Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Schimbarea de abordare a originii virusului este o invitație la negociere

La apariția crizei din Ucraina, foarte mulți s-au grăbit să declare confruntarea între Statele Unite și Rusia ca fiind inevitabilă. S-a folosit sintagma „capcana lui Tucidide” pentru a explica mai bine fenomenul. Istoricul grec a aratăt că, atunci când o putere în ascensiune rivalizează cu puterea dominantă, evenimentul cel mai probabil este un razboi. Cand razboiul a fost evitat, a fost nevoie de ajustari dureroase in actiune si atitudini atat din partea puterii in ascensiune cat si a puterii dominante. Puterea emergentă, pentru SUA, nu este Rusia, ci China.
Recentele modificări de optică în legătură cu originea virusului au legătură cu această confruntare și mult mai puțin, dacă nu deloc, cu adevărul.
Un articol apărut recent în Wall Street Journal (WSJ) a reaprins speculaţiile în Statele Unite, în timp ce apelurile în favoarea unei anchete mai aprofundate se înmulţesc, inclusiv în cadrul comunităţii ştiinţifice. ” E vina Chinei?” se întreabă media globală, netulburată de propria cenzură, întinsă pe un an, proces în timpul căruia nu au ezitat să trimită la colțul infamiei pe absolut oricine amintea de laboratorul din Wuhan, inclusiv un savant ce are acasă, pe televizor, un Nobel. Pare o trezire la viață a presei. Pare, pentru că în opinia mea este o nouă etapă diversionistă. Mai mult președintele Biden a dat serviciilor americane un termen de 90 de zile pentru a veni cu raport concludent. Este sau nu China vinovată?
De unde această schimbare de macaz? Când Trump avea acest tip de discurs, toți ochii care contează se rostogoleau peste cap, indignați de conspiraționismul lui. S-a descoperit ceva nou? În lipsa accesului în laborator, oricum după un an nici chiar accesul nu mai este atât de important, orice probă fiind ștearsă, ce poate să aducă un nou raport? Poate să acuze, pe baza dovezilor indirecte, circumstanțiale, China. Pusă în fața acestei situații, deci pasibilă de plata unor despăgubiri imense, pentru care ar avea nevoie de 1000 de ani să le acopere, China nu mai are nimic de pierdut și va alege confruntarea. Situația tensionată din Marea Chinei, generată de miza Taiwan, nu are nevoie de mai mult pentru a exploda și a degenera într-o confruntare care ne va îngropa pe toți.
Contrar opiniei generale, nu cred că se va ajunge în acest punct. Cu marja de eroare de rigoare, evident. Schimbarea de abordare a originii virusului este o invitație la negociere. Nu neapărat dialog, cât negociere. Leverage. Statele Unite, slăbite economic, fără a deține supremația tehnologică, scindate intern de o abordare diferită a pandemiei, statele republicane refuzând să adopte excesivele măsuri propuse de democrați, au nevoie de un instrument de negociere. Care? Să ai puterea de a muta vina, dacă nu pe probatoriu, măcar la nivelul discursului public pe China îți dă un start bun într-o negociere. Nici nu trebuie să demonstrezi impecabil, este suficient să dai impresia că poți.. Să nu uităm că rețelele de socializare, ca la un semn, în tandem cu presa main stream, au permis, după un an de boicot, discutarea originii virusului din Wuhan, deci e clar de partea cui sunt.
Înainte de a trece la această etapă, SUA au fost de acord cu existența gazoductului Nord Stream 2. Adevărat că Nord Stream ul era aproape de final (încă 100 de km), totuși nesanctionarea firmelor participante are valoare de concesie făcută Rusiei și Germaniei. Deci, în foarte probabila negociere dura cu China, SUA și-au asigurat bunăvoința Germaniei. Posibil și a Rusiei, mai clar se va afla după întâlnirea de la Geneva dintre Putin și Biden.
În această direcție prezintă interes evoluția mediatică în care va merge orice teorie despre originea virusului – împărțirea lumii post covid – în niciun caz, pentru aflarea adevărului. Acesta va rămâne îngropat pentru totdeauna.
Să ne aducem aminte! Declanșatorul pandemiei, fricii, disponibilitatea populației pentru a accepta carantina, de a ceda drepturi și etapa zero, în martie anul trecut, nu ar fi fost posibile fără preluarea imaginilor din China. Chinezi căzuți pe stradă, spitalele chinezești pline, costumele de cosmonaut ale medicilor chinezi, devenite emblema pandemiei ulterior, investigațiile ziariștilor francezi care indicau că dispăruseră milioane de numere de telefon în China, deci de abonați, toate au instituit frica și paranoia. Păi dacă spuneau de atunci (pentru că știau din martie 2020, nu a apărut ceva nou acum) că acest virus este o armă biologică a Chinei, mai puteau să rămână zborurile cu China deschise? Mai puteau adopta, în aplauzele populației, modelul de carantină chinezesc? Dacă se găsea cineva să spună: „Poate și închiderea economiilor este parte a virusului și a tentativei chineze de a distruge Occidentul!”. Dacă publicau de atunci raportul, nu mai exista nici frică și nici carantină, deci nici pandemie. Cine credea abordarea Chinei? Au scăpat o armă biologică, dar au scăpat-o la ei în curte? Dacă se permitea discuția despre virusul, armă biologică chinezească, încă din martie anul trecut, se mai trecea atât de ușor peste legăturile lui Bill Gates cu OMS, cu elaborarea vaccinului înainte de pandemie și cu exercițiile sale de simulare a unei pandemii? Nu. Era conturată o conspirație de nivel global..
În ajutorul acestor mari descoperiri privind laboratorul din Wuhan apar și informații ” secrete” despre dr Fauci care a cheltuit bani publici americani în Wuhan. Nu este nicio dezvăluire, evident, informațiile erau publice. Poate prea publice. Anticipez ca pe o nouă mare descoperire, funcție de cum decurg negocierile, prezența în comisia de anchetă trimisă de OMS în Wuhan a dr. Peter Daszak, președintele EcoHealth Alliance, adică exact firma de cercetări medicale trimisă de NIH în Wuhan pentru cercetări, în cooperare cu chinezii, pentru „gain function”. .
După cum se observă, toată situația din Wuhan a fost în mod premeditat construită (fonduri, personaje, cronologie) pentru a putea fi folosită în orice narativ ar trebui. Imagini în oglindă. Confuzie. Niciuna dintre părți nu își va putea demonstra adevărul. Orice retorică americană se va împotmoli în prezența lui Fauci și a lui Gates. Sigur, în situația radicalizării, aceste personaje devin dispensabile. În același timp, nici China nu poate argumenta prea aprig varianta vinovăției americane. Cumva, pentru echilibrul puterilor, variantele celor doi protagoniști, de la un nivel încolo, se anihilează reciproc.. Inteligent, nu? Păpușarul.. Sigur, cartea SUA rămâne mass media și rețele. Cu ajutorul acestora, se pot face atâtea daune Chinei, încât să te așezi la o negociere este mult mai puțin costisitor.
Să ne gândim puțin la contorizarea deceselor covid. Știți, cu și de covid. Prima funcție, desigur, amplificarea mortalității virusului. Totuși, când acuzi China de vină, faptul că la nivel global sunt milioane de morți, atârnă greu, nu?
Știți ce este foarte ciudat? Deși interzise și blocate, aceste teorii au reușit să fie cunoscute și discutate în aceeași măsură precum varianta oficială. Punerea lor pe harta dezbaterii mainstream nu numai că nu șochează, mai mult, dă un sentiment de victorie acelei părți a populației pusă la colț timp de un an. Mărește neîncrederea în stat. În autorități. În fapt, acest virus despre asta vorbește: confuzie, haos, neîncredere în autorități, disoluția statelor. Suntem în plin scenariu! Atât de bine făcut încât credem că noi am forțat aflarea adevărului.. Știți păpușile rusești care au alte păpuși incluse!? Ceva asemănător… (Ana Iordănescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Schimbarea de abordare a originii virusului este o invitație la negociere”

  • Teoria expusa in acest articol,adica negocierea ,mi se pare plauzibila.Cu o mentiune,marele beneficiar din toata tevatura asta nu este nici SUA,nici Germania,si nici China,marele beneficiar in viziunea mea ,si nu cred ca gresesc ,este Rusia lui Putin,evident China nu va plati nici o despagubire,stiind ca e o putere nucleara,isi permite sa refuze,si se stie ca tarile nucleare au un fel de impunitate la orice porcarie comit,America isi poate pune tunurile mass media sifonand imaginea Chinei,rezultatul insa va fi un razboi rece indelungat,economic ,pe decenii care va sifona ambele tari,slabindu le pe amandoua.De ce Rusia este marea castigatoare,simplu,si SUA si China vor negocia simpatia sau ,macar neutralitatea Rusiei,in acest nou Razboi Rece care se prefigureaza,iar Rusia va pune conditii ambelor tabere ,cerand avantaje pentru ea.”Cel pe care il sustin este stapan”,ar putea raspunde hatru Putin,insa Rusii pot juca la doua capete,obtinand avantaje si de la Americani si de la Chineji,fara sa ofere nimic in schimb,si amagind ambele tabere.De la Americani Rusia poate sa ceara pur si simplu sa fie lasata sa devina hegemona intregii Europe(visul lui Putin),pentru sprijin contra Chinei,de la China pot sa ceara bani pentru inzestrare militara continua(sa extorcheze China de bani),pentru sprijin contra Americanilor,si asa Rusia poate suge avantaje de la ambele tabere,fara ca in final sa le ofere nimic,nici unei tabere.Pentru Rusia noul Razboi Rece SUA China este mana cereasca.Iar cat despre Europa,inclusiv Germania,ea poate fi tranzactionata de catre Americani oricand ,daca Americanii sunt disperati sa obtina sprijinul Rusiei,contra Chinei(au tranzactionat Europa de Est bine mersi cu Stalin dupa cel de al Doilea Razboi Mondial,cand au avut interesul,si nu au avut nici o strabatere,lasand milioane de Est Europeni sa fie masacrati de catre URSS ul lui Stalin).

  • Un razboi direct China SUA ar aduce sfarsitul lumii ambele tari fiind puteri nucleare.China nu poate fi constransa la despagubiri,asa cum nici Rusia nu poate fi constransa sa evacueze Crimeea sau sa renunte la pretentiile asupra regiunilor Donetk,Abhazia,Transnistria sau Osetia de Sud,fortarea notei de catre Americani ar duce la un razboi nuclear ce ar pune capat rasei umane,si americanii stiu asta foarte bine.Deja raspunsul Chinei la acuzatiile americane este acela de a nu ceda ,deci exista un impas.Mai degraba eu cred,asa ca o parere personala ca este vorba de un joc politic in interiorul SUA,desi Trump a cazut,miscarea sustinatorilor lui Trump este foarte puternica in SUA,o mare parte a establishmentului american si a americanilor fiind Trumpista.Vorbim de fapt de doua establishmenturi americane,de doua americi,America Bidenista si America Trumpista aproximativ egale ca si putere,desi America lui Biden are un mic avantaj care s a vazut la alegerile de asta toamna.Biden vrea sa ofere taberei sale un avantaj electoral mai consistent in 2024 si atunci el vrea sa disloce o parte a taberei Trumpiste,o parte mai moderata si sa o adauge electoratului sau,de aceea preia o parte din mesajele lui Trump,pentru a mari bazinul electorat al Democratilor cu Trumpisti moderati,ce pot fi adusi in tabara Democrata.Si atunci noua Administratie Biden,si Biden insusi fac pe Gigi Durul cu China pentru a atrage o parte a votantilor Trumpisti si a si mari baza electorala.E un joc politic,cel putin asa il vad eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *