Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Salt de pe podiumul olimpic direct în legendă

Cu mai mulți ani în urmă, când îmi făceam concediile la Bușteni, admiram zilnic, de departe, dar și de aproape, Castelul Cantacuzino.
Am aflat că marea scrimeră Ana Maria Brânză şi Pavel Popescu şi-au unit destinele acolo, la castelul din Bușteni, oraș unde ea era cetăţean de onoare. La ceremonie au luat parte şi invitaţi de seamă din lumea sportului. Alături de miri au mai fost prietenii apropiaţi şi familia. „Brânzică”, aşa cum a fost poreclită campioana, a făcut față emoțiilor inerente.
Cred că de atunci o urmăresc insistent, iar acum am aflat că s-a retras din activitate. Moment în care a primit alte titluri și propuneri.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi au participat la Gala Scrimei, care avut loc la Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice, festivitate în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni scrimeri din 2021.

Ana Maria Popescu, care a anunțat că a pus capăt carierei sale impresionante, a primit mulțumiri și recunoștință, dar și o propunere din partea conducerii Mișcării Olimpice: să intre în echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

„Un capitol din cartea ta se închide dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te așteptăm alături de noi în echipa noastră să ajutăm sportivii să obțină performanțe”, a lansat Mihai Covaliu propunerea.

„Ana este un sportiv imens, sunt mândru și onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua și până la ultima medalie câștigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR și vom negocia pentru acesta” a spus George Boroi.
Ana Maria Popescu a declarat se simte onorată și a promis că va oferi răspuns conducerii COSR.

Vicecampioana olimpică la spadă de la Tokyo, Ana-Maria Popescu, retrasă din activitate la 7 decembrie, a spus că, momentan, nu are regrete, însă a precizat că „după ce se vor decanta toate” o să îşi aducă aminte că a fost în două finale olimpice la individual şi le-a pierdut pe amândouă.

„Momentan nu am un regrete, dar după ce se vor decanta toate o să-mi aduc aminte că am fost în două finale olimpice şi le-am pierdut pe amândouă cu brio (n.r. – Beijing 2008 şi Tokyo 2020). Poate aş fi putut să fac mai mult… nu ştiu cum ar fi fost dacă aş fi făcut lucrurile altfel. Îmi place să cred că nu am regrete vizavi de ce am realizat. Poate că în memoria colectivă voi rămâne ca fata de pe locul 2, fata de argint. Dar aşa cum am mai spus, nu visam că pot ajunge până aici, cu atâtea rezultate. Chiar îi scriam antrenorului Dan Podeanu că împreună am scris una dintre cele mai de succes poveşti din sportul românesc. Pentru mine flatant a fost când adversarii au început să îmi scrie că o să le lipsească asalturile noastre… şi au fost şi adversare care regretau că mă retrag pentru că nu au reuşit să mă învingă până acum. Mă bucur de acest respect, înseamnă că am fost un sportiv corect şi cinstit. Dacă eu am reuşit, orice sportiv român poate ajunge acolo unde nici nu îndrăzneşte să viseze”, a afirmat ea la finalul Galei Federaţiei Române de Scrimă.

„S-a încheiat acest capitol, dar nu dispar, nu emigrez… Însă e greu. Mi-am asumat această decizie, a fost bine cântărită şi nu există şanse să mă răzgândesc sau să mă întorc. Acum vreau să mă bucur de primele sărbători în care nu sună ceasul ca să mă duc la antrenament. Nu am experimentat aşa ceva de când aveam 10 ani. O să văd cum e. Ediţia Jocurilor Olimpice de la care am cele mai dragi amintiri este Atena 2004, pentru că a fost prima oară când am intrat în lumea mare a sportivilor. Dar au fost multe momente frumoase, la un moment dat sper să le aştern pe hârtie. Asta nu ştiu dacă va fi înainte sau după ce vom vedea în picioare acea sală de scrimă despre care am mai vorbit şi care sper să se concretizeze la un moment dat. Aş vrea să rămân în amintirea românilor exact ca şi copilul care a îndrăznit să viseze „, a adăugat ea.

Vicecampioana olimpică la spadă de la Tokyo, Ana-Maria Popescu, a primit, titlul de sportivul anului 2021 în cadrul unei galei Federaţiei Române de Scrimă desfăşurate la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Desemnată cea mai bună spadasină a lumii de Federaţia Internaţională de Scrimă, Ana-Maria Popescu a fost premiată de ministrul Sportului, Eduard Novak, şi de președintele COSR, Mihai Covaliu, pentru medalia de argint de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi pentru întreaga carieră, având în vedere că şi-a anunţat retragerea din activitate după 20 de ani.

Cu ochii în lacrimi, Ana-Maria Popescu a afirmat că pentru ea se încheie cea mai frumoasă poveste la care putea spera.
„E greu să accept că este pentru ultima oară când sunt pe partea asta a scenei… de anul viitor vreau să fiu în public la această gală şi să aplaud victoriile scrimerilor români, ale tuturor sportivilor români. Cea mai mare parte din viaţa mea mi-am petrecut-o în sala de scrimă şi pot spune că a fost cea mai frumoasă poveste la care puteam să sper. Am albit mulţi oameni la viaţa mea, tocmai de aceea nu mi-aş dori să devin antrenor prea curând. Habar nu am, nu ştiu cum va arăta drumul meu de acum înainte. Dar ce vreau să rămână în urma mea după 20 de ani este ideea că se poate! Eu sunt dovada vie, am reuşit”, a spus vicecampioana olimpică de la Tokyo şi Beijing.

„E clar că se încheie un capitol, dar mi-aş dori ca tot ce m-a învăţat sportul să pot da mai departe. Şi chiar dacă nu voi mai îmbrăca acel costum de scrimă într-o competiţie oficială, ori de câte ori vor avea nevoie colegii mei de la lot şi cât mă vor mai ţine balamalele voi fi acolo, lângă ei, în sală, pentru că ştiu ce înseamnă să plângi după un sparring partener. Deci mă veţi mai vedea în costum. Vreau să fiu unul dintre oamenii care îi pot ajuta pe sportivii care doar visează să devină campioni chiar să devină campioni”, a adăugat ea.

În vârstă de 37 de ani, Ana-Maria Brânză Popescu a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, stabilind astfel un record. Ea a primit acest titlu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021.
Povestea începută la Bușteni continuă și acum. Cu un salt spectaculos.
De pe podiumul olimpic, direct în legendă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *