Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Scandal uriaș în Germania. 5300 de muncitori, printre care și români, înghesuiți în 650 de locuințe

În timp de ministrul Muncii din România, Violeta Alexandru, s-a declarat mulțumită de condițiile în care sunt cazați muncitorii români în Germania, oficialii din această țară sunt revoltați și consideră că noile focare de Covid-19 au drept sursă muncitorii din țările sărace ale Europei care muncesc acolo, printre care și cei din țara noastră.

În mai, când a fost în Germania, Violeta Alexandru a declarat: „Mă bucur că Germania îi tratează cu respect pe muncitorii români”.

Ajunsă acasă, a scris pe Facebook: „Așa cum am spus la plecarea din ferme, din mijlocul românilor: dacă dumneavoastră sunteți serioși și munciți, la fel înțeleg să fac și eu. România, m-am străduit să te reprezint bine și cu rezultate!”.

Scandalul a izbucnit din cauza focarului masiv de coronavirus într-o fabrică de carne din Rheda-Wiedenbrück. Însuși prim-ministrul Armin Laschet (CDU) din Renania de Nord-Westfalia s-a implicat. Miercuri seara el a susținut o conferință de presă și a îndemnat la vigilență. El a acuzat industria cărnii și a spus că „sănătatea este pusă în pericol pentru profiturile baronilor de carne”, potrivit Frankfurter Allgemeine.

„Focarele de corona în abatoare au ținut titlurile ziarelor în ultimele luni și au stârnit o dezbatere despre abuzurile în condițiile de muncă și de locuit pentru lucrătorii care provin adesea din Europa de Est”, spun oficialii germani.

Vicepreședintele facțiunii SPD, Katja Mast, s-a declarat îngrijorată de existența „unui focar atât de masiv”. „Este vorba despre oameni muncitori, adesea din părți mai sărace ale Europei, care sunt adesea adăpostiți în spații de cazare colective”, a declarat ea.

Ministerul Muncii al landului a descoperit  650 de locuințe colective și apartamente în care locuiesc peste 5300 de persoane.

Potrivit raportului oficial, au fost făcute aproape 1900 reclamații moderate și grave – de exemplu, lipsa unor măsuri simple de igienă în combinație cu supraaglomerație, mucegai, infestare, acoperișuri care se prăbușesc, instalații sanitare catastrofale, șobolani și deficiențe de siguranță la incendiu.

Creșterea numărului de infecții la abatorul Tönnies a fost anunțată miercuri. Numărul angajaților care au testat pozitiv pentru coronavirus a fost în jur de 660 miercuri seara, și aproximativ 7.000 de persoane sunt în carantină. Pentru a combate răspândirea virusului, școlile și centrele de zi din întreg districtul au fost închise.

Grupul Tönnies și-a cerut scuze pentru focarul masiv. „Compania lucrează în strânsă colaborare cu echipa de criză și cu autoritățile. Testele pozitive sunt la angajați de diferite naționalități”, a declarat André Vielstädte, directorul de comunicare corporativă al Tönnies.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Scandal uriaș în Germania. 5300 de muncitori, printre care și români, înghesuiți în 650 de locuințe”

  • Pai nu se vorbeste de situatia romanilor din Germania,decat atunci cand insisi nemtii fac gat,problema muncitorilor romani din Germania a aparut tocmai ca nemtii,si nu romanii(cum ar fi trebuit) au ajuns sa faca gat cu treaba asta.

  • Emil Hurezeanu si Violenta Alkexandru, doi proști Soros. O țară normală i-ar fi schimbat imediat din funcție, unul ambasador,altu ministru. Trîntori pe bani publici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *