Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Scandalul dintre Liviu Dragnea și Vasile Dâncu a pornit de la cristoiuTv

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu s-a amuzat, joi seara, la Marius Tucă Show, pe seama interviului dat de Liviu Dragnea la Realitatea PLUS și crede că alegerea postului face parte dintr-o manevră.
„Părerea mea este că e o operațiune. Să îl aleagă pe Marcel Ciolacu, să nu pună mâna Dragnea pe partid”, a explicat Ion Cristoiu.

Liviu Dragnea este supărat pe Vasile Dâncu din cauza celor declarate de sociolog la cristoiuTv, despre al cărui conținut a aflat de la iubita lui, Irina.
Dragnea a dat un interviu din penitenciar la Realitatea PLUS, unde a spus că l-a considerat pe Dâncu un prieten bun.
„Eu îmi asum că l-am consierat unul dintre cei mai buni prieteni, am ținut enorm la Vasile Dâncu, mă și feresc să vorbesc urât. Atunci am avut câteva reacții interesante în discuțiile cu Irina”, a spus Dragnea.

Fostul președinte al PSD a spus că primele informații despre statul paralel le-a aflat de la Dâncu. Și a sugerat că acesta ar fi parte din el.
„Primele explicații despre ce înseamnă acest sistem ocult mi-au fost făcute de prietenul meu Vasile, prietenul meu de atunci.
Din discuțiile pe care le avea cu băieții de la SRI, cu Maior și Coldea, mă rog, și cu alții de acolo.

Ceea ce mi-a spus el inițial s-a adeverit, adică nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau efectiv o reprezentare în realitate. Și vă dau un exemplu.
În legătură cu procesul care m-a adus aici, care e un proces politic.
El mi-a povestit, ce mi-a povestit a fost confirmat ulterior și de Coldea, că într-o seară eu am fost cu Călin Tăriceanu la Antena 3 și chiar în seara zile în care a fost ANAF-ul peste Antena 3 sa îi scoată din sediu.
Eram majoritatea revoltați, era multa adrenalină atunci și ei erau împreună și se uitau la emisiune (Dâncu și Coldea – n.red.).
Și, în timpul emisiunii, doamna Kovesi l-a sunat pe domnul Coldea. Foarte nervoasă, că o sa-mi arate dumneaei mie că o să mă (…) în pușcărie și pe mine, și pe soție.
Cum îmi permit eu să merg și să apăr Antena 3 care e un trust împotriva dumneaei și…
Prima dată mi s-a părut ceva exagerat.
Ulterior, și Florian Coldea mi- a confirmat acest telefon nervos. Multe alte discuții aveau loc (…) Cu dosarul referendumul Vasile Dâncu era foarte revoltat, îi certa pe cei de la SRI că e un dosar politic și trebuie să înceteze practicile acestea. Orice ar fi, eu nu mă dezic de el, pentru că mulți ani am avut extrem de multe discuții”, a dezvăluit Liviu Dragnea în interviul acordat Realitatea PLUS.

În 11 iunie, Vasile Dâncu a vorbit, la cristoiuTv, și despre relația lui cu Liviu Dragnea.
„Din păcate, nu am fost consilierul principal al lui Liviu Dragnea. Eu am fost din afară consilier. A avut consilieri străini care, după părerea mea, de 20 de ani au greșit în România. Și cu Adrian Năstase și cu Mircea Geoană și cu alții. Consilierii americani sau din Israel vin cu niște scheme clasice, dar care nu se potrivesc în cultura noastră”, a explicat invitatul.

„Când a venit PSD la putere, a venit cu un program privind Justiția, că trebuia făcut ceva. Cât din eșecul acestui program și-a avut cauza în faptul că Liviu Dragnea a fost obsedat de problema lui personală. Problema lui personală a influențat imaginea PSD sau legile Justiției?”, a întrebat realizatorul.
Vasile Dâncu a explicat: „Cred că 50-50 la sută. Eu ar fi trebuit să rămân în Guvern pe o perioadă delimitată de timp, și în guvernul următor. Știu bine ce și-au asumat cei care au devenit miniștri. Pe de o parte, chiar dacă nu-mi recunoștea nici mie, Liviu Dragnea era speriat și obsedat de această problemă pentru că i se părea nedrept modul cum a fost condamnat. I se părea că este o răzbunare politică. Pe de altă parte, au fost în jurul lui oameni care i-au spus și i-au promis că acest lucru se poate rezolva prin diverse manevre de genul acesta.
În ianuarie 2017, eu am făcut un studiu despre amnistie și grațiere. Și am întrebat un eșantion reprezentativ despre acceptabilitatea acestor măsuri. 72% spuneau că sunt acceptabile, dar făcute de Parlament, nu de Guvern. Și fără cazuri de corupție.
Eu cred că o parte din consilierii lui și o parte din miniștrii pe care i-a tot pus după aceea au greșit că nimeni nu i-a spus foarte clar și drept că nu se poate face acest lucru”.

Ion Cristoiu l-a întrebat de ce tot schimba premierii, că părea că cineva îi alimenta suspiciunea că va cădea.
„Avea niște consilieri pe care nu-i știam nici eu, că eu nu am fost nici la partid, nici în altă parte, ne întâlneam în afara unui cadru organizat. Cineva îi spunea mereu că premierul în funcție este racolat de Statul paralel. Ideea asta a Statului paralel, dincolo de faptul că a fost o bună ideologie, o bună metaforă și a făcut carieră politică, el a crezut foarte mult în acest lucru. Asta l-a făcut să-și piardă încrederea în premieri, să deteriorize relațiile cu Guvernul și să facă aceste schimbări. Schimbările în sine, indiferent că au fost oameni mai buni sau mai slabi, au produs o imagine proastă partidului și lui. S-a creat sentimentul că el este un fel de dictator și că el hotărăște numai în interes personal toate lucrurile. Nu era adevărat, nu controla partidul ,așa cum se vedea din afară, mai degrabă avea sentimentul că-l controlează. În ultima vreme se întâlnea foarte puțin cu Guvernul, avea foarte puține contacte cu premierii pe care i-a pus și, într-un fel sau altul, era izolat”, a explicat Vasile Dâncu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *