5 ani e inchisa, asa de buni sint la „menegiment”…in schimb au la firme de caritate ca trebuie sa le caute pe liste interminabila ca sa le gaseasca numele si menirea….uite la shmecherii astia care inca se joaca de-a „printii si printesele”, niste ratati care nu misca un deget, sint rupti de mama realitatii, sint „patroni” la citeva sute de firme de caritate(fiecare dintre ei are citeva sute de astfel de firme), iar daca te apuci sa sapi sa vezi cit mama masii ajuta ei cu adevarat….pauzaaaaaaaa…..exact.Asa ca sa termine cretinii astia de „conducatori”, alesi sau unsi ce pizda masii cred ei ca sint, sa termine cu pandelii si razboaie ca oamenii nu-s numere pe listele de pierderi colaterale ale unor netrebnici rupti de mama realitatii…toti vrem sa ne traim viata demn si cu un minim necesar decent,muncim, da’ asta nu inseamna ca sintem atit de timpiti incit sa nu intelegem ca s-a depasit si mama masurii cu ce se intimpla de citiva ani….Sa nu uit, stai asa ca poate,poate vine kamala in Romania….oooo,aaaa,uuuuauuuu, vine sa va stringa mina si sa va bata pe umar….va rog frumos sa nu o puneti sa arate Ucraina pe harta ca sa nu se impiedice pe acolo…daca nu stiati, ucraina e o tara mica. rusia e o tara mare. tara mare a atacat tara mica. adica exact razboiul pornit de rusi impotriva ucraienienilor….aia e explicatia ei pt situatia prezenta…nu mai zic de alte hlizeli prostesi, ca sa nu zic imbecile…astia conduc lumea, imbecilii rupti de realitate, analfabetii care deabea silabisesc si cidn vorbesc, iti vorbesc prin onomatopee „aaa…mmmm….iiiii….eeee…” ca sa mentionez citeva dintre „favorite”…uitati-va la papiztoii aia de la „brusel” cum apar si citesc niste gogoritze de pe o foaie de hirtie si incearca sa ma convinga ca au habar de capu’ lor si ca aei sint cei mai buni si potriviti sa conduca tari?????Ne-am pierdut mintile toti????N-am vazut niciodata o lista cu „relizari” concrete…ce s-a realizat CONCRET sub conducerea mareazta a UE-ului, si a celorlalti bagatori de seama care nu ne mai slabesc cu sfaturile si laudele….Ce s-a realizat concret in afara de posturi TV si bloguri pe internet????De 31 de ani s-a incurajat nemunca si lipsa totala de educatie. De ce sa mai mergi la scoala daca o Gica Zapacita poate sa se „tuneze” si sa-si arate buzele inflamate de la botox, geamandurile si curul si le umple de plastic ca sa arate „perfect”, si posteaza nu stiu cite filmulete pe you tube din care face bani…sau cite un „cintaretz” faimos care nu e in stare sa faca diferenta intre subiect si predicat dar posteaza „cintece” de-o valoare inestimabila in care-si cinta oful „Paiii haoleoooo mincatzi-as, ham diri-di-ham-di-ram” si face cite „cinzaci da mii da parai mincatzi-as”, incepi sa te intrebi de ce mai ai nevoie de vreo scoala….sa-i lasam pe acesti „experti” sa construiasca avioane, sateliti, navete spatiale, sa vindece oameni, sa construiasca baraje, drumuri, uzine si combinate…iar cind ne mai loveste vreo pandelie sau razboi,”mincati-as”, o sa gaseasca ei o solutie, la fel cum o gasesc si „alesii” nostri, si aia parfumati care umbla la costum pe la „brusel”…”mincai-as”… Aia e….

  • Era normal sa se ridice starea de alerta. Nu putea sa mearga cu starea de urgenta ce va veni cat de curand. Cunoasteti daca Ciolacu, catu, Simion, parlamentarii mai sunt in tara sau au emigrat. Se mai aude Rares Bogdan. Nu au aparut politicienii sa ofere ceai cald refugiatilor nici sa doneze un partid politic alocatia bugetara Ucrainei. Nimeni nu guita de 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *