Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

„Samuraii albaștri” vor lupta la turneul final

Marea aventură fotbalistică din Qatar va avea un farmec aparte prin participarea la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal, ediția 2022. Asta deoarece la competiția supremă a fotbalului planetar va participa și selecționata Japoniei. Iar jucătorii săi sunt cunoscuți în lumea jocului cu balonul rotund drept „samuraii albaştri”.
Naţionala de fotbal a Japoniei s-a calificat la Cupa Mondială 2022 din Qatar, după ce a învins Australia cu 2-0, joi, la Sydney, rezultat care trimite la turneul final şi selecţionata Arabiei Saudite.

Kaoru Mitoma (89, 90+4) a înclinat balanţa pe finalul partidei pe un teren îmbibat cu apă după o ploaie torenţială. Aceasta a fost prima victorie a Japoniei în Australia după 1998. Takumi Minamino, fotbalistul echipei Liverpool, a trimis de două ori mingea în bară pe finalul primei reprize. Vă dați seama ce emoții colosale au fost în tribune și în fața televizoarelor.
„Samuraii albaştri” vor participa astfel la a şaptea lor Cupă Mondială consecutivă.

În urma acestui eşec, Australia va fi nevoită să treacă prin două baraje pentru a ajunge la Cupa Mondială. Mai întâi, va trebui să treacă de echipa clasată pe locul 3 în Grupa A a zonei Asia, iar apoi va juca un baraj intercontinental.
Japonia conduce în Grupa B, cu 21 de puncte (9 jocuri), urmată de Arabia Saudită, 19 puncte (8 j), Australia, 15 puncte (9 j), Oman, 8 puncte (8 j), China, 5 p (8 j), Vietnam, 3 p (8 j).

Numărul echipelor calificate la Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie) a ajuns la 17, alte 15 echipe urmând să fie aflate până la vară.
America de Sud: Brazilia, Argentina;
Asia: Qatar (echipa gazdă), Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită;
Europa: Danemarca, Germania, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia, Olanda.
Deci vom mai aștepta și săptămânile următoare pentru a se completa toate locurile care vor fi ocupate până la debutul turneului final.
Dumneavoastră cu cine țineți? Cine sperați că o să câștige? Așteptăm răspunsuri la adresa de email aristotel.bunescu1@mail.com

Tot din domeniul fotbalului, subliniem faptul că în România campionatul intern se întrerupe pentru jocurile echipei naționale. Vom încerca să vă ținem la curent.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *