Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Satrapii bunelor moravuri de azi

MOTTO: „Astăzi, suntem la mână satrapilor etici, mari
colecționari de sfinți rigizi. Am ajuns la capătul rezervei
de umor a omului reeducat de ideologi.”
Traian Ungureanu

Citesc și mă minunez… Familia faimosului fotbalist german Thomas Müller are pasiunea creșterii cailor de rasă, nu lipsită de ponoase, constat înmărmurit. Fiindcă unul dintre armăsări, King D’ avie, „a alunecat și a căzut pe o parte în timpul unui test de pregătire a sezonului de reproducere, suferind o ușoară rană în zona copitei.”[1] Un accident banal, nu? Da’ de unde, atâta vreme cât societatea este parazitată de abuzivele organizații de protecție a animalelor. Așa că o astfel de monstruozitate, PETA, a intentat un proces la capătul căruia speră să obțină niscaiva parale, căci banul scuză orice mijloace, ieri, azi, mâine… Celor doi li se reproșează virulent că „urmăresc numai un interes comercial – o porție de lichid seminal de la D’avie costă 200 de euro – și li se cere să înceteze cu aceste practici: «Este crud că așa-zișii iubitori de cai obligă animalele să facă sex nefiresc pentru a obține cât mai mult profit de pe urma lor. Rănile pe care D’avie le-a suferit erau evitabile și inutile. Sperăm că familia Müller va regândi modul cum tratează caii. Într-o lume modernă, aceștia trebuie să poată duce o viață adecvată speciei lor – fără suferință, constrângere și presiune».”[2] Dumnezeule, ce limbaj indigest ! Bleah, doar ce-am pășit în lumea modernă invocată de autorul (autorii) caraghiosului comunicat. Dar mai este ceva trist-amuzant în toată povestea asta – antrenarea cabalinelor de rasă pentru actul de reproducere. Însă nu oricum, ci silindu-le la… sex nefiresc…Vasăzică, „armăsarii sunt încurajați să sară pe o iapă-manechin de către experți, așa-numiții maeștri de reproducere și înseminare certificați de stat. Sperma lor este colectată într-un recipient și ulterior injectată unei iepe sau mai multora. Procedura este utilizată în cazul animalelor scumpe deoarece un salt natural, pe o iapă adevărată, prezintă un risc mare de rănire, printre altele din cauza copitelor ascuțite.”[3] Pfu, nici armăsarii nu mai sunt ce erau odată, când n-aveau nevoie de exerciții ca să nu rateze iapa nurlie… În curând mă aștept ca procedura pregătitoare să fie implementată și la bipezi, desigur, sub atenta supraveghere a… maeștrilor de reproducere, ptiu, drace, ce mai bazaconie ! Nu de alta, dar semenii mei, îndeosebi femeile, poartă unghii din ce în ce mai lungi…

*

Un alt pălitor de bășică rotundă, Kurt Zouma, a azvârlit pe tomberonul rețelelor de socializare un filmuleț în care își lovește cu picioarele și palmele pisica de companie. Oribila postare a enervat-o la culme pe octogenara Brigitte Bardot, neobosita iubitoare de necuvântătoare, care nu s-a putut abține să riposteze: „Zouma ? Un imbecil! Acele imagini m-au scandalizat. Un individ mare care atacă o pisică mică. Un gest de o lașitate maximă.”[4] Nici Didier Deschamps n-a suportat derapajul elevului său: „Ceea ce a făcut Kurt Zouma a fost inadmisibil, intolerabil, o cruzime fără seamăn ! Aceste magini sunt șocante, insuportabile.”[5] Cu iuțeala fulgerului, incidentul a luat amploare, motiv pentru care clubul l-a ars la buzunar – amendă de 300 000 euro (cam cât câștigă „adeptul felinocidului”[6] într-o săptămână) -, iar firma Adidas i-a suspendat contractul de sponsorizare. Reacțiile nu s-au oprit aici, din contră, „mii de oameni au protestat, în frunte cu reprezentanții organizațiilor ce luptă pentru protecția animalelor. În Anglia, s-a cerut concedierea imediată a jucătorului în vârstă de 27 deani, poliția din Essex deschizând o anchetă. În Franța, o fundație, care vrea ca Zouma să fie exclus de la naționala campioană mondială a făcut plângere penală împotriva lui și, potrivit Daily Mail, riscă până la patru ani de închisoare și o amendă de 60 000 de euro, legile înăsprindu-se în 2021 pentru asemenea cazuri.”[7] Cândva portar la Liverpool, Chris Kirkland s-a arătat revoltat de-a dreptul: „Dacă ar fi fost un caz de rasism, federația ar fi intervenit și ar fi suspendat jucătorul pentru 6-10 meciuri. Dacă ar fi mușcat un adversar, la fel, 6-10 partide afară ! Care e diferența? Aici, ținta e un animal fără apărare. De ce nu a fost suspendat Zouma ? Nu-mi vine să cred.”[8] Nici mie, zău ! „Stai departe de mine, Zouma ! Dacă te voi vedea, te voi lovi direct în față !” l-a amenințat un bătăuș profesionist[9]. Deh, ca-ntre bărbați, pumnul e argumentul principal… În cele din urmă, bruta s-a căit public: „Regret ce am făcut și îmi rău pentru persoanele afectate de acea înregistrare video. Vreau să vă asigur că ambele pisici ale noastre sunt sănătoase, iubite de întreaga familie. Comportamentul meu urât a fost un incident izolat și nu se va mai repeta.”[10] Huo, huliganule ! Cine nu sare ia condamnare[11] !

Acoperit de vacarmul mediatic asurzitor și grotesc, vocea lui Traian Ungureanu răzbate anevoie în haznaua cu acuzații: „Un fotbalist care se joacă acasă cu pisica și încalcă regulamentul general ce ne reglează viața și pedepseşte orice e decretat «inacceptabil». Zouma și pisica lui, uşor pasată cu latul: noua apocalipsă! Crucificatul Zouma e un duşman al umanităţii. (…) După ce am văzut înregistrarea, am ajuns la concluzia că trăim într-o lume penibilă care insistă să facă din toţi o turmă de procurori cu amănuntul. Crima lui Zouma e o banalitate microscopică, odinioară la îndemâna oricărui țânc. Între timp, am devenit însă cum nu se poate mai responsabili. Crimele se înmulțesc, iar victimele foiesc la tot pasul, pornind din bucătăria în care a fost filmat Zouma. Pisica lui Zouma e neagră, iar ceasul lui e rău printr-o decizie de sus.”[12] Păi, nimeni nu mai ascultă pe nimeni, fiecare troglodit are dreptul la opinie și cum proștii sunt majoritari dintotdeauna, al lor este fericirea de a înjura și de a scuipa pe undele scurte, medii ori lungi.

*

Pfu, ce mai larmă, ce mai vuiet, vorba poetului. Pe mine altceva mă râcâie la cerebel – cât de „imbecil” trebuie să fii ca să te filmezi în timp ce-ți caftești biata mâță înregistrată în fișa locativă? Ce traume o fi suferit ipochimenul agresor? Care, din nefericire, nu-i singur, dimpotrivă. Toți trepanații produși cu ghiotura de incubatorul digital se înregistrează în cele mai grotești ipostaze, convinși fiind că dacă nu ești pe rețea, nu exiști. Și ca să-ți dai seama de degradarea ireversibilă a omenirii, deschide nițel ușa latrinei virtuale și holbează-te la spectacolul obscen al omului de cavernă reîntors printre noi, la fel de păros și de tatuat, dar cu gadget și alte născociri tehnologice, menite să-i devoaleze întreaga neisprăvire. Drogul, alcoolul și rețelele de socializare vor îngropa societatea în promiscuitate și violență, binecuvântată să fie societatea de consum!


[1] Gazeta Sporturilor

[2] Ibidem

[3] Ibidem

[4] Gazeta Sporturilor

[5] Ibidem

[6] Traian Ungureanu, Decizia privitoare la ceas și pisică, în Gazeta Sporturilor

[7] Gazeta Sporturilor

[8] Ibidem

[9] Michael Bisping, fost campion UFC (Gazeta Sporturilor)

[10] Ibidem

[11] În cele din urmă, infractorul a pledat vinovat, a mieunat a căință în fața onorabilului și a scăpat de închisoare, fiind obligat la 180 de ore de muncă în folosul comunității și la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 10 400 euro (echivalentul salariului pe…12 ore al fotbalistului). Și cum umorul englezesc e nepieritor, justiția din Insulă i-a interzis fundașului de la West Ham să mai dețină pisici timp de cinci ani… Fiat justitia, et pereat mundus...

[12] Traian Ungureanu, Decizia privitoare la ceas și pisică, în Gazeta Sporturilor


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Satrapii bunelor moravuri de azi”

  • Un editorial excepțional de interesant ! Stau și mă gândesc la ce chinuri a fost supus un biet

    animal, un cal ,,pentru a se reproduce la comandă și cun a fost el hărțuit si apoi la agresivitatea la care a fost supusă o biată pisică ,ființe aflate la discreția noastră ,a oamenilor , pentru a fi iubite și nu rănite fizic și sufletește ! Nici nu m-am gândit bine la acest lucru și ce impact ar putea avea el asupra oamenilor , că a și apărut fraza dumneavoastră despre o astfel de soartă posibilă – și probabil greu de combătut în viitor – a oamenilor ! Oare ne vom întoarce la tezele absurde ale lui Hitler despre rasa ariană , teze care au încercat să îngenuncheze sufletul și valoarea personalității umane? Vor fi oamenii viitorului niște clone palide, niște ființe robotizate, ale omului de astăzi? În acest caz nu este vorba doar despre acțiunile unor ideologi ,cum bine spune Traian Ungureanu, ci și despre „” ideologiile „la care este supus omul pentru a deveni un om de „tip nou „(am mai auzit în comunism despre acest tip de om, nu-i așa și cine oare și-ar mai dori asemenea orori?) Felicitări și mult succes vă dorim în continuare ,domnule !

  • :)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *