Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Sancțiunile aplicate Rusiei s-au întors împotriva Occidentului

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Sancțiunile aplicate Rusiei s-au întors împotriva Occidentului”

 • EXAGERATI….IN TOT CE COMENTATI….

  TOTUL E DUS LA EXTREM….

  PERSIFLARE….SI C AM … ATAT….

  SOLUTII… AVETI ?

 • Bine v-am găsit, Maestre Ion Cristoiu ! Este o lege a compensației care funcționează în întregul Univers ! ” Bine faci ,bine primești ! Rău faci ,rău primești ,sau rău găsești ! ” Prin sancțiunile impuse Rusiei datorită războiului din Ucraina , toate țările care au aplicat aceste sancțiuni vor avea de suferit în plan economic dar și social prin mulțimea de firme și de companii care ar putea da faliment și atunci Occidentul își poate lua adio de la progresul lui economic și de la confortul cu care s-a obișnuit în ultimele decenii ! E normal să ajuți un om sau o țară în caz de nevoie :război, foamete, secetă, cutremur și orice alte situații de urgență ,dar nu este normal ca tu sau țara ta să moară de foame sau să nu poată trăi în condiții decente făcând aceste lucruri ! Felicitări pentru un jurnal video superb ,absolut minunat ,excepțional de frumos și de interesant ,Maestre !

 • Maestre,sunt un mare admirator al dvs dar si un critic deopotriva.Inainte de ultimele alegeri prezidentiale din Franta participati la televideoconferinte impreuna cu dna Marcela Feraru in care afirmati ca Macron este salvatorul Europei de razboiul mondial iar Marin Le Pen o rusofila care va pune Franta pe tava lui Putin.Eu ,unul,stiam ca acest Macron va fi o catastrofa ,o marioneta la fel ca Biden ,Draghi,Johannis,Stoltz si cine mai vreti dvs in slujba persoanelor fizice purtatoare de gaze,cum bine spuneti,care se aduna din cand in cand la Davos.Si dvs stiati la fel de bine ca Macron nu este calificat ca lider al uneia dintre cele mai importante tari din Euopa si din lume,Va multumesc.

 • conducatorii lumii, insa oameni, nasc in cetatenii lumii mari urmatoarea stare:

  ‘votam cu tot…dragul o Inteligenta Artificiala pe post de sef, de conducator, numa’ sa scapam de impotentii astia!’

  Vremea asta este despre cum conducatorii-oameni, ai Lumii Mari, isi arata Impotenta.
  in curind…atunci cind vor auzi ca vor fi condusi de un om…cetateni o vor zbughi…fara sa se uite in urma!:))
  conducatorii oameni, pe vremurile astea, doar vor netezi, prin impotenta pe care o vor demonstra non-stop, calea pe care se cocoata pe Tron …Marelui Zeu, Inteligenta Artificiala.

  • @Online
   Am gasit ceva….de fapt ma gandeam….sunt 2 stiri cu dependenta europei de gazul rusesc….din 2014…..si….adica 8 ani diferenta….ghici ce…..a crescut dependenta….asta poate insemna sau ca a crescut consumul europenilor sau ca se extrag mai putine gaze local….tot azi orban a zis ca ue s-a impuscat in ambii plamani…e evident ce va urma….
   1.Europa s-ar putea confrunta cu o penurie de gaze in cursul iernii.19-06-2014 | 00:11
   Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a avertizat luni asupra riscului unei penurii de gaze in aceasta iarna pentru Europa, dupa anuntul Moscovei privind intreruperea livrarailor de gaz catre Ucraina, relateaza AFP.
   https: * //stirileprotv.ro * /stiri/international/ * europa-s-ar-putea-confrunta-cu-o-penurie-de-gaze-in-cursul-iernii.html
   2.Cat gaz importa fiecare tara din Europa de la rusi. Macar aici stam bine martie 2022
   https: * //www.reddit.com * /r/Romania/comments/syvfst/ * cat_gaz_importa_fiecare_tara_din_europa_de_la/
   GNINION……
   vali 🙂

   • Civilizatia, care e un produs Artificial, n are cum sa fie ‘condusa’ de oameni, are sint produse ale Naturii :))

    faza pare a fi…destul…de clar-cristal!:))))

    deci conducatorii-oameni doar batatoresc calea Șefului …lumii asteia, care deja a descalecat pe planeta, acu’ doar mai tre sa creasca mare si atat, gata!:))))

    trecerea le la xonducerea asifurata de oameni la aia asifurata de Intelugenta Artificiala e si ea tot o metamorfoza:)

    daca europenii vor suferi de frig si de foame doar pentru ca sefii lor n au mai vrut sa cumpere gaz de la un anumit magazin…oare nu cumva ii vor da dracu’ pe conducatorii lor, oameni?

    • @Online
     Superpozitii…stii cand banuiesc ca vor opri rusii total gazele…ti-am mai zis…la sfarsitul lui iulie inceputul lui august…e legat de perioada concediilor la nemti…sa-i mai lase o luna in care sa nu le afecteze productia industriala ca atunci isi iau toti concedii si se opresc fabricile…

     • conducta aia care e nefunctionala…,cam cind zici ca a inceput sa fie construita?
      si cam cind a fost terminata?:))

     • @Online
      Superpozitii…stai ca tocmai au taiat-o….nu stiu daca au pus autogenul pe conducta sau flexul…e cu gen flexibil… 😀 🙂 😆
      Coșmarul Nord Stream. Politico: Oare Putin a întrerupt gazele Europei pentru totdeauna? Analiștii se tem că, după lucrările de „întreținere”, Rusia nu-și va redeschide principala conductă

     • ‘Analiștii se tem că, după lucrările de „întreținere”, Rusia nu-și va redeschide principala conductă’

      suna a…autoflagelare:)))
      de ce sa nu le vinda Putin petrol si gaze pe ruble?!:)))

   • ultimul sistem social care va pica va fi cel prin care s a initiat Marea Revolutie, deci va fi sistemul politic.

    noul sistem politic va fi asigurat de Inteligenta Artificiala, deci de antioameni.

    asa e, o Noua Lume se naste, insa ea e una Artificiala, doctrina ei e Artificializarea iar esentă ii e Antiadevarul

  • @Online
   Razboiul asta nu e ce pare….am mai ascultat si Eu….ce ziceau altii…..Drumul Matasii…adica sunt chinezii….”fabrica lumii” si vor o legatura terestra directa cu europa…..vezi pe harta….afganistan….iran….mai departe….era vorba de orasele din nordul marii negre pe unde se omoara astia acum…stiu…siria..iraq….nu stiu turcia sau azerbadjan…armenia….georgia…pe acolo e ciomageala…..anglo saxonii au ce se cheama in termeni militari…de vreo multi ani…”blue waters navy” adica opereaza si stapanesc marile libere….unde se pot face schimburi ce nu au legatura cu state….chinezii probabil vor sa vanda….marfuri…fara sa fie conditionati de o flota ce va mai controla niste ani oceanele…direct…si probabil s-au inteles cu rusii dar nu doar cu ei…bine cu rusii intelegerea trebuie sa fie foarte simpla…produse contra resurse ca deja securitatea reciproc si-au garantat-o….pana si afganistan…tot ce mai e intreg pe acolo e o autostrada….betonka se cheama facuta de rusi in anii ’80…despre asta banuiesc ca e vorba…se infrunta anglo saxonii cu rusi si chinezi….de fapt scrie si in Biblie….
   Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
   Capitolul 16
   12.Şi al şaselea înger a vărsat cupa lui în râul cel mare Eufrat şi apele lui au secat, ca să fie gătită calea împăraţilor de la Răsăritul Soarelui.
   E o metafora…o alegorie…o analogie daca vrei…nu seaca eufratul…e vorba de o cale de transport terestra….
   Seara Frumoasa Online!!!

   • io sint cu Marele Reflux :)), deci pentru mine ‘autostrada’ isi pierde definitia.
    noua definitie e…cuantica:)))

 • Vă mulțumesc domnule Cristoiu, am cumpărat cartea lui Karl Marx. Cred că mai este în stoc https://www.printrecarti.ro/18797-karl-marx-insemnari-despre-romani.html

 • Noua Lume

  de aici porneste toata povestea.
  si razboiul,
  si pandemia, pandemiile,
  si crizele,
  toate pornesc fix de aici, de la Noua Lume.

  insa…unii, cind a venit vorba despre Noua Lume, au zis ca…nu si o doresc.

  totusi, daca va fi sa fie,
  atunci fara ca ei sa si impuna propriile setari in ecuatia de miscare a Noii Lumi…asta e imposibil.

  pandemia a oferit cunoastere despre dinamici adormite ale statelor, maselor de oameni si indivizilor, la nivel planetar. țpandemiaț a fost stimulul care le a trezit.

  cu o astfel de cunoastere, adanca, s-a trecut la pasul urmator al Gestatiei Noii Lumi, ala in care ‘cei care nu si doresc Noua Lume’ au fost ‘invitati’ sa Actioneze…dupa cum le e dorinta.

  haosul generat, intretinut, potentat,
  manifestat pe fondul ‘interventiei in Ucraina’ a fost folosit, e folosit,
  si alaturi de celelalte crize care s-au nascut si se vor naste intrand in armonie unele cu altele, va fi folosit la ‘nasterea din haos’

  Noua Lume se naste dintr un haos plenar.

  deci…niciodata n a fost vorba despre Actiunea din Ucraina a rusilor, doar, ci in primul si in primul rind despre ‘Setarile Noii Lumi’, despre ‘Constructia Noii Lumi’

  sa vina unii conducatori de prin UE, de prin lumea mare, azi, adica dupa atata vreme, si sa spuna ca ‘vaaai, sanctiunile s-au intors impotriva noastra!’ e ceva….de gradinita.

  era clar inca din prima ca…una e ‘razboiul din Ucr’ si cu totul alta treaba sint ‘efectele sanctiunilor nascute ca urmare a razboiului din Ucr’
  ‘efectele’ au fost intotdeauna parte a Gestatiei Noii Lumi. deci ele n au fost despre Rusia!, nu nenica!, ci despre Noua Lume. ca erau…si! despre Rusia, asta e alta treaba. importanta, insa cu totul alta.

  deci ce stim no, azi, despre Noua Lume?
  pai stim ca e in grafic. UE e…varza, popoarele sint…arcuri tensionate, lipsa de energie va duce la lipsa miscarii, si se stie ca lipsa miscarii cam duce catre moarte, deci la orizont se intrevede moartea unor halci din economiile europene in primul rind, caz in care, in haosul creat de o astfel de stare…va fi inghitita mai cu talent Noua Lume, ca economiile alea nu vor fi lasate, toate, sa moara, ci…metamorfozate, pe stilul Noii Lumi.

  deci cea ce vedem noi astazi ca se intampla in lumea mare nu e despre cum…cine mai stie…pierde ceva sau altceva, ci despre ‘urmatorul nivel de exprimare a Gestatiei Noii Lumi.

  mai altfel: indiferent care e imaginea proiectata pe Ecrane, atentia trebuie indreptata in primul rind catre Noua Lume, ca despre ea era vorba si inaite de pandemie, si in pandemie, si inainte de ucr, si in timpul actiunii din ucr, si azi si maine…, numai despre Gestatia Noii Lumi e vorba.

  e cineva la putere, azi?
  bravo!, e despre Noua Lume, povestea.
  maine e dat jos, pleaca singur, e usuit…insa nu pleaca?
  bravo!, e despre Noua Lume, povestea.
  …e cu sobrietate energetica?
  bravo!, e despre Noua Lume, povestea.
  indiferent ce se intampla povestea e despre Noua Lume.
  va fi o…fericire, maine?
  bravo!, e despre Noua Lume, povestea.

  dincolo de aburi, de abureli, de fum si fumigene, de zambete si maraituri se afla Gestatia Noii Lumi.
  Nasterea Noii Lumi e implacabila.
  ea e o dorinta a omului….de cind e el pe planeta asta!
  nu i te poti opune unei asemenea dinamici, ca…te ai opune direct Unversului si Randuielilor lui.

  deci: daca ceva pare ca merge bine….e despre Noua Lume.
  daca ceva pare a merge rau…e despre Noua Lume.
  orice actiune, buna…rea, cum o fi, e despre Noua Lume.

  Noua Lume e patria Artificialului, doctrina ei este Antinatura, esenta ei e Antiadevarul.
  aceasta Noua Lume se va naste in mod implacabil.

  ‘facerea de pace’ mai e posibila exclusiv calarindu-l pe SI.

  • Globalizarea, care a fost Marele Flux, si-a consumat potentialul.
   definitia Globalizarii…si a pierdut temelia.

   acum asistam la manifestarea Marelui Reflux, la o intoarcere la izvor

   dar, pe cind Globalizarea a fost o ‘unificare’ la nivel macro a dinamicilor Civilizatiei…mare cit planeta,
   Marele Reflux e o ‘unificare’ la nivel…cuantic a Civilizatiei
   _________________________________
   Marele Flux a fost despre ‘unificare’
   Marele Reflux e despre ‘unificare’

   bucuria celor care indraznesc sa paseasca pe Calea Natiunilor pe vremea Marelui Reflux e un soi de ‘bucuria nebunilor’

   Natiunile nu mai exista.
   habar n-au, poate, insa ele nu mai exista.
   insa vor afla, atunci cind Marele Reflux le vor lasa in fundul gol.

   Natiunea se exprima prin Superpozitii.
   Patria Pacii, adica NATIUNEA, e Si-ul dintre ele.

   Marele Reflux, care e o unificare la nivel cuantic, duce discutia despre Natiune pe Taramul Cuantic.
   care e Definitia Natiunii, valabila pe Taramul Cuantic?, pentru ca ea e singura ‘Natiune’ care mai e viabila, azi.

   ceva fundamental: Marele Reflux e o ‘unificare’ la nivel cuantic!, deci…ai scapat de lac, care a fost Globalizarea, insa ai picat in put, care e ‘unificarea la nivel cuantic’

  • @Online
   Mi-a „picat fisa”….ce ii intereseaza pe rusi….vor sa desfiinteze euro….fostul ecu…..treaba pleaca din 1995…nu-i intereseaza sa atace europa iar nato schengen chiar ue fostul cee dispar de la sine…si au cam facut-o….adica submineaza economic ue care oricum e superindatorata si falita ca sa sparga mizeria asta de moneda unica…cu toate minciunile…cu fonduri sapard…de coeziune…europene….iar apoi pot trata cu fiecare in parte separat…sa vezi ce si-au furat-o astia ca a intrat italia in faliment si inca de la criza euro din 2010…adica de acum 12 ani au recunoscut ca intrarea italiei in faliment insemna sfarsitul zonei euro….golaniile se fac impreuna dar se deconteaza individual….si cum rusii nici nu cred in lacrimi si nici nu iarta…ca sunt reci….sa vezi ce lacrimi o sa fie pe unii dependenti de gazele si petrolul de la ei….romanii oricum erau niste saracii…pot merge si pe jos…si asa sunt prea multe masini….ma strezeaza asta…aproape 9 milioane fata de 2 milioane in 1989…de 4 ori mai mult pe aceleasi drumuri…in bucuresti in 1989 erau 200.000 iar acum 1 milion si ceva…trebuie sa ma mut din ruina asta…

   • ‘sa ma mut din ruina asta…’

    mie, spre ex, mi ar placea sa cresc vaci pe un deal. deci…cumva…m as intoarce la origini :)))

 • @Maestru
  „Sancțiunile aplicate Rusiei s-au întors împotriva Occidentului”
  E o performanta sa-ti dai cu propriul picior in propriul esapament.
  @Alex
  „Vom asista ca efect al dominoului ,in final la restructurarea UE, la spargerea UE”
  Ar fi o minunatie !

 • Vom asista ca efect al dominoului ,in final la restructurarea UE, la spargerea UE sau la nașterea unui organism strict axat doar pe schimburi economice fără politic,fără Parlament european ? O iarna grea va declanșa sau va accelera acest efect.

 • Maestre Ion Cristoiu
  Cu razboiul inainte de toate ca mi-a placut mult istoria,mai ales cea militara.
  Cei din nato au anuntat ca isi vor schimba strategia,englezii au anuntat si ei ca isi schimba strategia,francezii la fel,germanii vor sa isi modifice doctrina.
  Cand faci asta in RAZBOI…ai pierdut deja totul…rusii de sute de ani nu si-au schimbat strategia iar chinezii de mii de ani…
  Pai ce sa mai spun Maestre Ion Cristoiu…vedeti ca desi nu s-a anuntat oficial nato si ue au incetat sa existe…mai sunt niste purtatori de hartii pe acolo…pana le taie rusii gazul complet si vor fi alergati cu pietre de civilizata civilizatie occidentala.
  I-a cam ajuns „blestemul” colonial sau imperial pe multi din „batranul continent”.
  Toata Stima!!!

  • Totul se plătește,se pare ca a venit nota de plata “ coloniala”,nota va fi imensa la fel și tips-ul.
   Toată aceasta” civilzatie “ occidentala cum ne place sa o denumim s-a clădit și a avut ca fundament cuceriri de teritorii,colonizări,exploatarea acestor teritorii si populații,așa s-au acumulat de a lungul timpului bogățiile in occident ,opulenta ,luxul,palatele imense,tezaurele .
   Jaful colonial din istorie a fost înlocuit acum cu exploatarea economică a țărilor mai puțin dezvoltate,tot un fel de jaf.

  • Vali, totul este despre Noua Lume.
   Marele Flux, alaturi de Marele Reflux acopera orice dinamica, la nivel macro si cuantic, oriunde te misti…e despre Noua Lume.

   diferenta o mai poate face ‘exprimarea prin superpozitii’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *